|
Post by Stock on Dec 6, 2023 17:49:30 GMT
Šta mislite?
Prije par dana napisah da se priča o miru u Ukrajini. Pod ponižavajućim uslovima za Rusiju. Možda je to bila i patka. Jer...
Gledam iz ovog ugla u kojemu jesam. Švedski "političari", pajaci koji izvršavaju naredjenja iz...odakle?... zaviru ko Sivonje da se pripreme, nakon 100tina godina neutralnosti, za rat. NATO ih ne želi (nemojte mi samo reći da Turke i Madjare ne bi mogli natjerati da ne prave problem) I ovi potpisuju nekakav sporazum sa Amerima o dostupnosti švedskog teritorija u slučaju rata. Naravno, Rusi su izgovor za takav postupak "vlade" i nikakvih ZA ili PROTIV rasprava tu nije i neće biti. Kao niti masovnih protesta na ulicama, što me i ne čudi. Sa ovoliko nabodenih, ako i bude nekih protesta, oni će se svesti na pjevanje pjesmica i bacanjem cvijeća u jezera i rijeke.
Kako i s kim misle ratovati?
Paaaa...mislio sam da nema teorije za tako nešto, ali mi pade na pamet sljedeće.
Dovoljno je da se stvori kritična masa, ne samo u Swe nego I u EU, nešto što nisu uspjeli ratom u Ukr, a slabo im ide I sa Gazom. Ali ako se Swe napadne ili "napadne"? To bi moglo pokrenuti uspavane evropljane nazad u Ukrajinu ili u ove Blitvanije prekoputa.
U svakom slučaju, čini mi se da ulazimo u sljedeću fazu zaglupljivanja gojima. A s proljeća...vidićemo...
|
|
|
Post by istrazuj on Dec 7, 2023 5:45:47 GMT
...Možda...
Kažeš: ...što je garant jedna od "opcija" 🤣
Međutim, čini mi se da bi se sve ovo oko nas i ovako moglo gledati... Naime, već izvjesno vrijeme pokušavam formulirati gledište: (... Recimo Emiliano je na Logično zao pizditi jer se "ljudi ne bune" i nema "revolucije" - a onda se "ne može naprijed"... Nisam siguran da je ikad ova moja lamentiranja on uzimao za ozbiljno...🤣)
A pitanje je više nego prosto... Glasi: Šta misliš - kakav bi Sistem napravili "revolucionari" - da sutra pohapse i poubijaju sve najbogatije bankare-ćifutare (eugeničare) Svijeta...? Dakle sve one zločinačke familije o kojima ovdje pričamo godinama - istrebljene do zadnjeg ćifutara - ali gojimske (idiotizirane) mase - NIŠTA od Istine nisu saznale...
Ja lično mislim - da bi za vrlo kratko vrijeme - ponovo uspostavljen u potpunosti ISTI Sistem, ali ovaj put sa nekakvim drugim "najvažnijim familijama"...
Kako ja to vidim, čini mi se da je Istina koje će makar djelić - prodrijeti u generacijama zaglupljivane tikve gojima - najvažnija stvar za "ići naprijed" kao ljudi a ne glupa gojimska stoka... Važnija od života i smrti... Tako da je možda sve ovo što se dešava, kao i "buđenje" pojedinih - apsolutno neophodno - za bilo kakvu korjenitu promjenu Sistema. (a o tom Sistemu i potencijalnoj "ekipi" sam počeo na Kruegeru)
|
|
|
Post by nebudiovca on Dec 7, 2023 12:53:20 GMT
Ako pogledamo protokole sionskih mudraca. Tko su ti koji će zbog ratova, gladi, korupcije Itd zavapiti za “despotom sionske krvi” koji će doci umjesto tadašnjih vlastodržaca. Zbog koga se danas trebaju izazivati ratovi, nestašice, bolesti… Zbog 4 puta nabodenih, koji nisu sigurni kojem spolu pripadaju, koji misle da krave mijenjaju klimu i po informacije idu na MSM? Pa zbog njih im to ne treba. Oni već rade sve sto im se kaže. Oni će se sutra ubiti po naredbi svojih lažnih proroka, misleći da se obnavljaju (Loganov bijeg). Koliko je ovo sto danas imamo različito od jedne svjetske vlade? Imamo BIS imsmo WHO, imamo sve korporacije u vlasništvu istih… Koju će agendu onda provoditi taj Despot? CO2, cjepljenja, LGBT teror? Pa to već sad imamo. Tko takvu agendu podržava (od ajmo reci običnih ljudi)? Slabi, poslušni, glupi, psihološki nestabilni, sa osjećajem krivnje… Ako će se tako nešto uopće pokusati, onda taj “Despot”, mora makar u početku raditi upravo ono sto bi većina nas ovdje podržala. Potamaniti financijsku oligarhiju, njihove namjesnike, otkriti jedan dio (možda samo mali), nekih skrivenih istina. Potaracati UN i NGO Itd. Tada on dobija podršku onih jakih u Društvu i gradi sustav na početku puno bolji od ovog, ali koji će se u konačnici razviti u nešto jednako monstruozno. I to je sada nas glavni izazov. Znati prepoznati pravu revoluciju, onu u glavama, u razmišljanjima i onda u dijelima, koja će sustavno izmjeniti i razbiti ovaj Matrix, od one orkestrirane možda od “majstora”, ili od nekih njihovih protivnika iz prošlosti, ali sa sličnim krajnjim ciljevima. Ovo je kao da igramo neku igricu, pa prelazimo levele. Covid jedan, geopolitika 2, Tzv terorizam i “spasitelji od njega” 3… I na svakom levelu, po netko padne. A oni najizazovniji tek dolaze.
