Post by istrazuj on Sept 17, 2023 20:00:55 GMT
Evo igrom slucaja, odlucio sam ovdje da kod Stocka nastavim ovu sazetu pricu o Novoj Kronologij od Anatolija Fomenka.
Takodjer cu cijelu (skracenu) pricu podijeliti u vise epizoda (mislim da ce ih biti 7) - a na kraju predpostavljam da cemo imati tesko lamentiranje o Matriksu kojeg opisuje Fomenko
Dakle, prvih 4 epizode sam vec objavio kod Aleksandre, ali ovdje cu ih ponoviti tako da imamo cjelinu na kraju.
Uzgred:
- SVAKOM je dopusteno da kopira, siri dalje (pa cak i manipulira ) - sve sto sam napisao...
- SVAKO je sam za svoje postupke odgovoran...
Krenucemo od pocetka...
E sad, gdje je pocetak?
hehe...
Sad je postalo poprilicno popularno da se prica o „Tartariji“ na „alternativnim“ medijima i moram priznati, nakon sto sam pogledao par emisija, pored pojedinih zanimljivosti (koje meni izvrsno sluze za uklapanje u cijelu pricu) - generalno tu ima puno baljezganja bez smisla. Naravno, svi se pozivaju na Fomenka, ali vidim da prakticno niko nije procitao ni 10tak stranica o tome sto je covjek pisao. (Sve mi se cini da je ta iznenadna poplava „Tartarije“ jos jedan pokusaj zataskavanja cijele price tj razvodljavanja na 100tine pravaca...)
Dakle, pokusacu u izuzetno kratkim crtama da sklepam u neku cjelinu ono sto je Anatoly Timofeevich Fomenko i njegova ekipa istrazio i dokumentovao u „Novoj Kronologiji“ .
hehe...
Sad je postalo poprilicno popularno da se prica o „Tartariji“ na „alternativnim“ medijima i moram priznati, nakon sto sam pogledao par emisija, pored pojedinih zanimljivosti (koje meni izvrsno sluze za uklapanje u cijelu pricu) - generalno tu ima puno baljezganja bez smisla. Naravno, svi se pozivaju na Fomenka, ali vidim da prakticno niko nije procitao ni 10tak stranica o tome sto je covjek pisao. (Sve mi se cini da je ta iznenadna poplava „Tartarije“ jos jedan pokusaj zataskavanja cijele price tj razvodljavanja na 100tine pravaca...)
Dakle, pokusacu u izuzetno kratkim crtama da sklepam u neku cjelinu ono sto je Anatoly Timofeevich Fomenko i njegova ekipa istrazio i dokumentovao u „Novoj Kronologiji“ .
Kako je to bilo...?
Sažetak hronologije Anatolija Timofejeviča Fomenka - (sa stajališta Istražuj)
Sažetak hronologije Anatolija Timofejeviča Fomenka - (sa stajališta Istražuj)
U posljednjih nekoliko mjeseci primjetio sam da je Fomenko postao prilično "eksploatisan" na brojnim kanalima o Tartariji i o "poplavi blata"... Iako ne bih na tu temu ušao odmah na početku priče (kasnije će biti riječi i o tome) - do sada nisam pronašao niti jedan "alternativni" kanal koji se ozbiljno bavi temom kronologije, a koju su razvili Fomenko i njegov tim sa Moskovskog matematičkog univerziteta.
Uglavnom, čini mi se da su oni koji koriste Fomenka kao osnovu za priču o našoj - ljudskoj - prošlosti poprilično površno (ili nikako) istraživali na tu temu.
Naravno, nisam pretražio sve kanale, a pretpostavljam da ima odličnih, međutim - za njih trenutno ne znam. (Možda mi neko od vas može dati takav link)
Neću puno pisati o Anatoliju Fomenku (AF) autoru Nove hronologije, ali ću sve uputiti na cio-pediu, koja je prije 3 godine (kada sam prvi put i "otkrio" Fomenka) dotičnu osobu opisala kao "antisemitu". Kako vidim, to se u međuvremenu promenilo (izbrisano je) iz nekog razloga... (pretpostavljam i kojeg )
Uglavnom tip je, prema cio-pediji, genije matematike, topologije i astronomije - ali i "teoretičar zavjere i pseudonaučnik" jer se usudio (sa dokumentima i artefaktima) - uništiti smeće današnje tzv "nauke" zvane "istorija" (zasnovane na jezuitskoj laži tj "zvaničnoj hronologiji")
Dakle, Fomenko je, kao i mnogi prije njega, jasno shvatio da je cijela naša "istorija" - gomila gluposti i laži koje samo služe kontroli ljudi i to - u korist onih koji imaju informacije.
