|
Post by dpf filter on Jan 12, 2024 13:54:07 GMT
A "autoritet" im se zasnivao praktično na surovoj sili "države" tj onih idiota (policije, vojske i cijelog tzv "državnog aparatusa") - koji je sprovodio volju masončina-ćifutara terorizirajuć i lažući vlastito stanovništvo ("gojime") - u svojoj glupoći...
U protokolima koliko se sjecam prva recenica glasi PRAVO JE U SILI,A SLOBODA JE SAMO IDEJA
To se vidi u praksi upravo danas(a u biti je uvijek tako bilo),tko ima zeljeza dovoljno (naoruzanja) da moze provoditi silu,taj to i radi,pogotovo kada su u pitanju kokosinjci zvane drzave i religije.
Ako netko misli da su oni sklepali toliku kolicinu zeljeza da bi sa nekim pregovarali na osnovu kojekakvog gradjanskog prava taj je punokrvni idiot. Zeljezo se pravi (a itekako je skupo),da se prvo netko na koga imaju pik istambura,pa ga se onda dovede na pregovore i da mu se kaze kako ima prava i obaveze koje mu opet oni odrede.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 12, 2024 14:09:14 GMT
Bravo. Upravo tačno.
Međutim - silu sačinjava glupa (sa naglaskom na GLUPA) - "gojimska masa"...
Upravo tom GLUPOM "gojimskom masom" - su ćifutari (računovođe Velike Horde tj LAŽNI "židovi") - i preuzeli vrh Piramide od onog idiotskog "plemstva" sredinom 19 vijeka... Šta više ćifutari se i sami hvale sa tim u "Protokolima"... Kamatarenjem su podjarmili prvo ono (idiotsko) "plemstvo" - a onda pokrenuli GLUPU "gojimsku masu" - da napravi "revoluciju" misleći da će "SUTRA doći bolji dani"... 🤣 Tako je tzv "komunizam" - u potpunosti - ćifutarska izmišljotina isključivo napravljan za to da GLUPOJ "gojimskoj masi" nametne "NOVU piramidu ZLA" koje će kontrolisati preko onih OBER-idiota tzv "policije i Državnog aparata"...
Sve sa - tzv "novcem" IZ NIČEGA i sa lažima poznatijim kao "nauka i religija" (NARATIV)... U par stoljeća: srušili državnu-Piramidu tzv "Apostolskih krsćana" (koristeći one potomke "Carskog krsćanstva" iz tzv Vatikana, tj. "jezuite")... zatim srušili i tu "srednjevijekovnu" državnu piramidu tzv "plemstva" (konglomerat "Carskog krsćanstva-ćifutara-i sotonjara prije Krista) koje je učestvovalo u - razaranju Piramide Apostolskog krsćanstva... - a onda uz "šekele" i "narativ" - pokrenuli idiotizirane "gojimske mase" (koje su navikle kao goveda da idu za "autoritetom") - pokrenuli "komunističke revolucije" i sve ratove u zadnjih par stotina godina...
- i u svakom ratu i krvoproliću - ćifutarska banda kamatara-"bankara" - zarađuje progresivno na krvi te iste GLUPE "gojimske mase"... (i niko ćifutare-kamatare ne spominje, a pogotovo "školovana debilana")... Cijeli "vojno-industrijski kompleks" - u potpunom vlasništvu iste ćifutarske kamatarske bande, kao i idiotska "nauka" i još gora "religija"...
- a onda "demokratizirali svijet" - ih podijelili na maaaasu nekakvih "država i državica" - u kojima se GLUPA gojimska masa osjeća kao "svoj na svom", samo da bi dali ćifutarskoj bandi - JOŠ svoje krvi i krvi svojih potomaka...
Pa dokle...? Dokle god - GLUPI "gojim" - očekuje da će mu "autoritet" (skupina gojimskih idiota tzv "državnog aparata" i tzv "tajnih službi" sve pod kontrolom ISTOG KULTA) - odrediti šta će raditi i kako živjeti, a koji će ga i "vaspitno-obrazovati" (lažima+terorom) - tj da može biti "čovjeka nad čovjekom" tj da je to "normalno" - jer je to upravo "rekao autoritet"... 🤣
A kako vidimo i danas - malo se toga promijelilo u velikom procentu tikvi - GLUPE "gojimske mase"...
Pogotovo - kad krene ćifutarska obmana zvana "geopolitika" ...