|
|
|
Post by Stock on Dec 7, 2023 20:26:35 GMT
"Ja lično mislim - da bi za vrlo kratko vrijeme - ponovo uspostavljen u potpunosti ISTI Sistem, ali ovaj put sa nekakvim drugim "najvažnijim familijama"..." - kaže Istražuj.
I ja sam potpuno istog mišljena. Zašto je to tako, pisali smo u nekoliko navrata, na raznim mjestima. Moje mišljenje se nije promjenilo od tada...navučeni smo na drogu, postali smo djankeri. Udarili su na najjače na naš sistem za nagradjivanje. I mi se primili. Hajde danas predstavite bilo kakav društveni poredak a da izbacite tu drogu iz ekvacije. Nema teorije... A za tu drogu mi radimo i trošimo našu energiju, a da bi mogli jesti i obnavljati tu energiju. Oni tu drogu samo vizualiziraju, danas papirima, sutra će je digitalizovati.
"I na svakom levelu, po netko padne." - kaže NbO
I to je tako još od...kada smisliše religije i posrednike izmedju nas I Boga. Pa preko...svega ostalog...do danas. Očigledno, njima se ne žuri. A mi se, iako mnogi vide prevaru, i dan danas gložimo o...pripadnosti nekoj naciji??? Hej!!! Naciji???
Pa hajde da mjenjamo Svijet...sa takvima.
|
|
|
Post by istrazuj on Dec 8, 2023 14:32:20 GMT
Tako nekako Dobra analogija...
|
|
|
Post by istrazuj on Dec 8, 2023 14:44:06 GMT
...navučeni smo na drogu, postali smo djankeri. Udarili su na najjače na naš sistem za nagradjivanje. I mi se primili. Hajde danas predstavite bilo kakav društveni poredak a da izbacite tu drogu iz ekvacije. Nema teorije... A za tu drogu mi radimo i trošimo našu energiju, a da bi mogli jesti i obnavljati tu energiju. Oni tu drogu samo vizualiziraju, danas papirima, sutra će je digitalizovati.
Pogledaj ovaj kratki klip o toj "drogi":
A taj (odličan) film je napravljen po STVARNOM događaju koji se odigravao u dvije godine u malom mjestu Woergl u Austriji:
Dakle - nije baš sve tako kako su nas ćifutari "naučili" kroz idiotske "škole"... A RJEŠENJE za problem "droge" je ne samo poznato - nego i prakticirano u stvarnosti tih par godina u Austriji... Međutim, ćifutari (sotonjare) i vlasnici tzv "centralnih banaka" - bili su još previše moćni, a idiotizirani gojimi još preglupi za to...
|
|
|
Post by Stock on Jan 8, 2024 17:32:39 GMT
Preletim preko nekoliko clanaka u swe novinama... Pripremaju se za rat. Kaze glavni general... Svedjani se moraju pripremiti za ratOva godina ce biti dobro cupava, cini mi se. Nema vise neutralnih, svi su izabrali stranu, sto mi govori da ona torija o sukobu medju nosatim(a koji uvijek goje odradjuju), drzi vodu. Ali kako pokrenuti mase? Izrael je uradio svoje...samo se ceka da se Arape pusti sa lanca. Evropa je malo zakazala pa trenutno ginu samo Slaveni (Rusi i Ukri). Dobrovoljci su presusili. Front se pomjera kao u Prvom Velikom Ratu...100 metara tamo-vamo. I ceka se...da se kuhanje zaba privede kraju, pa da ih, onako polukuhane, puste na front. Stari sistem petrodolara se raspada, gradi se novi...vec polako pustaju digitalne valute...Istok prednjaci u tome i kada se nekad sve ovo zavrsi (ako se nesto nepredvidjeno ne desi), oni koji kutarisu(prezive) naci ce se u Novom Svijetu u kojem nece imati nista, ali ce biti sretni.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 8, 2024 20:30:24 GMT
Preletim preko nekoliko clanaka u swe novinama... Pripremaju se za rat. Kaze glavni general... Svedjani se moraju pripremiti za ratOva godina ce biti dobro cupava, cini mi se. Nema vise neutralnih, svi su izabrali stranu, sto mi govori da ona torija o sukobu medju nosatim(a koji uvijek goje odradjuju), drzi vodu. Ali kako pokrenuti mase? Izrael je uradio svoje...samo se ceka da se Arape pusti sa lanca. Evropa je malo zakazala pa trenutno ginu samo Slaveni (Rusi i Ukri). Dobrovoljci su presusili. Front se pomjera kao u Prvom Velikom Ratu...100 metara tamo-vamo. I ceka se...da se kuhanje zaba privede kraju, pa da ih, onako polukuhane, puste na front. Stari sistem petrodolara se raspada, gradi se novi...vec polako pustaju digitalne valute...Istok prednjaci u tome i kada se nekad sve ovo zavrsi (ako se nesto nepredvidjeno ne desi), oni koji kutarisu(prezive) naci ce se u Novom Svijetu u kojem nece imati nista, ali ce biti sretni.
