|
Post by Stock on Feb 8, 2024 8:27:23 GMT
Hvala na savjetu ar! Ovako to izgleda...kucica lijevo od merdevina ... ... je ta pumpa...ono zeleno sto je riknulo Par dana smo zivjeli kao prije 200 godina. Uzimao vodu sa jezera za WC...
|
|
|
Post by istrazuj on Feb 8, 2024 17:40:12 GMT
Predivno predio izgleda
|
|
|
Post by dpf filter on Mar 1, 2024 8:24:41 GMT
Kod mene je jos toplo pa sam uglavnom vani cistim livadu,vocke pa rjede pusem.
To ar....nema ljepseg perioda za rad vani,a znas da ce biti jos ljepse kada ozeleni i procvjeta. Najljepse godisnje doba.
I ja sam non stop vani. Orezivanje vocki,krecenje,gnjojidba...sve rucno uz malu pomoc motokultivatora. Sadio cak i nove....malo ukrasnog drveca,grmova...pa se poslije toga bacam na cvijece,pa kada to rjesim imam desetak dana baustele (lijepiti plocice itd).
Kada udjem u kucu nalozim vatru,jedem,upalim youtube i ja sam gotov.
Tako da sam htjeo ne htjeo operisan od bjelosvjetskih desavanja. I vjeruj mi sto god vise covjek radi tako vani,sve mu vise opada interes da uopce zaviriva u bespuca interneta. Youtube mi sluzi vise kao uspavanka a ne da nesto korisno i kvalitetno pogledam.
Rad u vocnjaku i vrtu je ekstra terapija za skidanje svih vrsta ovisnosti pa tako i interneta. I znam da ga mnoge komune koriste kao terapiju.
Ali ima jedna veca ovisnost od ovih uobicajnih,a to je upravo rad u vocnjaku i vrtu. Ja naprosto cesto puta pretjeram pa se sjebem ko Sabanovca i onda kukam.
|
|
|
Post by Stock on Mar 1, 2024 10:13:15 GMT
Filteru, kao da mi čitaš ponašanje...potpuno ista ovisnost kod mene. I problemi koji njom dolaze. Juče došao u ovaj moj raj da počnem pripreme za proljeće. I kako je zima duga i hladna, totalno grohnut, zavrem ko Sivonja...I ledja sada ubijaju. Proće...na proljeće. Led još uvijek na jezeru, a jutros ugledah 3 prva labuda...I dok tako blejim i zvjeram preko jezera, padaju mi svakakve misli na pamet. Neke teške ko nakovanj, neke opet lake ko pero. Obično lijepa sjećanja. Pa kontam... Odo otvorit jednu takvu temu, čisto da razbijem ove crnjake. P.S. Nadam se da nemaš ništa protiv da ova naša dva posta prešaltam na onu temu gdje pišemo o ovoj našoj ovisnosti.
|
|
|
Post by dpf filter on Mar 1, 2024 10:30:51 GMT
Svakako da nemam nista protiv,cak naprotiv,jer ne treba mjesati babe i zabe.
Mene to opusta samo tako,raduje isto tako,volim to raditi i tu vidim jedinu smisao i svrhu rada.
Posao i smrdljivi biznis me uopce ne zanima. Na posao idem kako sada stvari stoje iz ciste socijalizacije.
Imao 100 km u djepu ili 1000 km isti mi kurac dodje.
I ja donesem bastansku stolicu u vocnjak,pa kopam dok mi ne dodije,pa sjednem onako znojav pa otvorim malu pivicu i cejfim.
Odlutaju misli nakratko,ali u vecini sam prisutan u sadasnjem trenutku. Zahvalan na tom trenutku sto sebi mogu ugoditi tako,cesto uz veliku muku i napor.
Za to sto radim ne ocekujem nista. Ako bude sta dobro doslo,a ako ne,opet dobro. Ima i zivotinja divljih dosta,pojesce,ima i viska cesto.