Međutim, pozitivno je što informacije - ipak - izlaze, pa se po neko probudi iz te ćifutarske hipnoze "šekelima i narativom"... I čini mi se da ih je sve više... (U istinu, oni "školovani", bar koliko ja to vidim oko mene - mrtva kapa... Daleko najguplji u cijeloj GLUPOJ "gojimskoj masi"... Nema šanse da će do tikvi tih "školovanih" - ikad išta doći... Osim naravno, kad umru za ćifutarski cilj ...) ...
Ipak, meni se čini da sve više ljudi vidi - da stvari nisu onakve kakve su nas po debilanama "učili"... Samim tim - slabi i ona "SILA" glupe gojimske mase - koju ćifutari koriste već par stoljeća...
|
|
|
Post by Stock on Jan 13, 2024 9:17:34 GMT
"Ipak, meni se čini da sve više ljudi vidi - da stvari nisu onakve kakve su nas po debilanama "učili"... Samim tim - slabi i ona "SILA" glupe gojimske mase - koju ćifutari koriste već par stoljeća..."
Itekako ima! Iako sam bio dobrano skeptičan o gorepodebljanom, dokazaše mi baš na MSM televiziji. Najaviše program u kojemu će, kobiva, rasvjetliti "pokrete" koji promoviraju samoubistva. I hajde da pogledam to "rasvjetljavanje".
I bi toplo oko srca kada sam vidio kako su traljavo odradili nešto što je trebalo biti "otvaranje očiju" onima koji vjeruju u "teorije zavjera". Prvo, priznali su da više ne kontrolišu narativ. Drugo, broj onih koji...vidi podebljano...je ogroman. Treće, taj broj raste svakodnevno. Četvrto, niko ne promovira samoubistva. I na kraju, peto...onih par budalastih primjera koji su kao trebali dokazati nešto su pokupili sa youtube i koji imaju nekoliko hiljada pratilaca??? Mislim...
Upravo zato ubacuju u veću brzinu jer sve više goja odbija biti goj.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 13, 2024 10:06:52 GMT
... I bi toplo oko srca kada sam vidio kako su traljavo odradili nešto što je trebalo biti "otvaranje očiju" onima koji vjeruju u "teorije zavjera". Prvo, priznali su da više ne kontrolišu narativ. Drugo, broj onih koji...vidi podebljano...je ogroman. Treće, taj broj raste svakodnevno. Četvrto, niko ne promovira samoubistva. I na kraju, peto...onih par budalastih primjera koji su kao trebali dokazati nešto su pokupili sa youtube i koji imaju nekoliko hiljada pratilaca??? Mislim... Upravo zato ubacuju u veću brzinu jer sve više goja odbija biti goj.
Ovo je odlična opservacija... Ja lično, kad dodjem u firmu ne mogu zaključiti momentalno sta ovi "eksperti" oko mene misle - ali mi se čini :
Evo recimo pogledaj ovaj video od Tuckera od neki dan:
Dakle, premda se ne slažem u svemu sa ovim kinezom - lik je 100% pozitivan. Upravo takav treba bili svaki čovjek (a "naučnik" ne bi smio misliti drugačije) kako ja to vidim... Na žalost, sad imamo "naučnike" koji isključivo rade za ćifutarske šekele - i jednu bukvlano VOJSKU idiota (gojima) - koji za te šekele teroriziraju cijeli Svijet.
Evo, gore rekoh da ovi "školovani eksperti" (kojih je na žalost 99%) - "misle samo o poslu" ... Međutim i tu upravo dokazuju - koliki su sljepci i kreteni...
Naime Kinez spominje CO2 - kao gas života... I 100% je Kinez u pravu! Svim dokazima, ali čak i papirima koja je ista ova debilna "ekspertna struka" upravo u ovoj mojoj trenutnoj kompaniji - proklamirala decenijama prije...!
