|
Post by dpf filter on Apr 2, 2024 8:52:20 GMT
Citajuci nas svakodnevno,i usput zivuci svoj usrani zivot sa okolinom koju ja nisam birao, javlja mi se osjecaj da smo mi "forumasi" bas jadne i bjedne licnosti.
Ovo iskljucivo govorim za sebe jer od svih ovih tema koje mi valjamo po forumima u mojoj uzoj i siroj okolini ne smijes ni prozboriti pored sve te ociglednosti.
Ljude to apsolutno ne zanima...oni bi se samo parili i kotili,kuce pravili (ako ikako moze sa lake strane),kredite dizali,auta kupovali,razgovarali o mirovini,oblokavali se i prezderavali. Svim tim sebe uvjeravaju da zive "sretne i ispunjene zivote" i nabijaju na nos svojoj okolini kako i oni trebaju ici tim stopama. Ide se do te mjere da je to postala kriterij i norma,to jest neka skala "uspjesnosti".
A u stvari radi se o jako nesretnim osobama koje ROBUJU tim kriterijima i normama.
Na osnovu toga je se razvila citava INDUSTRIJA SRECE gdje vidimo razne Youtube kanale kako mlate praznu slamu kako biti sretan.
Sto bi Gurdjijev rekao ti ljudi su prazni iznutra,oni su vec mrtvi.
Sa tacke gledista nekakvog kreatora ti ljudi ne zasluzuju zivjeti,i po nekoj prirodi stvarnosti logicno je da ce doci do destrukcije i samounistenja u obliku ratova i prirodnih nepogoda,kao i mentalnog i duhovnog armagedona.
Jadno je to da na ovom forumu,kao i drugim,je diskusija svedena na minimum,prakticki forum kao oblik komunikacije je prakticki mrtav.
To nije rezultat toga sto je forum kao nacin komunikacije los,vec imam osjecaj da su tokom vremena ljudi toliko otupavili da nisu sposobni komunicirati ovim putem ,pa onda pribjegavaju drstvenim mrezama raznih vrsta gdje su kvalitet komunikacije sveli na trazenje radio stanice medju more kanala i gdje dolazi do jake buke i galame gdje nitko nikoga ne razumije niti slusa.
Danasnji instant ljudi nisu sposobni pratiti bilo koji oblik sadrzaja od dvije proste recenice i desetak sekundi sadrzaja,i jos zahtjevaju od tebe ako se ne mozes uklopiti u te "normative" onda nemoj nikakvu temu zapocinjati jer ispadas glup i dosadan.
Jedna sah mat pozicija za nas forumase koja ima izbor samo odustati od takve okoline.
Koliko je jadno vidjeti neke pojedine "probudjene" likove koji hoce svu ovu problematiku uklopiti u ove "normative",a nisu svjesni da time samo unistavaju,omalovazavaju,podcjenjuju itd sve ove teme koje nam pusu za vratom i koje nam rade o glavi.
Mnogi ocekuju neki belaj,rasplet,reset ili bilo sto tome slicno,u nadi da znamo "na cemu smo" jer nam je ovo postojece stanje ispiranja mozga i sisanja zivotne sile doslo do grla.
Moje je misljenje da do toga uopce nece doci osim ako priroda svoje ne odradi. Matrixu odgovara upravo ovakvo stanje bipolariteta gdje jedni "vide stvar",a drugi koji je ogromna vecina negiraju ove prve.
Iz takvog stanja mozes iscupati najvise energije za sistem i zato je i nastiman tako na umjetan nacin i koji ne odgovara ljudskoj prirodi,jer otud i patnja u ljudskom zivotu.
Moze se ovako ici u nedogled ali nadam se da razumijete sto sam htjeo reci. Ne da se to dovoljno artikulirati.
Ne vjerujem u budjenje ljudotina iz prostog razloga sto je u povjesti uvijek bilo tako da ta neprobudjena masa kolektivno strada,a probudjeni se pretvore u kriminalce ili kojekakve mudrace i tako prezive.
Probudjeni nebi bili probudjeni da nisu dobrano informisani,jer upravo radi ulaznih informacija sa polja imaju stalnu promjenu u svom organizmu koji im omogucava dublje i sire uvide na svim nivoima.
Sa druge strane imamo ogromnu masu spavaca koje ne interesira nista osim gore nabrojanih stvari i koja mora stradati kada dodju krizna vremena,jer nisu dozvolili informacijama koje su bile TU da odrade ono sto informacije inace rade a to je PROMJENA.
Zato se sistem trudi da ljudima uvale jaka uvjerenja i ubjedjenja kako informacije nebi mogle prirodno kolati sistemom koji je stvorila priroda i kako nebi moglo doci do vecih pomicanja u ljudskoj svijesti,a samim tim i u nasoj materijalnoj ravni.
Mislim da je priroda ipak postena i pravicna i smatram da su ratovi i bolesti nuzni kako bi covjek "dosao sebi".
|
|
|
Post by Stock on Apr 2, 2024 9:32:43 GMT
Iskreno, ja sam mislio da ćemo privući više aktivnih komentatora i da će se ovdje razviti žustre diskusije, a u cilju osvjetljivanja problema iz raznih uglova. Nešto što, zbog uredjivačkih politika, nismo mogli na prijašnjim portalima gdje smo pisali I gdje smo se "našli".
Ja ovako mislim po tom pitanju... Iako dnevno ovdje dodje preko 200 posjetitelja, rijetko ko se odluči komentarisati iako je dozvoljena opcija komentara neregistrovanima. Zašto je to tako, mogu samo spekulisati... Možda da vratim Forum na onu početnu verziju gdje postoje Glavne teme, pa podteme? Ovad sadašnji izgled sam I napravio upravo zato što je samo nas nekolicina pisala (I piše) I aktivno učestvuje u priči.
A onda...Diskusioni Forum je sasvim drugačiji medij od, recimo, portala gdje se textovi na dnevnoj bazi produciraju kao na pokretnoj traci, a komentari potiskuju u drugi plan, pa često diple istu priču iz dana u dan. Meni je to dosadno i više mi odgovara ovaksv način... Zadaš temu koja te interesuje i onda očekuješ diskusiju na zadanu temu bez da ti neko počne trolati sa kasiopejcima ili misionirati. A ti otvorio temu...Uticaj sunčevih pjega na pubertet bubamare...npr.
E sad...ako ovih 200tinjak posjetitelja više voli čitati ova naša nabilavanja, nego učestvovati-ne znam.
|
|
|
Post by istrazuj on Apr 2, 2024 13:51:34 GMT
... Mislim da je priroda ipak postena i pravicna i smatram da su ratovi i bolesti nuzni kako bi covjek "dosao sebi"... Slažem se... Nedavno sam naletio na Ekhard Tolle-a... Premda se ne slažem sa njegovim viđenjema "materijalnog matrixa" smatram ga izuzetno zanimljivim... Šta više, mislim da mi je poprilično pomogao u razumijevanju matrixa... Po njemu taj "materijalni matrix" (tj sve ono što smo "naučili", što vidimo, možemo opipati itd...) - jeste potpuno nebitan i nepostojeći. Bitno je ono što je u nama, tj "Božija zraka" koja je u svakom životu skrivena iza "forme"...