Stari, ...šta reći...?
Meni cijeli ovaj matrix izgleda kao terarium 🤣
Od prilike ovako:
E sad - kako li će izgledati taj "Novi Svjetski Poredak" - u Terariumu ("Zemlji") ...? 🤣
|
|
|
Post by Stock on Jan 8, 2024 21:52:17 GMT
Interesantno...neki dan naidjoh na LinkedIn na ovaj post koji priča istu priču...
|
|
|
Post by gost gostovic on Feb 5, 2024 17:43:32 GMT
izgleda da je krenulo psihološko pripremanje gojima na slijedeći rat, ili sukob velikih razmjera. u zadnjih nekoliko mjeseci, plaćenici kabale, na svim stranama pojačali su retoriku da bi gojime navikli na to, da se postepeno pripreme za to, da uskoro budu topovsko meso...
-švedski glavni političari i zaopovjednici armije, više puta su upozoravali na to da se Šveđani trebaju pripremiti na to, da će biti rata, upozoravaju na opasnost od Rusije
-isto trubi i njemački ministar odbrane Boris Pistorius, upozorava Nijemce da se naviknu na to, da bi moglo biti rata, također upozorava na Rusiju i Putina
- Bild Zeitung je kofol provalio "tajne dokumente" njemačke obavještajne službe BND (pudlica CIA-e), o skorom mogućem napadu Rusije na NATO
-NATO izvodi najveću vojnu vježbu u Europi
-iz SAD-a kabalčad upozoravaju na opasnost sukoba sa Kinom, a s druge strane Kina naravno opominje SAD
-Njemačka, Hrvatska, Srbija i još europskih država, najavljuju ponovo uvođenje vojne obaveze
-njemački ministara Pistoirius, čak je predložio da se stranci, tojest migranti, koji nemaju njamčko državljanstvo primaju u njemačku armiju
- sa strane Rusije, također stalno upozoravaju na rat, opasnost od NATO-a, i Zapada, a za to je posebeno zadužen onaj loši komičar, bezlični prdezhić Medvjedev, koji svako malo ispali neku svoju prognozu,
a evo nedavno na ruskoj državnoj TV: odlomak iz izvještaja sa srpskog ms portala:
"..Ruski politički analitičari na državnoj televiziji ponovo su raspravljali o izgledima da Moskva izvrši napad na nemačku prestonicu Berlin. Poznati prokremaljski voditelj Vladimir Solovjov, kao i obično, imao je novi predlog. - Možemo da uništimo Berlin iz Kalinjingrada - rekao je on u programu, misleći na to kako je zapadna eksklava Kalinjingrad najbliža teritorija Rusije Nemačkoj. Solovjov, sledbenik ruskog predsednika Vladimira Putina, poznat je po ovakvim i sličnim komentarima. Prošle godine je, između ostalog, izjavio da je na pomolu novi svetski rat u kome će se Zapad sukobiti sa muslimanima širom sveta..." ----- samo što u ovom izvještaju ne piše, da je Vladimir Solovjev također hazar (može svatko vidjeti i u članku o njemu na vikipedoji), kao i veina drugih sudionika u toj emisiji,Andrej Sudarov i ostali,.... kao i drugi poznati "ruski" analitičari, koji kofol grme protiv Zapada i prijete ratovima; Kao onaj Sergej Karagnov, koji je lani na sličan način grmio i govorio da Rusija treba prva napasti nukleranim oružjem, da preduhitri SAD, da ne bude sama napadnuta, pa Mihail Hazin i Jevgenij Satanovski (lijepo prezime)-- sve hazari koji glume tvrde žestoke ruske domoljube (rodoljube) i nacionaliste. Ista fora kao i na suprotnoj strani, gdje su najžešći najratoborniji "američki patrioti", takozvani "neokonzervativci"- ustvari velikom većinom sve hazari: Paul Wolfowitz, Bill Kristol, Robert Kagan, supruga mu Victoria Nuland, Robert Rubin, Richard Perle i drugi, koji su i u zadnjih 33 godina, iz pozadine rukovodili svim američkim ratovima na bliskom istioku.. i koji su totalno amntiruski nabrijani. a ovi burazeri na ruskoj strani; Solovjev, i ekipa, oni su nabrijani kao toalno anti-američki i anti-zapadno.
