|
Post by Stock on Oct 16, 2023 16:36:57 GMT
Zasto sam glavnu temu nazvao AgendE?
Lici na ono Agenda 2020, Agenda 2030 koje WEF gura gojama pod nos kao nesto od znacaja i kako ce nas to odvesti u svijetlu buducnost. Pa sam se mislio da o tome pisem ispod te glavne, AgendE, teme. Onda kontam...zasto da trosim(o) vrijeme na to, kada su one prave agende negdje drugo? C19 je jedna agenda. Nauka je druga. A geopolitika treca. Kako (ako) se ove podteme budu obradjivale, tako ce, vjerovatno, isplivati jos koja. Glad mi pada na pamet. Ekonomija, naravno.
Ali da pocnem sa geopolitikom...
Definicija: Hrvatska enciklopedija kaže
"geopolitika (geo- + politika), politički i geografski pojam koji ima više značenja:
1) politički izraz geografskoga determinizma s poimanjem da tlo na kojem živi neki narod ima odlučujući utjecaj na oblike njegova društvenog ustrojstva;
2) državna ili koja druga politička aktivnost zasnovana na određenom poimanju geografskog sadržaja međunarodnih i društvenih odnosa te prostorno-političkih relacija unutar njih;
3) istraživački pristup u političkoj geografiji i u proučavanju međunarodnih odnosa, usmjeren na politički značajne geografske elemente kao što su veličina i položaj teritorija, prirodni resursi, teritorijalno-politički odnosi, demografska obilježja i sl. Geopolitičkima se nazivaju i oni aspekti u različitim filozofskim, politološkim, književnim i drugim djelima koji pokazuju međuovisnost nekih geografskih i političkih sadržaja."
Komplikovano?
Svedska viki je malo jednostavnija, pa kazu: "Geopolitika je znanstvena disciplina u kojoj se politika, povijest i sociologija analiziraju u odnosu na geografiju. Izraz je na švedskom skovao Rudolf Kjellén, koji je pak bio inspiriran njemačkim geografom Friedrichom Ratzelom i njegovom knjigom Politische Geographie"
Obratite paznju na podebljano... Zasto se, onda, svi ratovi posmatraju kroz ovu prizmu? Postoji li nesto sto se zove "Vojna geopolitika"? Ja nisam uspio pronaci takav termin.
Svi dosadasnji ratovi se analiziraju geopolitikom koja, kako vidimo iz definicja, ne ukljucuje bitan aspekt. Gdje su ekonomija i monetarna politika zaracenih strana u tim analizama?
Zasto je furka "Rimland i Heartland" i aktualna kod ovi anal_lizatora, koji obicno bjeze od pitanja koja ukljucuju i ekonomiju. Pogotovu monetarnu politiku. Dobro, ne bjeze od pitanja nego od odgovora jer im ruse tribine na kojima sjede i navijaju za jednog (ili vise) od ucesnika u ratu.
Iskren da budem, nisam ni ja bio drugaciji.
A sta smo saznali u ovih 20 i kusur godina od kada je pokrenut rat protiv terorizma kao posljedica "napada avionima" na STO? I 5angon, da ne zaboravimo.
Ja sam saznao sljedece... 1) SVE Centralne banke su u jednim rukama 2) SVI, kroz ucesce u UN i SZO, pusu u istu tikvu. 3) SVI imaju isti cilj
Tacke 1 i 2 cemo, nadam se, obradjivati kao posebne teme, ali sta mislim pod tackom 3?
C19 je trebao biti sat budilnik za sve ljude koji imaju zrnce kritickog i logicnog razmisljanja. SVI (pod ovim SVI, mislim na politicare koji vode drzave, kao i na opoziciju njima) su uskocili u voz paranoje stvorene putem medija i poceli sa mucenjem, svako svojih gradjana. Neko vise, neko manje. SVI su, nakon sto je mucenje postalo nepodnosljivo u vecini zemalja, pronasli i rjesenje u vidu pripravka koji ce, konacno, zaustaviti tu posast koja je ubijala uglavnom ljude preko 75 godina. A taj pripravak ubrizgati direktno u krvotok svom stanovnistvu. Cak i bebama! SVI bez izuzetka!
Ali ni svi gojimi nisu nisu sisali vesla i pocinje pobuna. Jos nisam zaboravio Kanadjane i njihove kamiondzije koji su pokrenuli, mozda prvi NEKONTROLISANI ustanak protiv njihove vlade. Kazem "nekontrolisani", jer sam stekao utisak da se medju njih nisu mogli uvaliti ONI koji su se uvijek uvaljivali u proteste i pobune protiv vladajucih i koji bi tim ustankom, bili kontrolisana opozicija, sto ce reci da od takvog ustanka ne bi bilo nista. I iz Kanade se pocelo siriti po cijelom Svijetu.
Kako se ovo zaustavlja?
Od 2014. ako se ne varam, Ukrajina je popriste geopolitickih previranja. Pravi rat (iako ga Putko nazva nekakvom operacijom) pocinje u februaru 2022. U medjuvremenu je sirijski rat, valjda kao posljedica postkovida, totalno zamro. Nakon 8 godina mrcvavljenja ljudi u Donbasu, Putko, zabrinut za njihovu sigurnost, krece preko granice u tu "operaciju". To je bio tako providan cirkus da bih najradje vristao od smjeha da ljudi nisu ginuli. Zasto? Danima je gomilao trupe sa svoje strane granice. Vojne vjezbe, govorio je. I onda saznaju preko svojih obavjestajaca, da ukrajinici pokrecu veliku ofenzivu na Donbas. Pa da ih, kobiva, preduhitre uletice ONI prvi. Znate kako je to islo...i kako ide...
Pitanje za one koji misle da je Putko odlicno odigrao i ovu partiju saha. 1) Kao stari obavjestajac, zar nije mogao predvidjeti reakciju "zapadnih partnera" ako prvi uleti? Zar nije mogao pustiti Ukrajince da se suknu sa tom ofenzivom, pa ih onda opravdano nagrditi sa svom onom silom koju je imao na granici?
2) Kada je vec dozvolio da ga time izblamiraju, zar nije mogao, preko svojih kanala, objasniti mnoge lazi u kojima zivi Zapadni gojim? Od Pilota, preko C19 do Centralnih banki?
Ne...on nije uradio nista od toga. Zasto?
Pa zato sto je i on medju onima SVI.
Medju prvima je poceo sa uvodjenjem digitalne valute, a po meni, to je jedan od glavnih ciljeva u ostvarenju plana "necete imati nista ali bicete sretni".
Eto...ja sam samo malo nagrizao ovu temu, a ako ima interesenata za pobijanje ovoga sto sam naveo, ili onih koji bi nadogradili navedeno...izvolite...
|
|
|
Post by istrazuj on Oct 16, 2023 20:07:41 GMT
... Kako se ovo zaustavlja?
... Na tvoj duzi uvod, samo ce se nadovezati sa mojim shvatanjem ovog matriksa - tj koncentriracu se kratko na odgovor na ovo pitanje...
Dakle, sve je to od prilike kako si i postavio, a ja licno mislim da trenutno svo zlo dolazi iksljucivo zato stu su PRIVATNE "Centralne banke" prdnule u shisu. Naprosto, jedini zadatak tih cifutarskih "printera" (novca iz nicega) - jeste da odrzavaju inflaciju, tj da konstantno proizvode "DUG"... Ili bolje gojimski DUG prema cifutarskim vlasnicima "Centralnih banaka"... Medjutim, sada kad je doslo do totalnog "zasicenja dugom" - (a to zasicenje se lako moze simulirati na recimo samo 3 covjeka) - dakle niko ne moze vise uzeti cifutarske "dogove" (tzv "novac") je je i onako prezaduzem, pa samo vracanje kamate -visestruko prevazilazi prihode. Upravo zato zivimo kroz PLandemie, ratove, revolucije, a vjerovatno uskoro i treci svjetski rat ili "invaziju vanzemaljaca" ... Centralnim bankama (tj cifutarima) je najvaznije da - printer radi...a posto je doslo do prezasicenja - sad se vec eksponencijalno "printaju" (naravno digitalno) shekeli... Zato cifutari zure da uvedu "digitalne valute centralnih banaka" u svaki konc-logor svijeta...
