Razmišljao sam da pokrenem novu temu, ali čini mi se da nije potrebno, jer se sve polako uklapa, a na ovoj temi o "Kruegeru i ekipi" sam već dodirnuo neki potencijalni sukob na samom vrhu ćifutarije - (koja što se mene tiče) - bez ikakve sumnje vodi porijeklo od nekadašnjeg esnafa računovođa Velike Horde (Dvojnog Carstrva iliti "Tartarije" što je postala moderna riječ danas)
O tome kako su "računovođe" preuzele cijeli sistem Vojnog-plemstva ("plemića-kraljeva-careva") nekadašnje Horde, pisao sam i ranije, a vjerovatno ću se na to često vraćati - jer se sa svakim novim saznanjem saznaje joć jedna kockica u cijelom mozaiku LAŽI koji nam je ćifutarski Kult nametnuo...
Čini mi se da se ta "DVOJNOST" ponajviše vidi u ekonomskoj sferi, ali mi je to tek neki dan sinulo 🤣
Dakle, čini mi se da se „dvojnost“ prije svega ogleda u EKONOMIJI, tj postoji:
1. REALNA ekonomija - sve ono što nama i unucima nam treba za normalno funkcioniranje i nas i familije nam...
2. FINANCIJSKA ekonomija - sve ono što nam definitivno NE TREBA, ali je alat ćifutarske špekulacije, pa gojim, em nema pojma o njemu (misleći da će zaraditi ako igra) a i ako ne igra - ćifutari igraju za njega kladeži se u njihove „šekele“- dok ne ogole do smrti glupog gojima...
Zato ću sad - (još jednom, a za one koji prvi put čitaju - "prvi put") - malo detaljnije o tzv "Ekonomiji" - a jasno je da u ovom matrixu to predstavlja ne samo bazu, nego za mnoge i smisao življena... (Eto toliko su nas ćifutari lobotomirali kroz vijekove)...
Preporučujem svima da pogledaju kratak (preveden) video klip na vimeu o tome "šta je novac":
DVOJNA EKONOMIJA - za svakog gojima - skraćena i (valjda) JASNA verzija 🤣
Razmišljao sam kako bi objasnio nekom poput mene - koji je niti „ekonomist“ a niti „bankar“ - cijelu ovu
zločinačku-ćifutarsku priču, koja traje evo već skoro 4 vijeka a mi gojimi - tek sad smo (
zbog nekog razloga)
počeli dobijati više informacija i dokumentacije o tom ogromnom ZLOČINU protiv ljudi i BOGA...
(
O razlozima ću lamentirati na drugoj temi ili u diskusiama)
Tako sam predpostavio da je - najbolje krenuti od proste priče…
Recimo o Muji i Fati... 🤣
Elem...
Mujo je kupio kuću od Fate - koju je platio 100 hiljada eura.
Novac je posudio u "loklanoj banci" - (koja je premda navodno „islamska“ – na neku čudnu foru zahtijevala je ipak kamate...kako to, kako to…🤣🤣)... I eto… dobi Mujo kredit za kupovinu kuće – ali uz kamatu od 10% na 10 godina (tj. u grubo - moraće vratit za 10 godina 110k eura toj tzv „islamskoj banci“) ...
E… sad dolazi na svjeto dana i Problem. Naime, banka je „dala“ (iz nicega) Muji 100k – da isplati Fati…
I za te pare će Mujo krvavo raditi i „vraćati“ ih toj banci - (koja ih na samom početku i NIJE imala, nego je dobila „odobrenje“ od PRIVATNE tzv „centralne banke BIH“ - da „STVORI DUG“ preko našeg Muje uz kamatu od 5%... 5% se ugradila i „Islamska banka“ i na kraju Mujo osta sa - 10% kamate da „vrati“ ćifutarima koji su, jelte - UVIJEK VLASNICI svih tih „renomiranih banaka“…)
Dakle 100k je dao Fati, a 10k mora „vratiti“ onima koji su ih stvorili iz NIČEGA...