hazar Solovjev rekao da će se zapad sukobiti sa muslimanima širom svijeta, - što su mokri snovi kabale i talmudaša. ali slijepa publika geopolitike i dalje ne kuži. Pa i specijalna izraelska teroristička organizacija-ISIL; koju je kabala nedavno opet reaktivirala, ISIL,koji loše glume velike muslimančine, i oni uopće ne okrivljuju Izrael za klanje palestinaca, već prijete ratom protiv Zapada i "križara" A slično je trolao i Netanjahuov kripto burazer Erdo, koji je nedavno napravio dil sa SAD-om i cionistima. SAD će mu izručiti vojne avione, zauzvart što je Erdo dopustio da Švedsku priome u NATO. Da Erdo sa tim avionima naravno neće poduzeti ništa protiv Izraela, već će napadati Siriju i Irak i Kurde-to je jasno.. Kao što je već prije mjesec dana, učinio... U turskaoj kofol uhvaćeni nekakvi špijuni Mosada (stvarno kakav jeftin šou za idiote), ali Erdo umjesto da pomogne palestincima, opali avionima po Siriiji, Irakui Kurdima, kao i Izrael, koji svako malo bombardira po Siriji, Iraku, te Libanonu. ah, da, još da spomenem i to da je na nedavnom skupu WEF-a u Davosu, tamo bio i iranski ministar vanjskih poslova, zajedno sa izraelskim predsjednikom Isaacom Herzogom i cijelom globalističkom mafijom, Schwabom, Gatesom, Blinkenom, Goldman Saksoncima, Blek Rokom itd..a bio je tu i Aca Vučić, sa hrvatske strane Dubravka Šuica (ursulina nekakva komesaraka i članica Kalergijeve "paneuropske unije"), a još ne znam tko je od službene hrvatske vlade bio tamo
sjetimo se, evo skoro su 2 pune godine, da je šahista započeo "specijalnu vojnu opreraciju" u Ukrajini, kojoj se ni do danaa ne zna ni konac ni kraj, važno je samo da slaveni ginu sa obe strane.. Baš kada su se ono krajem 2021. i 2022. rasplamsali protesti porotiv plandemijske tiranije i cjepljenja i kada se tražila odgovornost za plandemijske zločince, šahista pokrenu "operaciju" i sve od plandemije pade brzo u zaborav, svi plandemijski zločionci i ostalo, sve se zaboravilo... i sada imamo možda sličnu situaciju: zahuktavaju se protesti seljaka i farmera u mnogim državama Europe... i ako se još više zahutktaju, evo da prognoziram; kabala će pokrenuti novi rat, ili proširiti ovaj ukrajinski na susjedene države. I tako bi protesti seljaka i drugih ljudi iz srednje klase, koju se namjerno uništava, bili pometeni i zaboravljeni preko, noći, isto kao i 2 godine ranije, tadašnji protesti protiv plandemijske dioktature..dok u pozadini, i dalje svi zajednički, rade na agendi velikog reseta, na skupovima WEF-a, G20 i WHO-a
Moguće da šahista malo začeprka protiv baltičkih država ili Švedske ili Finskle, ili Poljske, a moguće i obrnuto, da NATO malo začeprka protiv Rusija, ustvari nije bitno, opet bi bio krvavi igrokaz, a glumci će ionako optuživati jedni druge da je kriva ona druga strana, Zapad će optuživati Rusiju, Rusija zapad, SAD Kinu, Kina SAD itd.. naravno Kina u svojoj "avliji"., može svaki čas napasti Tajvan, što sprema odavno, i onda bi se SAD uključio u odbranu Tajvana, ali vjerovatno ne direktno, već samo indirektno kao i u Ukrajini...
----- stari članak o ulozi Putina, od Ratka Martinovića, objavljen na portalu dnevno, prije 9 godina, dok je taj portal još bio desni i nezavistan
"Putin – ključni Rothschildov igrač za nastanak Novog svjetskog poretka?!"
dnevno.hr/geopolitika/putin-kljucni-rothschildov-igrac-za-nastanak-novog-svjetskog-poretka-874847/
samo da nadodam, da su i, Peter Mandelson, Ivan Glasenberg, i Oleg Deripaska, koji se spominju u članku, također hazari
|
|
|
Post by gost gostovic on Feb 5, 2024 17:45:15 GMT
pisali ste ovdje stari članak o histeriji i kampanji oko hripavca u Hrvatskoj.. drečali su plaćenici, Bernard Kaić (član ECDC-a zdrastvene agencije EU-a), kao i Indexov propagandist Jarić-Daunenhauer i drugi..