Ili kako je Orwell to sažeo:
Naravno, preporučujem svima da malo zarone u materijal na Fomenkovljevom portalu, a možda prije svega u njegov "sažetak" njegove detaljne hronologije:
Ili kako je Orwell to sažeo:
Onaj ko kontroliše prošlost kontroliše i budućnost.
Onaj ko kontroliše sadašnjost, kontroliše prošlost.
Onaj ko kontroliše sadašnjost, kontroliše prošlost.
Naravno, preporučujem svima da malo zarone u materijal na Fomenkovljevom portalu, a možda prije svega u njegov "sažetak" njegove detaljne hronologije:
(Posto se ovdje kod Stocka mogu igrati bojama - pokusacu svaki put kad ubacim neko vlastito lamentiranje, a izvan suke Kronologije - to i obojiti - recimo plavom bojom )
Problem "zvanične hronologije"
Dakle, ocito je da (premda nam to u "skoli" nisu rekli) - imamo realan problem sa "zvanicnom kronologijom, a sad cemo o tome prvo.
Ovdje je, dakle, prije nego što se upustimo u Novu hronologiju od AF – potrebno još ukratko spomenuti ono što je (dokumentirano) - zasniva to cjelokupno „znanje“ (zvanične) današnje pseudonauke o „istoriji i arheologiji“...
Kronologiju antičke i srednjovekovne istorije u njenom današnjem obliku praktično su upotpunila dva jezuitska sveštenika iz sredine 16. i 17. vijeka:
(Obratite pažnju na te pokvarene jezuitske „njope“)
Dakle upravo na ovih par falsifikovanih knjižica ispod na slici - zasnovana je CIJELA "ISTORIJA" tj. "zvanična hronologija" - koja se "uči" u školama i to vec generacijama - i na cijim su falsificiranoim temeljima ispisane kompozicije vozova (džaba utrošen papir) knjiga i doktorskih radova:
- Joseph Justus Scaliger- (nazvan "osnivačem moderne hronologije kao nauke")
en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Justus_Scaliger - Dionysius Petavius - (koji je "završio" Scalingerovo "rad" tj. - falsifikat...)
en.wikipedia.org/wiki/Denis_P%C3%A9tau
(Obratite pažnju na te pokvarene jezuitske „njope“)
Dakle upravo na ovih par falsifikovanih knjižica ispod na slici - zasnovana je CIJELA "ISTORIJA" tj. "zvanična hronologija" - koja se "uči" u školama i to vec generacijama - i na cijim su falsificiranoim temeljima ispisane kompozicije vozova (džaba utrošen papir) knjiga i doktorskih radova:
A ko zeli moze i sam procitati tu jezuitsku sekalicu od manje od 200 stranica - na kojoj se prakticno bazira cijela nasa "moderna kronologija povijesti":
Zato i ne čudi - da "moderna povijest i arheologija" - želi učiniti SVE, pa i više od toga - da se nikada ne dođe ni do kakve Istine, koja negira lažno smeće koje su "doktori pseudoznanosti učili i/ili čak i predaju" danas goyimskoj djeci svijeta.
I to kroz generacije!
Cijela ta situacija izuzetno odgovara i "Gospodarima Narativa" - koji su i podijelili tim skorojevićima i papagajima tzv „doktorske“ titule i koje bez ikakvih problema mogu kontrolisati kao stado ovaca.
Cijela ta situacija izuzetno odgovara i "Gospodarima Narativa" - koji su i podijelili tim skorojevićima i papagajima tzv „doktorske“ titule i koje bez ikakvih problema mogu kontrolisati kao stado ovaca.
Način na koji su ova dva jezuitska "filantropa" stvorili Narativ (Obmanu) za svoje šefove - imao je nekoliko metoda...
Između ostalih:
Zbog svega toga je praktično nemoguće proći kroz "zvaničnu hronologiju" i naravno rastrgati je na komadiće, ako nemate hladnu, neumoljivu i suvoparnu matematičku logiku.
Toliko su ova dva jezuita zasrala stvar!
