Post by istrazuj on Apr 2, 2024 15:08:16 GMT
Konvergencija događaja 3 dio
(Finale)
Premda sam još prije par mjeseci imao ideju da pokušam sklepati cijelu priču (i moje trenutno shvatanje Matrixa) u neku cjelinu (pošto mi se činilo da sve konvergira ka nečem već planiranom) - trebalo mi je vremena da to nekako svarim...
Mislio sam, naivno, da će samo ispravljanje teško-falsifikovane kronologije biti dovoljno za shvatanje, međutim, pokazalo se vremenom (pa čak i na diskusijama ovdje) da to neće biti lako - čak i da poznajemo kronologiju sa 100% tačnošću (što naravno nije slučaj)...
Mislio sam, naivno, da će samo ispravljanje teško-falsifikovane kronologije biti dovoljno za shvatanje, međutim, pokazalo se vremenom (pa čak i na diskusijama ovdje) da to neće biti lako - čak i da poznajemo kronologiju sa 100% tačnošću (što naravno nije slučaj)...
Premda za ovu „zvaničnu“ koja se „uči“ po tzv „školama“ - zasigurno i bez snebivanja mogu reći da je 100% NEtačna, nisam naravno, u mogućnosti da ustvrdim da je kronologija Anatolija Fomenka (koja je bez dvojbe daleko naučnija i time tačnija od jeztuitskih laži „naučne kronologije“) - također apsolutno tačna.
Uz to, Fomenko tvrdi da je sa velikom sigurnošću u stanju „pokriti“ samo zadnjih 1000 godina našeg ljudskog postojanja.
Zbog toga sam se dao u neku vrstu nagađanja, predpostavki i spekuliranja - koje bez obzira što definitivno nije manipulativna Obmana (poput jezuitske „istorije“ i tzv „Skalijerijeve kronologije“) - ipak se mora uzeti sa velikom dozom rezerve...
U međuvremenu sam dobijao raznovrsne ideje i informacije kako sa mreže, tako i sa diskusija ovdje - koje su mi poslužile za ovaj završetak „Konvergencije u Matrixu“...
Zbog toga sam se dao u neku vrstu nagađanja, predpostavki i spekuliranja - koje bez obzira što definitivno nije manipulativna Obmana (poput jezuitske „istorije“ i tzv „Skalijerijeve kronologije“) - ipak se mora uzeti sa velikom dozom rezerve...
U međuvremenu sam dobijao raznovrsne ideje i informacije kako sa mreže, tako i sa diskusija ovdje - koje su mi poslužile za ovaj završetak „Konvergencije u Matrixu“...
Jedna od najbitnijih informacija na koje sam naletio - bio je Ekhard Tolle. Naime, čak i kad se ne slažem sa njegovim (u suštini „zvaničnim“) pogledom na tzv istoriju i kronologiju Svijeta - on jasno i kaže da je ona u potpunosti NEBITNA... Dakle, po njemu - upravo sve što smatramo „bitnim i stvarnim“ oko nas - niti je bitno niti je stvarno... Jedino bitno je ono Istinsko u nama - a on to zove - dijelom beskonačne Svjesnosti... Našim jedinim i pravim "ja"... (a pnekad to zove i zrakom beskonačnog Boga kojeg smo svi mi dio)... Tu je i smještena sva naša suština i stvarnost... Ima popriličan broj klipova i njegovih predavanja koje preporučujem svima, a ovdje kačim samo jedan sa titlom: www.youtube.com/watch?v=t1viMJM8zp8 |
...
Uz Tolle-a me je dojmio i onaj video (o Isusu) koji je Uno postavio u jednoj od diskusija, kao i priča koju je DPF postavio (o „ljudskim odijelima“)...
Naravno, premda svako od nas može i treba imati vlastito poimanje o matriksu oko nas i u nama - ja ću ovdje (na otvorenu diskusiju) postaviti moje vlastito i trenutno poimanje...
Već ranije, sam predpostavio od prilike slijed ove priče o konvergenciji, kojeg ću se uslovno držati i ovdje...
Tad sam postavio 3 Tačke u kronologiji (vremenskoj liniji) - oko kojih pokušavam vrtiti cijelu ovu priču.
Evo za podsjetnik:
Tačke 1 i 2 sam manje-više već diskutirao - (premda niad nije moguće pokriti sve aspekte događanja, a specialno u tački 2 o vremenu prije rođenja Krista)...
Dakle, kao završetak ove „trilogije“ pokušaću sklepati moje viđenje događaja u vremenskom periodu „našeg modernog doba“...
Sažeću predhodne dvije tačke, prije nego krenem sa završnom, ali ovaj put u kronološkom redu...
- Vrijeme PRIJE Isusa Krista (Andronika Komnena I)
- Vrijeme POSLIJE Krista do „modernog doba“ (tj zadnjih 200+ godina vladavine ćifutarskog-sotonjarskog Kulta)...
- Vrijeme „modernog doba“ PRIJE - a naravno i POSLIJE kurtone (tj PLandemije „kovida 19“)...
Tačke 1 i 2 sam manje-više već diskutirao - (premda niad nije moguće pokriti sve aspekte događanja, a specialno u tački 2 o vremenu prije rođenja Krista)...
Dakle, kao završetak ove „trilogije“ pokušaću sklepati moje viđenje događaja u vremenskom periodu „našeg modernog doba“...
Sažeću predhodne dvije tačke, prije nego krenem sa završnom, ali ovaj put u kronološkom redu...
Tačka 1
Vrijeme PRIJE Isusa Krista (Andronika Komnena I)
kamen.freeforums.net/thread/75/konvergencija-doga-aja-matrixu-ta
Vrijeme PRIJE Isusa Krista (Andronika Komnena I)
kamen.freeforums.net/thread/75/konvergencija-doga-aja-matrixu-ta
Premda objektivno nemamo puno provjerljivih informacija o ovom periodu, te smo više upućeni na vlastitu intuiciju i nagađanja - na ovoj temi se razvilo nekoliko zanimljivih diskusija i viđenja ovog vremenskog perioda.