Očito je da su „fizički“ - ćifutari iz „Islamske banke“ dali Muji SAMO - 100k eura...
| Medjutim, sta je sa tih dodatnih 10k eura za kamatu …
U Sistem (recimo BIH, ali je sve identično i za Ameriku, Rusiju i Englesku takodjer...) - ih NISU „ušpricali“ A Mujo ih mora „vratiti“ jer će mu u protivnom banka uzeti kuću (dakle standardna hipoteka)… Pa ko će Muji dati onda - tih dodatnih 10k, a on ih i te kako treba - ne samo da bi vratio kredit sa kamatom – nego i djecu da nahrani.…?
Hoće li Fata...? 🤣 Neće 100%…. 🤣 Fata ce radije špekulirati… Možda kupi jos dvije kuce, ili luksuzno auto ili nakit, a možda i kakvu nekretninu na moru da bi izbjegla „porezne obaveze za državu“… 🤣 A možda će i uložiti u „biznis sa akcijama“… 🤣
Medjutim, jedno je izvjesno - neće ih sigurno samo vratiti u REALNU ekonomiju, tj upravo tamo gdje bi PARE, kao sredstvo razmjene i trebale biti -(i gdje bi i pomogle i MUJI i njoj, ali i svim drugim gojimima Sistema)… E... A zašto ne bi…?
Ima pravo (a i na FB je vidjela kako to ide recimo sa akcijama) pa bi i ona da spekulise kao i svi „investitori“… Dakle - sve "normalno"...
|
Poenta je dakle :
- da pošto novac od Mujine kamate ne cirkulira u REALNOJ ekonomiji ...
- ...na neki nacin se on mora „nadoknaditi“ i u toj REALNOJ ekonomiji, jer je sredstvo razmjene između ljudi (gojima)...
A cim je u REALNOJ ekonomiji nedostaje to tzv novca iliti „likviditeta“ (sto goveda „školovana“ vole reći, jer im „pametno“ zvuči) – eto i preblema…
Sve staje, pa ni Mujo ne može vratiti kredit, te riskira da mu banka uzme kuću...
(Međuti, ruku na srce, banci i ne treba Mujina kuća, nego njima treba njegov „likviditet“ tj da ubaci novac iz REALNE ekonomije (tj od svoje energije, krvi i znoja) – u njihovu FINANCIJSKU ekonomiju tj sistem…)
I to ide dotle – da Mujo ako ne uspije skupiti „likviditet“ svakog mjeseca – mora uzeti dodatni kredit u banci – da bi platio onaj stari.
Naravno i taj novi kredit – je sa kamatom…
E – ista je situacija i sa njegovim rođakom, ali i sa poslodavcom koji ima privatnu firmu, ali i sa cjelokupnom tzv državom…
Dakle ćifutarski „kredit na kredit“… tj kreditno ropstvo…(u kojem je praktično svaka drzava svijeta odavno okovana...)
Sav novac koji je nastao na dugu (iz ničega) da bi se „vratio“ banci - (koja nikad nije niti kreirala nikakav novac na onu kamatu na kredit i pustila je u sistem) - mora se na kraju podmiriti „vjerovnicima“ (tj ćifutarima vlasnicima štamparije tzv novca“ tj šekela)...
I to:
- Ili iz novog kredita...
- Ili sa novom tzv „emisijom novca“ (tj „štampanjem“ novca) – čime se onaj novac u cirkulaciji obara u vrijednosti tj dolazi do inflacije novca u REALNOJ ekonomiji...
Dakle sa ovakvim načinom
„stvaranja novca“ (iz ničega) u privatnim CB –
cjelokupni dug društva se nikada niti neće moci vratiti…
Gdje nestade ona kamata sa početka, kojom ošinuše Muju, čim mu dadoše kredit...?
Dakle ta kamata od 10k - (koja postoji u FINANCIJSKOJ ekonomiji tj u „ćitabima“ kamatara) - koju je dobio Mujo (ili firma, ili država također od istih ćifutara KULTA) - NIKAD NIJE niti „kreirana“ iz ničega i ubačena u REALNU ekonomiju... Nema je u Realnosti... "Postoji" samo u "Financijskom svijetu" kamatara...
Isto kao i onaj dug koji se mora „vratiti“ ćifutarima (od 100k eura)…
Stari dug se dakle onda „vraća“ stvaranjem - novog duga zu kamatu – koja u opšte i ne postoji u razmjeneni sekela u REALNOJ ekonomiji– premda se svi sudionici REALNE ekonomije bore da „vrate“ ono čega i nema, ali svako na svoj način.