Cifutari ce radije pobiti cjelokupno stanovnistvo Svieta - nego se odreci "moci" koju im daju "shekeli" i Narativ. Dakle- shekeli rapidno odlaze u kanalizaciju... (to ce biti teski shok za sve gojime svijeta, jer ne znaju da je u stvari to i najgori otrov...)
Medjutim Narativ je - po obicaju najgori... Ta nece Wallenberzi ili Rotschildi trcati okolo i terorizirati gojime...? Za to su im potrebne ARMIJE idiotiziranih gojima... ARMIJE. I imaju ih... Bas kao sto su u kurtoni, mnogi idioti terorizirali komsije pa i vlastitu rodbinu - laznom "pamdemijom i mjerama", tako i u "geopolitici" (koja se UVIJEK bazira na LAZNOJ "proslosti" koju zovemo "istorija" i koja se "uci" u Debilanama) - gomile lobotomiranih gojima ce udarati jedni na druge - do istrebljenja. U onom kratkom filmu "Alegorija pecine" (Platonova pecina) - to se bas slikovito vidi... Zalupani gojim (oni u pecini sto dijele jedan drugom "lovorove vijence" i Nobelove nagrade) - biti ce spreman za LAZNI NARATIV - ubiti i vlastitu familiju...
E sad - kako se zaustavlja... Zasigurno NE tzv "revolucijom" - jer bukvalno svaka (svaka!) "revolucija" je bila i revolucija VOLOVA. Volovi su vukli, a cifutari se keserili i na kraju preuzeli kontrolu nad glupim VOLOM i njegovom familijom... Tako i sada... Prije svega oni naoruzani gojimi iz tzv "policije i vojske"... Sve dok ti volovi budu spremni ubijati po "naredjenju" pa cak i vlastitu rodbinu - NEMAMO nikakve sanse... Nikakve.
Medjutim, posto je jedina revolucija u glavama gojima - jedino sto se moze ocekivati je da sto vise VOLOVA shvati da je u "Rotschildovoj pecini" te da ubijanjem komsija i rodbine - prakticno potpisuje smrtnu presudu i sebi i svojem potomstvu... Naravno, sve dog gojim prima "platu" (u shekelima) - tesko ce ova istina doci do njega. Ipak, puno se toga izdesavalo u kurtoni, pa je cak i izvjestan broj bandita ("policije") poceo pomalo da konta... Ipak, dok rade "shekeli" svi mi igramo u ovom cifutarskom sotonjarskom filmu.
Dakle - treba posteno reci: Jbg...prije ili kasnije - SVI cemo mi doci u situaciju da moramo odluciti: A) sagnucu glavu - i biti ROB (a time i sve generacije poslije mene...) B) NECU sageti glavu - pa makar me drugi idiot gojimski i ubio...
U idealnom slucaju - skoro svi ce reci - NECU! NECU izvrsavati cifutarska naredjenja koje idiot "general, premijer, vlada, sudija..." - samo PRENOSI... E... Upravo time se i carolija prekida.
Da li cemo gledati taj film... Ja se nadam da hocemo...
|
|
|
Post by Stock on Oct 17, 2023 17:37:59 GMT
... Kako se ovo zaustavlja?
... Dakle, sve je to od prilike kako si i postavio, a ja licno mislim da trenutno svo zlo dolazi iksljucivo zato stu su PRIVATNE "Centralne banke" prdnule u shisu. Naprosto, jedini zadatak tih cifutarskih "printera" (novca iz nicega) - jeste da odrzavaju inflaciju, tj da konstantno proizvode "DUG"... Ili bolje gojimski DUG prema cifutarskim vlasnicima "Centralnih banaka"... Medjutim, sada kad je doslo do totalnog "zasicenja dugom" - (a to zasicenje se lako moze simulirati na recimo samo 3 covjeka) - dakle niko ne moze vise uzeti cifutarske "dogove" (tzv "novac") je je i onako prezaduzem, pa samo vracanje kamate -visestruko prevazilazi prihode. Upravo zato zivimo kroz PLandemie, ratove, revolucije, a vjerovatno uskoro i treci svjetski rat ili "invaziju vanzemaljaca" ... Centralnim bankama (tj cifutarima) je najvaznije da - printer radi...a posto je doslo do prezasicenja - sad se vec eksponencijalno "printaju" (naravno digitalno) shekeli... Zato cifutari zure da uvedu "digitalne valute centralnih banaka" u svaki konc-logor svijeta...
Po tebi ispada kao da se ovo desava slucajno: Ja imam drugacije vidjenje... Sve su izgradili strpljivo, sa namjerom i sve odradjuju po planu. Jedino mislim da su ovaj put, zbog nekog razloga, pozurili. Kako su dosli dovdje? Pa i sam si pisao, kao i ostali ovdje, kako su preuzeli bankarstvo Evrope, kako su se dokopali americkog i sada idu dalje... Digitalizacija nece proci, kao niti ostala preuzimanja, bez velikog dzumbusa. Pa vidjeli ste u Nigeriji...tamo su probali ono bas momacki. I popismanili se. Sada SVI najavljuju digitalu, ali niko ne krece. Cvikaju. ZNAJU da su goje tu najosjetljivije. Mogu oni najavljivati svasta, ali ako gojama krenu uzimati vise nego sto su goje navikle do sada, doci ce do haosa kojeg ne mogu kontrolisati. U onim prijasnjim preuzimanjima sami su stvarali haos kojega su kontrolisali i izlazili kao pobjednici. Moje je misljenje da i ovaj haos treba posluziti istoj svrsi...digitalizaciji svega. Kao sto krave imaju onu zutu ID traku u uhu, tako im je plan i sa nama. Ili, onim dijelom kojeg su predvidili da ostave. Digitalna valuta je samo djelic digitalizacije na putu tome. Sve tri, kako ih zovem, Zone rade na tome...i tzv. Zapad i Rusi i Kinezi (ostalo je grasak). Ali za tako nesto trebaju proizvesti haos koji ce kontrolisati,a sta je najbolje rjesenje nego kvalitetan rat. Naravno, ni gojim nece u rat bez velike nuzde (tu mislim i bukvalno na veliku nudu), pa se moraju nahraniti sa strahom, problemima, nestasicama da bi se sutra, prekosutra bez problema mogli poslati na front. Zar nije bilo isto i sa Prvim i sa Drugim velikim ratom? Tako da...Centralne banke nisu prnule u sisu zato sto su se ovi malo zaigrali pa im se printanje otelo iz ruke, nego sto su to sami kreirali. Ta i onaj bradati krmak iz Londona o kojemu si pisao i koji se brinuo o pravima radnicke klase je to najavio. Tako nekako ja vidim na ove CB...
|
|
|
Post by istrazuj on Oct 17, 2023 18:22:41 GMT
Ne. Ne mislim da je ista slucajuno. Ne kontam kako si izvukao takav zakljucak?
Mejdutim, cieli sistem Piramide koji su napravili - naprosto se bazira na "maksimiranju dobiti"... A "perfekcioniran" je tako sto za to u opce ne moras uloziti nista, kao sto si morao u "drevna vremena" - dakle od 12-19 stoljeca... Morao si imati "kolateral" da bi te cifuti (racunovodje Horde) ogulili - bas onako kako opisuju u 5. Mojsijevoj... "Perfekciniranje" je bukvalno bila Ponzi shema. I ja sam siguran da na pocetku cifutari nisu mislili na konzekvence Ponzi piramide. ( Ne treba im davati nadljudske moci, premda ne iskljucujem da iza te bande i stoje neki "entiteti" sto bi neko rekao ) Medjutim princip "maksimiranje dobiti" je ne samo zazivio - nego postao i univerzalan na cijelom Svijetu. Upravo zahvaljujuci ovim sotonjarama cifutarima (racunovodjama)...