Dakle, kompanija proizvodi vrhunske uređaje za mjerenje svih fluida. Jedan od njih je CO2, a i tu je kompanija recimo "Mercedes" između ostalih... Džaba... Kad su debilani od "eksperata" ovi političari i WEF (Klaus Schwab i banda) - "objasnili" da je CO2 "opasan za život i da ga treba svim sredstvima smanjiti" - SVA GOVEDA i "eksperti" iz moje kompanije samo su se složili i svi se trude da "smanje CO2" pa voze električna auta i slično sranje (specijalno idioti zvani "menadžeri" su znakoviti)... Možda je to i kod tebe slično - međutim, ovi čovječe RADE i ISTRAŽUJU GODINAMA - sve oko CO2...! Dzaba... Glupoća "struke i nauke" i ove "školovane" debilane - je prosto nevjerovatna...
|
|
|
Post by hariveda on Jan 13, 2024 18:52:32 GMT
@ istrazuj:Imaš nekih problema sa autoritetima? Dubay možda nije bio autoritet u početku svog djelovanja, ali s vremenom je to definitivno postao, tako da njegovo mišljenje ima svoju težinu, priznao to netko ili ne. Isto vrijedi bez obzira na koherentnost skupine. Ako ćeš biti iskren sam sa sobom, svima nama trebaju autoriteti, jer ne možemo sve sami ni provjeriti ni otkriti. Evo recimo primjer: tebi je Fomenko autoritet po mnogim pitanjima, a očigledno nemaš pristup svim njegovim podacima (raw data) u svrhu provjere da li stvarno jest tako kako on tumači. Mainstream: virus postoji, prirodan je Kontrolirana opozicija: virus postoji, iz laboratorija je Prava opozicija: virus ne postoji Moja pozicija: no virus, no covid, no vax, no test, no pandemic Autoriteta na tu temu je više, npr. apocalypticyoga.wikidot.com/team-no-virus@ dpf filter:
Ako ćemo tako, Bog ima najveću silu pa je PRAVO onako kako On kaže, a On kaže čovjeku da je moguće postići slobodu, ali samo uz Njega, preko Njegovih vjerodostojnih predstavnika ( Put prema Apsolutnoj Istini). Prema Vedama Bog jest Apsolutna Istina. A Krist kaže: "Ja sam Istina, Put i Život" @ Tucker Carlson:"Fosilna" goriva ne dolaze od fosila. Nitko nije otputovao do Saturna i donio uzorke takvih goriva.
|
|
|
Post by tuckercarlson on Jan 13, 2024 20:23:33 GMT
pozdrav,ljudi.ono sha je zanimljivo kod dr.soon-a,uz njegovo ogromno znanje o astro-fizici,je njegova jednostavnost u pojasnjavanju onoga sha je njegova struka..u biti,njegov zivot.vidi se pozitivno uzbudjenje dok prica o znanosti(PRAVOJ ZNANOSTI,true science)i njegova razocaranost u ms znanost..posebno kada govori o ovisnosti onih koji bi trebali predociti istinu svojih istrazivanja a ovise o novcu donatora.jbn placenici agende koju moraju zabiti u mozak ovcama.soon je faca koja bi se mogla argumentirano poigrati sa svakim placenikom koji je dobio lovorike u dubaiu od strane agendasa.ali jbg..odlican tip.i,ako smijem malo biti bezobrazan..mogao bi ga danima slusati sa njegovim istocnjackim engleskim..milina za uho,hahaa..hvala.
|
|
|
Post by tuckercarlson on Jan 13, 2024 20:39:15 GMT
p.s. a posebno kada moon,na ponizni istocnjacki nacin,kaze"svijet je pun neistina i poluistina"..svakome preporucujem ovaj intervju!jednostavno se covjeku vrati vjera u ljudskost ljudi od znanosti.hvala.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 13, 2024 21:50:20 GMT
Dobro... Dakle, ako ništa, u istom smo "timu" - za koji iskren da budem nisam niti znao da postoji. 🤣 Ali hajde, neka je neko napravio i ovakvu stranicu 👍 (makar se nećemo natezati po ovoj temi, kao što sam se morao natezati sa Šumadincem i Kokoškom na Logičnom... 🤣 )
Naime, daleko od toga da poznajem sve ove likove sa sajta, a još manje da ih smatram "autoritetima" za bilo što...
A stvar je više nego prosta:
JEDINI Autoritet - jeste ISTINA... Drugi "autoriteti" - što se mene tiče - ne postoje...
Ko nije u stanju - priložiti i objasniti argumentovano - (uz podjelu izvora informacija i njegovu analizu istih) - naprosto ne priča Istinu, te smatram da želi na neki način mene obmanuti (da li svjesno ili ne svjesno - ne interesuje me)...
