|
WHO
Nov 4, 2023 21:30:59 GMT
Post by Stock on Nov 4, 2023 21:30:59 GMT
Sljedeći korak "Generalni direktor WHO-a Ghebreyesus upozorava na sljedeću pandemiju, piše na X: “Sljedeća pandemija nije pitanje hoće li, nego kada. I ne možemo si dopustiti ponavljanje grešaka iz prošlosti. Zbog toga države članice WHO-a pregovaraju o novom PandemicAccordu i njegovim izmjenama…"
O ovome se vrlo malo piše u MSM. Ukrajina, sada Gaza odvlače pažnju sa ovog dijela AgendA koji se provlači ispod radara. Mislim da je dovoljno čak, da predstavnici država aktivno ne glasaju za NE tim "izmjenama" (koje daju ovlasti za...sve) pa da se to tumači kao DA i onda nas mogu...kako žele.
|
|
|
WHO
Nov 4, 2023 22:02:21 GMT
Post by istrazuj on Nov 4, 2023 22:02:21 GMT
Da. Izgleda to je bas tako.
|
|
|
WHO
Nov 6, 2023 16:08:32 GMT
Post by Stock on Nov 6, 2023 16:08:32 GMT
Deset važnih promjena Međunarodnih zdravstvenih propisa: 1) Briše se poštivanje dostojanstva, ljudskih prava i temeljnih sloboda: "Poštivanje dostojanstva, ljudskih prava i temeljnih sloboda ljudi" uklanja se iz IHR-a i zamjenjuje pojmovima koje je teško protumačiti kao što su "pravičnost, koherentnost, inkluzivnost". (Članak 3 – stranica 3) 2) Prisilno uzimanje lijekova: WHO je ovlašten zahtijevati liječničke preglede, dokaz o imunitetu, dokaz o cijepljenju i provoditi praćenje kontakata, karantenu i liječenje. (članak 18, str. 16-17) 3) Proširena cenzura: Značenje dezinformacija je uvelike prošireno i WHO je dobio mandat da proizvoljno cenzurira i zabrani ono što smatra dezinformacijama. (Dodatak 1, stranica 36) 4) Suverenitet drzava je izgubljen: Krizni odbor unutar WHO-a dobio je ovlast da poništi odluke koje su suverene države donijele u vezi sa zdravstvenim mjerama i umjesto toga odluke kriznog odbora postale su obvezujuće. (Članak 43 – stranice 21-22) 5) Promjena iz SZO kao savjetodavnog u obvezujuće tijelo: Sveukupni karakter SZO mijenja se iz savjetodavne organizacije koja daje preporuke u upravno tijelo čije objave postaju pravno obvezujuće. (članak 1. i članak 42. stranica 22.) 6) Potencijalni prije nego stvarni hitni slučajevi: Opseg IHR-a uvelike je proširen kako bi uključio scenarije koji imaju samo "potencijal utjecati na javno zdravlje". Ono što se može smatrati da utječe na javno zdravlje može uključivati područja kao što su klima, životinje i zdravlje. Ono što predstavlja "potencijalnu hitnost" definirano je međunarodnim humanitarnim pravom i ne može se osporiti. Kako bi se utvrdilo postoji li takva hitna situacija, IHR zahtijeva opsežno praćenje i izvješćivanje. (Članak 2 – stranice 2 i 3) 7) Uvodi se planirana ekonomija: glavni direktor WHO-a ovlašten je jednoglasno proglasiti "potencijalnu izvanrednu situaciju" i dana mu je kontrola nad sredstvima za proizvodnju zemlje. Kroz “plan distribucije zdravstvenih proizvoda”, određene će države biti određene za opskrbu proizvodima za kontrolu pandemije prema uputama WHO-a. (Članak 13A – stranice 12-14) 8) Globalna zdravstvena potvrda: SZO je ovlašten uspostaviti sustav globalnih zdravstvenih potvrda u digitalnom ili papirnatom formatu, uključujući potvrde o testiranju, potvrde o cjepivima, potvrde o profilaksi, potvrde o oporavku, obrasce o lokaciji putnika i izjavu o zdravstvenom stanju putnika. (članci 18., 23., 24., 27., 28., 31., 35., 36. i 44. i prilozi 6. i 8. – str. 16. – 20. i str. 22. – 24.) 9)P otencijalno golemi financijski troškovi: Zemlje članice, uključujući Švedsku, morat će platiti značajan dio državnog proračuna za zdravstvo WHO-u uz potpuni imunitet od potencijalnih zahtjeva za naknadu štete. (Članak 44A – str. 25) 10) Obveza međunarodne suradnje: Sve zemlje članice bit će obvezne izgraditi, osigurati i održavati infrastrukturu u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom na svojim graničnim prijelazima. (Dodatak 10 – stranice 50 – 51) IHR=The International Health Regulations Linkove na ove ovlasti mozete naci naci OVDJE