Sto se tice njihovog zamisljanja da su "izabrani narod" - to je Fomenko po meni odlicno opisao, a ja sam pokusao sazeti... Dakle tak "kompleks boga" definitivno dolazi od onih potomaka tzv "carskog krscanstva" - tj "krvi Isusove" ... (Zato se oni tikvani "masoni" stalno busaju u prsa da su "isusova krv", a u stvari su samo majmuni koje su stvorili ovi potomci "carskog krscanstva"...)...
Tzv "Carko krscanstvo" - je bukvalno - Vatikan. Bukvalna vojska su im tzv "jezuiti" (ili "isusovci" kako se vole zvati)...
Vojno plemstvo "Carskog krscanstva" koje je prebjeglo iz Carigrada u Lazio (danasnji RIM) i izgradilo vatikan u 15 vijeku - samo se mimikriralo do kraja 16 vijeka - kad su podigli veliku pobunu medju gojimima i iskristili gojimsku stoku da odradi "reformizam"... U 19 vijeku ga puse upravo od onih cifutara tj racunovodja Horde - koji su im i pomogli da odrade "reformisticku revoluciju"...
Dakle mislm da je aR totalnu u pravu kad kaze da prakticno jezuiti stoje
- iza cjelokupne piramide "znanja" (tj obmane pseudo nauke-religije) - iza piradmide uspostavljanja tzv "drzava"... - tj prakticno iza cijelog Narativa.
.... a mislim i da su "zaduzeni" i za stvaranje "izabranog naroda" u 19 vijeku... "Izabrani narod" tj najeminentniji pripadnici (kamatari) su prakticno tada preuzeli kontrolu nad "jezuitima" - tako da ovi "moderni zidovi" sa Davidovom zvijezdom - prakticno postoje od pocetka 19 stoljeca....
E sad - ovi jezuiti su zasigrno na pocetku i planirali i sprovodili zlocinacke planove o "depopulaciji" nepotrebnih zderaca - ali samo do dolaska "pripadnika izabranog naroda" - koji su sve te ideje spojili u vlastitu "cionisticku" ideologiju (o kojoj se prakticno sve moze procitati iz onih Protokola)...
Medjutim, OVO je po meni najvaznije u cijeloj prici... Da bi odrzali vlast nad ogromnom i sve vecom masom gojima, potrebno im je djelovanje na OBA FRONTA:
E sad, ako je filozofija, kojoj su takodjer podlozni prakticno i svi cifutarski "izabrani vodje" - tj MAXIMIRANJE dobiti vodila neminovno do toga da su startovali NEODRZIVU Ponzi piramidu "shekela" - onda je prakticno nemoguce odrzati front Obmane, ako izgube na frontu "shekela"... Dakle, koliko ce gojima ici u ubijanje bez ikakve naknade...? ( Dobro, na Balkanu je makar do sada, to sa shekelima bilo manje bitno - medjutim i tu se stvari mjenjaju... "maksimiranje dobiti" je na prosto uslo cak i u svaku gojimsku glavusu)...
Siguran sam da su napravili tone simulacija da predvide RASPAD "Ponzi piramide" - i to sa najboljim matematicarima svijeta... (Nemam dvojbe)... Dakle - raspad fronta "shekela"...
Upravo zato gledam ubrzano djelovanje svih cifutarskih "medjunarodnih organizacija" (podpomognutih medijima i "akademijom")... Treba gojima ubijediti da je "digitalna valuta (cifutarskih PRIVATNIH) centralnih-narodnih banaka" - najbolja za svijetlu buducnost gojima... I mnogo je gojima (specijalno oni "programeri") - ubijedjeno da je to tako...
A u stvari cilja je da odrze front "shekela" do u beskonacnost - sto automatski vodi i front Obmane u beskonacnost... A time ga onda buduce generacije gojjima - totalno pushe u teskoj cifutarskoj distopiji sa prizvukom "jezuitske nauke-religije"...
Medjutim, bez obzira sto je ogroman broj gojima jos uvijek totalno u pecini (i ostace sve da im se srusi na glavu) - mislim da nema sanse da odrze Ponzi piramidu.
Po tebi ispada kao da se ovo desava slucajno...
|
|
|
Post by Stock on Oct 17, 2023 19:57:27 GMT
"Ne kontam kako si izvukao takav zakljucak?" Pišem sa mobila pa da je teško izvući samo dio posta. Citirao sam onaj dio koji me "zbunio", pa sam napisao svoje vidjenje. A kako pišemo nekoliko godina na istim mjestima, znam da vrlo, vrlo slično razmišljamo pogotovu po ovom pitanju.
Idemo dalje...
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Oct 17, 2023 20:05:18 GMT
U komentarima sam na ViN pisao o Vatikanu i bulama , KRUNI... vjerujem da je mnogima to tesko povezati sa Bankama i danasnjim vremenom pa nastavljam o fransizi , licenci, te cu sad sa Vatikana prebaciti se na "City" jer da bi bilo kakva agenda ili bilo kakve mjere se provodile trebaju ZAKONI, SUDOVI I SUDIJE. Neki su spominjali da je Rothschild dao zajam Vatikanu, 1832g. ja bih prije rekao da je to bio otkup licence i prava na KRUNU i CITY. koju su dobili 1694g. te time postali Suvereni. Danas na svijetu postoje 3 suverene drzave: Vatikan, City of London i District of Columbia ( Washington D.C). Poput Vatikana, središte Londona (City of London) također je korporacija ili grad-država u privatnom vlasništvu, smješten u središtu Londona. Postala je suverena država 1694. kada je kralj William Treći od Orangea privatizirao i predao Banku Engleske privatnim bankovnim partnerima. Danas je City State of London svjetsko središte financijske moći i najbogatija četvorna milja na licu Zemlje. U njemu se nalazi Rothschildi koji kontrolira Bank of England, Lloyds of London, Londonska burza, sve britanske banke, podružnice 385 stranih banaka i 70 američkih banaka. Imaju svoje sudove, svoje vlastite zakone, vlastitu zastavu i vlastitu policiju. Nije dio šireg Londona, Engleske ili Britanskog Commonwealtha i ne plaća poreze. City State of London ima i novinske i izdavačke monopole Fleet Streeta. To je također sjedište svjetske engleske masonerije i sjedište svjetskog novčanog kartela poznatog kao Kruna. U Engleskoj postoje dvije krune, a jedna je kraljica (Elizabeta II ) ili danas kralj Iako iznimno bogat, kralj uglavnom djeluje u ceremonijalnom svojstvu i služi za odvraćanje pozornosti od druge krune, koja joj izdaje naredbe za marširanje putem svoje kontrole nad engleskim parlamentom. Ova druga kruna se sastoji od odbora od 12 banaka na čelu s Bankom Engleske (Kuća Rothschilda). Oni vladaju svijetom iz neovisne suverene države od 677 hektara poznate kao The City of London ili jednostavno 'The City'. City of London nije dio Engleske, kao što Washington D.C. nije dio SAD-a. Grad se naziva najbogatijim četvornim kilometrom na svijetu, a njime predsjeda gradonačelnik koji se imenuje svake godine. Kada kralj želi poslovati unutar grada, susreće je gradonačelnik u Temple (Templar) Baru gdje ona traži dopuštenje za ulazak u ovu privatnu, suverenu državu. Zatim nastavlja u grad hodajući nekoliko koraka iza gradonačelnika. Njezina pratnja ne smije biti odjevena u ništa drugo osim službenih odora. U devetnaestom stoljeću 90% svjetske trgovine prevezeno je britanskim brodovima pod kontrolom krune. Ostalih 10% brodova moralo je platiti proviziju kruni samo za privilegiju korištenja svjetskih oceana. Kruna je ubrala milijarde profita dok je djelovala pod zaštitom britanskih oružanih snaga. To nije bila britanska trgovina ili britansko bogatstvo, već krunska trgovina i krunsko bogatstvo. Godine 1850. autor Frederick Morton procijenio je da je Rothschildovo bogatstvo premašilo 10 milijardi dolara. Danas obveznički dug svijeta drži kruna. Gore spomenuti Temple Bar pravni