Post by istrazuj on Sept 27, 2024 10:41:48 GMT
Jan 9, 2024 18:45:17 GMT ar said:
Zare, artefakti, spisi se pronadu ili sklepaju u npr.18 st. a onda se nepouzdanom "znanstvenom" metodom odredi da su iz npr.4 st. Na svakom od nas je u sto cemo vjerovati.
Ono sto vam zelim reci je da su u Bibliji kljucna teze boga, stvoritelja zamjenjene verzijama njihovih verzija gospodara robova kojim se danas milijarde ljudi klanja.
Dakle imamo generalno problem pouzdanosti datiranja i same kronologije i problem ocitih krivotvorina u sadrzaju spisa, ja pisem o ovom drugom jer je dokazivo dok za kronologiju treba ukljuciti puno vise razlicitih podrucja o kojima ja neznam bas previse.
Cijelu istinu i pravu povijest vjerojatno nikada necemo znati ali svakodnevno nam se serviraju nove istine i lekcija iz povjesti nam nalaze da sve temeljito propitujemo.
Odličan post ar, hvala! Slažem se sa zaključcima kao i sa načinom razmišljanja.
Istražuj me linkao na komentar ovdje, ali vidim, morati ču proči kroz cijeli ovaj thread sa povećalom
...
Moram priznati da sam neki dan ponovo čitao ovaj ar - ov serijal i oduševio se...
Odlično sažeto, a još me više zapanjuje to što se genijalno sve uklapa...
Naime, za razliku od AR (koji raskrinkava laži u "zvaničnoj istoriji" bez osvrta na kronoilogiju) - ja premda sa velikom radoznalošću i radošću sve te njegove tačke rado analiziram - lično NE mogu BEZ kronologije...
Sa druge strane - premda niti na koji način sa 100% sigurnošću NE MOGU tvrditi da je Fomenkova kronologija 100% tačna - ISKLJUČIVO koristim nju...
Dakle - NE PADA mi niti na pamet - da za BILO ŠTA kortistim idiotizam iz Debilane koji sam godinama "učio" kao "istoriju"...
NI u ludilu...
NI u ludilu...
Također i sve ostale "alternativne" izvore (kao ovaj koji si ti postavio recimo za ove jezuite) -
- prije svega - OSLOBODIM smrdljive lažne jezuiotske "kronologije"...
- a onda koliko je moguće nepristrasno i hladno analiziram ono što je napisano... (vrlo često se tu radi o gomili govana - koja je sa namjerom izasrana - da bi se gojimi držali u mraku glupoće)...
Na prosto - totalno sam se "oslobodio" govnjivog smeća iz Debilane - tzv "istorije" ...
Jedino što mogu uraditi jeste da to govno od tzv "istorije" - (koju sam STVARNO kao mladi, glupi, nadobudni i "perspektivni" gojim volio i učio) - pokušam povezati i protumačiti kroz prizmu po meni trenutno JEDINE KRONOLOGIJE koja (TRENUTNO) ima smisla - tj Kronologije A.T Fomenka...
E sad ovo...
Priznajem - Rudolfa Steinera nisam puno čitao i analizirao, ali sa ono malo što sam upratio i pričitao - izgleda da je lik - poprilično toga ZNAO... Recimo cijela njegova priča o - "biodinamičkom" poljoprivrednom uzgoju i onom pripravku 500 - jeste FANTASTIČNA:
U svakom slučaju, -Vrijeme NIJE linearno, tj. "linearnost" vremena je iluzija!- što nam daje svojevrsne naznake kako/zašto uopće postoje "ciklusi koji se ponavljaju".
A i Štajner naglašava još jednu, po meni VRLO bitnu stvar. Kada razmišljamo o davnim vremenima trebamo uzeti u obzir evoluciju čovjeka i njegovog okruženja. Jer kada recimo pričamo o antici, nitko ne spomene da je tada čovjek bio na potpuno drugačijem stupnju razvoja, i fizičkom i spiritualnom/mentalnom! I razvoj uvijek ide dalje!!! E sad, kamo ide...
A i Štajner naglašava još jednu, po meni VRLO bitnu stvar. Kada razmišljamo o davnim vremenima trebamo uzeti u obzir evoluciju čovjeka i njegovog okruženja. Jer kada recimo pričamo o antici, nitko ne spomene da je tada čovjek bio na potpuno drugačijem stupnju razvoja, i fizičkom i spiritualnom/mentalnom! I razvoj uvijek ide dalje!!! E sad, kamo ide...
Nemam pojma KAKO je znao - ali očito je da je ZNAO... 🤣
Međutim, kako ja lično NEMAM nikakavih "autoriteta" koje moram slijepo slijediti i NE propitivati - tako mi niti Štajner NIJE nikakav "autoritet" u kojeg ne smijem sumnjati...
Recimo:
- čak da je i ovo ZNANJE on dobio iz etera (a ne od neke tajne skupine, a jednu je čak i startovao pa se onda kao posvađali)...
- ...mora li njegova priča o o "razvoju čovjeka" biti tačna...?
- ...može li čak biti i DIJELOM OBMANE - kojom se skriva stvarna Prošlost...?
...
Dakle...
Postavljam i u njegovom slučaju ista dječija pitanja i gledam kakave je on odgovore dao...
Bez ikakve potrebe da se "prilagođavam" nekim njegovim predpostavkama - ako mi one izgledaju netačne ili besmislene...
Recimo - ovdje sam detaljnije opisao "fenomen" SLOBODNE ENERGIJE iz ETERA koji je spomenuo AR, ali i ti spominješ sirćet koje koristiš da bi očistio komadić tvog neba...
A da li su ljudi toga vremena (u Prošlosti) - bili samo glupani na nižem stupnju razvoja... NE ZNAM...
U svakom slučaju, meni se sve više čini da su ti PRIJE NAS - znali puuuuuuno više o cjelokupnom ovom Materijalnom Matrixu od nas...
E sad - zašto smo "zaboravili"...?
O tome smo dosta lamentirali na nekoliko tema
Ali i da se sve postepeno (ponovo) "uklapa" - meni je sve očitije i očitije