Razumljivo, praktično je nemoguće reći da je jedna opcija tačnija ili pogrešnija od druge...
Naprosto, ovdje smo prisiljeni nagađati...
Ja ću se samo kratko osvrnuti na sažetak mojih premišljanja kako o materijalnom tako i o Ne-materijalonom matrixu oko nas - upravo za ovaj vremenski period u kronologiji događaja...
Ja ću se samo kratko osvrnuti na sažetak mojih premišljanja kako o materijalnom tako i o Ne-materijalonom matrixu oko nas - upravo za ovaj vremenski period u kronologiji događaja...
Materijalni Matrix - kako ga trenutno vidim : • Mjesto na kojem živimo („Zemlja“) je jedna vrsta ogromnog mehanizma (najbliži opis je Antikitera mehanizam), a mi se fizički nalazimo na manjem dijelu (od prilike četvrtina) te „ravne ploče“ - koja je i osnova za Materijalni matrix...(uslovno „ravne“ uzimajući i „napore“ poput planina na tako velikoj ravnoj površini kao - „zanemarive“ u odnosu na prostor oko nas) ... • Iznad te „ravne poloče“ je tzv „Nebeski svod“ koji nikad i niko nije „probio“ uz prkos idiotizmu „moderne nauke“ - koji bezuspješno (za glupane „uspješno“) - tvrdi drugačije. • Ispod ploče je neka vrsta ogromne elektromagnetske zavojnice kao izvora cjelokupne „kosmičke“ energije Života (Božije energije) a koji kruži u tačnom vremenskom intervalu ispod „ravne ploče“ u periodu od 25000 godina. • Ta Energija se kao „zraka“ odbija od Nebeski svod (kupolu) te se projicira kao „žiža“ u ono što mi zovemo Suncem i Mjesecom... • Projekcija cjelokupne površine te ogromne „ravne ploče“ je vidljiva na Mjesecu i u vijek je ista (tj nepromjenjiva je kroz stoljeća) - a „karta naše zemlje“ pokriva trenutno oko 1/4 cjelokupne karte koja je vidljiva na Mjesecu-ogledalu. • Sve „zvijezde i galaksije“ koje vidimo na nebu - jesu samo odraz - Energetskih tačaka i Velikih dubina na ogromnoj „ravnoj ploči“ i nemaju nikakvu „fizičku formu“ kako Debilana lažno tvrdi... • Sve „planete“ su samo odrazi („žigovi“) energetskih („eteričnih“) polja kojih ima 7 između „ravne ploče“ i „Nebeskog svoda“... Nisu nikakva „fizikalna nebeska tijela“ na koja „sleću svemirski brodovi“... • Svi „fenomeni“ tipa orkani, zemljotresi, poplave, potopi itd - uzajamno su povezani na cijelom ovom ogromnom mehanizmu (čiji odraz gledamo na Mjesecu) - i definitivno nemaju veze sa glupostima koje „izučava“ tzv „nauka“ (lažno smeće Narativa "računovođa")... |
NE-materijalni matrix - kako ga trenutno vidim : • izgleda da je na neki način također sastavni dio Materijalnog matrixa, ali bih čak rekao da je daleko „širi i prostraniji“ (figurativno rečeno)... Drugim riječima, upravo je taj NE-materijalni Matrix jeste - naša „stvarna“ Stvarnost - za razliku od ovog koju mi percepiramo... • neki izvori (pa čak i Biblija, kad nije falsificirana) govore da je BOG-KREATOR stvorio i nekakva ne-ljudska bića (recimo nekakve polu-automate BEZ BOŽIJEG DUHA-DUŠE) koji su zaduženi za održavanje i opsluživanje ovog cjelokupnog Ogromnog Mehanizma. U tzv „apokrifnim svetim spisima“ - ta bića se nazivaju „elohimi“... (ili po nekakvim drugim „sumerskim“ ili „gnostičkim“ spisima - Anunakiji ili Arkoni ili sl...)... • međutim - da li su ti „elohimi“ ikada bili - ili su samo izraz naše podsvjesti tj našeg vlastitog EGA (kao što priča i Slađana: kamen.freeforums.net/post/916 )... ili su pak „ljudska odijela“ što priča onaj DPF-ov lik... Najprostije bi bilo ono što Fomenko tvrdi, a to je da su SVA ta „božanstva“ u stvari isti oni rođaci Krista koji su sebe same „obogotvorili“... Međutim, ostaje pitanje od kuda im znanje i tehnologija, a očito da se dosta toga „tehnološkog“ opisuje i u „kanonskim i u apokrifnim“ spisima...Kako god bilo - izgleda da su ta ne-ljudska „bića“ (ili samo naš EGO) čisto svojom zadaćom su ustrojena na nekoj vrsti „vojne hijerarhije“ ili možda i bolje na hijerarhiji BORGA iz „Zvjezdanih staza“, koji je neka vrsta transhumanističke košnice... U „drevnim“ pričama uvijek postoji „matica“ (napr "Elion" = "Svevišnji") a svi ostali u košnici se rađaju i umiru sa već dodijeljenim zatatkom i ulogom u košnici... • Zbog nekog razloga - ljudi prije nas su na neki način - ZNALI za ova ne-materijalna bića (elohime ili možda EGOe) te su ih ili štovali kao „božanstva“ ili se samo pretvarali da to rade (ali očito je da ti „elohimi“ definitivno NISU nikakva „kreativna božanstva“, što se lako da vidjeti i iz apokrifnih ali i iz kanonskih spisa... a uz to i ljudska logika i zdrav razum jasno govore da je ta priča samo izmišljotina u službi učvrsćivanja Piramide Moći (EGOa) na ovom materijalnom Svijetu)... • da li su to ZNANJE - ljudima prije nas donijeli nekakvi „pobunjeni elohimi“ o kojima je napisano brdo knjiga a između ostalog i one „svete“ poput biblijei kurana - ili je po srtijedi nekakvo „genetsko manipuliranje“ na već BOGOM stvorenim ljudima - ili je po srijedi samo vlastiti EGO ljudskih bića - koji se jednostavno „tumači“ kroz te „drevne spise“ kao lična (i subjektivna) definicija tih „bića i događaja“ prije pojave KRISTA kroz pero pisca „drevnih spisa“ - ne znam... • da li su svi ti „elohimi“ bili na neki način materijalizovani u vrijeme pojave tj STVARANJA „prvih ljudi“ pa su ih i oni sudionici tzv Biblije mogi vidjeti i „osjetiti bijes“ (recimo uvijek zlobnog El-Šadaja tzv „Jahve“) ili je kao i u svakoj priči, sve ovisno od mašte onog koji pripovjeda kao i onog koji kontrolira „pripovjedača“ - to isto ostaje da saznamo... • a također je nejasno iz „drevnih priča“ (ako predpostavimo da su ti „elohimi“ stvarna bića, a ne samo proizvod mašte naćih predaka i njihovog EGA) - ...da li su potpuno nestali (u „7 eteričnih neba“ kako opisuje knjiga proroka Enoka)...?... ili su samo fizički „nestali“ na onim - nama nedostupnim - dijelovima „ravne ploče“...? ...da li će se vratiti...? ...kako će se vratiti...? ...da li ćemo saznati kad nam bude vrijeme...? ...da li je sve neka vrsta „škole“ gdke se svako nečem uči, a sve po Božijoj volji...? |
Pitanja je puno, a ja odgovore još nisam našao...
U svakom slučaju - izgleda mi da su naši pretci - nešto (mnogo?) od toga zbog nekog razloga (i za razliku od nas) - ZNALI!
U svakom slučaju - izgleda mi da su naši pretci - nešto (mnogo?) od toga zbog nekog razloga (i za razliku od nas) - ZNALI!
Kako i zašto i na koji su način dobili to Znanje (ako je i postojalo), i još gore - kako je to Znanje nestalo, još uvijek je nejasno... (imam neka nagađanja, ali to za kasniju diskusiju)...
Međutim - otvoren sam za sve opcije...
Međutim - otvoren sam za sve opcije...
Tačka 2
Vrijeme POSLIJE Krista do „našeg modernog doba“
Vrijeme POSLIJE Krista do „našeg modernog doba“
O ovom dijelu naše stvarne ljudske vremenske kronologije sam već dosta napisao, a i diskutovali smo dobrim dijelom mnogo toga - što je čak i potkovano teškim materijalnim dokazima kao i „drevnim spisima“, uz prkos ogromnoj i neumoljivoj Inkvizicji, koja se svojski trudila da uništi i falsificira svaki pomen na KRISTA i događaje vezane za njega, kao i poslije njega.
Ponajviše sam se referirao na kronologiju Anatolija Fomenka iz ovog perioda, a koja je dostupna na ovom serijalu od 8 epizoda:
kamen.freeforums.net/thread/4/kako-bilo-prvi-dio-uvod
Šta više, često se u diskusijama spominjala kronologija, za koju ja lično mislim da je premda možda i najvažniji dio u razbijalnju ove viševijekovne Obmane - ipak i ne sasvim dovoljan u shvatanju cjelokupnog Matrixa...
Ponajviše sam se referirao na kronologiju Anatolija Fomenka iz ovog perioda, a koja je dostupna na ovom serijalu od 8 epizoda:
kamen.freeforums.net/thread/4/kako-bilo-prvi-dio-uvod
Šta više, često se u diskusijama spominjala kronologija, za koju ja lično mislim da je premda možda i najvažniji dio u razbijalnju ove viševijekovne Obmane - ipak i ne sasvim dovoljan u shvatanju cjelokupnog Matrixa...