a evo nedavno slične dreke i propagande i u Srbiji,
naslovna stranica tiskanog izadnja kurira: kurir.rs/data/images/2024/02/03/20/3808444_01page001_ff-s.jpg
----- i ovaj članak
najzena.alo.rs/zdravlje/vesti/72877/mislim-da-je-roditelje-nevakcinisane-dece-sramota-dr-sekler-tvrdi-da-700-zarazenih-velikim-kasljem-mozete-komotno-da-pomnozite-sa-tri/
"Mislim da je roditelje nevakcinisane dece sramota": Dr Šekler tvrdi da "700 zaraženih velikim kašljem možete komotno da pomnožite sa tri" ------
kad sam vidio ovo prezime Šekler, odmah sam znao odakle vjetar puše
i evo potvrde, ovde
kurir.rs/vesti/drustvo/3976913/dr-sekler-objasnio-poreklo-svog-prezimena
"...Domaći stručnjaci na polju genealogije kažu da je to prezime hazarsko-nemačkog porekla (Schekeler), a u mađarskoj varijanti je Sekler (Szekler), Sekelji (Szekely), dok su po preseljenju u Transilvaniju uzimali Erdelj..."
Taj dr. Šekler, je za vrijeme plandemije, bio jedan od najvećih plandemijskih i vakcinskih propagandista u Srbiji, kao kod nas Đikić, Jonjić i ekipa
|
|
|
Post by istrazuj on Feb 5, 2024 22:04:23 GMT
izgleda da je krenulo psihološko pripremanje gojima na slijedeći rat, ili sukob velikih razmjera. u zadnjih nekoliko mjeseci, plaćenici kabale, na svim stranama pojačali su retoriku da bi gojime navikli na to, da se postepeno pripreme za to, da uskoro budu topovsko meso... -švedski glavni političari i zaopovjednici armije, više puta su upozoravali na to da se Šveđani trebaju pripremiti na to, da će biti rata, upozoravaju na opasnost od Rusije -isto trubi i njemački ministar odbrane Boris Pistorius, upozorava Nijemce da se naviknu na to, da bi moglo biti rata, također upozorava na Rusiju i Putina - Bild Zeitung je kofol provalio "tajne dokumente" njemačke obavještajne službe BND (pudlica CIA-e), o skorom mogućem napadu Rusije na NATO -NATO izvodi najveću vojnu vježbu u Europi -iz SAD-a kabalčad upozoravaju na opasnost sukoba sa Kinom, a s druge strane Kina naravno opominje SAD -Njemačka, Hrvatska, Srbija i još europskih država, najavljuju ponovo uvođenje vojne obaveze -njemački ministara Pistoirius, čak je predložio da se stranci, tojest migranti, koji nemaju njamčko državljanstvo primaju u njemačku armiju - sa strane Rusije, također stalno upozoravaju na rat, opasnost od NATO-a, i Zapada, a za to je posebeno zadužen onaj loši komičar, bezlični prdezhić Medvjedev, koji svako malo ispali neku svoju prognozu, a evo nedavno na ruskoj državnoj TV: odlomak iz izvještaja sa srpskog ms portala: "..Ruski politički analitičari na državnoj televiziji ponovo su raspravljali o izgledima da Moskva izvrši napad na nemačku prestonicu Berlin. Poznati prokremaljski voditelj Vladimir Solovjov, kao i obično, imao je novi predlog. - Možemo da uništimo Berlin iz Kalinjingrada - rekao je on u programu, misleći na to kako je zapadna eksklava Kalinjingrad najbliža teritorija Rusije Nemačkoj. Solovjov, sledbenik ruskog predsednika Vladimira Putina, poznat je po ovakvim i sličnim komentarima. Prošle godine je, između ostalog, izjavio da je na pomolu novi svetski rat u kome će se Zapad sukobiti sa muslimanima širom sveta..." ----- samo što u ovom izvještaju ne piše, da je Vladimir Solovjev također hazar (može svatko vidjeti i u članku o njemu na vikipedoji), kao i veina drugih sudionika u toj emisiji,Andrej Sudarov i ostali,.... kao i drugi poznati "ruski" analitičari, koji kofol grme protiv Zapada i prijete ratovima; Kao onaj Sergej Karagnov, koji je lani na sličan način grmio i govorio da Rusija treba prva napasti nukleranim oružjem, da preduhitri SAD, da ne bude sama napadnuta, pa Mihail Hazin i Jevgenij Satanovski (lijepo prezime)-- sve hazari koji glume tvrde žestoke ruske domoljube (rodoljube) i nacionaliste. Ista fora kao i na suprotnoj strani, gdje su najžešći najratoborniji "američki patrioti", takozvani "neokonzervativci"- ustvari velikom većinom sve hazari: Paul Wolfowitz, Bill Kristol, Robert Kagan, supruga mu Victoria Nuland, Robert Rubin, Richard Perle i drugi, koji su i u zadnjih 33 godina, iz pozadine rukovodili svim američkim ratovima na bliskom istioku.. i koji su totalno amntiruski nabrijani. a ovi burazeri na ruskoj strani; Solovjev, i ekipa, oni su nabrijani kao toalno