E sad - pošto je priča o Muji i Fati praktično identična sa pričom o svakoj gojimskoj državi - (kako ćifutarski kult računovođa tj lažnih „židova“ zove ove skupine naseobina, koje su i stvorili i koje kontroliraju već par stoljeća) - da li te tzv države mogu posuđivati u nedogled...?
Pa čak i „Amerika“ koja ima „svjetsku valutu“...?
Prosto dječije pitanje...
Zašto bi privatne nedemokratske „institucije“ koje maksimiziraju profit stvarale opće sredstvo plaćanja u društvu u vidu - duga sa kamatama…?
(I to sa neizbjeznom posljedicom = sve većim financijskim teretom za sve ostale u drustvu)…?
A da sad ne govorimo -
KAKO je u opšte i došlo do ovog ogavnog sistema Ponzi piramide, jer sam o tome govorio dosta na drugim temama, a i opet ću - kasnije
Zašto bi neka „država“ ili bolje, neko „društvo (
tj skupina) ljudi“ - morali biti dužni bankama (
tj privatnim bankarima), kada bez ikakve dvojbe - mogu i sami stvarati to sredstvo razmjene (
tj tzv novac) i odlučivati o tom svom novcu u svojoj ekonomskoj (
stvarnoj) demokraciji?
Dakle - mi ljudi (gojimi za ćifutarski KULT) - danas nemamo nikakvu (ekonomsku) demokraciju, nego financijsku diktaturu, a jedino rješenje za to, kako ga ja vidim - jeste šire razumijevanje problema i otvoreno diskutiranje o ovoj (nametnutoj) problematici…
Naime, premda se svim „politicarima“ (marionetama bankarskih familija „računovođa Horde“) puna usta demokracije – sa najprostijom analizom činjenica koje su nam dostupne – jasno je momentalno da bez informisane i osviještene populacije – nema niti slobode (pa ni te famozne „demokratije“) o kojoj mantra svaka tzv „medija i institucija“ tzv drzava.
Stoga, mislim da dijeljenje ovih informacija i otvoreno diskutiranje o problemu, najvažniji i neophodan korak na putu ka Slobodi ljudi, nakon ćifutarskog jarma koji je nametnut prije 3-4 vijeka ljudima Svijeta… Jedina stvarna REVOLUCIJA je moguća samo kad - se gojim dosjeti... (
i to sam pokušao više puta objasniti Emilioanu na Logično, ali nemam pojma da li me je razumio... Mislim da jeste )
Ako nam pak glupoća i sujeta, uz ćifutarsku cenzuru i laži - ne dopuste da mislimo vlastitim glavama, čak i nakon nekoliko vijekova strašne indoktrinacije – mislim da onda nismo niti zaslužili da živimo na ovoj Zemlji kao ljudi i Božijija stvorenja... Onda neće biti štete da i nestanemo kao ljudi zajedno sa ćifutarskim Parazitom…
Dakle, kad neki „pametnjaković“ (obično školovani gojim) priupita podrugljivo napr...:
- ...Kako ćemo funkcionisati bez FINANCIJSKE ekonomije...?
- ...ili „Da nam ne trebaju banke - onda ne bi niti postojale“...
Odgovor je više nego prost i logičan...
FINANCIJSKA Ekonomija je prije svega - NEPRODUKTIVNA i OPTEREĆUJUCA za REALNU ekonomiju.