Sa ovog sajta mi je poznato nekoliko faca, ali prije svega Stefan Lanka... za kojeg znam jedno 10tak godina i to prvi put kad sam ga vidio/čuo kako je podržavao Hamerovu Germansku Novu Medicinu.
I te kako...!
Već sam ti objasnio poziciju gore...
Ti opet drliš isto... 🤣
Pojma nemam da li je Dubay nekom "autoritet" i da li njegovo "mišljenje ima težinu"...
Meni - NIČIJE - samo mišljenje (bez ikakvih izvora informacija koje i sam mogu provjeriti) - NEMA nikakvu težinu... Što se mene lično tiče - spreman sam uvijek podijeliti svoj izvor informacije - a također i momentalno priznati da sam bio u krivu (u svakoj tački koja je dokazano pobijena), ako mi neko postavi bolji i tačniji izvor informacije... Dakle, bukvalno SVE se može provjeriti logično i sve je za nas ljude... Priča da samo "eksperti razumiju materiju" - je priča za glupog gojima.... Ako ekspert NIJE U STANJU - objasniti suštinu svoje "ekspertize" uz dijeljenje dokaza na kojima bazira tu suštinu - čak i malom djetetu (tj specijalno malom djetetu) - onda dotični i NIJE nikakav ekspert.
Dubay je prije 10tak godina bio jedan od mnogih: koji su postavljali pitanja o obliku zemlje koji su dijelili informacije o tome i koji su radili i sami eksperimente u cilju dokazivanja tih tvrdnji. (Dubay čak i manje nego ostali, jer vjerovatno nije niti financijski bio u stanju...MIslim da je neki joga učitelj ili slično...)
Izvjestan broj tih "prvih ravnozemljaša" - (koje ti pogrešno zoveš "autoritetima" kako ja na to gledam) - se pozivao na tzv Bibliju kao napr. pokojni Rob Skiba... Ali ćak se ni Skiba (koji je izuzetno detaljno analizirao Bibliju) - nije se slagao sa mnogim pitanjima u tzv Bibliji sa njih nekoliko od kojih je jedan bio "subotar" ali je pravio najbolje stvarne eksperimente (sad sam mu zaboravio ime)...
Dubay je sa druge strane pronalazio i čitao javno (satima) stare "zaboravljene" KNJIGE (100+ godina stare) koje su opisivale - ravnu zemlju. Između ostalog, sjećam se njegovog čitanje knjige nekog Šveđanina - (100tinjak+ godina stara knjiga) :
koji je opisivao Svijet IZA SJEVERNOG POLA i izuzetno naprednu civilizaciju na koju su naišli nakon što ih je oluja bacila direktno u Sjeverni pol... te kako su tamo susreli ogromne divove, koji su 1000 puta civilizovaniji i bolji od nas ljudi i imali nekakvog boga koji preleće nebo svaki dan u popodne... te kako su objasnili mornarima (švedima) da se ne mogu vratiti ISTIM PUTEM - nego moraju proći na "drugi portal"... Nakon što su im divovi pomogli da ođu do tog "drugog portala" i pozdravili se sa mornarima - ovi su krenuli na put - i praktično svi osim dvojice izginuli... - taj "drugi portal" je bio JUŽNI POL - kako su ovoj dvojici preživjelih objasnili na brodu koji ih je spasio... (Jedan od te dvojice uskoro umire na brodu također)...
Dakle, zaboravio sam kako se knjiga zvala - međutim, možda ti i znaš, ako ti je Dubay "autoritet"...
Samim ovim što prepričah - mogu predpostaviti da Dubay ima totalno drugačije mišljenje o obliku Materijalnog matrixa. I čovjek ima pravo na to.
Podijelio je izvor informacija sa praktično svakim od nas ko je htio čuti - pa sad razmišljaj i zaključuj po vlastitom nazoru...
Opet ista mantra 🤣 🤣
... A "vede" su garant otputovale do Saturna - i lično tebi i samo tebi - objasnili da je "gorivo druge vrste"...? 🤣
Ako "vede kažu".... --> (to jest NEKO (a ne znamo KO), jer "vjerujući" smatraju da su se te žvrljotine - (koje niko sa 100% sigurnošću ne može niti prevesti) - SAMONAPISALE) - ... onda je to istina...