anti-američki i anti-zapadno. hazar Solovjev rekao da će se zapad sukobiti sa muslimanima širom svijeta, - što su mokri snovi kabale i talmudaša. ali slijepa publika geopolitike i dalje ne kuži. Pa i specijalna izraelska teroristička organizacija-ISIL; koju je kabala nedavno opet reaktivirala, ISIL,koji loše glume velike muslimančine, i oni uopće ne okrivljuju Izrael za klanje palestinaca, već prijete ratom protiv Zapada i "križara" A slično je trolao i Netanjahuov kripto burazer Erdo, koji je nedavno napravio dil sa SAD-om i cionistima. SAD će mu izručiti vojne avione, zauzvart što je Erdo dopustio da Švedsku priome u NATO. Da Erdo sa tim avionima naravno neće poduzeti ništa protiv Izraela, već će napadati Siriju i Irak i Kurde-to je jasno.. Kao što je već prije mjesec dana, učinio... U turskaoj kofol uhvaćeni nekakvi špijuni Mosada (stvarno kakav jeftin šou za idiote), ali Erdo umjesto da pomogne palestincima, opali avionima po Siriiji, Irakui Kurdima, kao i Izrael, koji svako malo bombardira po Siriji, Iraku, te Libanonu. ah, da, još da spomenem i to da je na nedavnom skupu WEF-a u Davosu, tamo bio i iranski ministar vanjskih poslova, zajedno sa izraelskim predsjednikom Isaacom Herzogom i cijelom globalističkom mafijom, Schwabom, Gatesom, Blinkenom, Goldman Saksoncima, Blek Rokom itd..a bio je tu i Aca Vučić, sa hrvatske strane Dubravka Šuica (ursulina nekakva komesaraka i članica Kalergijeve "paneuropske unije"), a još ne znam tko je od službene hrvatske vlade bio tamo sjetimo se, evo skoro su 2 pune godine, da je šahista započeo "specijalnu vojnu opreraciju" u Ukrajini, kojoj se ni do danaa ne zna ni konac ni kraj, važno je samo da slaveni ginu sa obe strane.. Baš kada su se ono krajem 2021. i 2022. rasplamsali protesti porotiv plandemijske tiranije i cjepljenja i kada se tražila odgovornost za plandemijske zločince, šahista pokrenu "operaciju" i sve od plandemije pade brzo u zaborav, svi plandemijski zločionci i ostalo, sve se zaboravilo... i sada imamo možda sličnu situaciju: zahuktavaju se protesti seljaka i farmera u mnogim državama Europe... i ako se još više zahutktaju, evo da prognoziram; kabala će pokrenuti novi rat, ili proširiti ovaj ukrajinski na susjedene države. I tako bi protesti seljaka i drugih ljudi iz srednje klase, koju se namjerno uništava, bili pometeni i zaboravljeni preko, noći, isto kao i 2 godine ranije, tadašnji protesti protiv plandemijske dioktature..dok u pozadini, i dalje svi zajednički, rade na agendi velikog reseta, na skupovima WEF-a, G20 i WHO-a Moguće da šahista malo začeprka protiv baltičkih država ili Švedske ili Finskle, ili Poljske, a moguće i obrnuto, da NATO malo začeprka protiv Rusija, ustvari nije bitno, opet bi bio krvavi igrokaz, a glumci će ionako optuživati jedni druge da je kriva ona druga strana, Zapad će optuživati Rusiju, Rusija zapad, SAD Kinu, Kina SAD itd.. naravno Kina u svojoj "avliji"., može svaki čas napasti Tajvan, što sprema odavno, i onda bi se SAD uključio u odbranu Tajvana, ali vjerovatno ne direktno, već samo indirektno kao i u Ukrajini... ----- stari članak o ulozi Putina, od Ratka Martinovića, objavljen na portalu dnevno, prije 9 godina, dok je taj portal još bio desni i nezavistan "Putin – ključni Rothschildov igrač za nastanak Novog svjetskog poretka?!" dnevno.hr/geopolitika/putin-kljucni-rothschildov-igrac-za-nastanak-novog-svjetskog-poretka-874847/ samo da nadodam, da su i, P eter Mandelson, Ivan Glasenberg, i Oleg Deripaska, koji se spominju u članku, također hazari
Bravo! Jbg... Sve si ih spomenuo
Nema šta... Očito je da ćifutarija-sotonjarska nama drugog načina da spasi Piramidu ZLA - osim Velikog rata. Naravno - za veliki rat - treba i im ogromna količina IDIOTA...
Na žalost, u kurtoni smo i sami vidjeli kolika je količina idiota oko nas - a u zadnje dvije godine gledamo to u Ukrajini... Dakle 10 najbogatijih "Rusa i Ukrajinaca" - svi imaju i državljanstvo IZRAELA... Naime - ćifutari(hazari) kako ih ti zoveš, tj bukvalno LAŽNI "šidovi" (potomci nekadašnjeg esnafa računovođa Velike Horde - Tartarije)...
Međutim, džaba... Preglupo slavensko govedo - rado ide u vojnike... Pogotovo ako to ćifutar "šahista" naredi ...
I od tuda i dolazi najgora opasnost.
