|
Post by nebudiovca on Jan 15, 2024 9:00:32 GMT
Najveći broj onih koji služe zlu ili sotoni bilo kroz deklarativnu pripadnost njegovoj sinagogi, bilo kroz nominalnu pripadnost nekoj od religija (ali svojim djelima čineći zlo) su upravo oni koji su odabrali ignoriranje vlastite savjesti (koju nam je Bog dao), kao i vlastitog razuma (koji nam je takodjer Bog dao), u korist bespogovorno slušanja onih koji su im se nametnuli kao autoriteti (bilo svjetovni, bilo lažni duhovni). Da li se radi o raznošenju eksplozivom “nevjernika”, ili o odbijanju prodaje kruha nekom tko u sebe nije ustrcao od vlasti propagiran otrov, potpuno je svejedno, jer je princip isti. Naravno, postoje oni koji savjesti i nemaju, ali o tome sam već pisao pa sada neću ponavljati. Oni koji žele uvjeriti ljude da osim poslušnošću onima za koje im oni kažu da su kvalificirani sveti ljudi, ovlašteni za tumačenje onoga za sto im oni kažu da su kvalificirani sveti spisi, ne mogu biti odani Bogu i da je izgradnja odnosa s Bogom mimo autoriteta priznatih od tih istih osoba grijeh, u pravilu imaju za cilj ostvarenje vlastite moci i kontrole nad drugima ne bi li ih na taj način putem činjenja ili propusta doveli do toga da služe njima, ili njihovoj agendi. Vrlo često su na nekim nižim čak i srednjim razinama takvi ljudi bolesno željni moci nad drugima, jako frustrirani time sto je sami kroz svoj status ne mogu ostvariti pa se pokušavaju sakriti iza onih koje predstavljaju kao autoriteti i iz njih crpiti moć za sebe. Naravno svatko bira za sebe koga će slušati i kojim će putem ići. Ja rado poslušam svačije stajalište i dam svakom priliku da ga pojasni. medjutim kad vidim da netko jednostavno ne može dati suvisao argument, da njime upravlja indoktriniranost, da je u samim svojim stavovima koje iznosi često proturječan, da je obuzet željom za moci nad drugima, možda čak i mržnjom prema onima koji njega ne prihvaćaju za autoritet (bilo izravni, bilo posredni), onda vidim da se tu nema bas sto naučiti niti izoštriti čitajući ga ili slušajući. Medjutim meni kao čovjeku koji je apsolutno vjernik (to sam takodjer ranije opisivao), ne pada na pamet ni takvima niti bilo kome drugom reci da će mu zbog njegovih uvjerenja Bog suditi. Meni bi recimo to bilo jako blasfemično i ne pada mi na pamet stavljati se u ulogu Božjeg punomoćnika po tom pitanju. U konačnici kako i prema čemu sve, ćemo svi mi biti na kraju ocjenjivani sigurno nitko od nas ne može sa sigurnošću znati, a ne znaju niti oni koji nam se danas nameću kao autoriteti po tom pitanju. Pozdrav svima!
|
|
|
Post by Stock on Jan 15, 2024 14:36:44 GMT
Ja napisah... Prvo, zato što se ovdje, komentatori ubiše da dokažu da ne postoji nikakav dokaz da je Krist nešto tvrdio, jer postoji velika vjerovatnoća da mu je (Kristu) puno toga neko drugi "stavio u usta" duuuugo nakon raspeća.
A ti mi, hariveda , odgovori... Uzaludan im trud, kad nemaju originala i nemaju pristup Bogu za provjeru točnosti. Prema tome, oni samo ponavljaju tuđe zablude, nekih samozvanih autoriteta, koji rade prema željama sinagoge sotone.
Pa da te ponovo pitam... Imaš li ti te originale ili pristup Bogu?