Ovdje ću se samo kratko osvrnuti na najvažnije tačke (kako ih ja vidim) - u ovom vremenskom intervalu ljudske kronologije događaja u Matrixu:
Dvorac Château de Chambord Navodno napravljen za 28 godina od 1519-1547 (Razumljivo je da sumnjam su svako „zvanično slovo“ Narativa o ovom nevjerovatnom građevinskom poduhvatu (a takvih je more jedno svuda po svijetu, kao što sam već pisao u Kronologiji AFa) | • Isus Krist je po svim dokazima sudeći - bio izgleda stvarni lik u ovom našem Materijalnom matrixu. • Živio je i bio ubijen nakon kratkotrajne vladavine kao svjetovni Car tadašnje Civilizacije (koja se uvijek zvala Izraelitska), a koja se uvijek i formirala oko tzv Jeruzalema koji je u to vrijeme (čak i prema iskopinama tzv nauke) - bio grad Yoros. • Po svemu sudeći, Krist je bio neko izuzetno biće, (ili je to možda bila samo interpretacija onih koji su viševijekova nakon njegovog ubojstva pisali o Kristu)... Usvakom slučaju - Krist je ostavio neizbrisiv trag u ljudskom postojanju - uz prkos neviđenom falsificiranju i manipuliranju činjenicama (koje se „čudno“ upravo pojačava u zadnjih par godina)... • Priče o njegovom životu ovdje na „ravnoj ploči“ zvanoj Zemlja, među ljudima - osnova su za svaku tzv „abrahamsku religiju“, ali i za svaku tzv „civilizaciju“ nama poznatu iz tzv „zvanične nauke i kronologije“... • Međutim, pitanja poput : - od kuda ta prva Civilizacija...? - ko je postavio te „careve i plemstvo“ te Civilizacije PRIJE Krista, u kojoj je i on u konačnici postao Car...? - da li su ti tzv „elohimi“ uopše i postojali tj čak i bili fizički prisutni u toj civilizaciji, ili su samo proizvod mašte (tj našeg ljudskog EGOa) i kasnijih manipulcija tzv „svetim knjigama“ (koje su također proizvod EGOa, kako pisca tako i onog koji je kontrolirao napisano...)... - da li su (ako su nekad čak i postojali) bili prisutni u vrijeme kad je i Krist živio, ili su nestali tj „preselili se“ u nepoznate dijelove Materijalnog Svijeta ili čak i čak na neka od „eteričnih 7 neba“...? - zašto su im trebale vojske...? Protiv koga su ratovali...? Ima li to veze sa onim vojskama tzv Apostolskog i Carskog krsćanstva - koje su se sudarile na Kulikovskoj bitci 1385...? - da li su oni postavljali te „vladare“ civilizacije - možda i vijekovima PRIJE nego što su nestali (odselili se zbog nekog razloga) ili su samo „obogotvoreni vrhovnici“ tadašnjih struja u krsćanstvu (koje je i u „zvaničnoj“ ali i „nezvaničnoj“ verziji nastalo POSLIJE ubistva Krista...? - da li je Krist imao nekakav kontakt sa njima i da li je i on kao potomak loze Komnen imao neke veze sa „elohimima“ (pa možda čak i samo kroz priče iz naroda)... Ako su „vrhovnici“ tj „carevi“ i njihove familije imale to „božije pravo“ da vladaju nad masama („vojskama“), onda je to pravo imao i Isus Krist tj Andronik I Komnen, koji je i postao svjetovni car tadašnje Civilizacije... - Konačno KO su ti Komneni i Angeli i kako su došli na poziciju vlasti u Civilizaciji... - Zašto su Krista (po prepričanim Evanđeljima) - zvali „Sin Čovječiji“... Znači li to možda da su potomci Vladarskih familija (iz koje je bio i Krist) imali neke druge „pretke“ koji NISU „čovječiji“ ili je to samo bilo dodvoravanje „obogotvorenim“ rođacima Krista (danas pretcima tzv „masona“) ...? ... trenutno će i dalje (a možda i za uvijek) ostati bez konkretnog odgovora... Tj ti„odgovori“ (za one koji ih traže, a izgleda da je puno više onih koji ne traže) - mogu, kako sad izgleda, biti samo predpostavke bazirane na malobrojnim i falsificiranim izvorima, lična ubjeđenja kao proizvod mašte (tj „unutarnjeg glasa“) ili pak indoktriniranosti nekakvom „abrahamskom religijom“... Svakom na volju... |
Bez obzira na teško manipuliranje činjenicama iz tih burnih događaja u vrijeme pogubljenja Krista, te manipuliranje vremenskim okvirima, kronologijom događaja, kao i „drevnim“ spisima (podijeljenim na „kanonske i apokrifne“) - izgleda da je poruka koju je Krist prenosio - u svakom slučaju, bila neka vrsta „poruke u Materijalni Matrix“ koja je uslovno, mogla biti i bila i uputstvo za življenjem (učenjem) - u ovom Matrixu...
Time bih mogao čak i predpostaviti da se radi o stvarnoj poruci BOGA-Kreatora - (za razliku od poruka nekakvih „elohima“ iliti možda našeg ljudskog EGOa), tj o IZVORNOM ZNANJU koje je Krist prenosio na ljude, a koje premda manipulirano, ostaje suštinski i uz prkos toga za svjedočanstvo...
Ovdje samo mogu nagađati (kao i u predhodnim dijelovima) - ako zanemarim mogućnost da je upravo naš EGO napravio cijeli matrix, nego se držim „fizičkog postojanja“ - „onih prije nas“ - kao i onih raznozarnih opisa o „drevnim spisima“...
Time bih mogao čak i predpostaviti da se radi o stvarnoj poruci BOGA-Kreatora - (za razliku od poruka nekakvih „elohima“ iliti možda našeg ljudskog EGOa), tj o IZVORNOM ZNANJU koje je Krist prenosio na ljude, a koje premda manipulirano, ostaje suštinski i uz prkos toga za svjedočanstvo...
Ovdje samo mogu nagađati (kao i u predhodnim dijelovima) - ako zanemarim mogućnost da je upravo naš EGO napravio cijeli matrix, nego se držim „fizičkog postojanja“ - „onih prije nas“ - kao i onih raznozarnih opisa o „drevnim spisima“...
Kako mi trenutno izgleda, mislim da je „Civilizacija“ cikličan „fenomen“ u onoj Velikoj Slavenskoj godini od 25 hiljada godina.
„Oni prije nas“ - mogli bi biti, ne samo fizički drugačiji od nas - nego su vrlo moguće, bili na nekom višem tehnološkom stepenu razvitka, ali tu je bio kapak...
„Oni prije nas“ - mogli bi biti, ne samo fizički drugačiji od nas - nego su vrlo moguće, bili na nekom višem tehnološkom stepenu razvitka, ali tu je bio kapak...
Morali su zbog nečeg napustiti materijalni matriks - a vrlo je moguće da su čak pokušali da se održe u njemu i protiv pravila Kreatora i Cikličnosti cijelog Sistema... (kao u filmu Matrix)...
A možda je tj vjerovatno je - sve bilo i planirano da se tako odvije - pa su dio te „Civilizacije“ prenijeli i na „prve ljude“ u ovom Matrixu...