je ogranak Crown-a i drži ekskluzivni monopol na globalne pravne prijevare putem svojih franšiza odvjetničke komore. Temple Bar se sastoji od četiri Inns of Court. Oni su; Middle Temple, Inner Temple, Lincoln’s Inn i Gray’s Inn. Ulazna točka u ova zatvorena tajna društva može se pronaći tek kada se netko pozove u njihovu odvjetničku komoru. Npr. Odvjetnici u Sjedinjenim Državama duguju svoju odanost i zaklinju se kruni. Sve odvjetničke komore diljem svijeta su potpisnice i franšize Međunarodne odvjetničke komore koja se nalazi u Inns of Court of the Crown Temple. Inner Temple drži franšizu pravnog sustava po licenci za Kanadu i Veliku Britaniju, dok Middle Temple ima licencu za Ameriku. Da bi Deklaracija o neovisnosti bila međunarodno priznata, kralj George III pristao je u Pariškom sporazumu iz 1783. uspostaviti pravni entitet krune korporiranih Sjedinjenih Država, koji se interno nazivaju Krunske države hrama (kolonije). Države (STATE) napisane velikim slovom 'S' označavaju pravni subjekt Krune. Najmanje pet templarskih odvjetnika pod svečanom prisegom kruni potpisalo je američku Deklaraciju neovisnosti. To znači da su obje strane bile agenti krune. Nema pravnog učinka kada se jedna strana potpisuje i kao prva i kao druga strana. Deklaracija je bila samo interni memorandum koji je kružio među privatnim članovima Krune. Većina ljudi vjeruje da posjeduju vlastitu zemlju, ali su nekretninu samo kupili ugovorom. Nakon ispunjenja ugovora, kontrola nad zemljištem se prenosi Jamstvenim ugovorom. Jamstveni ugovor je samo 'boja vlasništva'. Boja vlasništva je privid ili izgled vlasništva, ali ne i stvarni ili zakonski naslov. Jamstveni list ne može biti protivan Zemljišnom patentu. Kruna je dobila zemljišne patente u Sjevernoj Americi od strane engleskog kralja. Kolonijalci su se pobunili protiv lihvarskih krunskih poreza, pa je tako stvorena Deklaracija o neovisnosti kako bi se umirilo stanovništvo. Druga metoda kojom se zavaravaju prirodna ljudska bica je davanje biračkog prava. Te kartice u vašem novčaniku na kojima je vaše ime napisano velikim slovima znače da ste dobili pravo glasa i da imate status korporacije. Stvorena je "pravna osobnost", a vi ste sklopili ugovore s više varijanti koji vas stavljaju u ravnopravni odnos s krunom. Ovi nevidljivi ugovori uključuju: rodne listove, matične knjige o državljanstvu, ugovore o radu, vozačke dozvole i bankovne račune. Ovi privatni sporazumi/ugovori koji nas obvezuju uvijek će nadjačati široke opće klauzule Ustava i Povelje o pravima (Ustav je u biti preimenovani akt običajnog prava). Prosvjednici i otpori također će izgubiti svoje slučajeve "hvaleći" se statusom državljanstva. Državljanstvo je još jedan ugovor o kapitalu koji imamo s krunom. I ovo je isti pravni ugovor koji će suci koristiti da ih zatvore. Ono što mi smatramo državljanstvom, kruna smatra instrumentom pravnog bogaćenja. Također treba imati na umu da čak i površna cirkulacija ili komercijalna uporaba novčanica (Federalnih rezervi) utječe na preuzimanje odgovornosti za plaćanje krunskog duga FED-u. To se mjeri vašim oporezivim dohotkom. Kruna naše sudjelovanje u ovim ugovorima o trgovačkom kapitalu smatra dobrovoljnim i da je svaka stečena dobit oporeziva, jer dobit ne bi bila moguća da nije bilo krune. Oni na sustav međudržavnih banaka gledaju kao na svoje vlasništvo. Svaki profit ili dobit koju iskusi bilo tko s bankovnim računom (ili zajmom, hipotekom ili kreditnom karticom) nosi sa sobom – kao radnju zakona – identičnu snagu i učinak kao da je Kruna stvorila dobit. BAR je bio engleski britanski akreditacijski registar, njegovi su članovi bili smatrani plemićima, budući da su iznad običnog čovjeka, te svi odvjetnici ili odvjetnici su joj morali pripadati, a bili su pod oporukom kralja, i Banke Engleske. Danas to izgleda upakirano u MEDUNARODNU ODVJETNICKU KOMORU www.ibanet.org/About-the-IBAI kroz UNIDROIT www.unidroit.org/about-unidroit/(Hrvatska je member od 1996.) Nastavit ce se...(District of Columbia)
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Oct 17, 2023 20:45:12 GMT
Ne. Ne mislim da je ista slucajuno. Ne kontam kako si izvukao takav zakljucak?
Mejdutim, cieli sistem Piramide koji su napravili - naprosto se bazira na "maksimiranju dobiti"... A "perfekcioniran" je tako sto za to u opce ne moras uloziti nista, kao sto si morao u "drevna vremena" - dakle od 12-19 stoljeca... Morao si imati "kolateral" da bi te cifuti (racunovodje Horde) ogulili - bas onako kako opisuju u 5. Mojsijevoj... "Perfekciniranje" je bukvalno bila Ponzi shema. I ja sam siguran da na pocetku cifutari nisu mislili na konzekvence Ponzi piramide. ( Ne treba im davati nadljudske moci, premda ne iskljucujem da iza te bande i stoje neki "entiteti" sto bi neko rekao ) Medjutim princip "maksimiranje dobiti" je ne samo zazivio - nego postao i univerzalan na cijelom Svijetu. Upravo zahvaljujuci ovim sotonjarama cifutarima (racunovodjama)...
Sto se tice njihovog zamisljanja da su "izabrani narod" - to je Fomenko po meni odlicno opisao, a ja sam pokusao sazeti... Dakle tak "kompleks boga" definitivno dolazi od onih potomaka tzv "carskog krscanstva" - tj "krvi Isusove" ... (Zato se oni tikvani "masoni" stalno busaju u prsa da su "isusova krv", a u stvari su samo majmuni koje su stvorili ovi potomci "carskog krscanstva"...)...
Tzv "Carko krscanstvo" - je bukvalno - Vatikan. Bukvalna vojska su im tzv "jezuiti" (ili "isusovci" kako se vole zvati)...
Vojno plemstvo "Carskog krscanstva" koje je prebjeglo iz Carigrada u Lazio (danasnji RIM) i izgradilo vatikan u 15 vijeku - samo se mimikriralo do kraja 16 vijeka - kad su podigli veliku pobunu medju gojimima i iskristili gojimsku stoku da odradi "reformizam"... U 19 vijeku ga puse upravo od onih cifutara tj racunovodja Horde - koji su im i pomogli da odrade "reformisticku revoluciju"...
Dakle mislm da je aR totalnu u pravu kad kaze da prakticno jezuiti stoje
- iza cjelokupne piramide "znanja" (tj obmane pseudo nauke-religije) - iza piradmide uspostavljanja tzv "drzava"... - tj prakticno iza cijelog Narativa.
.... a mislim i da su "zaduzeni" i za stvaranje "izabranog naroda" u 19 vijeku... "Izabrani narod" ..
Ovo za izabrani narod ...
Dodaci ključnim odredbama i uvjetima "saveza" i pravo korištenja naslova "Odabranog naroda" od Boga dodani su u okviru objavljivanja Jeruzalemskog Talmuda pod jezuitima u 16. stoljeću nove ere, uključujući, ali nije ograničeno na:
(i) Vjernicima (sada zvanim “Židovi”) zabranjeno je vratiti se u svoju Domovinu (sada zvanu Izrael kao Palestina) do nakon nevolje, ispunjenja proročanstava, povratka mesije
(ii) Šest milijuna (6 000 000) najboljih vjernika ("Židova") mora nestati kao prikladna žrtva Bogu (Sotoni) nazvana "Holokaust" kao pomirenje tijekom nevolje prije nego što im se dopusti povratak
(iii) Nevolja će trajati tisuću dvjesto šezdeset (1260) dana
(iv) Doći će do novog svjetskog poretka gdje će svi obožavati Boga (Sotonu).