Možda se i tebi svidi
|
|
|
Post by dpf filter on Apr 3, 2024 8:54:20 GMT
Znam odavno za njega i u sustini mi je poznata njegova filozofija i pogledi na stvarnost.
Sustina njegovih pogleda na stvarnost u kojoj zivimo je ta da sve sto "postoji" i sto "osjecamo" je u nasem umu,svijesti,biopolju,to jest u nama samima.
To zaista je tako jer kada ostanemo bez svijesti,to jest pod Bosanski ubandecimo se,nama nestane film koji smo gledali do tada. Cak nestane i vrijeme. I zato kada dodjemo sebi imamo osjecaj da smo izgubili pojam o vremenu,a u medjuvremenu smo na nekom drugom mjestu gdje ovi nasi zakoni ne vaze,sto znaci da je i to drugo mjesto u nasem umu. Ono kako sam ja to shvatio kako od njega tako i od drugih autora na ovu temu,mi imamo u nasem mozgu ugradjene neke vrste antena koje hvataju signal iz kosmosa i koje nas procesor dekodira u ovu nasu trodimenzionalnu stvarnost. Jako je bitno u kakvom je stanju nas um i na osnovu toga kako ce dekodirati signal iz kosmosa. Zato su tu razne religije i filozofije,a danas industrija marketinga kako bi nam iskrivila percepciju stvarnosti,to jest nama se taj signal stalno ometa kao i um,a ima indikacija da je taj signal i hakiran od strane visih ravni postojanja. Taj signal dolazi sa sunca i mi ga poznajemo kao svjetlost,to jest u sustini imamo posla sa cesticama svjetlosti zvani fotoni koje nas mozak dekodira. Cak i nasa dnk komunicira izmedju ostalog putem svjetlosti samo malo drugacijeg tipa.
On pokusava naglasiti to u prevodu da se ne moramo "ubandeciti" da bi se film promjenio,vec da mozemo i u "budnom i svijesnom" stanju promjeniti sliku i percepciju okoline u kojoj zivimo,ali to je u ovoj materijalnoj ludnici prakticki nemoguce gledajuci danasnje stanje stvari. Mozda je to i moglo prija industrijske revolucije kada je covjek bio malo vise u dokolici i imao vremena na pretek. Danas je to prakticki nemoguce jer ljudi cak nemaju ni ideju o tome.
Mada sam misljenja da ti uvidi i promjene dolaze sami po sebi starenjem i iskustvom i misljenja sam da je i to dio matrice,samo one njezine ljepse strane.
Tako da mi njegovi pogledi na stvarnost ne ulijevaju neku nadu u bolje sutra.
Mi smo ovdje da odtrpimo ono sto nam je odtpjeti i da prodjemo kroz kroz sve moguce katalizatore i filtere (bol i patnja),kako bi spoznali i bili pripravni za prelazak na visi nivo postojanja koji opet moze biti dio jedne te iste matrice,a do tada smatram da smo u jednom krmetnjaku zvanom zemlja ciji oblik ovakav i onakav ne mjenja sustinu stvari,a to je da smo mi hrana za vise nivoe postojanja i da smo uzgajani uparvo za to i da nikakvu drugu svrhu nemamo.
Sva duhovnost koju poznajemo na ovoj ravni postojanja je nista drugo nego nauk o tome kako da ne budes plijen vec kako da budes predator.
Ili ces jesti ili ces bit pojeden,sve ostalo su rituali. Jer sve je energija u raznoraznim oblicima i ona je u stalnom pokretu i samim tim u stalnoj promjeni.
Tko poznaje te tokove energije on je ujedino i vlasnik ovog krmetnjaka,a ostali mogu samo biti dio te energije koja ce biti preoblikovana u ovo ili ono.
Zato je jako bitno da covjek radi na sebi i pokusava sebe promjeniti kako to uostalom i Tolle govori jer samo na taj nacin mozemo poboljsati karakteristike nase antene,a samim tim i naseg mozga,to jest procesora,a sve u svrhu boljeg dekodiranja signala koji nam dolazi bog zna od kuda.
Zvucnik je dobar primjer za to. Sto mu je god siri frkvencijski raspon on je u stanju davati bolji i cistiji zvuk sa mnogo vise "primjesa",a sto je god uzi taj raspon mi smo uskraceni za tu lepezu zvucnih efekata.
Znaci dato nam je to da mozemo stimati svoj prijemnik onako kako nama odgovara i da vidimo ono sto zelimo da vidimo.
Drugi je par opanaka to sto mi ne znamo mjenjati tu frekvenciju na prirodan nacin pa pribjegavamo metodama koji zahtjevaju odredjene supstance koje dolaze van naseg tijela tipa Ayahuasce,Carobnih Gljiva itd.
I na kraju svega toga to je namjenjeno samo pojedincu,a masama nikako,sto je i posteno.
|
|
|
Post by Stock on Apr 3, 2024 9:47:36 GMT
E golemo Filteru... Ima i godina dana kako sam nešto slično pisao na Logičnom u prepisci sa Primatom. Tada sam pisao o anteni TVa na krovu i TVu koji pokazuje one mrave, pa bi ga naši starci mlatili nebi li proradio. Ja trčim, još uvijek, gore na krov, po stepenicama i riktam antenu, pa dole da vidim ima li slike. I tako, evo 20tak godina. Na momente se ukaže neka iskrivljena slika, pa nikada nisam siguran koja je TV kuća...ima ih I zločastih... A da nikada nisam čuo za ovog Tollea. Interesantno...
|
|
|
Post by dpf filter on Apr 3, 2024 12:01:00 GMT
Svak dolazi do spoznaje na svoj sopstveni spontani nacin.
Dobro se sjecam tih vremena sa stimanjem antena u kojima sam aktivno sudjelovao,a usput receno iz danasnje perspektive ta vremena postoje samo u nasim sjecanjima,to jest u nasem umu.
Sto se tice mene ja sam bas osjetio ogromnu promjenu u percepciji svoje okoline i sebe samoga prije i poslije korone. Jos jednom mi je se to desilo 2008.
Sada zadnji put ta promjena je jednostavno morala doc gledajuci iz sadasnje perspektive.
Da ne tusim detaljima,uglavnom se radi o onom narativu tipa posao,sekeli,drustvo,obaveze,u prevodu razapeo se na sve strane,to jest uhvatio me sistem za mljevenje mesa.
Mislio sam da sve moram i da mogu,dokazivajuci se sebi i drugima kako sam ovakav ili onakav. Sa druge strane bio sam svjestan svega ovoga o cemu pisem i o cemu vi pisete i ta dva svijeta su se borila u meni. Bio sam negdje u pozadini svjestan da vise ne mogu izdrzati i da cu morati promjeniti plocu,ali sam na neki nacin trpio i odlagao. Naravno ako ja to nisam odradio jest priroda.