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 15, 2024 17:23:19 GMT
Najveći broj onih koji služe zlu ili sotoni bilo kroz deklarativnu pripadnost njegovoj sinagogi, bilo kroz nominalnu pripadnost nekoj od religija (ali svojim djelima čineći zlo) su upravo oni koji su odabrali ignoriranje vlastite savjesti (koju nam je Bog dao), kao i vlastitog razuma (koji nam je takodjer Bog dao), u korist bespogovorno slušanja onih koji su im se nametnuli kao autoriteti (bilo svjetovni, bilo lažni duhovni). Da li se radi o raznošenju eksplozivom “nevjernika”, ili o odbijanju prodaje kruha nekom tko u sebe nije ustrcao od vlasti propagiran otrov, potpuno je svejedno, jer je princip isti. Naravno, postoje oni koji savjesti i nemaju, ali o tome sam već pisao pa sada neću ponavljati. Oni koji žele uvjeriti ljude da osim poslušnošću onima za koje im oni kažu da su kvalificirani sveti ljudi, ovlašteni za tumačenje onoga za sto im oni kažu da su kvalificirani sveti spisi, ne mogu biti odani Bogu i da je izgradnja odnosa s Bogom mimo autoriteta priznatih od tih istih osoba grijeh, u pravilu imaju za cilj ostvarenje vlastite moci i kontrole nad drugima ne bi li ih na taj način putem činjenja ili propusta doveli do toga da služe njima, ili njihovoj agendi. Vrlo često su na nekim nižim čak i srednjim razinama takvi ljudi bolesno željni moci nad drugima, jako frustrirani time sto je sami kroz svoj status ne mogu ostvariti pa se pokušavaju sakriti iza onih koje predstavljaju kao autoriteti i iz njih crpiti moć za sebe. Naravno svatko bira za sebe koga će slušati i kojim će putem ići.Ja rado poslušam svačije stajalište i dam svakom priliku da ga pojasni. medjutim kad vidim da netko jednostavno ne može dati suvisao argument, da njime upravlja indoktriniranost, da je u samim svojim stavovima koje iznosi često proturječan, da je obuzet željom za moci nad drugima, možda čak i mržnjom prema onima koji njega ne prihvaćaju za autoritet (bilo izravni, bilo posredni), onda vidim da se tu nema bas sto naučiti niti izoštriti čitajući ga ili slušajući. Medjutim meni kao čovjeku koji je apsolutno vjernik (to sam takodjer ranije opisivao), ne pada na pamet ni takvima niti bilo kome drugom reci da će mu zbog njegovih uvjerenja Bog suditi.Meni bi recimo to bilo jako blasfemično i ne pada mi na pamet stavljati se u ulogu Božjeg punomoćnika po tom pitanju.U konačnici kako i prema čemu sve, ćemo svi mi biti na kraju ocjenjivani sigurno nitko od nas ne može sa sigurnošću znati, a ne znaju niti oni koji nam se danas nameću kao autoriteti po tom pitanju. Pozdrav svima! Ma sve rečeno i perfektno definirano kolega 👍
Svaka misao je odlično definirana i stvarno ne bih mogao ništa niti dodati niti oduzeti... Samo sam podebljao pojedine dijelove koji bukvalno kristalno jasno opisuju i matrix, ali i stanje uma ovakvih likova...
Što se mene tiče, nemam više namjeru gubiti vrijeme u besmislenim prepiskama sa hariveda - jer je očito da lik nema šta reći... (P ripremam završni tekst - sa konvergencijom ovih 5 podtema ) Što se harivede tiče, pokušao sam mu objasniti kako stvari funkcioniraju u normalnoj diskusiji (a ne u u diskusiji lažni "autoritet" - gojim)... To sam mu i rekao glede prošle teme, jer sam mislio da će promijeniti ploču - ali evo sad vidim da je na svakoj temi - ista idiotska nadobudna mantra... Nema tu nikakve šanse za promjenu...
Šta više, kao što rekoh, u diskusijama čak i sa najokorjelim "vehabistima" sam dobijalo poveznice na izvore njihovog "vjerovanja" a vrlo često i na "autoritete"...
(očito je dakle - da vjeruju da će i drugi razmišljati kao oni kada "progledaju", a time dokazuju da iskreno i vjeruju u to što pričaju...zato se i raznose, kad im neki "autoritet" (obično ćifutar) - naredi da to urade "za Allaha"...)
Dakle u odnosu na ovog harivedu, jasno je da su - čak i okorjeli "vehabisti" - pošteniji u diskusiji...
hariveda - ti očito i na žalost, nisi čak dosegao nivo prosječnog "vehabije" - pošto bukvalno NE VJERUJEŠ u to što pričaš, a jedini ti je cilj da se predstaviš kao "autoritet" - pošto nisi u stanju citirati ( linkovati) niti jedan jedini izvor tvog "vjerovanja", a niti ukazati na tvoje "autoritete"... Cilj ti je očito samo besmislena provokacija i nadobudno samohvalisanje...
Pročitaj ono podebljano gore od NBO... A u potpunosti se slažem sa NBO - i ne pada mi niti na pamet da ti kažem "šta je Bog ili "veda" za tebe spremio"... (nisam u "direktnoj vezi" sa njima na tvoj način)...