Iako se može opravdano tvrditi da je Družba Isusova temeljno prekršila ključne odredbe i uvjete "saveza" i pravo na korištenje naziva "Odabrani narod" Božji (Sotona) u svojim akcijama koje su počele u 16. stoljeću , posebno s iskrivljenjem Babilonskog Talmuda i lažnim uvođenjem Septuiginte u svete spise “Židova” i kršćana, također se može tehnički tvrditi da je savez bio dovoljno modificiran da dopusti njegov nastavak do 20. stoljeća.
Iako se tehnički može tvrditi da su prethodna temeljna kršenja ključnih odredbi i uvjeta "saveza" i prava na korištenje titule "odabranog naroda" od Boga (Sotone) još u 16. stoljeću n. e. bila nadoknađena modifikacijom uvjeta unutar Jeruzalemskog Talmuda i Babilonskog Talmuda, nijedan valjani pravni argument ne može tvrditi da je savez na snazi i učinku od 1945. zbog namjerne proizvodnje "ispunjenja" saveza od strane Vatikana, isusovaca i Kahila u 2. svijetskom ratu kroz ubojstvo šest milijuna ljudi vatrom, stvaranje Države Izrael i Ujedinjenih naroda.
Budući da su sve ključne odredbe i uvjeti "saveza" i prava na korištenje naslova "odabranog naroda" Boga (Sotone) ili temeljno prekršeni kroz povijest ili ispunjeni od 1945., sve tvrdnje da ljudi koji su sada poznati kao Židovi i dalje posjeduju aktivan savez i pravo da budu poznati kao "Odabrani narod" Boga (Sotone) je nezakonito i protuzakonit.
(Izvor: Franc o Collins / ucadia)
|
|
|
Post by Admin on Oct 18, 2023 7:07:14 GMT
ar Kazes " Iako se tehnički može tvrditi da su prethodna temeljna kršenja ključnih odredbi i uvjeta "saveza" i prava na korištenje titule "odabranog naroda" od Boga (Sotone) još u 16. stoljeću n. e. bila nadoknađena modifikacijom uvjeta unutar Jeruzalemskog Talmuda i Babilonskog Talmuda, nijedan valjani pravni argument ne može tvrditi da je savez na snazi i učinku od 1945. zbog namjerne proizvodnje "ispunjenja" saveza od strane Vatikana, isusovaca i Kahila u 2. svijetskom ratu kroz ubojstvo šest milijuna ljudi vatrom, stvaranje Države Izrael i Ujedinjenih naroda.
Budući da su sve ključne odredbe i uvjeti "saveza" i prava na korištenje naslova "odabranog naroda" Boga (Sotone) ili temeljno prekršeni kroz povijest ili ispunjeni od 1945., sve tvrdnje da ljudi koji su sada poznati kao Židovi i dalje posjeduju aktivan savez i pravo da budu poznati kao "Odabrani narod" Boga (Sotone) je nezakonito i protuzakonit. Izvor: Franc o Collins / ucadia)"Kako ovdje razmislja Franc? Na kakve se "pravne argumente" poziva? Kada kazes "Sve odvjetničke komore diljem svijeta su potpisnice i franšize Međunarodne odvjetničke komore koja se nalazi u Inns of Court of the Crown Temple." znaci li to da postoji neki zakon, nama nedostupan, i neko zakonodavno tijelno kojemu mi nemamo pristupa, a gdje se Oni zakonski (po tom samo za njih pravljenom zakonu) gonjaju? Ako da, onda ipak postoji neka borba, ako sam dobro razumio, iza kulisa ove predstave za goje. Ko se, onda, tu sukobljava? Interesantno je ovo za City, jer davno sam procitao u MSM da je neki bankar bio objesen ispod jednog od mostova preko Temze da ga cijeli City moze vidjeti. Cak je ta scena bila i u jednom filmu kojemu se ne mogu sjetiti imena.
|
|
|
Post by Stock on Oct 18, 2023 7:31:54 GMT
Medjutim, OVO je po meni najvaznije u cijeloj prici...
Da bi odrzali vlast nad ogromnom i sve vecom masom gojima, potrebno im je djelovanje na OBA FRONTA:
E sad, ako je filozofija, kojoj su takodjer podlozni prakticno i svi cifutarski "izabrani vodje" - tj MAXIMIRANJE dobiti vodila neminovno do toga da su startovali NEODRZIVU Ponzi piramidu "shekela" - onda je prakticno nemoguce odrzati front Obmane, ako izgube na frontu "shekela"... Dakle, koliko ce gojima ici u ubijanje bez ikakve naknade...? ( Dobro, na Balkanu je makar do sada, to sa shekelima bilo manje bitno - medjutim i tu se stvari mjenjaju... "maksimiranje dobiti" je na prosto uslo cak i u svaku gojimsku glavusu)...
Siguran sam da su napravili tone simulacija da predvide RASPAD "Ponzi piramide" - i to sa najboljim matematicarima svijeta... (Nemam dvojbe)... Dakle - raspad fronta "shekela"...
Upravo zato gledam ubrzano djelovanje svih cifutarskih "medjunarodnih organizacija" (podpomognutih medijima i "akademijom")... Treba gojima ubijediti da je "digitalna valuta (cifutarskih PRIVATNIH) centralnih-narodnih banaka" - najbolja za svijetlu buducnost gojima... I mnogo je gojima (specijalno oni "programeri") - ubijedjeno da je to tako...
A u stvari cilja je da odrze front "shekela" do u beskonacnost - sto automatski vodi i front Obmane u beskonacnost... A time ga onda buduce generacije gojjima - totalno pushe u teskoj cifutarskoj distopiji sa prizvukom "jezuitske nauke-religije"...
Medjutim, bez obzira sto je ogroman broj gojima jos uvijek totalno u pecini (i ostace sve da im se srusi na glavu) - mislim da nema sanse da odrze Ponzi piramidu.
"A u stvari cilj je da odrze front "shekela" do u beskonacnost - sto automatski vodi i front Obmane u beskonacnost..."Da! To je to, u jednoj recenici! Mada bi ja ogranicio beskonacnost, jer sam ubjedjen da je jedan od konacnih ciljeva (ili, bolje reci njihovih planova) svodjenje Covjeka na nivo nemisleceg bica cija bi jedina svrha postojanja bila u njihovoj zabavnoj industriji i kao fabrika rezervnih dijelova. Kalkulise se nekom brojkom od jedne milijarde tako deformisanih ljudi. Ne znam da li imaju neku tehnologiju da u nama "ubiju dusu", ali da imaju i tehnologiju i mogucnost da nas svedu na tu milijardu nemam nikakve sumnje.
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Oct 18, 2023 8:08:55 GMT
ar Kazes " Iako se tehnički može tvrditi da su prethodna temeljna kršenja ključnih odredbi i uvjeta "saveza" i prava na korištenje titule "odabranog naroda" od Boga (Sotone) još u 16. stoljeću n. e. bila nadoknađena modifikacijom uvjeta unutar Jeruzalemskog Talmuda i Babilonskog Talmuda, nijedan valjani pravni argument ne može tvrditi da je savez na snazi i učinku od 1945. zbog namjerne proizvodnje "ispunjenja" saveza od strane Vatikana, isusovaca i Kahila u 2. svijetskom ratu kroz ubojstvo šest milijuna ljudi vatrom, stvaranje Države Izrael i Ujedinjenih naroda.