Srećom, Fomenko i ekipa imali su i imaju sve što im je potrebno da razotkriju jezuitske laži - poznatije kao "moderna, odnosno zvanična istorijska hronologija"...
Za one koji ne vole čitati - mogu samo preporučiti ovog lika koji je vrlo dobro napisao prvu (malu) knjigu "The Issue With Chronology" - koja se dosta detaljno bavi ovom temom:
www.youtube.com/watch?app=desktop&v=7iOqCGYpJAw
- „Fantomske Refleksije“ stvarnih događaja i ljudi – dakle preuzeli su već postojeće događaje iz svoje nedavne prošlosti, ali su promijenili imena glavnih likova priče (stvarajući „nove povijesne likove“) i mjesto radnje (stvarajući „nove mitove“ " za buduće generacije) - te ih pomaknuli u vremenu i "preslikali" u ta "nova" vremenska razdoblja. Zanimljivo je da su skokovi između "preslikanih" i facificiranih (praktički nepostojećih) događaja - u pravilu u razmaku od 33 ili 66 (odnosno 330 ili 660) godina.
- Povezivali spomenute "Fantomske Refleksije" s "vlastitim" (falsificiranim) "artefaktima", likovima i datumima. (Obično su - što za "sranjstvenike" nije tajna - takva "sabrana djela" bila "pronađena" - baš u trenutku kada je to "znanosti" bilo najpotrebnije... Hehe... Čista slučajnost...)
- Izbrisali doslovno - SVE što nije odgovaralo Narativu - zato jer su ga bili dužni stvoriti nanovo.
Zbog svega toga je praktično nemoguće proći kroz "zvaničnu hronologiju" i naravno rastrgati je na komadiće, ako nemate hladnu, neumoljivu i suvoparnu matematičku logiku.
Toliko su ova dva jezuita zasrala stvar!
Srećom, Fomenko i ekipa imali su i imaju sve što im je potrebno da razotkriju jezuitske laži - poznatije kao "moderna, odnosno zvanična istorijska hronologija"...
Za one koji ne vole čitati - mogu samo preporučiti ovog lika koji je vrlo dobro napisao prvu (malu) knjigu "The Issue With Chronology" - koja se dosta detaljno bavi ovom temom:
www.youtube.com/watch?app=desktop&v=7iOqCGYpJAw
Preporucujem da pogledate i ovo, mozda cak i prije recenzije Fomenkove knjige:
www.youtube.com/watch?v=HvKNRGahDsw
Radi se takodje o knjizi koja koristi AF metodologiju, ali je malo jednostavnijim "meksim" jezikom opisano...
www.youtube.com/watch?v=HvKNRGahDsw
Radi se takodje o knjizi koja koristi AF metodologiju, ali je malo jednostavnijim "meksim" jezikom opisano...
...Počnimo sa Fomenkovom novom hronologijom...
Evo njegove web stranice s puno prevedenog i pristupačnog materijala:
chronologia.org/en/index.html
chronologia.org/en/index.html
Prije svega, moram reći – da je meni lično, nemoguće da se doslovno složim sa svime što je Fomenko rekao i napisao. Prevashodno mislim na "medicinsku i astronomsku nauku". (Druge pseudonauke, poput istorije i arheologije, sam Fomenko temeljito uništava!)...Međutim, i to je razumljivo, jer je Fomenko i dalje "tvrdi" naučnik, univerzitetski profesor, matematičar i astronom, i nije mu lako odustati - baš od svake pseudonauke - koja nam je predstavljena kroz tzv "škole" (debilane*), odnosno "institucije" kojima je jedina svrha - indoktrinacija ljudi.
(*Ovaj izraz DEBILANE - za "škole" a prije svega "fakultete" - posudio sam od nekog sa poratala Logično, a kasnije sam saznao da ga je prvi koristio Miroljub Petrović sa kojim nemam veze, a i nakon par stvari koje sam pogledao - ne slažem se s njim u mnogo stvari...)
U svakom slučaju, čak i kada se ne slažem sa svime što je Fomenko zaključio i objavio, jasno je da je postavio nevjerovatan okvir za bolje razumijevanje – onoga što nam se kao ljudskoj vrsti dogodilo u posljednjih 1000 godina – a što je (namjerno) - skriveno od nas.
E sada...:
- Da li je zaista sve bilo kako Fomenko tvrdi?