Međutim, iz svega što si do sad napisao na ovim diskusijama - meni je više nego očito da se radi o nadobudnoj oholosti... i tu ti niko ne može ništa niti dodati niti oduzeti... Sve si sam rekao...
|
|
|
Post by hariveda on Jan 15, 2024 22:54:58 GMT
@ istrazuj:Ne, to su sve dobronamjerni savjeti za sve one koji mogu razumjeti napisano. Oni kojima nije dano razumijevanje moraju nastaviti lutati bespućima vlastitih pogrešaka. Tu se slažemo, sa svakim upisom otkrivaš nešto o sebi. @ ar:Bilo čije kompetencije tumačenja ovise o njegovom shvaćanju. Sveti ljudi imaju najbolje shvaćanje. Obični ljudi nemaju. Što je tu tako teško razumjeti? Talmud je primjer kako to izgleda kada sinagoga sotone piše knjige. Kompetencija farizeja, koji su bili formalno kvalificirani, ali lažni autoriteti desetljećima, dokazana je kada nisu prepoznali Isusa i time upropastili svoj život i život svojih sljedbenika, što se nastavilo sve do današnjih dana, kada njihovi nasljednici čine iste pogreške.
@ Stock:
Ja osobno nemam, ali znam tko ima pristup: sveti ljudi. A što oni kažu, to ti je (kao) Sveto Pismo. Evo može i prikladan citat iz Biblije Mt 13.14 Ušima ćete slušati, a nećete razumjeti; očima ćete gledati, a nećete vidjeti.
|
|
|
Post by Stock on Jan 16, 2024 10:37:40 GMT
"Ušima ćete slušati, a nećete razumjeti; očima ćete gledati, a nećete vidjeti."
Zahvaljujem hariveda na prikladnom citatu. I sta ti mislis, onako medju nama, ko ne razumije to sto cuje i ko je corav pored vlastitih ociju? Neko kome treba autoritet, tumac...sveti covjek...da bi mu "pustio muziku" koju on, taj autoritet slusa? I pokazao u kom pravcu ce gledati? Ili neko kome takav autoritet nije potreban jer zeli slusati muziku koju razumije i gledati gdje zeli? Da pokusam poblize pojasniti na primjeru iz ne tako davne proslosti... Autoritet za mnoge je doktor, zar ne? Za mnoge, Sveti covjek je papa, zar ne? Udruzise se autoritet i Sveti covjek i nabodose par milijardi ljudi. "Oni kojima nije dano razumijevanje moraju nastaviti lutati bespućima vlastitih pogrešaka." uglavnom nisu medju tim nabodenim. Ali veliki dio onih koji su slusali pogresnu muziku i gledali tamo gdje im je autoritet ili sveti covjek rekao da gledaju - jesu. Ako ti to ne razumijes, nadam se da ce razumjeti neko drugi koji zaluta ovamo i procita ovu prepisku.
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Jan 16, 2024 11:40:10 GMT
@ istrazuj:Ne, to su sve dobronamjerni savjeti za sve one koji mogu razumjeti napisano. Oni kojima nije dano razumijevanje moraju nastaviti lutati bespućima vlastitih pogrešaka. Tu se slažemo, sa svakim upisom otkrivaš nešto o sebi. @ ar:Bilo čije kompetencije tumačenja ovise o njegovom shvaćanju. Sveti ljudi imaju najbolje shvaćanje. Obični ljudi nemaju. Što je tu tako teško razumjeti? Talmud je primjer kako to izgleda kada sinagoga sotone piše knjige. Kompetencija farizeja, koji su bili formalno kvalificirani, ali lažni autoriteti desetljećima, dokazana je kada nisu prepoznali Isusa i time upropastili svoj život i život svojih sljedbenika, što se nastavilo sve do današnjih dana, kada njihovi nasljednici čine iste pogreške.
@ Stock:
Ja osobno nemam, ali znam tko ima pristup: sveti ljudi. A što oni kažu, to ti je (kao) Sveto Pismo. Evo može i prikladan citat iz Biblije Mt 13.14 Ušima ćete slušati, a nećete razumjeti; očima ćete gledati, a nećete vidjeti.