Novac koji „nestaje“ iz REALNE-ekonomije se „sakuplja“ u FINANCIJSKOJ-ekonomiji, zbog stalno povećavajuce cijene kamata, a to je najvažniji dio upravo za ŠPEKULACIJE…
Upravo zbog toga sve veća i veća (lažna) „vrijednost“ opisuje tu FINANCIJSKU-imovinu…
Napr „trziste akcija“ – NIKAD nije niti zamišljeno da pomaže i poboljšava realnu ekonomiju…
Jedini zadatak „akcija“ je da donose DOBIT svojim vlasnicima stalom kupovinom i prodajom (
špekulacijom, kao na ruletu) u želji da se postigne što veća cijena „akcije“…
Sasvim je logicno da onda FINANCIJSKA-ekonomija raste, sa stalnim prilivom novca („
energije“) iz REALNE-ekonomije, pa tako i cijene akcija rastu…
Očito je da zbog toga sto se povećava kolicina novca za „investicije“, samo trzište povećava cijene „akcija“ (
tj FINANCIJSKE-ekonomije) jer je sve više i više potraznje za tom „financijskom imovinom“…
Medjutim to
povećane cijena „financijske imovine“ nema nikakve veze sa nekom „REALNOM“ vrijednoscu akcija, nego upravo sa
„inflacijom cijene financijske imovine“…
Dakle u stvarnosti imamo –
- ...ekonomsku Deflaciju u REALNOJ ekonomiji – sto dovodi do ekonomske STAGNACIJE
- … a sa druge strane ekomsku Inflaciju cijena „financijske imovine“ tj u FINANCIJSKOJ ekonomiji…
To krelci „školovani“ zovu još i -
STAGFLACIJA…
Realna ekonomija u tom slučaju – propada…dok se Financijska ekonomija napuhava (
kao balon) do
prskanja…
Sa katastrofalnim posljedicama – za cijelo covjecanstvo…
(opetovano, jer sotonjarski kult ćifutara-kamatara „računovođa Horde“ - ništa ne mijenja... ONi samo prave RESETE gojima, gojimi se SAMI staraju o vlastitom istrebljenju!)
Dakle SVE VEC VIDJENO kroz istoriju (od trenutka dolaska ćifutara na kontrolu vrha piramide moći)…
Evo ovdje na ćifutopediji - zgodan prikaz "ekonomskih kriza" (pucanja balona) kroz vijekove...
Naravno - idiotizam "ekonomskih kriza" PRIJE 17 vijeka - mislim da sa gnušanjem treba momentalno odbaciti... (Idiotizam zvani "istorija" je veš odavno dokazano jezuitsko-ćifutarsko maslo, da se gojim drži zaglupljen kao panj)...
Dakle
PRVA PRAVA "ekonomska kriza" (
pucanje ćifutarskog FINANCIJSKOG balona) - jeste "Kipper und Wipper" (čak i na engleskom
, a zašto?) sa početka 17 stoljeća:
... a ova je "kriza" bila uvod u 30-togodišnji rat u Evropi!!!!
Baš "slučajno" se poklapa sa "reformizmom-prosvjetiteljstvom" i
ćifutatrskim izazivanjem ratova i financiranjem svih strana u svakom ratu!
REALNA-ekonomija (napr kompanije i tzv države) - je u sve većem škripcu i ima samo dvije mogucnosti da pokuša preživiti:
1. Da posuđuje više – (opet od ćifutarskih banaka, zu dodatnu kamatu - koja nikad nije u REALNOM sistemu)…- što samo jos pogoršava situaciju...
2. Da poveća „Konkurentnost“ - (koja se smatra „zdravom“ u gojimskom sistemu) – tj da na prosto eliminiraš konkurenciju na svaki način… (tzv „školovani ekonomisti“ blejeći ćifutarske laži iz Debilana - tvrde uzgred, da će upravo „konkurencija“ povećati „likvidnost“ (tj količinu novca) u sistemu ... Međutim, ne treba biti „doktor ekonomije“ - da bi se momentalno shvatilo o kakvoj se tu gluposti od „predpostavke“ radi…)
Kako novac nestaje iz REALNE- ekonomije sve brze i brze – to je borba oko preostalog dijela (ćifutarskog) kolača tj „novca“ sve oštrija i oštrija, a još i gore – jer „vjera“ da je pobijediti konkurenciju najvažnija stvar – postaje praktično glavna idelja vodilja, i JEDINO „rješenje“ za opstanak…
Medjutim istovremeno ISTI problem (likvidnost) ne samo da ostaje, nego se i ubrzano pogoršava…
Kad Privatni sektor – stagnira zbog nemogućnosti da obezbijedi novac za dalju proizvodnju zbog sve većeg i većeg kamatnog pritiska – a time i do smanjenja POREZNE baze za tzv državu (tj „javni sektor“)… dolazi do tzv „mjera štednje države“ koja podrazumjeva smanjenje državnih službi (od odvodjenja smeća, preko zdravstva, ...pa do vrtića), ili do jos većeg zaduživanja države od ćifutara (sa vec od ranije postojećim kamatama od ranijih posudbi), te u konacnici - i otpuštanja ljudi sa posla…
Što je jedan „začarani krug“...