Tako da se ne mogu razocarati nikada jer to radim iz cistog zadovoljstva i dobrog osjecaja,jer to ne nosim na tezgu pa nisam opterecen smrdljivim proracunima koji nas unisti jer je sve postalo proracun.
Hocu da zivim bez nula i jedinica u glavi,hocu da zivim nasumicno.
|
|
|
Post by istrazuj on Mar 1, 2024 13:06:21 GMT
Moram priznati da sam do sad bio poprilično nezainteresovan za ove baštovanske teme (to je više suprugu zanimalo)... Međutim, evo polako se kontam ubaciti u tu priču koju vi pričate Imam gdje i sa čim, samo mi je trebala volja
A što se tiče crnjaka - meni se nekako čini da sve ide u najboljem smjeru... Kao što smo već pričali, mislim da je praktično nemoguće razbiti "ćifutarski program" u glavama nas gojima, koji je učitavan kroz generacije - BEZ nekakvih "posljedica"... A "posljedice" su naravno svako sranje koje dobijamo vjerujući u ovaj idiotski-ćifutarski-sotonjarski sistem u SVAKOM njegovom segmentu... Toliko je sve zagađeno od onog ćifutarskog-esnafa računovođa (koji su bukvalno "šekelima" iz ničeg preuzeli sve) - da jedina metoda koja ostaje jeste - šakom u glavu ... Preglupi gojim - (a specijalno "obrazovani" idiot gojimski) - nema šanse da izađe iz ćifutarske pećine samo dobijajući informacije... Pa informacija je bilo i PREVIŠE za vrijeme kurtone - (a da ne kažem i desetlječima PRIJE, jer je idiotska Rockfellerova pseudonauka "virusologija" odavno provaljena) - pa su opet glupa gojimska "školovana" goveda (njih 99%) ne samo zavrnuli vlastite rukave (i rukave njihove djece na žalost) - nego su i terorizirali okolinu svojom glupoćom...
E... Kako ovaj sukob među "računovođama" samo izbacuje na površinu više i više "prljavog veša" - jasno je da rauzuman čovjek sve to može i promatrati i analizirati (kao i u slučaju kurtona PLANdemije)... Međutim, jasno je također, da nema baš previše gojima koji se bave takvim "aktivnostima"... Radije bleje, nabadaju se ili idu ratovati - za interese "oligarhije" (tj ćifutarskog KULTA "računovođa" Horde)... (Specijalno oni sa "položajem" i "visokoobrazovani"...) E sad - prosto pitanje: - Da li je bolje da se ovaj PARAZITSKI (ćifutarski) "društveni sistem" - nastavi uz još više ZLA, obmane, PLANdemija, ratova ...
- Ili je alternativa da LJUDI počnu razmišljati vlastitom glavom (BEZ ćifutarskog KULTA kroz generacije) - i konačno odbace Parazita...?
... Čak i kad su zato (na žalost) - potrebne još i veće žrtve ... (Naime - JEDINI i SMRTNI problem nas ljudi - jeste beskonačna gojimska glupoća, pored nevjerovatnog sistema LAŽI - koji nam je ukucan u tikve od rođenja i to kroz generacije...)
Ja lično mislim, da se i ta glupoća, naivnost, nadobudnost i "vjera u Parazita" (tj "sistem" oji je Parazit i napravio) - na prosto mora razbiti na ovakav način... Dakle - SILOM... Istop kao i u onoj "Platonovoj pećini" kad SILOM izvedu lika iz nje... (On bi radije da se vrati u "sigurnost" OKOVA u pećini)...
Dakle mićljenja sam - da bez obzira što sve izgleda "crno" (tj cijeli se ćifutarski sistem tj "pećina" urušava) - to u opšte nije loše... Treba samo pažljivo promatrati i reagirati prikladno situaciji
|
|
|
Post by dpf filter on Mar 1, 2024 13:22:35 GMT
Gledaj Istrazuj....dobro si nazvao taj sistem PARAZIT,i on se zaista samo tako i ponasa.