Znaci sad imamo i formalno kvalificirane ali lazne autoritete. Tko odreduje tko je lazan autoritet ili ne? Po tebi to moze kvalificiran autoritet ili sveti ljudi...i dolazimo do zacaranog kruga podijela i sukoba o kojima cu pisati. Na kraju je ipak covjek koji procjenjuje i odlucuje u sto vjerovati.
|
|
|
Post by hariveda on Jan 20, 2024 21:42:12 GMT
@ Stock:
Sinagoga sotone također misli da im autoritet nije potreban. Obični ljudi koji misle da im autoritet nije potreban su žrtve vlastitog neznanja i tako srljaju u propast.
S jedne strane, ako si među nabodenima, takva ti je sudbina ili takva ti je karma. Prebacivati krivnju na druge (bez obzira da li imaju neke krivnje) znači zanemariti vlastite pogreške. S druge strane, svi autoriteti koji su zastranili, dobiti će kaznu koju zaslužuju. S treće strane, na nabodene se može gledati kao na žrtve, potrebne da se ljudima otvore oči u vezi opasnosti koje vrebaju od injekcija.
@ ar:
Ima svašta na ovom svijetu. Ako tebi nije jasno da su farizeji i talmudski rabini zastranili, onda si propustio uočiti jednu od glavnih poruka Biblije.
Bog, naravno. Ostali subjektivno procjenjuju s obzirom na svoje sposobnosti uvida u tematiku.
Točno, to je slobodna volja. Slobodan si izabrati pravi put ili ako želiš, krivi put.
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Jan 21, 2024 6:44:35 GMT
@ Stock:Sinagoga sotone također misli da im autoritet nije potreban. Obični ljudi koji misle da im autoritet nije potreban su žrtve vlastitog neznanja i tako srljaju u propast. S jedne strane, ako si među nabodenima, takva ti je sudbina ili takva ti je karma. Prebacivati krivnju na druge (bez obzira da li imaju neke krivnje) znači zanemariti vlastite pogreške. S druge strane, svi autoriteti koji su zastranili, dobiti će kaznu koju zaslužuju. S treće strane, na nabodene se može gledati kao na žrtve, potrebne da se ljudima otvore oči u vezi opasnosti koje vrebaju od injekcija. @ ar:Ima svašta na ovom svijetu. Ako tebi nije jasno da su farizeji i talmudski rabini zastranili, onda si propustio uočiti jednu od glavnih poruka Biblije. Bog, naravno. Ostali subjektivno procjenjuju s obzirom na svoje sposobnosti uvida u tematiku. Točno, to je slobodna volja. Slobodan si izabrati pravi put ili ako želiš, krivi put. Jeli ti odredeujes ili procjenjujes?
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 21, 2024 13:09:12 GMT
Naravno da "određuje" 🤣 Postavlja se ovdje sa svakim upisom kao "neprikosnoveni autoritet"... A možda ima i pravo 🤣🤣🤣
Vidiš kako kaže - da ima praktično "direktnu telefonsku vezu sa Bogom" - i onda nam ovdje prenosi - šta nam je radiii i šta nas čeka... (Sa "božijim autoritetom" kako sam kaže 🤣)
Ovaj lik hariveda - je definitivno onakav kakvim ga opisa kolega @dpf filter. Dakle, jasno se vidi da je arogantno-nadobudno i oholo biće - a ja već spomenuh i ne baš mudro biće... E... Tu sam malo pogriješio...
Tip je očito - glup ko panj. A oholosti i arogancije mu ne fali... "Znanja" nema - kao ni svi mi ovdje - međutim PANJ je i dalje ubijeđen da ima "telefonsku vezu sa vrhovnim autoritetom" - te se zbog toga i postavlja autoritativno tj "određuje" svima nama - šta i kako 🤣
Ne postavljaj mu pitanja odakle "crpi to neizmjerno (vedsko 🤣) znanje" - jer će te (od nedavno) - uputiti momentalno na Cio-pediju 🤣
Naime, vidom da je počeo i maksimalno dijeliti smeće sa Wikipedije (cio-pedije) - kao "autoritativan izvor"...
Dakle PANJ ne konta - (nije mu rekao "autoritet" 🤣) - da ciopediju objektivno možeš koristiti samo da pokažeš (idiotski) "zvanični stav" sistema.... Ni za šta drugo.
Hajde, živ bio - prestani mi srati po temama sa svojim idiotizmom.. ... Vrlo rado ću diskutovati na svakoj temi koju TI OTVORIŠ, međutim - przniš mi ovdje... Već si kako vidim - sve rekao što "znaš" - i samo se ponavljaš...
Dakle:
Dakle, neću te brisat, a niti slat u Deponiju... Međutim - dosadio si mi sa tvojom ekstremnom glupoćom i ohološću - uz dodatak da ništa razumno nisi rekao nego da samo zagađuješ temu...