- Teško je to sa sigurnošću reći... Međutim, jedino što lično mogu reći sa 100% sigurnošću je da je glupost takozvane "zvanične istorije" koju smo učili po po Debilanama - 100% NETAČNA.
E sada...:
- Da li je zaista sve bilo kako Fomenko tvrdi?
- Teško je to sa sigurnošću reći... Međutim, jedino što lično mogu reći sa 100% sigurnošću je da je glupost takozvane "zvanične istorije" koju smo učili po po Debilanama - 100% NETAČNA.
DODATNA NAPOMENA:
1. Čitajući i analizirajući Fomenkovu hronologiju i masivne dokaze koje on iznosi u javnost, prosječni „obrazovani“ čitalac se vrlo lako može naći u teškoj kognitivnoj disonanci. (međutim, Fomenko i ekipa znaju kako da se izbore sa nepodopštinama „sranjstvenika“ iz msm-a : chronologia.org/en/answers.html
2. Naravno, svako čita i istražuje "na vlastitu odgovornost", a isto važi i za moje zaključke i analize zasnovane na Fomenkovoj hronologiji.
3. Pretpostavljam da će ovo biti u nekoliko nastavaka, jer je Fomenkovih 30 godina rada na ovome više nego masovno.
1. Čitajući i analizirajući Fomenkovu hronologiju i masivne dokaze koje on iznosi u javnost, prosječni „obrazovani“ čitalac se vrlo lako može naći u teškoj kognitivnoj disonanci. (međutim, Fomenko i ekipa znaju kako da se izbore sa nepodopštinama „sranjstvenika“ iz msm-a : chronologia.org/en/answers.html
2. Naravno, svako čita i istražuje "na vlastitu odgovornost", a isto važi i za moje zaključke i analize zasnovane na Fomenkovoj hronologiji.
3. Pretpostavljam da će ovo biti u nekoliko nastavaka, jer je Fomenkovih 30 godina rada na ovome više nego masovno.
Dakle, prije nego što počnem sa mojim "sažetkom", važno je navesti neke "početne i rubne uslove" za cijelo ovo istraživanje o "zvaničnoj" (falsifikovanoj) - istorijskoj hronologiji.
Dakle, moramo početi od NEKAD i NECEG, a ovako je to započeo Fomenko...
Početni uslovi ...
... opisuju - "početak" odbrojavanja vremena i vremenski okvir:
• Prema Fomenku, sva naša pisana istorija - ne seže više od 1000 godina u nazad! Praktično, ponešto možemo znati iz pisanih izvora - ali samo od 10. vijeka Nove ere pa do danas. Sve ostalo je šupljiranje i falsifikovanje pseudonauke takozvane "istorije i arheologije" zasnovane na jezuitskoj Scalijerijevoj lažnoj "nauci" (pseudonauci).
• Prema Fomenku, sva naša pisana istorija - ne seže više od 1000 godina u nazad! Praktično, ponešto možemo znati iz pisanih izvora - ali samo od 10. vijeka Nove ere pa do danas. Sve ostalo je šupljiranje i falsifikovanje pseudonauke takozvane "istorije i arheologije" zasnovane na jezuitskoj Scalijerijevoj lažnoj "nauci" (pseudonauci).
• Fomenko čak i ne pokušava da ide dalje u prošlost od 10. vjeka, već samo opisuje stanje stvari koje nam je još uvjek dostupno kroz mnoštvo artefakata i dokumenata.– (iako je puno toga uništeno tokom vijekova)
• Dakle - AF ne ulazi u istraživanje našeg pravog ili stvarnog porijekla, niti elaborira hipotezu da li je nas (ljude) stvorila neka "napredna civilizacija" ili Bog.
Takva lamentiranja, iako neophodna, uglavnom nisu dio njegovog istraživanja i povezivanja STVARNE hronologije u posljednjih 1000 godina.
Sve jednostavno kod Fomenka i počinje, sa već uspostavljenom civilizacijom i glavnim gradom (Carigrad-Joros-Jerusalem), koji se nalazi na mjestu današnjeg Istanbula.
I to su "početni uslovi" za njegovo istraživanje.
Dakle, POČETAK istorije koja nam je dostupna preko dokumenata i artefakata je negdje oko 1000. godine nove ere.
Dakle, POČETAK istorije koja nam je dostupna preko dokumenata i artefakata je negdje oko 1000. godine nove ere.
Rubni uslovi...