Nam je jedina sansa da ne budemo staniste parazita da ne suradjujemo sa parazitom,a SILU zaboravi,jer parazit kada nema nad cime parazitirati on ugiba.
Sistem se moze srusiti jednim jedinim potezom,a to je da se dogovorimo da jedan obracunski period svi ne dodjemo na posao recimo jedan mjesec.
Vidio bi haosa. Ali zaboravi i to i hvataj se basce.
|
|
|
Post by istrazuj on Mar 1, 2024 13:48:32 GMT
Tačno... A hrani se glupoćom nas gojima... Nisam mislio na "silu" u fizičkom smislu, nego kao cjelokupno stanje stvari... Dakle : - preglup ("previše školovan") i nadobudan si bio - pa si se nabo na ćifutarski otrov...
- ok... posljedica (ako još nije stigla) - može biti "iznenaditis" - koji je na neki način "sila"...
- međutim, čak kad ti ni ta sila (spoznaje) nije doprla iz guzice u glavu - (a do 90% "školovanih" očito NIJE, jer bi se bunili, a ne bi čekali da se "antivaxeri". koje su 3 godine terorizirali - bune) - doći će nova "sila" u obliku - rata, terora, gladi, itd - a svaka ta "sila" je definitivno 100% povezana sa GLUPOĆOM gojima, koji ne želi ni vidjeti a niti misliti - IZVAN "pećine"...
Tako da se meni čini da je ovo naka vrsta "učenja"... Prosto pitanje: da li su ćifutari-računovođe (koji su vlasnici tzv "šekela") - išta sami izmislili ili napravili...? ili im je za sve (pa i onu tehnologiju, koju kriju od gojima u tzv "državama") - bilo potreba mašta i stvaralačka sposobnost nas ljudi-gojima...?
Dakle - za "normalan život" za razliku od ove službe sotonjarskom Parazitu - više je nego dovoljno ono što nam je Blagi BOG/KREATOR (a ne nakakvi "elohiumi") - matrixa dao... Ne da nam Parazit - ne treba - nego bi ljudska vrsta kao i život BEZ PARAZITA - bio stvarno dostojan čovjeka... (Ne bih se iznenadio, da je čak jedno vrijeme i bilo tako, do preuzimanja sistema od Parazita u vidu ćifutarsko-jezuitske koalicije/Kulta)...
|
|
|
Post by dpf filter on Mar 1, 2024 14:54:57 GMT
Onako razmisljam u vezi parazita pa mi padose na pamet te duhovne tradicije koje kazu uopsteno da mi bez ovih parazita i ne mozemo ako zelimo doci do istine. Oni su nam neka vrsta ucitelja i mucitelja i najbolji nacin spoznaje,a to je bol i patnja. Zato su tu. Izgleda kako kazu duhovne tradicije da smo na neki nacin lijeni pokrenuti se sami pa nas treba pogurati. Zato se i kaze udri konja koji hoce da vuce ili ti ga u prijevodu ima zelju da se budi iz sna. Zato nam se i cini da se dobrim ljudima cini mnogo nepravde,a kako stvari stoje tomu je tako zato sto su krocili na put kojeg nisu svjesni,ali ga osjecaju i vode se intuicijom. E sad kako to uskladiti tu treba mudar majstor biti.