Zdravi
|
|
|
Post by hariveda on Jan 21, 2024 17:45:14 GMT
@ ar:
Pa sve ti već piše, vidi podebljano.
@ istrazuj:
Što je bilo, malo smo nervozni kad stvari ne idu kako bi htio? Pa nisi valjda očekivao samo nekakve poltrone koji će potvrđivati sve što bude napisano? nije ti dugo trebalo da potvrdiš ono što si sam rekao: Pa da, to je malo nezgodno, jer onda priznaješ nemoć po pitanju argumentacije i svi čitatelji to mogu vidjeti.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 21, 2024 20:51:51 GMT
@ istrazuj:
... nije ti dugo trebalo da potvrdiš ono što si sam rekao: ...
Čuj - ovo ti je najpametnije što si do sada rekao - u lokvama tvog arogantnog proljeva koji si izasrao u ovih nekoliko dana ...
|
|
|
Post by dpf filter on Jan 22, 2024 8:23:31 GMT
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 22, 2024 20:29:18 GMT
Sirius mi je prije par mjeseci ukazao na ovog Belgijanca. Priča mu je zanimljiva i ima talenta da pronalazi "mustre"... Cijala priča se sastoji u tome da i on također promatra mjesec kao ogledalo, ali za razliku od Grka (i još par njih) koji je u par godina detaljirao kartu na Zemlje na Mjesecu-ogledalu, Belgijanac je zamišlja da je ooooogromna (recimo 1000 puta veće nego je ovi Grci definiraju), a da je mala tačkica na tom Mjesecu - u stvari jedan krater - koji je "naša Zemlja"... Ostali krateri koji se vide na Mjesecu su ostale planete.
ON se onda igra sa grafičkim programima, i uvijek nalazi tu tačkicu sa Mjeseca, koju kad je uveća izgleda kao kravlji papak... Odgledao jedno 50tak epizoda - ali od samog početka mi se nije sviđalo njegovo kupljenje "s brda sa dola" - svega onog đto mu se uklapa trenutno u - zamišljenu priču... Također onaj "plazma omotač" koji je po njemu u stvari onaj "nebeski svod" - pokućava smušeno definirati u recimo 8-9 epizodi, ali se negdje oko 40te totalno zbuni i u potpunosti razvali i onako nejasno definisanu teoriju...
Sirius čak nakon 50tak+ odgledanih epizoda misli da je lik možda i neki ubačeni provokator... A ja nemam lično šta puno reći, osim da tip kako reko ima dara za uočavanje mustri - međuti mođe se raditi i o totalnoj manipulaciji, jer nabacuje gomilu stvari, a vrlo često netačno (ili namjerno pogrešno)... To mogu reć i slučaju njegovog korištenja Fomenkove kronologije... Namjerno pogrešno - ili naprosto ga boli dupe i blebeće bez veze, jer mu se to "uklapa u model"...?
Generalno, premda ide u traženje i lamentira o "cjelokupnom našem postojanju" (što smatram ispravnim) - na nekoliko mjesta je bio proturječan, te mi ga je sve teže i teže bilo slušati i pratiti. Tako da samo konačno stao negdje oko 50te epizode... Nije više išlo
Naravno - njegovo "lamentiranje i pogađanje" nije niti bolje niti gore od mog, kojeg namjeravam uskoro objaviti
|
|
|
Post by istrazuj on Sept 13, 2024 17:52:59 GMT
Hehe.... Danas dobih ovaj video 😁 | ********************************************** Dakle, Elon Musk tvrdi: "...
- Očito Zemlja je puno veća nego što mi mislimo...
- Šta ako Zemlja ima više od 7 kontinenata (kako smo učili po Debilanama)...?
- Šta ako je zemlja "ograđena ledenim zidom" izvan kojeg se nalaze drugi kontinenti, razvijenije civilizaacije "vanzemaljaca"...
... "
🤣🤣🤣🤣
|
I sve to ovo govori: - jedan od najbogatijih ljudi na svijetu...
- čovjek koji navodno ima VLASTITU mrežu satelita koja "pokriva cijelu zemlju"...
- ... a ko će znati bolje od njega...? 🤣
Kao da je Elon Musk pratio ovaj naš Kamen tj mali opskurni diskusioni forum "teoretičara zavjere"...? 🤣🤣 Ili se neko pravo igrao sa AI...? 🤣🤣🤣
|
|