Naime - nikakvog rata ne bi moglo biti - kad NIKO (od gojimskih goveda) ne bi htio ratovati... Ovako ćifutari su vlasnici SVAKOG (dakle SVAKOG!!!!!!!) - "vojnoindustrijskog kompleksa" na svijetu (uključujući naravno i "kineski i ruski") te im u svakom slučaju rat između glupih gojimskih goveda - uvijek odgovara čisto financijski...
Ljdima svijeta treba samo malo razuma - a nikakav "šahista i spasioc"... Na žalost - kad se sjetim vaxerskih idiota sa brnjicama (koji su i dalje u većini idioti) - i kako čak i oni koji su pravalili kurtonu (recimo na Logično) postaše glupa gojimska goveda "geopolitike" u 10tak dana - nisam optimista što se tiče razuma
|
|
|
Post by dpf filter on Feb 6, 2024 7:42:24 GMT
Mislim da nekog veceg rata nece biti. Ovi sporadicni ratovi im sluze samo kao odrzavanje hipnoze stada,to jest odrzavanje straha jer je strah za njih glavni operativni sistem pomocu kojeg upravljaju bioracunarom zvanim covjek.
Gojo je toliko zaribao u hedonizmu i komformizmu da nije sposoban nizasta,a kamoli za nekakav rat.
Moze se primjetiti u zadnje vrijeme da su poceli udarati na "osnovne ljudske slobode",citaj hoce da nam uzmu nazad ono sto su nam dali i pomocu cega su nas doveli u jedno hipnoticko stanje pomocu komformizma i hedonizma.
MIsljenja sam da ce se prija voditi neki socijalni nemiri koji ce prijeci u neke lokalne ratove kao i do sada,jer na taj nacin odrzavaju iluziju.
Oni moraju ici malim koracima da se ne primjeti,jer kada bi isli velikim koracima bilo bi primjeceno i imali bi kakav takav odpor.
To se moze primjetiti u zadnje vrijeme da su krenuli krupnim koracima,ali kako vidimo ima i odpora.
E sad,da li je to kontrolirani haos ili ne to ne mogu znati,vjerovatno ima i jednog i drugog.
Jel okao uzmemo u obzir,a sto je velika vjerovatnoca,da ovim svijetom vladaju psihopate teskog kalibra,oni po svojoj prirodi moraju imati nekoga ili nesto koga moraju crpiti kako bi nahranili sebe i svog gazdu,i stoga im nije u cilju da sve uniste jer time gube RESURS koji je njima od vitalnog znacaja.
Izgleda da je dosla neka vrsta "zetve" za njih i oni sad na polju ubiru plodove svoga rada.
Nakon toga slijedi "propast civilizacije" kakvu poznajemo,ali ce je zamjeniti neka druga.
Izgleda da je tako uvijek i bilo,barem nam tako arheologija govori sama po sebi.
Znaci jedan klasicni kokosinjac u kojem je se na neki nacin nasao i orao. I tako posmatrao ptice koje lete ne znajuci da je jedan od njih. I tako je citav zivot ostao kljucati crve sa kokoskama.
E to je nasa sudbina.
|
|
|
Post by Stock on Feb 6, 2024 20:51:23 GMT
Prebacio sam ovdje postove ledenog gosta (dobro došao) I istražuj jer se na ovoj temi bolje osjećaju. Ja sam drugačijeg mišljenja od Filtera. Probaću objasniti u kratkim crtama...
Evo je ledeni gost fino posložio ekipu koja je zainteresirana za Veliki Reset...iz svih "sukobljenih strana". I izvukao zajednički sadržilac i "tanku" nit koja ih povezuje.
Ja ću, ukratko, o djelima koja ih krase... 1. Sve "sukobljene strane" su aktivno učestvovale u kurtona cirkusu. 2. Sve "sukobljene strane" aktivno učestvuju u uspostavljanju digitalne valute koju... 3. Guraju Centralne Banke svake od "sukobljenih strana", a koje nisu u vlasništvu nijedne od država "sukobljenih strana" 4. Da bi "sukobljene strane" u trenutnom ratu niskog inteziteta (Ukrajina) prešle u stanje vrućeg rata potrebno je pripremiti stanovništvo jer niko sit neće u rat. Oprobani recept, geopolitika, uvijek pali na gladan stomak...