Ako "vede NE kažu".... --> onda je to NIJE istina
Čovječe - ponavljaš se... Ista mantra već danima... (Nikako mi nije jasno kako si ti uspio doći do onog gore spomenutog "tima" - a nisi u stanju analizirati niti jednu jedinu pojavu bez budalaste mantre na ("zagonetne") tzv "vede"...)
Što se mene tiče - ja sam odmah rekao da se sa mnogim stvarima koje je Kinez rekao - NE slažem (a tu ubrajam i "gorivo sa Saturna")... Sa druge strane, Kinez je naučnik, pa vjeruje u "dostignuća nauke" - koja objave neke druge njegove kolege (uz čvrsto vjerovanje onog što je u Debilani naučio o tzv "kosmosu")... Međutim - ono u čemu je Kinez odličan:
- jeste da je OTVOREN za diskusiju i kontra-analizu...
- te da se ne obazire na šekele - koje će mu ćifutari dati ako bude mantrao njhove laži...
Fomenko mi nije "autoritet" - ali ga smatram izvrsnim naučnikom i zahvalamn sam mu što mi je otvorio oči upravo u vremenu kurtone...
Dakle na Fomenka sam "pronašao slučajno" (da li postoji "slučaj") kad sam:
... i prošitao je u TRENUTKU! Oduševio se i nastavio dalje!
Sa mnogim stvarima koje Fomenko spominje ja se također ne slažem (između ostalog on misli da je Zemlja kugla i da ima "zaraznih virusa")... Međutim - u drugim stvarima je više nego genijalan - a uz to DIJELI svaki svoj pronalazak artefakta kao i njegove analize - BAZIRANE na tim izvorima... Uz to već 30tak godina poziva SVE "arheologe i istoričare" Svijeta - da izađu sa njim u javnu diskusiju i prilože VLASTITE dokaze i primarne izvore - isto kako će i on uraditi... Avaj...
Dakle Fomenko - očito nema potrebu da izigrava "autoritet" - ali ima baznu ljudsku potrebu da traži za ISTINOM....
DIJELI informacije bukvalno svakom ko pročita bilo šta od njega... (Dakle bukvalno SVE sto govori - možeš i sam provjeriti, kao artefakte u muzejima, mjesta na pojedinim dijelovima svijeta ili knjige... Naravno da nemam svaku informaciju koju on ima, ali ono o čemu govori - dijeli...)
(Ista stvar se osježa i kod ovog Tuckerovog Kineza)...
Za razliku od Fomenka i Kineza (koji očito i ne pokušavaju biti nikakvi "autoriteti") - ti nas ćovječe UDAVI sa mantrom - o "autoritetima" i škrabotinama za koje ćifutarska "nauka i religija" tvrdi (BEZ IKAKVIH DOKAZA) - da su "stare 400 hiljada godina...
Čak nam nisi podijelio niti imena tih tvojih "vedskih autoriteta" - osim ako ti sam sebe ne smatraš "vedskim autoritetom" 🤣
Ma komedija...🤣
|
|
|
Post by Stock on Jan 13, 2024 23:04:38 GMT
Imaš ga na masu video platformi, on je praktički najzaslužniji za današnju "renesansu" ravnozemljaštva, napisao je i par knjižica, dokumentaraca, itd., tako da se njegov stav o ovim temama može smatrati autoritativnim. Zašto ne? Gore spomenuta mjerenja nisu izvan mogućnosti organizirane grupe ljudi. S druge strane, tumačenja duhovnih tema se često ne mogu izmjeriti uređajima, pa nema ni smisla tražiti ih. S treće strane, npr. što god Krist tvrdi je sigurno točno, a što god neki običan čovjek tvrdi je sigurno problematično, jer potonji nema uvid u prirodu stvarnosti i ne može ju ispravno tumačiti. Sa potpunom sigurnošću mogu znati samo sveti ljudi. Što se tiče ostalih, oni koji imaju povoljnu karmu se približavaju takvim spoznajama. Možeš slobodno preispitivati, ali ako nemaš vjerodostojno tumačenje (ljudi izvan pećine), samo se vrtiš u krug. Primjer je naš kolega Istražuj, koji izmjenjuje teoriju za teorijom, ali duhovna sfera mu stalno izmiče. Dapače, čak se od nje i udaljava jer je usvojio negativistički/napadački stav. @ dpf filter:Kad te bezbožnici napadaju, onda znaš da nešto dobro radiš