Dosla vrijeme bas u koroni i obolim zestoko. Puna bolnica u vrijeme navodne korone,nema mjesta,lezim na hodniku pokriven cebetom kao neko pseto. Nakon dva dana dobijam neki krevet iz drugog svjetskog rata i pokrli me nekim starim tepihom. Da ne duljim sa zalopojkama,to je me toliko otreslo i ponizilo u svakom smislu te rijeci da kada sam izasao iz bolnice,na poslu je se dogodilo jos gora situacija gdje sam dozivio jos gore ponizenje.
Ja sam godinu dana poslije toga bio tako dezorjentiran gdje nisam nista radio samo sam spavao. Klupko je se poslo odmotavati. Automatski sam promjenio mjesto stanovanja itd. Drugu godinu sam bio u takvom psihickom rastrojstvu da nisam znao ni tko sam ni sto sam,izgubio sam samopouzdanje,samopostovanje,u prevodu jedan kompletan krah licnosti.
I dan danas taj proces traje ali napredak je blago receno napredan.
To je me izmjenilo do te mjere da sam se okrenuo sebi u svakom smislu. Imam osjecaj da je dosta toga umrlo u meni,to jest umrlo ono staro i osjecam da se radja nesto novo. To novo ide polako i postepeno i vec se vide obrisi onoga sto bi trebao biti. Imam osjecaj da sam se nanovo rodio i da sve isponova ucim. Nista mi nije isto kao prija korone. Ljudi,dogadjaji,zavicaj,sve mi je drugacije. U sustini sve je isto ali ja sam silom prilika pomjerio tu antenu o kojoj govoris i sada je dosla nova slika. Nema vise te anksioznosti,uzurbanosti,rokova,sve moze da bude ali i ne mora. Ne prihvatam vise stvari oko sebe onako kako ih ja vidim vec ih vidim i prihvatam onakve kakve jesu i ne zelim utjecati svojom svjesnom voljom na bilo kakve procese. Nekako imam osjecaj isto da sam bio u zavadu sa samim sobom i da sam se sada izmirio. Nemam nacina da to dovoljno naglasim.
Sve je se to desilo bez moje volje,jedino sto sam osjecao kao sto sam i naveo da ja to trebam da odradim,ali posto sam odugovlacio stvar je krenula sama od sebe.
Poznato mi je i to da pleme Dogoni slave 4 razdoblja ljudskog zivota (rodjenje djeteta,djecacku dob,zrelu dob i staracku dob).
Ima dobra knjiga od Nebojse Hafizovica DEVETI SIMBOL ili tako nesto gdje proucava ovo pleme,to jest njihov nacin i pogled na zivot. Ja sam ostao zatecen sa cime su ljudi bili upoznati i sto su znali. Gostovao je Nebojsa i na rubu znanosti kod misaka pa tko zeli pogledati moze naci na youtube-u.
Ovdje bih jos nadaodao Hamera kojeg je Istrazuj navodio,a sa kojim sam se isto upoznao poodavno,to jest sa tim sistemom nove germanske medicine.
Njegova zapazanja isto tako imaju mnogo veze o cemu i Tolle govori.
Jer upravo radi remecenja tog signala koji nas mozak dekodira kako tako,dolazi do unutarnjeg konflikta u obliku anksioznosti,depresija,odredjenih poremecaja licnosti i na kraju do fizicke bolesti.
Mi to sve danas nazivamo stres,a da toga uopce nismo svjesni sta se pod tim podrazumjeva.
Ti procesi znaju trajati i desetinama godina dok ne dodje do fizicke manifestacije,to jest bolesti.
Ti poremecaji se daju snimiti cak sa pip kamerom ili gama kamerom gdje ti uredjaji snimaju nase auru ili biopolje kako citavog tjela tako i biopolje nasih organa.
O tome mnogo govori Manja Stefanovic,sada Manja Isa,koja je bila godinama u marketingu i vidjela sta marketing radi ljudskom umu i tjelu.
Osnovala je svoj institut ili tako nesto i mislim da ima i svoj youtube kanal,a zna ponekad i gostovati na pojedinim kanalima.
Uglavnom zena ima sto za reci.
|
|
|
Post by istrazuj on Apr 4, 2024 6:37:45 GMT
... To je me izmjenilo do te mjere da sam se okrenuo sebi u svakom smislu. Imam osjecaj da je dosta toga umrlo u meni,to jest umrlo ono staro i osjecam da se radja nesto novo. To novo ide polako i postepeno i vec se vide obrisi onoga sto bi trebao biti. Imam osjecaj da sam se nanovo rodio i da sve isponova ucim. Nista mi nije isto kao prija korone. Ljudi,dogadjaji,zavicaj,sve mi je drugacije. U sustini sve je isto ali ja sam silom prilika pomjerio tu antenu o kojoj govoris i sada je dosla nova slika. Nema vise te anksioznosti,uzurbanosti,rokova,sve moze da bude ali i ne mora. Ne prihvatam vise stvari oko sebe onako kako ih ja vidim vec ih vidim i prihvatam onakve kakve jesu i ne zelim utjecati svojom svjesnom voljom na bilo kakve procese. Nekako imam osjecaj isto da sam bio u zavadu sa samim sobom i da sam se sada izmirio. Nemam nacina da to dovoljno naglasim. ... Bravo! Ovaj tvoj opis ovdje je kao da slušam Tolle-a
|
|
|
Post by Stock on Apr 4, 2024 16:13:34 GMT
100% si u pravu Filteru kada kažeš da svako otvara oči na svoj način. Ne znam da li tu promjenu, kako je ti nazva, primjećuju svi, ili da li svi "dobijaju" te promjene i signale? Ja mislim da ne dobijaju svi, ali ne bi znao objasniti zašto. Ali sam siguran da veliki dio koji ih dobija, ne zna šta dobijaju i samo odmahnu rukom i nastave dalje. Ili se obrate "autoritetima", koji ih zatupe još više. Moje lično iskustvo, kada sam počeo razaznavati konture signala, aktivno je krenulo u ratu. Prije rata sam, kao velika većina mladih 80tih, hodao zamantan kroz život...nije bilo jednog jedinog dana, a da nisam bio "vani". Što znači...nije baš da se pila kenijada... Onih godinu I po rata, ne bih poželio nikome, ali je meni to bila prekretnica. Ispalim se, ovaj put vani, u inostranstvo, ne znajući ni gdje idem. Samo da odem otamo... I tako...evo me ovdje, 30 godina kasnije. Detalje ću valjda nekada, nekom zgodom napisati...ako me demencija ne zajebe. Nešto malo nabacim u onim mojim pjesmama...novu sam upravo završio, pa ću je uskoro staviti na Kamen. Evo je ovdje kamen.freeforums.net/post/1205A inspiraciju mi je dao istrazuj sa dvije svoje priče, koje su me gonjale neko vrijeme. Jedna je Platonova pećina koju smo često ovdje koristili, a druga, manje-više lična, ali koja je ista u mnogim porodicama. Pa I u mojoj, a o čemu nisam razmišljao, dok on nije ispričao svoju. A radi se o našim precima koji su, igrom sudbine, živili na različitim stranama granica koje su postavljali neki drugi. I ratovali, svako na svojoj strani, za te druge. Njihovi (čukun)unuci i (čukun)unuke danas žive zajedno, prave novu djecu koju šalju u nove ratove. Za iste one za koje su ratovali naši preci. Šireći ovakve priče Filteru, možemo se nadati da će još poneko skontati ove vjekovne prevare i spasiti djecu...ne samo svoju. Zato se neću složiti sa tvojom rečenicom iz jednog drugog posta... Citajuci nas svakodnevno,i usput zivuci svoj usrani zivot sa okolinom koju ja nisam birao, javlja mi se osjecaj da smo mi "forumasi" bas jadne i bjedne licnosti.