|
|
|
Post by Stock on Mar 1, 2024 15:49:24 GMT
Tačno... A hrani se glupoćom nas gojima... Nisam mislio na "silu" u fizičkom smislu, nego kao cjelokupno stanje stvari... E tu se neću sa vama složiti! Kada parazit nema nad čime parazitirati to znači da je prvo domačin ugino, krepo, umro. Parazit neće nikada napustiti domačina jer mu ga je žao ili jer se najeo dovoljno. Pa eto...ode dalje da kvari kosmički poredak. Ne! Parazit je tu dok se fizički ne ukloni. Pa nije ni došao konsenzusom naučnika koji su se dohovorili I rekli...neka ga, nek nam pije krv. I njega je majka rodila. Nego su nam ti paraziti dooobro izjebali živote predaka, fizički i umno...dok od nas nisu napravili nesvjesnu, glupu stoku. Evo smo baš načeli teme koje o tome govore. I tako će I nastaviti raditi...dok god mogu. Kada bi se poklopile zvjezde I veliki dio ljudi istovremeno skontao kako paraziti parazitiraju, tada bi, možda, moglo funkcionisati to...nestaće sami od sebe ako ih ne jebemo za suhu šljivu. Ali ovim tempom...uvijek će imati dobru bazu za svoje parazitiranje. A onda ono pitanje što mi Istražuj zada nedavno... Kako organizovati sve ovo, pa taman da I uspijemo eliminisati jedan dio VIDLJIVIH parazita? To je tema za sebe...
|
|
|
Post by istrazuj on Mar 1, 2024 21:51:30 GMT
... A onda ono pitanje što mi Istražuj zada nedavno... Kako organizovati sve ovo, pa taman da I uspijemo eliminisati jedan dio VIDLJIVIH parazita? To je tema za sebe...
Mislio sam ovdje da postavim video, kao odgovor na ovo tvoje lamentiranje o parazitima - ali sam ga postavio ovdje: U svakom slučaju - ima toga za preispitat i naučit...
|
|
|
Post by istrazuj on Mar 1, 2024 21:58:19 GMT
Onako razmisljam u vezi parazita pa mi padose na pamet te duhovne tradicije koje kazu uopsteno da mi bez ovih parazita i ne mozemo ako zelimo doci do istine. Oni su nam neka vrsta ucitelja i mucitelja i najbolji nacin spoznaje,a to je bol i patnja. Zato su tu. Izgleda kako kazu duhovne tradicije da smo na neki nacin lijeni pokrenuti se sami pa nas treba pogurati. ... Ja sam trenutno u nakakvoj sličnoj poziciji glede ovog "učenja"... Premda mi trenutno - nije jasno kako možemo nešto "naučiti" - ako se ničeg ne sjećamo kad se vratimo u Matrix...? Međutim, ko će ga znati... Istražujemo ...
Mislim da će ti se intervju sa Slađanom svidjeti, pa čak i ako si mnoge stvari već odavno čuo i detaljno istražio - a čak i kad traje 2 zanimljiva sata... (ja obično te naše priče ubrzam na 2x, i sve se izvrsno razumije )
|
|
|
Post by Stock on Mar 21, 2024 21:37:10 GMT
Izgleda da su poljoprivredni radovi u punom jeku. Ili smo se zamorili, nas nekolicina, koji pišemo ovdje. Ili su nas "dečki" sjebali? Kako god... Kada budemo bolje volje...vidimo se ovdje. Ili negdje drugo.
|
|
|
Post by istrazuj on Mar 22, 2024 7:24:37 GMT
Izgleda da su poljoprivredni radovi u punom jeku. Ili smo se zamorili, nas nekolicina, koji pišemo ovdje. Ili su nas "dečki" sjebali? Kako god... Kada budemo bolje volje...vidimo se ovdje. Ili negdje drugo. Haha... Poljoprivredni radovi, a i puno toga vec jasno definiranog
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Mar 22, 2024 10:51:58 GMT
Izgleda da su poljoprivredni radovi u punom jeku. Ili smo se zamorili, nas nekolicina, koji pišemo ovdje. Ili su nas "dečki" sjebali? Kako god... Kada budemo bolje volje...vidimo se ovdje. Ili negdje drugo. Haha... Poljoprivredni radovi, a i puno toga vec jasno definiranog Radovi vani, vrt i ciscenje,uz to dobio i 50tak borova za posaditi.. Zaspem ko beba prije 22h
|
|