|
|
|
WHO
Nov 6, 2023 16:09:49 GMT
Post by Stock on Nov 6, 2023 16:09:49 GMT
Da. Izgleda to je bas tako. Zbog svega ovoga cu promjeniti naziv AgendE "C19" u "Zdravlje i SZO"
|
|
|
WHO
Nov 6, 2023 16:25:38 GMT
Post by istrazuj on Nov 6, 2023 16:25:38 GMT
Zbog svega ovoga cu promjeniti naziv AgendE "C19" u "Zdravlje i SZO" I treba... Samo totalni debili jos vjeruju ovoj zlocinackoj Rockfellerovoj organizaciji - a na zalost, takvih je 99.9999% svih tzv "doktora"... Sa radoscu ce opet ucestvovati u sljedecem genocidu, bez da trepnu... Klace i djecu, kao sto su i do sada... Jedina nada je da ce ta neinteligentna stoka tzv "doktori" - zestoko natrovala i sama - uz ovom prvom genocidu... A koliko cujem iz izvora povezanih sa bolnicama - to i jeste slucaj... Naravnoi, ti idioti - nema sanse da skontaju da im je svo to ZLO od "vakcina" koje su uspricavali i sebi i drugima... Ama nikakve.
Evo zanimljiva prica... Prosli vikend bio u Mostaru i vozim se u taksiju... Onako malo glupog cavrljanja sa mladjim soferom (30tak godina)... Uglavnom, covjek mi kaze da je sjeban skroz, ali da doktori - nemaju pojma o cemu se radi... ( tacno sam se zaibretio ) Rekoh - jarane, da li si se nabo na "vakcinu" c19? Kaze - Jesam, ali je to davno bilo...
Jbg, jedino sto sam mu mogao reci je da uzima NAC (kojeg ima kupit u MO svugdje) - a za kojeg provjereno znam da djeluje... (2 covjeka sje
bana od "vakcine" vraceni u zivot)... A do njega je samog sta ce radit... Bude li vjerovao tzv "doktorima" - ne bih rekao da mu se dobro pise.
|
|
|
WHO
Nov 7, 2023 22:11:12 GMT
Post by Stock on Nov 7, 2023 22:11:12 GMT
Nažalost, ova Agenda nije nestala sa Ukrajinom i sada sa Gazom (geopolitikom) kako su optimisti možda vjerovali. Sezona gripe počinje, a sa njom i "nove mutacije" C19 za koje su, srećom, već pronadjene, testirane i proizvedene nove vakcine kojima se oni najvjerniji mutanti već nabadaju. TV pomalo počinje sa proizvodnjom paranoje, ne u tolikom obimu kao prije dvije godine, ali se narativ polako pumpa. Kojom brzinom će nastaviti zavisi od broja umrlih koji je, za sada, na nekom normalnom broju prije 2020te. U ove zadnje dvije godine, ja sam očekivao veći broj umrlih (novu grafiku ću postaviti kada izadje statistika za septembar), ovdje u Švedskoj. Odavno nisam pogledao Evropsku statistiku, a dok sam I to pratio primjetio sam da taj broj varira od države do države. Što me vodi do sljedećeg zaključka... Čorba koju su skuhali, u jednom djelu udara direktno na mortalitet, a u drugom na natalitet. Ili, u trećem dijelu, paralelno i na smrtnost i na broj rodjenih tako da, ako se gledaju "velike cifre", prosjećan gojim ne može primjetiti neke velike oscilacije u odnosu umrli-novorodjeni. Pogotovu ako im o tome mediji ništa ne govore. Još jedna bitna stavka, a o kojoj ranije nisam vodio računa, je odnos useljenika i iseljenika (u ovom slučaju za Švedsku) pri računanju na 100 000 stanovnika. Taj broj je, u zadnjih 20 godina, uvijek 2:1, što će reći da ako se iz Swe iseli 50 000 ljudi, doseli se 100 000. O ovome ću kada sredim novu grafiku.