Kao I u kurtoni...pomognemo li jednoj osobi, a ova nekoj drugoj da se ne nabode, napravili smo veliki posao. A siguran budi da ovakvi postovi kao što je ovaj u kojemu opisuješ svoje "budjenje", mogu natjerati, ne jednu osobu, da se zapita...I krene nekim drugim putem.
|
|
|
Post by gost gostovic on Apr 6, 2024 12:41:32 GMT
citat: stok
"...Iskreno, ja sam mislio da ćemo privući više aktivnih komentatora i da će se ovdje razviti žustre diskusije, a u cilju osvjetljivanja problema iz raznih uglova. Nešto što, zbog uredjivačkih politika, nismo mogli na prijašnjim portalima gdje smo pisali I gdje smo se "našli"..." ---------------------------
ukupno gledajući i sve druge nezavisne portale,- jako malo ljudi komentira i diskutira na forumima. I na portalu logično je jako malo onih koji komentiraju. Nije ih bilo puno ni onda prije 3 godine, kada je bila jaka ekipa na forumu, (i kada je bila i jaka autorska ekipa logičnog sa Klaićem, Arnom Šebalj, Ponošem, Danijelom Grgičinom..itd..) i kada su mnogi diskutirali na forumu, - a sada ih je još manje tamo. Sada ima tamo možda nekih 15-ak stalnih diskutanata.. plus pojedini rijetki, koji se ponekad jave, i plus to što se neki isti diskutanti očito javljaju sa drugim različitim nickovima , da bi se međusobno prepucavali.. uglavnom, i broj diskutanata i nivo diskusija je potpuno srozan... i ako se uzmu svi nezavisni portali u regiji zajedno (na kojima postoji mogućnost komentiranja, na mnogima nema te mogućnosti),-- sve ukupno kada zbrojimo sve (i geopolitičare i ostale), sve skupa je jako malo.. broj onih koji posjećuju nezavisne portale je puno viši, ali mali broj njih se upušta u komentare i kaže vlastito mišljenje.
moramo biti svjesni da veliki broj ljudi naprosto nema blage veze o svemu ovome što mi i ostali pratimo i govorimo, raspravljamo i da ih boli hurac za sve, kako kaže dfp filter. da je njima samo u glavi posao, lova i ostalo, da uopće ne uviđaju epohalnu promjenu koja se događa i opasnost koja se nadvija oni bi stavili i glavu na panj, ako treba, ako gazde zahtjevaju
pade mi na pamet... prije nekoliko godina (još prije plandemije), bila je vijest da u Škotskoj u nekim osnovim školama uvode obavezni seksualni odgoj za prvačiće. U kojem će (naravno po nalogu pedofilnih molohovskih talmudonja) se malu djecu učiti, kako je zadovoljstvo za djecu da ih se dira i da ih se uči o masturbaciji..itd.. I reakcija roditelja te djece bila je: ajme jadni ti smo mi, šta ćemo sada, ako ne pristanemo, izbacit će nam djecu iz škole i novčano kazniti.
tu se vidi koji su to gojimske ovce.,.. dakle umjesto da ti roditelji uzmu toljage i ćuskije u ruke i dođu u tu školu i toj bandi tamo malo promjene lični opis i pokupe im odvedu svoju djecu .... oni kukaju... i predaju se... takvi roditelji naravno poslušno pristaju i na obavezna cjepljenja za malu djecu, protiv ospica, boginja ..itd.. samo da im djecu puste u vrtić i školu, a talmudonje su kao eksperiment, preko svog kriminalnaca Lule, u totalno debilnoj, propaloj državi Brazilu kao u jednoj od prvih zemalja na svijetu uveli i oavezno cjepljenje protiv korone za malu djecu.. tako da je i to cjepivo uvjet za vrtiće i škole tamo..
u životinjskom svijetu... svaka životinja, svaka ženka bilo koje životinje; mačke, psa, lava, medvjeda, ptice, žabe, ribe..itd.. brani svoju mladunčad i svaka će žrtvovat i svoj život, da odbrani mladunčad od opasnosti i napada neke druge životinje ili čovjeka. a danas je mnogim gojimima tako ispran mozak, da bez pogovora žrtvuju svoju djecu molohovskim talmudonjama... toliko je to otišlo... zato se nije ni čuditi, što su takvi bez pogovora, žrtvovali i sami sebe u plandemiji i primali vakcinu--samo da im milostivi gospodar dopusti da i dalje "normalno" žive- da imaju poslić, kućicu, auto, 5 mobitela, 5 kompjutera, itd..
i tako su se gojimi već u plandemiji podčinili u status robova- a da toga nisu svjesni. jer se mamlazi ponašaju već tako kao da je sve to što imaju: kuća, auto, zemlja, pare i ostalo..kao da to nije njihovo vlasništvo, kao da to nisu sami mukotrpno stekli., već kao da je to vlasništvo milostivih talmudašpkih gospodara. I dakle, kada gospodari kažu; e ne možete više imati posao, lovu na banci, auto i ostalo... ako ne primite našu vakcinu, žigove zvjeri, čipove..itd.. mamlazi se baš tako ponašaju, kao kmetovi u srednjem vijeku, kojima su milostivio gospopdari davali na raspolahankje malo crkevice zemlje i moćda kolibicu--da bi kmetovi crnčili za gosodare i davali poreze, dažbine i šta ja znam...i tako su mamalazi-gojimi i danas u tom kmetovskom mentalitetu i dobrovbopoljnop pristaju na to da se faktički odriču svog vlastotig muklotrono stečenog vlansiptagv, novca, imanaj i ostaloga,. da se odrilču i vlastite slobode i vlastite djecve i svega-- sve samo da im milostuivi gooszdfar dozvoli da mogu sve to i dalje imati i rapsolgati sa time--ako se bocnu i žigošu. Dakle, gojimski mamlaz uopće ne shvata da on šačici talmudaških parazita faktički dobrovoljno predaje u vlasništvo i kontrolu za sve: posao, imanje, lovu... vlastitu djecu, vlastito zdravlje i tijelo, vlastiti život i vlastitu slobodu !!! I onda mu talmudaški gospodari (po njihovom podmuklom lihvarskom principu) faktički PRODAJU sve to isto što im je gojimski mamlaz dobrovoljno predao! ali PRODAJU mu naravno skupo, po lihvarskom principu: dakle, da bi gojimski mamlaz dobio natrag sve to što je dobrovoljno predao talmudskom gospodaru (lovu, imanje, posao, kuću,... djecu, zdravlje, život slobodu), mamlaz mora KUPITI njihovu vakcinu, mora je primiti u sebe i sve njihove buduće žigove, kodove,.. čipove...