Međutim, ne bi me iznenadilo - da su ti „prije nas“ (elohimi/anunakiji/arkoni/demoni) - na prosto silom prilika napustili ovaj materijalni matrix, ali da su ostavili nekakvu Piramidu moći i uprave iza sebe - nama tj ljudima...
Međutim, ne bi me iznenadilo - da su ti „prije nas“ (elohimi/anunakiji/arkoni/demoni) - na prosto silom prilika napustili ovaj materijalni matrix, ali da su ostavili nekakvu Piramidu moći i uprave iza sebe - nama tj ljudima...
I taj period je trajao izvjesno vrijeme (možda i par stotina godina) dok su „izabrani“ (od onih elohima) terorizirali ljude, paleći im djecu kao ("biblijske") „žrtve podizanice“ u čast nekakvih „demona“ tj „onih prie nas“ - koji su davno bili prisiljeni napustiti Matrix...
Upravo to „prvo plemstvo“ koje su ti „demoni“ ili čak ti „oni prije nas“ (a možda po najprije naše kolektivno neznanje i naš EGO) - i postavili - da bi sistem fercerao, a da bi ljudi bili njihova „elohimska vojska“ u njihovom međusobnom trvenju (jer su se stalno očito trvili između sebe) - nastavilo je vijekovima - čak i nakon tih „demona“ da ih štuje i da sprovodi krvoločne rituale...
Ne bih se iznenadio da je upravo to i bio uzrok Kristovog pogubljenja, jer i tada, kad je imao možda i više ključnih informacija nego sada, prosječan čovjek podređen prije svega vlastitom EGOu (praktično od rođenja) - nije bio u mogućnosti da drugačije razumije sve oko njega... (ili što bi možda DPF-ov lik rekao - „bio je u starom ljudskom odijelu“)...
...
Dakle, Krist je po evanđeljima ali i po istorijskim spisima - to pogubljenje ne samo izuzetno hladno prihvatio, nego ga je čak i predvidio...
Upravo to „prvo plemstvo“ koje su ti „demoni“ ili čak ti „oni prije nas“ (a možda po najprije naše kolektivno neznanje i naš EGO) - i postavili - da bi sistem fercerao, a da bi ljudi bili njihova „elohimska vojska“ u njihovom međusobnom trvenju (jer su se stalno očito trvili između sebe) - nastavilo je vijekovima - čak i nakon tih „demona“ da ih štuje i da sprovodi krvoločne rituale...
Ne bih se iznenadio da je upravo to i bio uzrok Kristovog pogubljenja, jer i tada, kad je imao možda i više ključnih informacija nego sada, prosječan čovjek podređen prije svega vlastitom EGOu (praktično od rođenja) - nije bio u mogućnosti da drugačije razumije sve oko njega... (ili što bi možda DPF-ov lik rekao - „bio je u starom ljudskom odijelu“)...
...
Dakle, Krist je po evanđeljima ali i po istorijskim spisima - to pogubljenje ne samo izuzetno hladno prihvatio, nego ga je čak i predvidio...
(napr Matej 16:21 ; Matej 17:22-23 ; AF-kronologija kamen.freeforums.net/thread/14/kako-je-bilo-drugi-dio )
A Krist je prema „drevnim spisima“ čak i na odvraćanja njegovih učenika da se pomiri sa svojim pogubljenjem on je objašnjavao - da se SVE UPRAVO TAKO MORA DESITI, kako se i dešava... (napr Matej 16-23:22 )
Čak i ako uzmemo u obzir da su „drevni spisi“ pisani i više stotina godina nakon Kristovog pogubljenja ostaje pitanje - Zašto je to govorio....?
(Premda izgleda neobično - slična se stvar navodno dešavala i sa Brunom Groeningom u Njemačkoj...)
(Premda izgleda neobično - slična se stvar navodno dešavala i sa Brunom Groeningom u Njemačkoj...)
U svakom slučaju, ubistvo Krista, pokrenulo je lavinu događaja u materijalnom matrixu - čije posljedice osjećaju SVI živi i danas, čak i kad nemaju pojma o Kristu ili čak i kad smatraju da on nije niti postojao... (a o tome sam višepisao na serijali - Kako je to bilo: kamen.freeforums.net/thread/4/kako-bilo-prvi-dio-uvod )
Tačka 3
Vrijeme „modernog doba“ PRIJE - a naravno i POSLIJE kurtone (tj PLandemije „kovida 19“) ...
Meni lično (kao što vć spomenuh) se čini da svi ti događaji imaju neku vrstu „ugrađene cikličnosti“ kako što se tiče vremenskog okvira (200-250 godina) tako i neke vrste „novog narativa“ (tj dolaska na vlast onih koji su bili prisiljeni skloniti se u Tamu)...
- U zadnjih par stotina godina - izgleda mi da je vrhuška nekadašnjeg Esnafa "računovođa" Velike Horde (Dvojnog Carstva) - preuzela kontrolu nad materijalnim matrixom, upravo kontrolišući Narativ (tzv „nauku i religije“) ali prije svega tzv „šekele“ (koji su praktično „mjera energije“ koju ljudi koriste za razmjenu), a poprilično jasno su opisani u tzv Bibliji 4. i 5. Mojsijeva...
- Da li esnaf „računovođa“ Horde - ZNA nešto više, što prosječan gojim ne zna...? ....Ili se samo i isključivo radi o EGO-u i upravo enormnoj „potrebi“ zadovoljenja tog EGOa - namećući svim ljudima Svijeta ideju da je „Isključivo lični materijalni PROFIT - osnova cijelog postojanja u ovom Matriksu...?... Ja sam siguran da ZNAJU NEŠTO - ali i da PUNO više toga NE ZNAJU, tj da je to Znanje uništeno kroz sva ona previranja nekadašnjeg „vojnog plemstva“ oko vlasti, uz odlučujući uticaj „računovođa“... A „računovođe“, bez obzira na inteligenciju manipuliranja šekelima - nisu u stanju da povežu Cjelokupni Sistem (Matrix) u funkcionalnu cjelinu i u Napredak svih u Sistemu...Naprosto - NIJE IM DATO... (kao u dječijoj igri Monopoly - „računovođe“ idu do totalnog preuzimanja cijele Ploče... tj „Maximiranje lične materijalne dobiti - po svaku cijenu“...)...