Volio bi da se varam ali... upozorenje iz SZO o novom, opasnom virusu, njihove nove ovlasti koje stupaju na snagu za par sedmica (tiho, u sjeni ovih geopolitičkih Agendi), sadašnje medijske pripreme pred predstojeću sezonu nahlade i gripe, izmjene i dopune današnjih zakona koje daju ovlasti vojsci da pomogne policiji u "obuzdavanju kriminaliteta"... trasiraju put u, za nas, dobro tešku 2024. godinu.
|
|
|
WHO
Nov 8, 2023 17:37:58 GMT
Post by istrazuj on Nov 8, 2023 17:37:58 GMT
Pa i meni se cini da se ne varas...
Zasigurno se cifutarija-sotonjare nece odreci efikasnog cipovanja gojimske stoke. Pogotovo sto ta stoka - jos i danas (dakle nakon svega) - trci po nove porcije "vakcine" blejeci od srece
Evo ... danas jos jedan kolega (uzgred odlican injzenjer, ali jbg "skolovan") - iz biroa sav u stresu otrca 15 do 3 - da se nabode na "vakcinu"... Kad se vratio, sav ozaren a oni ostali ga podrzavaju i bodre Da nisam dozivio - ne bih vjerovao... Naravno nije mi ni palo na pamet da ga pitam na sta se nabo... I onako je svejedno...
Ja licno mislim da je ovaj genocid ljudi (gojima) po cijelom svijetu napravljen: - preuranjeno - (jer da si cifutari cekali jos 10tak godina, duplo bi se vise gojima nabolo)... - iskljucivo zato sto im se zlocinacki sistem "shekela" (Ponzi piramida) urusava rapidnom brzinom... (iskren da budem, iznenadjen sam da je ovoliko opstala, ali gledajuci gojimski idiotizam oko sebe - vidim da je sve moguce...)
Dakle, sad su skontali da se nije dovoljan broj gojima nabo na cifutarski otrov a njima - govnima kamatarskim - jedino je "dovoljno" da se svaki gojim nabode, da bi ga kontrolirali kao stoku = "gojima"... To prakticno znaci, da cak i uspiju pobiti 7 milijardi gojima (cifutarska "kontrola populacije") - ostace milijarda koja ce im tikve cifutaske otkinuti - i u paklu... (uz prkos najglupljim od najglupljih - banditima tzv "policiji" koja ce ih za "shekele i benificirani" ne samo cuvati, nego i vlastitu rodbinu pobiti...)
E zato mislim da je prakticno NEIZBJEZNO za cifutare - da naprave "treci svjetski rat"... I mislim da ce nesto takvo i zapoceti za maximalno mjesec-dva...
Naprosto - ne mogu dozvoliti da se cifutarska piramida "shekela" urusi, a idioti gojimski - pronadju NOVO (necifutarsko!) sredstvo razmjene... To je ocito anatema! Dakle ocekujem pocetak "treceg svjetskog rata" vrlo brzo...
Medjutim, to ce biti slicno ovim govnima od "izvjestavanja" koja dolaze iz Ukrajine i Palestine. Novinarski sljam - ce izmisljati, lagati i preuvelicavati - svako govno... Naravno padace i "atomske" bombe (premda nikad ni jedna nigdje nija pala - osim u u idiotskim "skolskim knjigama i istoriji")...
Mozda ce nas na kraju napasti i oni "vanzemaljci" - a cifutari ce "hrabro" poslati glupe gojime u jos mnogo bratoubilackih ratova... Sve do trenutka kad idiotizirani gojim - koji na prosto NE ZNA zivjeti bez cifutarskih "laznih shekela" - ZAVAPI za cifutarskom "pomoci"...
A "pomoc" je naravno sve ono sto nam je Klaus Schwab i njegovi psihopati - vec objasnio da nas (i nase potomke) - ceka u njihovoj cifutarskoj-sotonjarskoj "buducnosti"...
|
|