tako gojimski mamlaz stavlja sam sebe na nivo roba, na nivo stoke u štali... sam se stavlja dobrovoljno na nivo stoke, koju gospodar priveže na lanac i strpa u štalu. I milostvi gospodar daje stoci sijena, da se nahrani i samo kada milostivi gospodar dozvoli, stoka može izići malo iz štale vani na pašu u prirodu, samo malo ograničeno vrijeme i stoka se opet mora vratiti u štalu... (tako se planira ubuduće sa gojimskom stokom sa 15-minutnim gradovima i svim tim žigovima i propusnicama) _____________________________
mislim da je previše topicsa ovdje, previše topica u kojima se obrađuju iste ili slične teme..i da je zboig toga pomalo nepregdledno. sam si spomenuo da ne možeš naći neki post od Istrazuja o nekom Lazaru... i ja nekad ne mogu odmah pronaći post, na koji sam htio uputiti neku repliku, pa tragam, ma gdje ono biješe taj post? pod kojim topicom?
previše topica, tako da posjetitelji koji dođu na forum, moraju kliknuti brojne linkove.. da se snađu
par dobronamjernih prijedloga ..
ne mora se otvarati novi zaseban topic za svaku novu temu... pojednostaviti stvar, tako da se postave samo 4 glavna topica:
- (geo)politika (Ukrajina, Gaza, ratni planovi, 3. sv. rat..itd) - društvo (planovi kabale za nwo i veliki reset, matrix, religija..itd) - (lažna) povijest, znanost i medicina, C19, plandemije itd.. - dnevni aktualni događaji, dnevne vijesti
obrisao bih "zajedničku deponiju" i sve to što nema veze sa stvarnim temama, već sa međusobnim obračunima i svađama... ako se javi netko sa strane sa postom u kojem se osobno obraća nekomu i želi se obračunavati,- bolje da se to odmah obriše... tako da se zna- da takvi postovi nisu poželjni,. dakle nikakvi postovi koji nemaju veze sa temama, već u kojima se samo osobno obračunava.
inače, vidjeli smo šta se dogodilo sa forumom logičnog, na kojemu puštaju baš takve postove u kojima se međusobno napadaju jedni druge, i tako se diskusija skreće sa stvarne teme članka , o kojem se diskutira. vidio sam tamo, da jedan započne sa takvim postom a onda bude 20-ak replika, sve međusobni osobni obračuni, i tako se uništi normalna diskusija i skrene sa teme iz članka,. koji se komentira.. a vidjeli smo što se dogodilo i na dokumentarcu u diskusiji na onaj članak lani (koji dosada ima čak 15.000 pregleda ) i na kojem smo fino diskutirali (preko 800 ili 900 postova), dok odjednom se nije pojavio onaj lik koji je u postovima počeo pjeniti i psovati i sve prestade.. (vjerovatno isti onaj lik, koji je kasnije rasturio i tek započeti portal VIN).. 15.000 pregleda sigurno nije bilo zbog tog članka, već zbog naše diksusije i komentara na taj članak.
inače, ne bih brisao nikakve druge postove, koji se bave tematikom,. pa makar bili i dosadni kao oni od strane "teologa" harivede.. ako su nekome dosadni i nametljivi..može ih se naprsto ignorirati.. nitko ne mora replicirati
za brojniju diskusiju je možda potrebna i konfrotacija (dakle ne na osobnom, ličnom nivou), već konfrotacija, različita suprotna mišljenja u vezi teme o kojoj se diskutira.
|
|
|
Post by istrazuj on Apr 7, 2024 9:24:36 GMT
... ukupno gledajući i sve druge nezavisne portale,- jako malo ljudi komentira i diskutira na forumima. I na portalu logično je jako malo onih koji komentiraju. Nije ih bilo puno ni onda prije 3 godine, kada je bila jaka ekipa na forumu, (i kada je bila i jaka autorska ekipa logičnog sa Klaićem, Arnom Šebalj, Ponošem, Danijelom Grgičinom..itd..) i kada su mnogi diskutirali na forumu, - a sada ih je još manje tamo. Sada ima tamo možda nekih 15-ak stalnih diskutanata.. plus pojedini rijetki, koji se ponekad jave, i plus to što se neki isti diskutanti očito javljaju sa drugim različitim nickovima , da bi se međusobno prepucavali.. uglavnom, i broj diskutanata i nivo diskusija je potpuno srozan... i ako se uzmu svi nezavisni portali u regiji zajedno (na kojima postoji mogućnost komentiranja, na mnogima nema te mogućnosti),-- sve ukupno kada zbrojimo sve (i geopolitičare i ostale), sve skupa je jako malo.. broj onih koji posjećuju nezavisne portale je puno viši, ali mali broj njih se upušta u komentare i kaže vlastito mišljenje. moramo biti svjesni da veliki broj ljudi naprosto nema blage veze o svemu ovome što mi i ostali pratimo i govorimo, raspravljamo i da ih boli hurac za sve, kako kaže dfp filter. da je njima samo u glavi posao, lova i ostalo, da uopće ne uviđaju epohalnu promjenu koja se događa i opasnost koja se nadvija oni bi stavili i glavu na panj, ako treba, ako gazde zahtjevaju .... obrisao bih "zajedničku deponiju" i sve to što nema veze sa stvarnim temama, već sa međusobnim obračunima i svađama... ako se javi netko sa strane sa postom u kojem se osobno obraća nekomu i želi se obračunavati,- bolje da se to odmah obriše... tako da se zna- da takvi postovi nisu poželjni,. dakle nikakvi postovi koji nemaju veze sa temama, već u kojima se samo osobno obračunava... ... inače, ne bih brisao nikakve druge postove, koji se bave tematikom,. pa makar bili i dosadni kao oni od strane "teologa" harivede.. ako su nekome dosadni i nametljivi..može ih se naprsto ignorirati.. nitko ne mora replicirati za brojniju diskusiju je možda potrebna i konfrotacija (dakle ne na osobnom, ličnom nivou), već konfrotacija, različita suprotna mišljenja u vezi teme o kojoj se diskutira.
Da. Slažem se u mnogome sa tobom ovdje... Ja lično mislim da se mnogo ljudi na prosto - boji komentirati... Naime, kroz generacije ljude - ovaj talmudonjski sistem tzv "znanja" - terorizira frazama i mudrostima tipa "šuti, glup si, nisi ti u pravu"..." - po ovoj Čorbinoj
Zato se čini mi se mnogi i ne žele "petljati" premda - bez dvojbe - imaju i mogu šta reći...
Međutim - šta je tu je... Možda će sa vremeno, sve viće ljudi skontati da nemaju potrebu da samo ćute, jer mogu otvoreno diskutovat o svemu... makar ovdje - pa do trenutka kad talmudonje ne ukinu ovaj forum ili internet...