- ...Sa druge strane - izgleda da je upravo zbog te teške i viševijekovne manipulacije i laži - koje su karakteristika vladavine ovog - tog kamatarskog KULTA „računovođa Horde“ - u zadnjih par vijekova - izgleda da je došlo do potpunog zaborava među opštom populacijom...
Dakle tih zadnjih par vijekova (tj 200-250 godina) u ljudskoj kronološkoj istoriji - uslovno nazivam „modernim dobom“...
O njemu malo detaljnije u sljedećoj tački ...
Iz samog naslova je jasno da ću pokušati podijeliti ovo „moderno doba“ na dva perioda...
Uslovno bih rekao da je :
• Prvi period (tj „PRIJE Kurtone“) - period u kojem najveći broj ljudi Svijeta (uključujuči i mene) - na prosto nije bio u stanju pojmiti materijalni matrix, tj vođeni kroz generacije isključivo EGOm i lažnim Narativom Sistema (uz podmazivanje „šekelima“ iz Ničeg) ...
• Drugi period (tj „POSLIJE Kurtone“) - period u kojem se ubrzano šire monoge do sada „okultne“ (skrivene) informacie i dokumentacija, ali i gdje izvjestan broj ljudi - (izgleda htjeli to ili ne) - na prosto počinju polagano SHVATATI suštinu ove Ogromne Obmane koju je kreirao kamatarski kult (tj konglomerat kamatara-računovođa Horde) ...
Uslovno bih rekao da je :
• Prvi period (tj „PRIJE Kurtone“) - period u kojem najveći broj ljudi Svijeta (uključujuči i mene) - na prosto nije bio u stanju pojmiti materijalni matrix, tj vođeni kroz generacije isključivo EGOm i lažnim Narativom Sistema (uz podmazivanje „šekelima“ iz Ničeg) ...
• Drugi period (tj „POSLIJE Kurtone“) - period u kojem se ubrzano šire monoge do sada „okultne“ (skrivene) informacie i dokumentacija, ali i gdje izvjestan broj ljudi - (izgleda htjeli to ili ne) - na prosto počinju polagano SHVATATI suštinu ove Ogromne Obmane koju je kreirao kamatarski kult (tj konglomerat kamatara-računovođa Horde) ...
Prvi period (tj period - DO „izbijanja Kurtone“)
To je od prilike vrijeme, gdje Fomenko završava svoju Novu-kronologiju - (jer ulazimo u „savremeno doba - gdje je sve poznato“) - pa do trenutka kad Svijet dobija „poruku“ preko „filantropskih“ službenika iz WHO i „političke-naučne-religiozne elite“ - koji „vlada“ svim tzv državama Svijeta...
Gledajući sa vremenske (kronološke) tačke gledišta, postavio početak ovog perioda tzv „modernog doba“ od vremena tzv „Bečkog kongresa“ - gdje se konačno „plemićka elita“ - (nakon višedecenijskih ratova i međusobnog uništavanja, a sve pod budnom palicom kamatara (nekadašnjih računovođa Horde) koji su UVIJEK financirali obje strane u SVAKOM sukobu) - uspostavila tada recimo „Novi“ (ko zna koji po redu) -“Veliki Reset“...
sh.wikipedia.org/wiki/Be%C4%8Dki_kongres
To je ujedno bio i zadnji pokušaj one „plemićke aristokracije“ koja je pod budnim okom jezuitskog- Kulta iz Vatikana („krvi Isusove“) - izvršila onu „reformističku“ („prosvjetiteljsku“) pobunu sa kraja 16 vijeka - i koja je u tih 200 godina međusobnog trvenja za vlast, moć i šekele pokušala da na svaki moguči način (tj preko tzv „religija i nauke“) - u korjenu zatre svaki spomen na nekadašnje Apostolsko krsćanstvo, Kulikovsku bitku, Andronika Komnena (Isusa Krista) i sve događaje iz vremenskon perioda od 5-6 vijekova...
Šta više, manipulacija prošlošću je postala „standard“ kako u tzv „Abrahamskim obmanama“ tako i u tzv „nauci“ iza kojih je obje stajao ISTI kamatarski materijalistički Kult...
Nakon toga slijede nizovi „revolucija“, ratova, „ekonomskih kriza“ i „veikih reseta“ u obliku WW1 i 2...- kojima se ta „plemićka aristokratija“ u potpunosti razvlašćuje na razne načine...
Međutim suština upravljanja i KULT koji upravlja materijalističim matriksom izgleda ostaje isti...