" što god Krist tvrdi je sigurno točno,..."Jasno mi je da Krista držiš za svetog čovjeka (ispravi me ako sam u krivu), ali mi nije jasno zašto u nastavku iste rečenice kažeš "... što god neki običan čovjek tvrdi je sigurno problematično, jer potonji nema uvid u prirodu stvarnosti i ne može ju ispravno tumačiti."Prvo, zato što se ovdje, komentatori ubiše da dokažu da ne postoji nikakav dokaz da je Krist nešto tvrdio, jer postoji velika vjerovatnoća da mu je (Kristu) puno toga neko drugi "stavio u usta" duuuugo nakon raspeća. Drugo, upravo ti, koristeći Vedske zapise, koji su još "stariji" od ovih Kristovih "tvrdnji", pobijaš svaku drugu raspravu kao neosnovanu...jer, ne stoji tako u Vedama. Stoga me i ne čudi reakcija Filtera i Istražuj jer...objasnili su ti I sami razloge toga. Znaš, ja sam imao neko loše, nažalost, iskustvo sa jednim likom na jednom portalu u kurtona vremenu. Kakve god bi mu podatke servirao na tanjuru, on bi diplio svoju priču. A baziranu na "majke.mi moje, vjerujte mi na rječ". Na kraju me uspio toliko ispizditi da sam postao neprijatan. Jer sam smatrao da mi sisa energiju. A u stvari, kada bolje razmislim, trebao bi mu biti zahvalan. Jer, iako sam pisao i odgovarao njemu, obraćao sam se I svima koji su to čitali. I sa tim njegovim načinom "majke mi..." lako sam (kao I drugi) izlazio na kraj. Nažalost, dozvolio sam da me ispizdi, kako rekoh. No, učim se da na takve provokacije (jer to nije bilo ništa drugo nego provokacija) odgovaram što je moguće smirenije. Pogotovu zato što ovdje dolaze ljudi kojima je pun k...ofer onih kojima se treba vjerovati na riječ. Što našu ulogu diskutanata ovdje čini veoma zahtjevnom, a istovremeno i lakom. Ja lično nemam nikakav problem reći - ne znam. Umjesto da se slijepo držim priče nekog "autoriteta" koju je pokupio ko zna gdje. "...Vjerodostojno tumačenje ljudi izvan pećine.." Postoji li mogućnost da su ti ljudi vidjeli odsjaj vatre ili lomače u drugoj galeriji iste pećine, pa pomislili da su "vani"? I za kraj...vidi ovo... kamen.freeforums.net/post/585/threadCitiram najinteresantniji dio iz tvog odgovora "To što se možda ne mogu pronaći prastari spisi ne znači da ih nije bilo..."
|
|
|
Post by tuckercarlson on Jan 14, 2024 0:28:14 GMT
hahahaa..mozda ne kuzim koncept nakon toliko vremena..ali mislim da cu si dati slobodu ovdje..https://youtu.be/jDRynKbYpPc hvala.
|
|
|
Post by nebudiovca on Jan 14, 2024 8:40:14 GMT
Pozdrav svima! Nije me bilo neko vrijeme, ali vidim da su se otvorile nove zanimljive teme. Vidim da ima i povratnika ( pozdrav Tuckeru), a i da ledeni prati i onda se nadoveže na dokumentarcu (pozdrav ledeni). Sad sto se tiče religija i duhovnosti ja tu imam jedan svoj stav koji sam već obrazlagao (najviše na svojoj temi “malo o religiji i duhovnosti”), pa se sad neću ponavljati. Malo ću nešto napisati o zaključivanju. Dakle ne uzeti niti jedan izvor i niti jednog autora kao nešto apsolutno točno i nepogrešivo. Osobito kada se radi o nekim “starim” spisima, sa kojima se sigurno u manjoj ili većoj mjeri manipuliralo. Prikupiti sto vise informacija, uočiti poklapanja, uočiti odstupanja, vidjeti tko zastupa odredjena stajališta i sto taj još zastupa Itd. Nećeš uvijek tim načinom doci do točnih odgovora, ali će ti jako pomoći u eliminaciji netočnih. I toga se upravo sustav najviše boji. Bez obzira da li te žele držati u pokornosti “medicinskom” diktaturom, ili “religijskom” poslušnošću Tzv autoritetima, najveći “grijeh” koji takvima možeš činiti je misliti svojim glavom. Jer tko si ti da razmišljaš ili pokušavaš tumačiti Božje djelovanje i tko si ti da odlučiš sto ćeš ustrcati u svoje tijelo. Princip je isti. Za sad toliko😁
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 14, 2024 9:33:27 GMT
Vozdra kolega, Drago mi te opet vidjeti ovdje Po običaju odličan upis, a koji me podsjeti na onu tvoju temu - koja u svakom slučaju ima i te kako veze sa ovom mojom (tj praktično sam počeo i sklepavati ovaj "serijal" podtema nakon one tvoje teme)...