A što se tiče topiksa ovdje (iloi bilo gdje drugo) - meni se čini da se to sve manje više na kraju "stapa" (konvergira) u jednu temu, a to je "Rotschildova pećina"... Vijesti se brzo smjenjuju i se se ubrzava, tako da bili na jednoj temi ili na njih 20 - praktično je sve jedno. A i ovdje na diskusijama nema veze kad stvar ode i ofrlje...
Međutim - ja mislim da je "kontejner" odlična stvar i da ga ne treba ukidati. Ništa ne treba brisati, i zato je i kontejner... Naravno to zahtijeva malo više posla, ali meni ne smeta, a i zašto ne ostaviti trag...?
Što se tiče Harivede - lično se ne slažem da ga je trebalo "ostaviti" - makar na mojim temama...
(To sam mu čak i rekao par puta - prije "kontejnera")...
Dakle i sa svojih tema ga - nisam prebacivao u kontejner - sve dok stvarnbo nije presrao... Mislim da se radilo o običnom provokatoru, jer je : - namjerno provocirao - uvijek (namjerno, jer niko nije baš toliko glup) - falsifirajući tuđe upise i izvrćući iskazanu suštinu
- nikad nije argumentovano odgovorio niti na jednu jedinu argumentovanu kontra diskusiju - tj bukvano je izbjegavao otvorenu diskusiju - a praktikovao provokaciju...
- način na koji je "prznio"- (tj sipao proljev u diskusije - bez ikakvog uporišta u njegovom vlastitim izvorima, koje nkad nije postavljao) - bar što se mene tiče, samo je zagađivao i odvraćao pažnju (crpio energiju) i od autora a i od čitaoca.
- konačno - nije mu izbrisan niti jedan od tih postova - ali su neki prebačeni u kontejner... Ko je stvarno želio sa njium nabilavati - mogao je to i u kontejneru. Uzgred, sa drugih, pa i sa tvojih tema i komentara ga nisam prebacivao u "kontejner" - premda se definitivno radilo provokatoru.
Dakle, što se tiče suprodstavljenih mišljenja (konfrontacije) - niko ovdje nema ništa protiv toga. Dapače... A mislim da znaš još i sa Logičnog da je par nas koji ovdje pišemo uvijek bilo i smremno za "konfrontoiranje" mišljenja...
Međutim - jasno provociranje (bez ikakvog razumnog objašnjenja) - čak i nakon više puta ponovljenog prijateljskog upozorenja, da je to neprimjeran način diskutovanja i - bukvalno namjerno prljanje diskusija - nije način... Pogotovo što svi ovdje imamo drugih stvari u životu osim "uređivanja" ovih diskusija... Međutim - lik je nastavio po istom...
Zato smatram da je kontejner odličan.
Isto važi i za Aleksandru (za koju mislim da ima kontat sa Harivedom) - koja je u više navrata bukvalno pisala "o sebi samoj"... Nije niti jedan koment izbrisan, a i u kontejner sam poslao samo one ekstremno bezobrazne i primitivne - koji ničim ne doprinose diskusijama...
|
|
|
Post by istrazuj on Apr 7, 2024 11:41:58 GMT
... moramo biti svjesni da veliki broj ljudi naprosto nema blage veze o svemu ovome što mi i ostali pratimo i govorimo, raspravljamo i da ih boli hurac za sve, kako kaže dfp filter. da je njima samo u glavi posao, lova i ostalo, da uopće ne uviđaju epohalnu promjenu koja se događa i opasnost koja se nadvija oni bi stavili i glavu na panj, ako treba, ako gazde zahtjevaju.... Izvrstan opis - generacijama idiotiziranog gojima!!! Koliko će to glupo govedo još ostati - govedo - preioje nego ga sotonjarski KULT talmudonja ne žrtvuje kao onu "crvenu kravu" za dolazak "možijaha"...? Međutim - glupan ostaje glupan (pogotovo ako je "školovani" glupan) i to je na žalost činjenca... | Upravo pogledah ovaj dokumentarac o tome... (prevod na hrvatski je skroz OK, a koliko će ovaj dokumentarac ostati na ćifutskom YT - e to je nemoguće odgovoriti... )
Zato predlažem svima da ga pogledaju i podjele dok je još moguće, jer možda neko od onih zaglupljenih "školovanih gojima" - se ipak sjeti da se radi o NJIHOVOJ djeci i NJIHOVIM životima - koje je sotonjarski KULT kamatara u potpunosti preuzeo šekelima i lažima Narativa (tzv "nauke, religije i geopolitike"...) Čak je bi najvećoj budali - do sada trebalo biti JASNO:
- da iza cijelog ovog ZLA stoji ISTA "organizacija"...
- da je ZLO sistemsko i da traje već (makar) nekoliko stoljeća
- da su osnovne SLUGE tog ZLA - upravo idiotizirani gojimi (kroz generacije) jer SAMI učestvuju u vlastitom istrebljenju...
Na žalost, kako trenutno stvari stoje, a definitivno se referirajući na ovo što je Ledeni rekao - sad izgleda još uvijek - da je glupo gojimsko "školovano" govedo (dakle njih min 90%) - spremno i poslušno dočekati svako ZLO od KULTA, za "posao, lovu i ostalo"...pa čak GLEDATI i UČESTVOVATI i u istrebljenju VLASTITE DJECE! O takvoj se glupoći radi...
|
Jbg... Govedo ne shvata da ce biti preklano (od drugog još goreg goveda) - sve dok ne dođe u klaonicu... A mi smo bukvalno u ratu (tj u klaonici) - gdje glupavo gojimsko govedo, čini SVE za "posao, lovu i ostalo" - akoje je u potpunosti kontrolirano od sotonjarskog KULTA kamatara i bazirano na lažnim šekelima...
U dokumentarcu se ne spominje naravno - KO JE IZA SVEGA...
Međutim, ovdje na diskusijama je odavno jasno i dokumentirano - KO JE TAJ - koji stoji iza svake tzv "države" i cijele ove "civilizacije" zasnovane na LAŽIMA... Radi se na prosto o kamatarskom-KULTU lažnih "židova" koji vode porijeklo od nekadašnjih "računovođa" Velike Horde... A danas je lako povezati da su upravo oni sa najviše "šekela" - upravo i vlasnici štamparije tih šekela. PRVI takvi VLASNICI na svijetu - jesu "švedski" Wallenberzi. (tzv protestantizam "uzimaju" sredinom 17 vijeka... do tad su bili Seduceji tj lažni "židovi"...)... Oni najpoznatiji Talmudonje - Rotschildi - su preuzeli englesku "centralnu banku" skoro 100 godina poslije Wallenberga... A Walenberški KULT je u totalnom talu sa "operativcima" iz SAD poput MOrgana i Rockfellera...
Nema tu više puno nepoznanica... Šta više, čak i ćifutarska CIO-pedija jasno kađe KO su bile "banke" na samom početku tj krajem 17 početkom 18 vijeka (upravo dokle i dobaciju one nama poznate "drevne familije": INSTITUCIJA "Dvorski židov" - jeste preteča tzv "banaka" - i upravo u tom periodu postepeno preuzima moć od onih "plemićkih" familija - koje su (pod kontrolom tzv "jezuita") izazvale raspad Velike Horde i dolazak Romanova i "reformizma"...