(uz vrlo vjerovatne međusobne manje ili više skrivene sukobe, jer upravo onaj EGO koji karakteristiše cijelo današnje shvatanje Sistema - jeste i osnova za KULT)
Tako dolazimo i do izbijanja PLANdemije! Također to je i trenutak (ili vrlo kratak vermenski period) u kojem je bukvalno SVAKOM prosječno inteligentnom čovjeku momentalno postalo jasno: • da nikakvi „političari“ - NE „vladaju“ nad tzv državama - nego nekakva „okultna“ skupina, koja svoja naređenja predaje preko „međunarodnih institucija“ (poput zločinačkog UN/WHO i slično) koje su te skupine i stvorile - i koje su u potpunosti pod njihovom kontrolom ... • da svi ti „predsjednici, premijeri, parlamenti, sudije...“ i ostali tzv „autoriteti“ koji i održavaju ovakvu Piramidu ZLA - jesu samo obični klovnovi koji za svoju vlastitu guzicu, tj upravo izvršavaju najgori GENOCID nad populaciom svijeta... • da je 99% tzv „doktora“ (ali na žalost, i najveći broj tzv „školovanih“ tzv „eksperata“) - bez ikakvog razmišljanja pristalo da učestvuje u GENOCIDU nad ljudskom populacijom - da li samo zbog vlastite glupoće (predpostavljam da je 90% takvih) ili samo zbog gramzivosti na tzv „šekele i položaj“ u materijalističkoj Piramidi ZLA... • da je ogroman broj onih (njih zasigurno preko 99%) - koji sebe nazivaju „učitelji/profesori“ po cijelom Svijetu - bez ikakve dvojbe, terorizirala djecu od najmlađih pa do najstarijih počevši od osnovnih škola pa do tzv „fakulteta“ - uz prkos činjenicama koje su im bile dostupne, čak i prema „zvaničnim“ (dakle UN/WHO) „informacijama“ - da djeca nemaju nikakvih problema sa tzv „kovidom“ (kurtonom)... • da je praktično svaka „konfesija“ tzv „Abrahamskih religija“ - terorizirala vlastite vjernike sa brnjicama i sa otrovnim pripravcima („kovid vakcinama“)... A i uz prkos svim dokazima da se radilo o genocidu „biblijskih razmjera“ nad svjetskom polulacijom, „zvanični Vatikan“ i dalje se drži istih laži: www.youtube.com/watch?app=desktop&v=RhuGZOwMVpU&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fnczas.com%2F&feature=emb_imp_woyt • da su oni sa državnim-puškama tzv „policajci i vojska“ - spremno terorizirali vlastite građane (uključujuši i djecu) - samo zato što im je tako naređeno, a da bi zaradili „šekele i benificirani staž“... • Tzv "novinare" - ne treba niti spominjati... Kako „privatni“ tako i „državni“ mediji sa plejadama kojekakvih tzv „novinara“ su učestvovali i još uvijek učestvuju - u neviđenom genocidu na ljudima Svijeta... |
Drugi period (tj period - NAKON „plandemije Kurtone“)
E sad - kad čovjek ovako pogleda ovo gore spomenuto - više je nego zastrašujuće - da su bukvalno SVAKA INSTITUCIJA tj tzv „autoriteti“ tzv „država“, te praktično i „autoriteti“ bukvalno SVIH tzv „naučnih institucija“ ali i tzv „religiozih institucija“ - KAO JEDAN učestvovali u masovnom ubistvu, tj GENOCIDU ogromnih razmjera...
Prosto pitanje...
Kakav čovjek (na svakoj tački Svijeta):
• ... - uzevši u obzir sve gore spomenute činjenice, može u opšte još i spomenuti tzv „državu, religiju i sistem“ a da mu se ne smuči...?
• ... - se može još boriti i do smrti - za održanje te i takve piramida Zla (bez obzira da li se radi o „demokratiji ili diktaturi“... „budizmu ili pravoslavlju“... „virusologiji ili kosmologiji“...) - ignorišući sve što se desilo u ovih zadnjih 3-4 godine...?
Po mom mišljenju, odgovor je prost kao i pitanje...
Razuman čovjek i stvarno Božije stvorenje - zasigurno to ne može...
E sada, nakon ove konstatacije - postavlja se odmah sljedeće pitanje tj:
Kad će i da li je u opće moguće napraviti funkcionalan i human ljudski sistem baziran na prostim zakonitostima koje je još navodno proklamovao Andronk I Komnen (Isus Krist), ali i neke „drevne paganske kulture“ - poput „Vinčanske“ ili afričke Ubuntu - a koja u suštini se može svesti samo na jednu jedinu rečenicu tj - NE čini ZLO ...?
Ja lično mislim da je moguće...
Međutim - da li nam je to i DATO...?
Sa duge strane, čini mi se da - Istina (pa ma kakva da je) - mora izaći iz tame...
A čini mi se da i izlazi...
E sad pitanje je :
• ... - uzevši u obzir sve gore spomenute činjenice, može u opšte još i spomenuti tzv „državu, religiju i sistem“ a da mu se ne smuči...?
• ... - se može još boriti i do smrti - za održanje te i takve piramida Zla (bez obzira da li se radi o „demokratiji ili diktaturi“... „budizmu ili pravoslavlju“... „virusologiji ili kosmologiji“...) - ignorišući sve što se desilo u ovih zadnjih 3-4 godine...?
Po mom mišljenju, odgovor je prost kao i pitanje...
Razuman čovjek i stvarno Božije stvorenje - zasigurno to ne može...
E sada, nakon ove konstatacije - postavlja se odmah sljedeće pitanje tj:
Kad će i da li je u opće moguće napraviti funkcionalan i human ljudski sistem baziran na prostim zakonitostima koje je još navodno proklamovao Andronk I Komnen (Isus Krist), ali i neke „drevne paganske kulture“ - poput „Vinčanske“ ili afričke Ubuntu - a koja u suštini se može svesti samo na jednu jedinu rečenicu tj - NE čini ZLO ...?
Ja lično mislim da je moguće...
Međutim - da li nam je to i DATO...?
Sa duge strane, čini mi se da - Istina (pa ma kakva da je) - mora izaći iz tame...
A čini mi se da i izlazi...
E sad pitanje je :
- Zašto mi „prosti ljudi“ - sad već jesmo u stanju makar nazrijeti „obrise“ ovog KULTA, koji terorizira ljude već nekoliko vijekova u materijalnom matriksu?
- Da li postoje suprotstavljene frakcije u samom KULTU - koje upravo doprinose tome da smo mi danas u stanju vidjeti sve kao na tanjiru...?