I sad kad sam se vratio tamo ponovo, upade mi u oči ovaj pasus: "... Materijalnim svijetom bar jedno razdoblje vlada onaj kojeg Isus Krist naziva knezom ovoga svijeta. Materijalni svijet, makar ovaj kakav trenutno poznamo koncipiran je upravo kao zatvor za duše i u njemu je sve podređeno tome da se čovjek ne oslobodi, da ne spozna, da se ne ostvari u svojoj pravoj prirodi, niti na ovom svijetu, a niti kada s ovog svijeta ode. Mržnja, pohlepa, raskoš, zavist… sve je usmjereno na distrakciju. ..."
Trenutno čitam "apokrifne" spise (prevode) tzv Palaeje.
Nju sam spominjao više puta u onom serijalu o AF kronologiji, a u stvari je (sa ogromnom vjerovatnoćom) - upravo ona - preteča tzv Biblije... Koristili su je slavenski narodi, a generalno opisuje iste događaje kao i tzv "Stari zavjet"... Jedna IZUZETNO VAŽNA stvar ovdje!!! - Isto kao i u knjizi proroka Enoka - čitaocu je 100% jasno - da je ISUS KRIST već bio na zemlji, tj da je priča o "sinu čovječijem" već prošla... Drugim riječima ono što Fomenko dokumentira i dokazuje - lako svako može i sam da uoči - a to je da su knjige tzv "Starog zavjeta" NOVIJE od knjiga tzv "Novog zavjeta"... Drugim riječima - radi se o TEŠKOJ MANIPULACIJI zvanoj "Biblija"...
E sad...
Moram priznati da nije lako sad naći bilo šta što iole liči na "original" jer je ćifutarska-jezuitska banda toliko manipulirala istoriju, a specijalno Palaeju - da imaš na ćifutopediji "studije" koje su totalno (idiotski) rasčerupale Palaeju - a onda je još i definisale kao "prevod biblije" od strane (divljih) Slavena. Tako da je prvi "original" bio na engleskom - uz ogavne i ogromne "komentare" koji su 3-4 puta duži od teksta i presjecaju ga uporno - i to od strane "hebrejskih mudraca"... (ma katastrofa) Na žalost ne znam ruski, pa mi reference Fomenka tu nisu pomagale... I neki dan naletim na ovog lika, koji ima nekoliko srpskih (manastirskih) prevoda Palaeje:
(Možeš je spustiti i čitati u miru )
Fantastična stvar - pogotovo što se i ovi, kao i ostali "apokrifni" spisi poput "Knjige proroka Enoka" poprilično dobro uklapaju u cjelopupnu sliku, koja se mora iz nova praviti... Naravno, u opće me ne interesiraju "komentari autoriteta i pisca" (kojima također obiluje ova knjiga)... Najvažniji mi je - prevod...
Imaš izvrsne (originalne?) priče - koje su upravo poklapaju sa onom rečenicom iz tvog teksta koju sam podvukao Tako da tvoje lamentiranje u rečenici prije:
"...U određenom trenutku nematerijalni čovjek prelazi u materijalni svijet. Vrlo vjerojatno uslijed neke vrste vlastitog odabira, ili zbog određenog vlastitog postupka...." -... dobija NOVI smisao
U svakom slučaju - krećemo se
|
|
|
Post by hariveda on Jan 14, 2024 18:48:02 GMT
@ nebudiovca:
To samo pokazuje da ne razumiješ koncept svetih ljudi i svetih spisa. Poanta je da se njima može bezrezervno vjerovati - to je osnovna razlika između njih i običnih ljudi. Zato ih Bog i šalje, jer NITKO drugi nije vjerodostojan kada se radi o duhovnim temama. Običan čovjek ne može doprijeti do Boga i pitati što je točno, a što nije. Zato treba vodiča koji zna što je točno. Tako npr. neki običan čovjek zamišlja kako su sveti spisi izmanipulirani do nevjerodostojnosti, iako on nema pojma što je točno, a što nije.