Budući da su sve ključne odredbe i uvjeti "saveza" i prava na korištenje naslova "odabranog naroda" Boga (Sotone) ili temeljno prekršeni kroz povijest ili ispunjeni od 1945., sve tvrdnje da ljudi koji su sada poznati kao Židovi i dalje posjeduju aktivan savez i pravo da budu poznati kao "Odabrani narod" Boga (Sotone) je nezakonito i protuzakonit. Izvor: Franc o Collins / ucadia)"Kako ovdje razmislja Franc? Na kakve se "pravne argumente" poziva? Kada kazes "Sve odvjetničke komore diljem svijeta su potpisnice i franšize Međunarodne odvjetničke komore koja se nalazi u Inns of Court of the Crown Temple." znaci li to da postoji neki zakon, nama nedostupan, i neko zakonodavno tijelno kojemu mi nemamo pristupa, a gdje se Oni zakonski (po tom samo za njih pravljenom zakonu) gonjaju? Ako da, onda ipak postoji neka borba, ako sam dobro razumio, iza kulisa ove predstave za goje. Ko se, onda, tu sukobljava? Interesantno je ovo za City, jer davno sam procitao u MSM da je neki bankar bio objesen ispod jednog od mostova preko Temze da ga cijeli City moze vidjeti. Cak je ta scena bila i u jednom filmu kojemu se ne mogu sjetiti imena. Prvi upis o odvetnickim komorama nema veze sa Francom. Sve odvjetnicke komore su clanice Medunarodne odvjetnicke komore i iz tog centra se uskladuju zakoni svih drzava, prema direktivama. To nije tajno. To je opce poznato kao i npr. da sve drzave clanice EU provode direktive iz Brisela. Mogu ti odgovoriti na bilo koje pitanje vezano uz to. Sto se tice ucadia i Franca to imas na svim kontinentima poznato i kao Sovereign citizens ( u US i mnogim drzavama proglaseni kao teroristicke organizacije) dio naroda koji ne prihvaca nametnuti sistem i zakone. Ovaj dio koji navodi je vezan upravo za taj dio Suverenih koji se bore protiv sistema. Naveo sam njega jer je on jedan od prvih koji je izasao javno sa tim informacijama uz mnogo drugih koji se danas bave istrazivanjem povijesti sistema. Dakle radi se o istrazivanju i objavljivanju samo sto npr Fomenko je to prokazao kroz knjige a Suvereni to prikazuju kroz djelovanje, neplacanje poreza, nepriznavanjem jurizdikcija i sudova, zakona i opcenito svega sto se tice osoba a ne zivog covjeka. Da, to je veliki dio ljudi koji se na taj nacin bori, ukljucujuci i mene koji kroz tu formu ponistava sve sto mi sistem namece. Za osobe/ entitete danas vrijedi Admiralski zakon, Upravno pravo i Trgovacko, Civilno. Za zive ljude to nisu zakoni vec akti, normativi i upute za koristenje Osoba, za zive ljude vrijede Bozanski i Prirodni zakoni a ove sistemske kreirane za moderno ropstvo ne priznajemo. Da postoji ZAKON ZEMLJE koji je opce poznat ali danasnja praksa nam pokazuje da zivimo u ADMIRALSKOM pravu sto mogu obrazloziti i dokazati. Covjek - zakon zemlje Osoba/entitet - zakon mora Ako te zanima vise, pitaj rado cu odgovoriti. Evo ako ti je to novo mozda za prvi susret pogledaj: youtu.be/AxDfBpcjKgs?si=3ZPV0b6-5tKdn5V9Krenu sam od Vatikana i jezuita , sad sam na City of London, slijedi District of Columbia pa cu polako doci i do danasnjih dana, pa ce biti jasnije.
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Oct 18, 2023 8:15:29 GMT
District of Columbia. Poput gradova-država Londona i Vatikana, treći grad-država službeno je stvoren godine 1871., donošenjem Zakona iz 1871. Tada je značajan dio Poslovnog plana "PLANET ZEMLJA" izvršen. Taj se grad država zove Distrikt of Columbia i nalazi se na 10 četvornih milja zemlje u srcu Washingtona. The District of Columbia vijori svoju zastavu i ima svoj neovisni ustav. I tu vidimo isusovački utjecaj, velik dio vojne strukture koja nastaje na ovom mjestu se nazvao Vojni centar. Ustav Distrikta Columbia djeluje prema tiranskom rimskom zakonu poznat kao Lex Fori, koji nimalo ne podsjeća na Ustav SAD-a. Kad je kongres donijeo zakon iz 1871. stvorio je zasebnu korporaciju poznatu kao SJEDINJENE DRŽAVE i korporativnu vladu za District of Columbia. Ovaj veleizdajnički čin omogućio je Districtu of Columbia djelovati kao korporacija izvan izvornog ustava Sjedinjenih Država i izvan najboljih interesa američkih građana. Vidjet ćemo kasnije kako je od 1864. do 1867. doneseno nekoliko zakona o obnovi prisiljavajući države da ratificiraju 14. amandman, koji je sve neizravno učinio robovima. Kongres je podnio državama tri amandmana kao dio svog "Programa obnove" koji jamči jednaka građanska i zakonska prava crnim građanima. Glavna odredba 14. amandmana bila je dodijeliti državljanstvo ―Svim osobama rođenim ili naturaliziran u Sjedinjenim Državama. Izmjene i dopune bile su struktura za provedbu plana. Vidimo ovaj rimski zakon unutar 13. amandmana SAD-a (#2) uspostavljen sredinom 1860-ih: "Ni ropstvo ni prisilno ropstvo, osim kao kazna za zločin za što će stranka biti propisno osuđena," Zločin s kojim ste bili osuđen za 'neovlaštenu upotrebu' državnog ili krunskog intelektualnog vlasništva - pravno ime identiteta. Iako geografski odvojeni, gradovi države London, Vatikan i Distrikt Columbije su jedno isprepleteno carstvo koje se zove Carstvo grada. Zastava od Washingtonskog okruga Columbia ima tri crvene zvijezde. Po jedan za svaki grad-država od tri grada carstva. Ovo korporativno carstvo od tri grada države ekonomski kontrolira svijet kroz središte City of London, vojno kroz District of Columbia i duhovno preko Vatikana. U ovoj strukturi nalazi se SAD - krunska kolonija. Otrežnjujuća studija potpisanog ugovora i povelja između Britanije i Sjedinjenih Država razotkriva šokantnu istinu. Sjedinjene Države su uvijek bile i još uvijek su kolonija britanske krune. Kralj James prvi je bio poznat ne samo po prijevodu Biblije u verziju kralja Jamesa nego i za njegov poslovni pothvat potpisivanja prve povelje Virginije 1606. Ta je povelja dodijelila da Američki britanski preci imaju dozvolu za naseljavanje i kolonizaciju Amerike. Povelja također jamci da će budući kraljevi i kraljice Engleske imati suverenu vlast nad svim građanima i koloniziranom zemljom u Americi, ukradenom od Indijanaca. Nakon što je Amerika proglasila svoju neovisnost od Velike Britanije, sporazumom iz 1783. Taj ugovor izričito identificira kralja Engleske kao princa Sjedinjenih Država i proturječi uvjerenju da je Amerika pobijedila u ratu za neovisnost. Iako je kralj George III. Engleske odrekao se većine svojih zahtjeva nad američkim kolonijama, zadržao je svoje pravo da nastavi primati isplatu za svoj poslovni pothvat kolonizacije Amerike. Da je Amerika stvarno pobijedila u ratu za neovisnost, oni nikada ne bi pristali platiti dugove i odštete engleskom kralju. Američkom krvlju natopljeni rat za neovisnost protiv Britanaca bankrotirao je Ameriku i pretvorio njezine građane u stalne dužničke robove kralja. Većina američkih građana vjeruje da su Sjedinjene Države suverena drzava i da je predsjednik najmoćniji čovjek na svijetu. Sjedinjene Države nisu država, to je korporacija. A predsjednik je predsjednik korporacije Ujedinjene države. On i njegovi izabrani dužnosnici rade za korporaciju, a ne za Amerikance i narod. Budući da su Sjedinjene Države korporacija, tko je vlasnik korporacije Sjedinjenih Država ? Kao Kanada i Australija čiji su čelnici premijeri kraljice, a čiji zemlja se zove krunska zemlja, Sjedinjene Države su samo još jedna krunska kolonija. Krunske kolonije su pod kontrolom Carstva tri grada države. U središtu svakog grada države nalazi se visoki kameni spomenik falusnog oblika koji se zove obelisk koji je usmjeren prema nebu. U gradskoj državi DC, obelisk poznat kao Washington spomenik je slobodnim zidarima. 250 masonskih loža financiralo je washingtonski obelisk, spomenik, uključujući masonski red Vitezova templara. U srcu City of London države, je 187 tona i 69 stopa visok "egipatski" obelisk nazvan Kleopatrina igla. Navodno je bio prevezen iz Egipta i podignut na obalama rijeke Temze. U gradu Vatikanu,još jedan "egipatski" obelisk uzdiže se visoko iznad trga Svetog Petra. Obelisci su falični oblikovani spomenici u čast poganskog boga sunca starog Egipta zvanog Amon Ra. Vjeruju da Duh ovog boga navodno prebiva unutar obeliska.