Više o tome ovdje:
Ako bi pak tražili po tzv "bibliji" odkle te sotonjare kamatarske vode porijeklo - tipovao bih na tzv Seduceje, koji su navodno jedno od "deset izgubljenih plemena" - a u stvari se radi o izrazitim materijalistima (kamatarima) koji su se bukvalno MIMIKRIRALI nakog pogubljenja Krista (u 12 vijeku) te su sklepali tzv "bibliju" da bi odgovarala njihovom materijlističkom shvatanju Svijeta. (Upravo oni, ne nekakvi "židovi" kako se to projicira u tzv bibliji - sude apostolu Pavlu - zato što vjeruje u "život poslije ovog"...(a Farisej je, što po lažno prevedenoj tzv bibliji treba biti nešto "materijalističko")... Dakle - mislim da je KULT kamatara drevan (ali ne drevniji od 8-10 vijekova), a to se i onako sve izmijenilo i deformiralo kroz vijekove... Tako danas i već generacijama se rađamo i umiremo sa vjerom da je "LIČNO materijalni profit - osnova cijelog ljudskog postojanja"... (upravo kao i ti tzv Seduceji, koji ne neki volšeban način "nestadoše" iz istorije (tj mimikriraše se u tzv "židove" kakvim ih danas poznajemo kao - cioniste ili Talmudonje kako ih Ledeni naziva)...
|
|
|
Post by Stock on Apr 7, 2024 18:35:45 GMT
Evo istrazuj je pojasnio dobar dio politike Foruma, a ja ću dodati sljedeće... Brisanje postova sam, od kako pišem po internetu, držao za zadnju stvar koju bih ja radio. Sklanjati ih na neko mjesto daleko od tema je, po meni, bolja opcija jer se "uvrijedjeni" ne mogu pozivati na pristrasnost ili nešto drugo. Sve još stoji i kome se da to čitati-eno deponije, neka čita. I Tarzan, ako hoće. Ista stvar vrijedi za misionare i ovdje ću odgovoriti i na jedno vrišteće pitanje... Kontejner za Jadranku ne mogu otvoriti jer nije ovdje. Ako želi doći, registrovati se i pisati...vrlo rado ću to uraditi. Ali ću i nju prebacivati, ili u njen kontejner ili na deponiju, sko krene sa samo jednom te istom pričom na svakoj temi. Isto vrijedi i za one "intervjue" sa vanzemaljcima koje je pisao...zaboravih nick. Zašto? Zatt što jedna te ista priča na svakoj temi koja se trenutno vodi postaje kontraproduktivna. I skreće fokus i volju za diskusijom u nekom drugom pravcu. Takvi postovi, koje ja zovem misionarstvom, nisu postovi iz kojih se nešto novo može naučiti ili čuti. Ali i za njih ima mjesta...ulogujte se, otvorite si temu...I pišite o tome koliko god želite. Ali ako ja otvorim temu o...recimo Kovidu, ne želim da me postovi koji sa temom nemaju veze, remete i skreću mi pozornost na Plejadjane, "autoritete" iz "svetih knjiga" ili bilo što drugo što ti komentatori vole, prakticiraju i žive. Zato...otvorite si temu I pišite o tome. Pošteno? Što se tiče izgleda Foruma...moram priznati da je užasan, ali već sam objasnio zašto sam ga ovako unakazio. Slažem se sa Ledenim i čim uhvatim malo vremena, gledaću da objedinim teme na kojima smo najviše pisali u Glavne teme. One na kojima nije bilo nekog intetesa baciću u smeće, a one koje su slične, gledaću da objedinim. Pa ćemo vidjeti...
|
|
|
Post by dpf filter on Apr 8, 2024 11:58:32 GMT
100% si u pravu Filteru kada kažeš da svako otvara oči na svoj način. Ne znam da li tu promjenu, kako je ti nazva, primjećuju svi, ili da li svi "dobijaju" te promjene i signale? Ja mislim da ne dobijaju svi, ali ne bi znao objasniti zašto. Ali sam siguran da veliki dio koji ih dobija, ne zna šta dobijaju i samo odmahnu rukom i nastave dalje. Ili se obrate "autoritetima", koji ih zatupe još više.
Da bi se prosjecan covjek "probudio ili otvorio oci", po bilo kojem pitanju u zivotu, on prvo mora imati ideju o tome da nesto ne stima sa time sto zeli promjeniti. Netko je rekao ako zelimo ici naprijed, postojece stanje moramo dovesti u pitanje.
Problem prosjecnog covjeka danasnjice je taj sto on nema uopce ideje o tome. Ta ideja sama po svojoj prirodi moze doci samo iz naseg unutarnjeg svijeta,a nikako sa spoljasnjeg.
Da bi covjek dobio ideju o necemu,on mora da ima ono nesto unutarnje u sebi sto mi danas nazivamo dusom,bozanskom iskrom,sustinom itd. Bez nje prosjecnom covjeku onesposobljen je "alarm" koji je zaduzen da nas upozori da "nesto ne stima" sa ovim svijetom i desevanjma u njemu,a taj alarm se manifestira u ono sto mi danas zovemo intuicijom,to jest nekom vrstom veze u multidimenzionalnoj prirodi.
Mnogi ljudi danasnjice kako stanje trenutno jeste,ali i kroz povjest,a pogotovo praksa nam to govori,da je danasnji prosjecan covjek uskracen za tu sustinu,dusu ili bozansku iskru od koje bi trebao dobivati neke signale da ovdje nesto ne stima.
Da li su ti ljudi rodjeni sa dusom ili ne,ili su je tokom odrastanja izgubili,mi to ne mozemo znati,ali je jedno sigurno,a to je da ti ljudi nisu u mogucnosti progledati i probuditi se jer su iznutra prazni,sto bi Gurdjijev rekao oni su prakticki mrtvi.
To se najbolje oslikava kada takvim ljudima pricate odredjene stvari koje su danas poprilicno uzeli maha,a oni onako blenu u tebe jer ono sto im pricas,vidi se na njima da oni uopce ne da nemaju pojma o tome,vec oni nemaju ideje o tome.
To je jos jedna dodatna barijera i djeluje kao neka vrsta magije i omandjijanosti tih ljudi i radi toga im je pa nemoguce pristupiti.
Zato je i moguce da nas avioni zaprasivaju zadnjih 20 godina a da to veliki dio prosjecnih ljudi to i ne primjecuje.
I kada im covjek tako prica o stvarima o kojima oni nisu imali niti ideju,taj covjek se osjeca kao da prica u prazno bure i javlja se neka nelagoda.
Priblizan opis tog stanja i takvog osjecaja sam procitao u jednoj izjavi koja kaze..... "Kada razgovaras sa neznalicom i sam upadas u neznanje".