Troškovi države se moraju "opravdati" i politički i javno u očima javnog mjenja.
E sad - da bi se OPRAVDALO to dalje posudjivanje države od sotonjarskog KULTA ćifutara - uposlenici tzv države (tj KULTA u konačnici) moraju izazvati neku „krizu“ koju onda projiciraju na gojime te države, preko ćifutarskih mas-medija (a u kurtoni smo vidjeli da to ide i preko svih „institucija“ također)…
Recimo tipa:
• Kriminalitet se mora povećavati…
• Zdravstvo se mora pogoršavati (recimo „nepripremljenost za PLANdemiju)…
• „Spoljnja prijetnja“ za državu („narod i otadžbinu“) se mora se povećati…
• „migrantska kriza“ koja je sad aktuelna pored svih ćifutarskih izuma (a uz to naravno ide povecanje medijskog ispiranja mozga - zbog „doseljeništva - (tzv „migranata“, koje bez ikakve dvojbe upravo i DOVODE ćifutarske „NGO“ u tzv države EU i SAD)…
... Medjutim, cak ni to ni konačnici ne može pomoći konstantnom povećanju kamata u onoj piramidi FINANCIJSKE-ekonomije…
Zato moraju stalno ismišljati nesto „novo“ za gojime u tzv „državama“…
E - to je upravo uvodjenje – REPRESIVNOG DRUŠTVA - kao što smo ga živjeli za vrijeme kurtona genocida.
Recimo, pored klasike tipa „ratna opasnost“ - postoje i druge metode koje ćifutarski kult bespoštedno koristi...
Napr...Jednostavno prebaciti nekoliko pripadnika ćifutarskog ISIL-a (koji su i onako pod kontrolom MOSAD) u neku „zapadnu demokratiju“ koji će po nerudžbi napraviti pizdariju tipa klanje, silovanje ubijanje ...- a onda će smrdljivi ćifutarski masmediji odraditi svoje ... (kao u kurtoni)
Ta halabuka - sa druge strane - dovodi do sve većih zahtjeva za „kontrolu drustva“ („
sigurnost“)
– sto povecava mogućnost policije i vojske da sa sve većom silom udaraju na previranja i proteste (
a koji ce se neminovno povećavati, sa propadanjem REALNE ekonomije)...
To sve, opet u konačnici vode prema „tvrdim zakonima protiv bandi“ – ali naravno ti „zakoni“ se uvijek koristite protiv vlastitog stanovništva, čim to KULTU kamatara zatreba…
| Dakle – put u klasični diktaturu…
Sve dok gojim ne skonta ovaj prosti lanac – ljudi će se klati izmedju sebe u glupoći kroz razne partije, religije, regionalnu i spolnu pripadnost itd itd...– bez da shvate da je bazni problem stalno povećanje kamata na „NAŠE“ SREDSTVO PLAĆANJA - koje se proizvodi kao „dug“ u kandžama ćifutara... I to bez obzira ko je na vlasti.... Zašto tzv političari i ne spominju ova osnovni i jednostavni problem…? (nije zbog neznanja, nego samo zato sto je lakše dobiti glasove blebećući o „simptomima“ a ne o vlasnicima novca, koji su i postavili te političare na te „pozicije“ u ćifutarskoj Piramidi ZLA) |
A kako je ekonomiji očito postoji DVOJNOST - tako mislim da i u onim vladajućim strukturama u Vrhu piramide - također postoji slična DVOJNOST...
Jedni su za ekonomsku tiraniju - a drugi za (uslovno) ekonomsku slobodu...
Naravno, nemam nikakvih dokaza da je to upravo kako govorim - međutim znakovito mi je da "iznenada" toliko informacija o cijelom sistemu - izlazi pred naše gojimske oči...
Zašto...?
O tome sam dosta pisao u onom serijalu o Fomenku, a ove ću se teme dotaći i kasnije kad budem pisao zavrsni dio u ovom serijlalu...