... opisuju fizikalno stanje civilizacije na samom početku našeg odbrojavanja vremena:
• Prema Fomekovim dokazima, civilizacija se formira oko Sredozemnog mora.
• Prema Fomekovim dokazima, civilizacija se formira oko Sredozemnog mora.
Centar civilizacije je Carski grad (Carigrad). Važno je napomenuti da je Carigrad prema svim artefaktima i dokumentima - uvijek i Jerusalim.
Tako se "Civilizacijski centar" uvijek zove - JERUSALEM a Fomenko također dokazuje - da se ovaj Centar vremenom seli s mjesta na mjesto. Tačnije, od 1000-te do danas postojala su 4 Jerusalima! ... Istovremeno se oko Jerusalima formira "civilizacija".
• Carstvo kojim se vladalo iz Jerusalima u 10.-11. veku - Fomenko naziva Romejskim carstvom. (Znači, NE "Rimskim", jer ono nikada nije ni postojao, već je jezuitski "izum" kao i sve što smo "učili")...
• Taj Jerusalim, koji se nalazi malo sjevernije od današnjeg Istanbula, jeste (prema onome što nam je dostupno iz arhefakata) - DRUGI Jerusalim.
Prvi je, prema AF, bio na delti Nila i to je ono što danas zovemo Aleksandrija.
Taj DRUGI Jerusalim - su zvali Yoros prema artefaktima koje pokazuje AF. (Uzgred, danas je Yoros glavno arheološko nalazište iskopavanja "vizantijske civilizacije" (koja naravno takodjer, glupost lažne "istorije") - www.archaeology.org/news/1249-130827-turkey-istanbul-byzantine-castle-yoros
• Sve oko Jerusalima-Carigrada u tadašnjoj "civilizaciji" bilo je praktično - u vazalnom odnosu prema njemu, tj. te geografske oblasti imaju status provincija i podređene su Carigradu.
Vrlo je važno napomenuti da je prema njegovim istraživanjima – svijet u to vrijeme još bio prilično nenaseljen! Pogotovo današnja takozvana "zapadna Evropa"...
• Što se tiče fizičkih artefakata - ne možemo ići mnogo dalje u prošlost od 1000 godina, jer su sve pseudonaučne metode tzv. "arheologije" definitivno prevara koja pokušava da konsoliduje ogromnu OBMANU, a sve ide kroz tzv "škole i naučne akademije"...
(Recimo, metoda poluraspada ugljenika, koju arheolozi hvale kao veliko dostignuće - je, pored ogromne nepreciznosti (±2000 godina) - takodjer i jedno od sredstava masovne manipulacije istorijom.“Sranjestvenici“ su konačno priznali da je ova „revolucionarna metoda“ koja je bila nadaleko hvaljena a mnogi od njih su i „doktorirali“ na ovoj gluposti - poprilično netacna i beskorisna - www.sciencealert.com/radiocarbon-dating-ancient-levant-region-calibration-inaccuracies )
• Činjenica da pisana i materijalna istorijska gradja - nikako ne mogu objasniti više od 1000 godina naše istorije - (iako debilantske pseudonauke bez dokaza i sa falsifikatima tvrde drugačije) - ne znači da život i civilizacije ovdje nisu postojali na tzv. "Zemlji" još od trenutka kada je i stvorena.
(Medjutim, kada je nastao, naravno ne znamo, ali sigurno NIJE kako se to "objašnjava" u jezuitskoj "nauci-kosmologiji" - kroz nekakav "Veliki prasak" ili slične jezuitske gluposti... )
• Dakle, činjenica da trenutno - nismo u mogućnosti da idemo dalje od 1000 godina uproslost, čini mi se da i nije neki veliki problem, jer mi kroz Debilane - ne samo da nismo saznali NIŠTA o našoj pravoj istoriji, nego nas je ista sotonjarska banda jos i obmanjivala – i to kroz nekoliko generacija. (Minimalno 300 godina u nazad)...
Kao što rekoh na pocetku, tema je po malo masivna, ali čini mi se da sada kada smo djelimično postavili vremenske, geografske i društvene uslove za početak priče - priča može da počne...
Kao što rekoh na pocetku, tema je po malo masivna, ali čini mi se da sada kada smo djelimično postavili vremenske, geografske i društvene uslove za početak priče - priča može da počne...
I to kakva priča!
Međutim, to u narednom nastavku.