|
|
|
Post by istrazuj on Oct 18, 2023 16:48:05 GMT
U Engleskoj postoje dvije krune, a jedna je kraljica (Elizabeta II ) ili danas kralj Iako iznimno bogat, kralj uglavnom djeluje u ceremonijalnom svojstvu i služi za odvraćanje pozornosti od druge krune, koja joj izdaje naredbe za marširanje putem svoje kontrole nad engleskim parlamentom. Ova druga kruna se sastoji od odbora od 12 banaka na čelu s Bankom Engleske (Kuća Rothschilda). Oni vladaju svijetom iz neovisne suverene države od 677 hektara poznate kao The City of London ili jednostavno 'The City'. City of London nije dio Engleske, kao što Washington D.C. nije dio SAD-a. .... Danas obveznički dug svijeta drži kruna....
Moram priznati da sam ponesto cuo i citao o ovom sto si ti pricao, ali ne ovako detaljno 👍 Jos i ranije sam predpostavljao da je sve to do jaja detaljno isplanirano na samom vrhu Piramide zla - a predpostavljam, cak i da je samo 10 % od ovog tacno - to je 100% previse ZLA.
Ovdje sam namjerno naglasio dvije recenice... Naime, izgleda da se sve kockice polako sklapaju, bas onako kako treba Dakle, ovi cifutari-bankari, kao sto smo i predpostavljali - jasno je da sa "shekelima" (tj "dugom" gojima i njihovih "drzava" prema cifutarima-sotonjarama - za novac koji nikad nije niti postojao) - bukvalno i valdaju svijetom.
Onaj drugi dio - tj Narativ - izgleda da je pripao sotonjarama "jezuitima" tj Vatikanu. Dakle - bukvalno su glavni u "nauci" (cifutarskoj pseudonauci" koja se buba po Debilanama):
Pogledaj koliko je jezuitskih dzukela dobilo cifutarskog "Nobela" ... a kad smo kod "nauke" (u koju spada ono cifutarsko glupo govno A. Einstein, kojem je ovaj jezuit bio tutor...) - Ej - tutor za "najpametnijeg covjeka na svijetu"... A govno cifutarsko - rascupo kosu i ide u bijelom mantilu kao "naucnik", a gojimi se odusevljavaju tim njegovim proljevom poznatim kao "terorija relativiteta"... I Holivudske sotonjare ucestvuju u Narativu za gojime - predstavljajuci "naucnike" u filmovima kao ovo glupo govno i glumca Alberta Einsteina... Dakle A. Ensteinu (poznatijem sa fakulteta kao "GLUPKO") je bazu za "negovu teoriju relativiteta" izradio ovoj jezuitski zlocinac i njegov TUTOR Georges Lemaitre (inace izumitelj teorije "Velikog praska"):
E sad ponovo na "shekele" ...
Ja sam licno ubijedjen, bas u ono sto sam napisao i ranije nekoliko puta, a to je da su upravo jezuiti stvorili ovu ogavnu piramidu zla - ali da su je cifutari preuzeli... Jer tesko da moze biti nekakvog "otkupa suverenosti" kad danas tih par cifutarskih familija vlada nad "printerom shekela" tj Centralnim ("narodnim") bankama Svijeta.... Kakav je odnos danas izmedju ovih dviju grupacija sotonjara...? KO ce ga znati, ali imajuci u vidu ono "maksimiranje dobiti" (neovisno od vjerovanja da su "izabrani" i jedni i drugi) - cisto sumnjam da su neki veliki prijatelji... A pored toga - gdje su oni koje su sjebali krajem 16 vijeka - tj potomci tzv "Apostolskih krscana"...? Sigurno ih nisu jezuiti (Carsko krscanstvo) u potpunosti mogli istrijebiti, kao sto ni oni nisu njih nakon Kulikovske bitke...
E... time dolazim na drugu naglesenu recenicu... Dakle, par cifutarskih familija bukvalno drzi cjelokupni obveznicki dug prije svega SAD, a time i Svijeta, jer se cijela Ponzi shema zasniva na tom "dugu" (iz nicega")...
Uzecemo najprostiju matematiku - jer Ponzi se jedino tako moze skontat... Imas 2 privatnika na ostrvu. Jedan je stocar, a drugi je zemljoradnik. Prije dolaska cifta na njhovo ostrvo - usluge su mjenjali na razne nacine, ali naravno uvijek konkretnim stvarima. Dodje cifut i ubijedi ih (to je onaj Narativ tj "mit" koji cifuti prodaju idiotiziranom gojimu vec vijekovima) - da je puno lakse, brze i sugurnije, ako oni na prosto njemu predaju robe a on im za to daje "priznanice" - koje mogu poslije koristiti sa lakocom umjesto da tegle stvari sa sobom. Te robe dakle lako kupuju "priznanicama" - ali preko cifuta... Da im obojici po 100 shekela - i stvar stvatrno krene... Em je lakse, em brze, em ne moraju se bojati da l ce roba propasti...
E sad je zanimljivo... Cifut ubijedi zemljoradnika - da ce ako mu cifut posudi vise "priznanica" on moci kupiti vise stvari na ostrvu te povecati "obim proizvodnje" (jer i stolar i zidar su sklopili ugovore sa cifutom za "priznanice")... Uz jednu malu "naknadu" on cifut - ce zemljoradniku posuditi jos 100 shekela, tako da ce zemljoradnik uz onih svojih 100 imati 200 za povecanje biznisa E - ta mala "naknada" jeste KAMATA cifutu - za koju recimo kaze da mu nakon fodinu dana na onih posudjenih 100 - zemljoradnik mora vratiti 120. Dakle 20 shekela je KAMATA...
Stanje na ostrvu prije pocetka kamatarenja:
Dakle, sa njima cetvoricom (svima po 100 shekela) - sveukupna kolicina shekela bi na ostrvu bila 400. Sad kad je zemljoradnik dobio od cifuta 100 shekela iz nicega (z 20 kamate) - imamo sljedecu situaciju: Zemljoradnik -> 100 realnih u robama + 100 kredita + 20 koje mora do godine vratit cifutu
stocar -> 100 realnih u robama stolar -> 100 realnih u robama
zidar -> 100 realnih u robama
Dakle samo 400 stvarnih (u robama i uslugama) + 100 duga (koe pokriva zemljoradnik realno) + 20 kamate (KOJE NEMA U SISTEMU!)...
Onih 100 DUGA cifutu - zemljoradnik garantuje sa onih svojih REALNIH 100, pa cak i da nista ne napravi - ostace gologuz, a cifut ce mu preuzeti zemlju... Medjutim, cak i ako napravi - cifut NIKADA NIJE ubacio u sistem onih 20 shekela DUGA...! (A mozemo samo "predpostaviti" - da je cifut ISKLJUCIVO zemljoradniku ispricao ovaj MIT ... Posto cifutari nikad ne lazu... )
E sad zamislimo da je zemljoradnik hipoteticki cak i uspio skuupiti onih 20 shekela KAMATE (kojih NEMA U SISTEMU) - to prakticno znaci da je morao da orobi nekog od one trojice...! Sa druge strane i ona trojica su "ulozila u biznis" sa cifutarovim "priznanicama"...