I gledaj sad....mediji pumpaju pricu o trecem svjetskom ratu o kojem prosjecni ljudi imaju neku ideju pa makar ona dosla spolja,i smatraju to kao realnim scenarijem,cak ga neki i prizeljkuju,ali ne mogu prihvatiti to da je od uboda stradalo mnogo vise ljudi nego da je eventualno bio treci svjetski rat,ali to ne nazivaju niti smatraju nikakvim ratom i nemaju apsolutno nikakvu ideju da bi im sistem bio neprijatelj i da je to oduvijek bio.
U filmu Matrix prvi dio je to jako dobro prezentirano u sceni kada je Morpheus napokon doveo Nea kod sebe i gdje su se zavalili u fotelje i poceli razgovor koji izmedjuostalog Morpheus pita Nea... Jeste li ikad imali san, Neo, da ste bili tako sigurni da je to stvarno? Što ako se ne možete probuditi iz tog sna, Neo? Kako biste znali razliku između svijeta sanja i stvarnog svijeta?" "Ono što znaš da ne možeš objasniti, ali ti to osjećaš, osjećao si cijeli svoj život, da nešto nije u redu sa svijetom. Ne znaš što je to, ali tamo je, kao prljav um, vozeći vas bijesnim. " "Ako je pravi ono što možete osjetiti, mirisati, okusiti i vidjeti, onda je stvar jednostavno električni signali koje tumači vaš mozak".
|
|
|
Post by istrazuj on Apr 9, 2024 7:24:38 GMT
Da bi se prosjecan covjek "probudio ili otvorio oci", po bilo kojem pitanju u zivotu, on prvo mora imati ideju o tome da nesto ne stima sa time sto zeli promjeniti. Netko je rekao ako zelimo ici naprijed, postojece stanje moramo dovesti u pitanje. Problem prosjecnog covjeka danasnjice je taj sto on nema uopce ideje o tome. Ta ideja sama po svojoj prirodi moze doci samo iz naseg unutarnjeg svijeta,a nikako sa spoljasnjeg. Da bi covjek dobio ideju o necemu,on mora da ima ono nesto unutarnje u sebi sto mi danas nazivamo dusom,bozanskom iskrom,sustinom itd. Bez nje prosjecnom covjeku onesposobljen je "alarm" koji je zaduzen da nas upozori da "nesto ne stima" sa ovim svijetom i desevanjma u njemu,a taj alarm se manifestira u ono sto mi danas zovemo intuicijom,to jest nekom vrstom veze u multidimenzionalnoj prirodi. Mnogi ljudi danasnjice kako stanje trenutno jeste,ali i kroz povjest,a pogotovo praksa nam to govori,da je danasnji prosjecan covjek uskracen za tu sustinu,dusu ili bozansku iskru od koje bi trebao dobivati neke signale da ovdje nesto ne stima. Da li su ti ljudi rodjeni sa dusom ili ne,ili su je tokom odrastanja izgubili,mi to ne mozemo znati,ali je jedno sigurno,a to je da ti ljudi nisu u mogucnosti progledati i probuditi se jer su iznutra prazni,sto bi Gurdjijev rekao oni su prakticki mrtvi. To se najbolje oslikava kada takvim ljudima pricate odredjene stvari koje su danas poprilicno uzeli maha,a oni onako blenu u tebe jer ono sto im pricas,vidi se na njima da oni uopce ne da nemaju pojma o tome,vec oni nemaju ideje o tome. To je jos jedna dodatna barijera i djeluje kao neka vrsta magije i omandjijanosti tih ljudi i radi toga im je pa nemoguce pristupiti. Zato je i moguce da nas avioni zaprasivaju zadnjih 20 godina a da to veliki dio prosjecnih ljudi to i ne primjecuje. ... Da... Dobar opis trenutnog stanja. A da "zaprašivanje" definitivno nije izmišljotina, pobrinuo se sam "filantrop"... Teorija zavjere 🤔 Hmmm... www.thegatewaypundit.com/2024/04/peter-sweden-unreal-they-revealed-secret-geo-engineering/ | Evo i ovdje....
Dakle, originalni dokument (zahtjev-odobrenje) Gatesove firme za zaprašivanje gojima cijelog svijeta...
I to sljedecih 200 godina!!!!
|
Nije dakle, da nisu "obavijestili" gojime svijeta... Jesu. Imaju čak DOKOMENT.... (A to što gojim o ovom pojma nema i vjeruje da se "država i vlada" brinu o njemu i djeci mu - nije problem "računovođa"...)... noairholes.com/2023/06/21/a-document-of-arrogance-and-deadly-ignorance/
|
|
|
Post by Stock on Nov 17, 2024 22:03:08 GMT
Kao što istrazuj ima običaj reći, stvari se odvijaju brzo I sve se isprepliće, pa sam ovo mogao staviti I na onu kulinarsku temu o kuhanju žaba. Šta se dešava na Frontu? Putko napreduje prema Kijevu, Kokainski preš'o u granicu I kaže da će na Moskvu. Lud rat...nekako se mimoilaze, kao da će se preseliti iz jedne u drugu zemlju, pa će Ukrajina biti tamo gdje je sada Rusija. A Rusija će bliže Njemačkoj. Elem, da se to nebi desilo, uključuju se I Koreanci, za sada Sjeverni. Na Putkovoj strani. Oni Južni će, ko da gledam, u Ukrajinu. Malo poslije. I onda će se tamo pobiti izmedju sebe, pod parolom...dosta smo se bili kući. Dosta zajezezanja...ozbiljno... Vide li ovi geopolitičari cirkus u svemu ovome? Okle Koreanaca u ovom satarašu? Je li ovo Putko OPET vadi braću koja nisu uspjela skuhati svoje žabe? Kao onda kada su kamiondžije prijetile da razvale kovid narativ, nabijanja I zaključavanja? Pa kren'o u denacifikaciju. Sada im, puštajući Koreance, daje alibi da I oni ubace neke svoje, manje vrijedne, goji...žabe. Možda Rumune? Ili Švabe? Skandinavce? Jer...kad može Putko Koreance, zašto I mi nebi mogli Evropljane? I evo...Bidon im dopustio (čuj on im dopustio...jadni starac si ne može dopustiti ni prdež, a da se ne pokaki u pelene) da rokaju preko granice. Na što će Putko, naravno, odgovoriti...ili postavljanjem nove crvene linije ili će udariti po nekoj od Evropskih zemalja. Crvene linije, ako se još nisu dogovorili o početku (u procjeni koliko goja je skuhano). A ova druga solucija, ako su zapadni partneri procjenili da su goji skuhani I da ih mogu mobilisati u dovoljnoj mjeri. Moje alternativno tumačenje je sljedeće... Iznenadjujuće mirno prodjoše izbori preko bare. Trumpeta prijeti kao I prošli put. Ovi što hoće da isuši imaju 2 mjeseca da smisle kako da nastave dalje. Šta je bolje od rata da ostanu gdje jesu? A da Trumpeta (ili sin mu, ili Kennedy) uleti kasnije, za par godina, kada se stanovništvo redukuje na prihvatljivu cifru? Kao spasilac I mirovnjak. Onaj pokolj u Gazi ne mogu ni komentarisati.
|
|