- Da li su te frakcije suštinski suprotstavljene (dakle jedna je za Istinu a druga za lažni Narativ) ili se samo radi o borbi za prevlast...
Na ovoj temi smo djelomično lamentirali o tim mogučnostima, kao i detaljnije o cijeloj kronologiji i genezi ovog materikalističkog kamatarskog KULTA u zadnjih 200 godina:
kamen.freeforums.net/thread/56/epilog-ivar-krueger-ekipa-uvod
Bez obzira - da li je bilo šta od naših predpostavki tačno, čini se da zbog „nečeg“ - mi jesmo u prilici da vidimo jasnije šta se to dešavalo i dešava oko nas - nego naši bliži pretci...
I u tom slučaju, čak i kad smo spremni PRIHVATITI „realnost matriksa“ onakvom kakva jeste - nije nikakav problem djelovati sa ličnog stanovišta (ali ponajbolje sa ISKLJUČENIM EGO-om - kako to Ekhard Tolle u okačenom klipu fino opisuje...)
kamen.freeforums.net/thread/56/epilog-ivar-krueger-ekipa-uvod
Bez obzira - da li je bilo šta od naših predpostavki tačno, čini se da zbog „nečeg“ - mi jesmo u prilici da vidimo jasnije šta se to dešavalo i dešava oko nas - nego naši bliži pretci...
I u tom slučaju, čak i kad smo spremni PRIHVATITI „realnost matriksa“ onakvom kakva jeste - nije nikakav problem djelovati sa ličnog stanovišta (ali ponajbolje sa ISKLJUČENIM EGO-om - kako to Ekhard Tolle u okačenom klipu fino opisuje...)
Dakle - KURTONA - je rekao bih, bez ikakve dvojbe, bila jedna prelomna tačka u ljudskom postojanju...
Uz prkos svim pokušajima zataškavanja ovog GENOCIDA „biblijskih proporcija“ - Istina neminovno izlazi na vidjelo...
Uz prkos svim pokušajima zataškavanja ovog GENOCIDA „biblijskih proporcija“ - Istina neminovno izlazi na vidjelo...
I rekao bih, sve će brže i više toga izlaziti - tako da čak i onaj totalno „programiran“ (obično, na žalost, i „najškolovaniji“) čovjek - koji je čak terorizirao i svoju familiju sa kurtonskim terorom i „vakcinama“ - na prosto više neće moći izbjeći tu Istinu.
Evo ovdje TC u razgovoru sa jednim njemačkim naučnikom - pokušava također odgonetnuti - nevjerovatnu činjenicu, a koja je za normalnog čovjeka zastrašujuća...
Dakle - na osnovu istraživanja dr. Michael Nehls-a izgleda da je „elita“ (sa KULTOM iza) - u stvari:
Evo ovdje TC u razgovoru sa jednim njemačkim naučnikom - pokušava također odgonetnuti - nevjerovatnu činjenicu, a koja je za normalnog čovjeka zastrašujuća...
Dakle - na osnovu istraživanja dr. Michael Nehls-a izgleda da je „elita“ (sa KULTOM iza) - u stvari:
- premda je znala da je po srijedi neviđeni genocid ...
- i dalje insistirala na njemu ...
- jer je namjera bila serijom strahova - promijeniti ljudski način poimanja Svijeta...
Kao što sam i ranije mislio - mislim još uvijek - tj taj pokušaj im je uzaludan (pa ma ko god bio iza KULTA, uključujuči i tzv „EL-šadaja“/“demone“/“arkone“/“reptiloide“/“sirijce“ - ili bilo šta drugo...)
Dakle, izgleda mi da Spoznaja i Istina nije nešto što je moguće - samo zatrpati lažima nekakvog Narativa koji je vladao materijalnim Matriksom od pogubljenja Krista.
Naprotiv...
Međutim, naše „djelovanje“ (ili „ne djelovanje“ kako to opisuje Tolle, a koje mi se čini logičnim) - premda ne isključuje Spoznaju i Istinu, sasvim je dovoljno da ostane „neutralno“, bez ikakvog „uživljavanja“ u ovu „realnost“ i Piramidalni Sistem (koji se očito raspada) - i koji je bukvalno najvjerovatnije - proizvod ljudskog egoizma.
A u konačnici - sad bih rekao da je sve ovo materijalno oko nas - isključivo jedan ogromni „mehanizam“ (o kojem sam ponešto rekao u ranijim „konvergencijama“) te da su procesi u materijalnom matrixu
• premda nama izgledaju „stvarni“ - u stvari NEstvarni...
• ali i da se vječno ciklički ponavljaju (sa vrlo mogućim izmjenama FORME koju zovemo „bića i tvari“ oko nas)...
Dakle, izgleda mi da Spoznaja i Istina nije nešto što je moguće - samo zatrpati lažima nekakvog Narativa koji je vladao materijalnim Matriksom od pogubljenja Krista.
Naprotiv...
Međutim, naše „djelovanje“ (ili „ne djelovanje“ kako to opisuje Tolle, a koje mi se čini logičnim) - premda ne isključuje Spoznaju i Istinu, sasvim je dovoljno da ostane „neutralno“, bez ikakvog „uživljavanja“ u ovu „realnost“ i Piramidalni Sistem (koji se očito raspada) - i koji je bukvalno najvjerovatnije - proizvod ljudskog egoizma.
A u konačnici - sad bih rekao da je sve ovo materijalno oko nas - isključivo jedan ogromni „mehanizam“ (o kojem sam ponešto rekao u ranijim „konvergencijama“) te da su procesi u materijalnom matrixu
• premda nama izgledaju „stvarni“ - u stvari NEstvarni...
• ali i da se vječno ciklički ponavljaju (sa vrlo mogućim izmjenama FORME koju zovemo „bića i tvari“ oko nas)...
Toliko od mene...
Pozdrav svima