Ljude i treba držati u pokornosti, jer se inače s vremenom pretvore u bezbožnike i samo prave probleme svima ostalima. Pogledaj samo što sve rade sljedbenici sinagoge sotone. Sinagoga sotone je krcata ljudima koji "misle svojom glavom", što u prijevodu znači: "slijede svoje bezbožne ideje". Prvo treba počistiti smeće iz svog uma, uz pomoć vjerodostojnog, gore spomenutog vodiča. Tek tada "mišljenje svojom glavom" daje rezultate koji pridonose očuvanju harmonije u prirodi i društvu.
@ istrazuj:
To što je neka knjiga možda napisana kasnije ili nova kopija napravljena kasnije, ne znači da se radi o manipulaciji iste ili npr. ne znači da su događaji opisani u njoj zbog toga noviji.
@ Stock:
Uzaludan im trud, kad nemaju originala i nemaju pristup Bogu za provjeru točnosti. Prema tome, oni samo ponavljaju tuđe zablude, nekih samozvanih autoriteta, koji rade prema željama sinagoge sotone.
To je moje tumačenje, prema mom shvaćanju Vedskih spisa. Onaj koji misli da ima bolje shvaćanje može se izjasniti.
Zanimljivo, ali su zato jako brzi kad treba slijepo vjerovati nekom samozvanom autoritetu na riječ, dok god se poklapa s njihovom zabludom o nevjerodostojnosti svetih spisa. Onda im je za čas pun kufer kad se to u komentarima istakne.
Ne postoji, jer ako ni oni nisu izašli, onda ni nema izlaza iz pećine. U tom slučaju su sve ove rasprave beskorisne i besmislene.
I u čemu je problem? Neke stvari nije moguće pronaći na način skupljanja artefakata. No to ne znači da ih nema ili da ih nikada nije bilo ili da nema ljudi koji nešto o tome znaju.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 14, 2024 21:36:58 GMT
Evo i ovdje opet ... ... znači bukvalno - oholost na kvadrat: - TI - ne raumiješ-ne znaš-nisi sposoban shvatiti ---- a nu mene ----- JA razumijem- znam- sposoban ...
- TI - običan čovjek, ne možeš doprijeti do Boga i pitati što je točno ---- a nu mene ----- JA znam što je točno, pa čak sam i vodič...
- TI - trebaš biti u pokornosti, jer si ili ćeš postati "bezbožnik" ---- a nu mene ----- JA sam taj koji će ti "ukazati na bezbožnost" (a i pokoriti te ako treba)...
- TI - nemaš pristup Bogu ---- a nu mene ----- JA ga imam od kad sam se rodio, pa mi i ne trebaju nikakvi originali (čak niti "fantastičnih veda")
... vala da je i od "fantastičnih veda" - presrao si...
...ali do tebe je...
Jbg... kao što sam ti već rekao - sa svakim ovakvim upisom - ti ponajviše govoriš o samom sebi...
Uz to, besmisleno je nabilavati se sa ovakvim "vehabijskim" načinom diskusije... (šta više, vehabije su čak i korektniji - jer su mi za razliku od tebe, uvijek postavljali i njihove izvore informacija (pa čak i imena "autoriteta") u diskusijama - tj obično vankuranske hadise, a ja sam sam mogao provjeriti sve o njima)...
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Jan 14, 2024 22:08:22 GMT
Običan čovjek ne može doprijeti do Boga i pitati što je točno, a što nije. Zato treba vodiča koji zna što je točno.
hariveda trola.
Njegova logika nefunkcionira kad spominje npr. Talmud ili mu nije jasno da ga iz vlastite pozicije bez posrednika on koji nije niti autoritet niti svet nemoze tumaciti a posljedicno niti smatrati dobrim ili losim.
Dakle on selektivno kompilira vlastita tumacenja sa tumacenjima autoriteta i svetih ljudi, cime ne samo da sebe stavlja u isti rang sa njima nego i nedvojbeno dovodi u pitanje ispravnost spisa napisanih od istih.
I da hoce da ga tumaci ili komentira on to nemoze jer on nije kompetentan niti kvalicifiran a nije niti "Rabbi".
Skraceno on sam pisa po autoritetima a time i sam po sebi,obilato.
|
|