Na kraju godine - definitino je makar JEDAN popusio qujuac - i prijeti mu preuzimanje biznisa od cifuta...
Naravno cifuta - bavljanje ljudskim poslom i biznisom - interesuje kao lanjski snijeg...
Zbog toga predlaze NOVI MIT zemljoradniku ... (ili onom makar jednom koji je popusio) - naime dace mu NOVI DUG (na onaj stari) pa da se izvuce... ... E tako ide - sve dok se kolicina KAMATA NA DUG (koje NIKAD NISU niti ubacene u sistem od cifuta) - koji ova cetvorica zajedno imaju - ne predje onih REALNIH 400 shekela... Tad vise niko od njih ne moze vratiti niti kamatu, a kamo li glavnicu sa onim realnom "zaradom"...
Dakle - neminovno dolazi do "kreditnog zasicenja"...
Upravo isto je sa svakom tzv "drzavom" svijeta - tj koncentracionim logorom.
Upravo zato "kruna" (iliti cifutari) - bukvalno cine sve (ali SVE!) -
- da nas poubujaju (ubijanje je "deflatorno" tj ako ubije zemljoradnika, nestaje i njegov DUG, a ostaje realna vrijednost, medjutim i to je kratkog daha)... - da se SAMI poubijamo - jer pored deflacije, gojim ostaju jos gluplji, a uzimace i novi KREDIT za oruzije, tj "trosice buducnost" koju i onako namjerava unistiti cifutarskim bombama...
|
|
|
Post by istrazuj on Oct 18, 2023 18:38:49 GMT
Jordan Maxwellje vjerovatno prvi poznati "teoreticar zavjere" Nekad mi je bio jako zanimljiv, jer sam vjerovao da postoje "vanzemaljci iz svemira"...a navodno je on imao i "bliski susret trece vrste"
Sad sam 100% siguran da nikakvog "svemira" pa ni vanzemaljaca iz njega - nema. Medjutim, zemaljskih "vanzemaljaca" - u opste se ne bih iznenadio da ima. Sta vise, vjerovatnoca da postoje u Materijumu - je po meni, prakticno 100%
( Evo neki dan sam razmijenio sa Siriusom pa informacija o tome... Ja sam prije 3-4 mozda i 5 godina pratio jednog Grka, koji po meni ima izvrsnu teoriju (uz dokaze naravno) o tome - a Sirius mi posla jednog Belgijanca koji je imao slicnu teoriju, ali umjesto ogromne ravne ploce (Grkova verzija) Belgijanac razmatra ogromnu kuglu Kako god - jedno je 100% sigurno - pseudonaucne jezuitske "teorije" iz Akademije (Debilane) - 100% su NETACNE... kao i sve sto dolazi odatle)...
Sto se tice ovih "pomorskih zakona" i to sam pazljivo citao prije koju godinu - i sve mi govori da to i jeste tako... Sta vise, ima tih faca koji se bore na ovaj nacin - i pobjedjuju!
Vremenom sam pogubio sajtove, ali ostao mi samo ovaj:
Nekad sam preko ovog sajta imao pristup i u Austriji, ali izgleda da su im cifutari dohakali (bar u Austriji) Prije nekoliko godina, bila su cak i predavanja par Austrijskih faca uvdje u Grazu o ovom... Izgleda da su cifutari-jezuiti stvarno bukvalno sve sproveli kroz "zakone" koje oni kontroliraju, a gojim i nema pojma o tome... Medjutim - eto "obavjestili su nas", samo ne kroz debilane, telivijziju i medije i politicare - nego "pise negdje"
|
|
mike
New Member
|
Post by mike on Oct 18, 2023 18:43:51 GMT
daaa istrazuj… i sa tom shemom plus poznavanje pohlepe gojima.. naivnosti itd… oni su uvek na dobitku…licno poznam nekoliko ljudi sto su se ozbiljno razboleli tokom raznih “ kriza” zbog kredita za pisljivi auto… uzas sta su ljudima radili lihvari ….i sam sam imao blisko iskustvo u mladjim danima sa njima , dok sam jos ivek bio uspavan…sveze se zaposlio kod italijana u hrv… stamparija… plata 2200 kn… i dignem kredit za polovan auto… u medjuvremenu sistem me nekom stranim silom uvuce u mlin… verovali ili ne postanem apatrid😂….i tako trpaju oni bez vazeljin i nevade jbt… cak na rodjenju prvog deteta u maticnom uredu me nisu upisali kako spada… nego napisali note otac bio prisutan😂 i celih 5 godina ja bi apatrid .. svi dokumenti ponisteni.. nisam se kogao zaposliti… nema zdravstvenog… itd sto cuda se izdesavalo😂no da se vratim kamatarima… u tom svemu ja ostanem bez posla i jisam kogao placati kredit… e sad tu dolazimo do problema ali za niih😂 ka otplatio nesto sitno godina… autu opala cena drasticno… a nisam bio ooterecen sem plate😂 i tako prvo me banka vijala pa kita marianova… nisu me mogli naci nema oiba … jmbg ponisten… onda prodala banka dug nekim sitnijim lihvarima pa me oni vijali…. …. i oni prodase jos nekim sitnijim lohvarima… i od tada auto stoji parkiran ispred kuce mojih roditelja… prodje vec 15 ak godina😂😂😂😂 banda je to samo takva… sva sreca bi skroz mlad i glup i slep pa sam to sve prebrodio sa minimalnim impaktom na psihu…. ali sada uvek se salim sa zenom…. 1 za mene 0 za bandu😂
|
|
|
Post by istrazuj on Oct 18, 2023 19:02:11 GMT
Iako geografski odvojeni, gradovi države London, Vatikan i Distrikt Columbije su jedno isprepleteno carstvo koje se zove Carstvo grada. Zastava od Washingtonskog okruga Columbia ima tri crvene zvijezde. Po jedan za svaki grad-država od tri grada carstva. Ovo korporativno carstvo od tri grada države ekonomski kontrolira svijet kroz središte City of London, vojno kroz District of Columbia i duhovno preko Vatikana....Kralj James ... .... Američkom krvlju natopljeni rat za neovisnost protiv Britanaca ...Sjedinjene Države nisu država, to je korporacija. A predsjednik je predsjednik korporacije Ujedinjene države. U gradu Vatikanu,još jedan "egipatski" obelisk uzdiže se visoko iznad trga Svetog Petra. Obelisci su falični oblikovani spomenici u čast poganskog boga sunca starog Egipta zvanog Amon Ra. Vjeruju da Duh ovog boga navodno prebiva unutar obeliska. ... serem im se u grad
A gdje ovi spadaju po tebi? Imali su navodno, svojevremeno vecu vojsku nego Britanska kruna... Gdje nestadose
Za amerciku jezuitsku "istoriju" - Fomenko ima cijelu knjigu o "istoriji britanskog carstva" pa naravno i o SAD. I po obicaju - bukvlano nista (ali NISTA!) sto smo "ucili" i jos mnogi misle da se bas tako i "desilo" - nije se tako desilo, a nema veze ni sa logikom, a kamo sa cinjenicama...
A isto vazi i za ove price o Vatikanu, Egiptu i obeliscima...
Zato mi cijela ova prica (koja se bazira na jezuitskoj zvaki zvanoj "istortija") - smrdi do neba. (a i Maxwel naravno ,se poziva na jezuitsko govno...)
Dakle - kako mogu onda bilo sta korektno sagledati, ako mi cijela kronologija lezi - bukvalno na govnima...
I to i jeste najveci problem danasnjih "teoreticara zavjere"... Teoretiziraju - a sve baziranao na Skalijerijevskoj laznoj "kronologiji"... Onda su i "zakljucci" - bas onakvi kakvi i "treba da budu" - u Rotschildovoj pecini...
|
|