Prvo se mora napraviti ekonomska kriza gdje će veliki broj radnika ostati bez posla, a zatim i kriza u snadbjevanju u kojoj će i oni koji imaju posao imati problema da prehrane porodice. Ovaj dio upravo gledamo, no u većini zemalja jedne od "sukobljenih strana" još nije došlo do vrhunca. Paralelno sa tim procesom, morali su napraviti žarišta koja, iz perspektive gradjana svih država "sukobljenih strana", osim onih iz Ukrajine, Jemena, Gaze, izgledaju još uvijek kao...to se dešava tamo negdje...neće nikad kod nas. Da li su požurili ili im sve ide po planu? Kamiondžije u Kanadi i protesti koji su počeli, po mom mišljenju, spontano i bez upliva onih koji su oduvijek pokretali mase, a zbog kurtone, zaključavanja i nabadanja, prijetili su nekontrolisanom raspadu sistema. Kako su prestali? Nakon 8 godina mučenja Donbasa, veliki šahista je odlučio da je dosta i pokrenuo je, pazi sad, operaciju sa ciljem čišćenja nacista u Ukrajini. Da se samo ušutio još pola godine, Zapad bi odradile mase na ulici. Ne, on ulazi u Ukrajinu znajući (jer je stari kagebeovac) da će ga optužiti za agresiju. Što ovi, naravno, i čine i cijeli Zapad staje na jednu "sukobljenu stranu", a Istok na drugu. Ona sitna boranija ostaje kao neutralna. I kuhanje žaba počinje... Pogotovu evropskih krastača. Plinovod se raspade, po svemu sudeći sam od sebe, jer evo još uvijek niko ne zna kako, lova se poče preljevati u Ukrajinu. Ubrzo i oružje, "penzioneri" od 25 godina i humanitarni radnici počeše dolaziti u pomoć. I još uvijek je linija razdvajanja, nakon cca 500 000 mrtvih i skoro 2 godine, +/- 100 metara. Znači na istom mjestu kada je šahista odlučio da bude hirurg i počne operaciju. Kamiondžije nestali, protesti po Evropi prestali.
Prije nego geopolitičari počnu sa pričom o...imao je info da će Ukrajinci udariti na Donbas...da i to razjasnimo. Znači, kao stari kagebejac, trebao je znati da će ga ovi optužiti, kao što su i uradili. Imao je 300 000 vojnika i svu potrebnu tehniku za "operaciju" na samoj granici. Zašto, onda nije čekao da udare i tek onda uletio i razvalio ih? Tada bi i ja bio na njegovoj strani. Kažu, spriječio je pokolj??? Aha...vidim... Elem, on nije uradio kako je trebao i udario je prvi. Ali vidi sad...došao do Kijeva i stao??? Šta je sad? Je li to išlo prebrzo, pa došla naredba...dže si zavro medžede...vračaj se na početni položaj.
Pročitah Šumadinčevu "analizu" na Provjeri... Smješan je...kaže, ukrajinska armija je toliko jaka da je zaustavila ruje??? Ali dobro...on i ne može dobaciti dalje.
I evo nas danas u isto loncu samo što su malo pojačali vatru na šporetu. Švedi odjednom skontali da im 300 godina mira i neutralnosti ide na živce, pa traže belaj. Finci isto tako. One male Blitvanije samo čekaju i čačkaju mečku u vaginu da bi joj dali alibi da ih razvali.
I tako...to.
E sada...hoće li se sve to zadržati na manjem ili većem teritoriju, to ne znam i to zavisi od dužine kuhanja krastača i broja poginulih. Koliko im je dosta?
|
|
|
Post by dpf filter on Feb 7, 2024 9:32:20 GMT
Prvo se mora napraviti ekonomska kriza gdje će veliki broj radnika ostati bez posla, a zatim i kriza u snadbjevanju u kojoj će i oni koji imaju posao imati problema da prehrane porodice.
Tvrdim da se goji jebe za ekonomsku krizu. Kriza je uvijek tu i uvijek je i bila. Pitanje je samo vidi li gojo tu krizu i kako se odnosi prema njoj.
Kod mene u Bosni kada je gorivo bilo i 4 marke po litru za vrijeme koride,gojo nije prestao da toci. Gojina poznata uzrecica je.....sta me briga za poskupljenje goriva,ja uvijek tocim za cvaju". Mislis da je netko izasao protestirat ili pokusat bojkotirat. Ma boli koga kurac i da je deset km po litri.
Tako je i sve ostalo otislo za 50-100-200 pa do 300 %,ali goji se jebe za to.
Kontenjerski transport je po kontenjeru bio oko 2000 dolara. Skocio na 18000 dolara,vratio se opet na 2000 dolara,a sada je oko 10000 dolara radi kojekavih sranja u crvenom moru. Ne vidim nesto da se prestaje voziti. Svega ima,svi placaju sto znaci da para ima.
U kaficima je otislo sve 100% pa ne vidi da gojo ne ide na kave i izlaske. Gojo se drzi svojih "principa" i fucka mu se za sve.
Goje samo moze izbaciti iz takta rat koji mu kuca na vrata,a gojo u to ne moze da povjeruje.
Evo ti jedan eklatantan primjer... Moj brat sluzio u JNA i u medjuvremenu sranje po Bosni,krenuo rat i sad ga valja izbavljati. Nakon par pokusaja moj drugi brat zajedno sa rodjakom ga nalazi u Trebinju i otisli po njega dole. Kaze buraz kada je dosao dole,kolone tenkova,iza brda Dubrovnik granatiraju,veliki oblaci dima itd itd.
Vraca se sa bratom nazad i govori ljudima u nasem selu ljudi bit ce rata. Znas li sta su ljudi u tom trenutku radili?? Pravili oprostajnu i slali sinove u tu istu vojsku.
|
|