|
Post by Stock on Jul 15, 2024 9:25:58 GMT
jećam se, kao klinac, kada bi sa starim išao u ribu...više je vode potrošio za sapiranje šoferšajbe u vožnji, nego benzina i gemišta. Toliko bi se mušica naljepilo u tih 10ak kilometara vožnje, da su brisači radili gotovo cijelo vrijeme. Trešnje ranke bi brali već 1.maja. Kavadu (paradajz) I papriku po cijelo ljeto i duboko u jesen. Evo se već par godina vozim par stotina kilometara do ranča...I brisače upalim samo kada pada kiša. Prošle godine sam ubrao jedno stotinjak kila kavade (samo nju sam I posadio), a ove ću ubrat...penis, da budem kulturan i ne iznevjerim trač koji kruži o nama ovdje (osim istražuj, koji je, valjda, nekulturan) po nekim portalima. Iako su I kavade I paprika bacili cvjetove velike kao I prošle godine, samo par njih se zametnulo, kako kažu u zavičaju. Nema ih šta oprašiti je moja teorija. Da li su oprašivače pobili iz vazduha ili ovi poljoprivrednici oko mene koji koriste otrove, ne znam, ali pčela nema. Prošle godine je lavanda vrvila od pčela. I ruže. Ove godine...sve trči trči pa pčela. ar I ostali...kako je kod vas?
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Jul 15, 2024 11:09:32 GMT
Kod mene nema problema, pcela jolko hoces, oprasivanje ko i uvjek odlicno. Jedini problem je vrucina jer kad temperatura prode 30 rajcice ne daju plod. Na visokim temperaturama isto je i sa paprikom a najveci problem je sto ne apsorbiraju kalcij. Zato im trebas pomoci, ja ih prskam i zaljevam svjezim kravljim mlijekom, dok su biljke male i nemaju razvijeno korjenje onda im prskas listove a kasnije zalijevas korijen. Ja odem kod susjeda pa pomuzem kravu tako da imam mlijeka i sakupim ljuske od jaja smrvim i dodam kvasinu da izvuce kalcij iz ljuske, na jednu litru mlijeka dodam 9 litare vode i jednom tjednom zalijem time. Ako nemas oprasicaca jbg. onda rucno uberi tucak i trcaj po cvjetovima. U svakom slucaju u vrtu yrebas saditi i cvijece, neven, kadifice..osim sto tjeraju insekte privlace pcele koje ce oprasivati.
|
|
|
Post by UVIJEK DOBRO on Jul 16, 2024 5:49:50 GMT
Ovdje je ok. Čak sam nakon nekoliko godina vidjela dosta bumbara, što mi je bilo iznenađenje. Stvarno ih nije bilo nekoliko godina. Za pčele ne znam, mislim što se tiče konkretno ovih koji imaju košnice i bave se proizvodnjom meda; no ovako što ja primjetim - ima ih. Ima i puževa ove godine, zmije da ne spominjem....Ne mogu konkretno pisati, no kako ja vidim sve ovo ove godine - nekako mi je bolje nego prijašnjih. Osim ove vrućine. Pisala sam kako sam uzela na đakovačkim bregima manje imanje, napušteno godinama, pa tamo redom sad sređujem. Prošli tjedan smo prespavali vani u onim mornarskim vrećama za spavanje - bilo je komaraca, ali ne toliko kao u gradu i moram reći kako sam se nakon duljeg vremena pošteno naspavala vani. Bilo je i trešanja tamo, ima i šljiva (mada ne previše), vidim biti će i oraha i lješnjaka. Ne znam, no izgleda mi ok. Može biti i griješim. Nisam do sada živjela nikada na selu, osim u Kopačkom ritu nekoliko godina - no, ovo se jedno sa drugim ne može usporediti. Osobno imam stav, unatoč sunčevim bakljama i radijaciji, i unatoč pomicanju polova - kako su svi ovi vremenski ekstremi - ljudskih ruku djelo. Mislim kako je ovo zasijavanje atmosfere - evo, konkretno kod nas je priznao šef DHMZ kako zasijavaju nebo srebrnim jodidom. Činjenica je kako taj spoj privlači na sebe vodu (odatle dolazi tuča veličine teniske loptice), ali također na svjetlu stvaraju tzv koloidne spojeve - to bi moglo biti ta opna koju imaš neprekidno osjećaj da je napravila nekakvu vrstu zatvorene kupole. Može biti i razlogom što nije više sunce onako blistavo i žuto, nego je nekako bijelo - kao nekakva velika umjetna led rasvjeta. Mislim kako zbog toga i nema dovoljno zraka, ne prolazi onaj hladniji zrak iz viših slojeva atmosfere. Pisala sam i prije kako njihovi PR trikovi i naslovi - mislim time na tzv 1,2,800 Generacije - ipak nisu ono što se prezentira. Kada sjednem raditi nekih dana, imam par strojeva koje upalim - mada nemam klasični bezični modem (osim na ovom laptopu za piskaranje) - i kako živim u blizini pošte, gdje ima nekoliko različitih prijamnika i repetitora - jednostavno nekada počne užasno zujanje u glavi i ušima (imam inače tinitus povremeno), pa onda prestane. Dakle, gotovo sam 100% sigurna kako roknu sa vremena na vrijeme one, ili izrazito niske frekvencije (koje izazivaju glavobolje, mučnine), ili one izrazito visoke (izazivaju osjećaj prženja kože, kao da goriš iznutra) - što nema ali baš nikakve veze sa bilo kakvim potrebnim IT vezama. Zna se jako dobro kolike visine i koliko je potrebno za normalne IT potrebe. Neću sada naširoko i brojevno o ovome, nemam vremena. Osim toga, prije neku noć sam bukvalno vidjela oblake na vedrom nebu kako se formiraju Bog te pita odakle - u obliku riblje kosti (kako bi najjednostavnije objasnila). Mislim kako je to HAARP. Jer, uzorak je isti kao kad lupiš po stolu gdje stoji čaša vode - oni valovi koji se pojave u čaši - su isti kao ovi koje sam vidjela na nebu. Poanta - po meni su ovi vremenski ekstremi su ljudskih ruku djelo. Jest kako je ljeto i mora biti vruće - no, nema zraka i nekih dana bude toliko pritisak nizak da ljudi bukvalno lude, kao i te oluje koje traju nekoliko sati - to su nam idioti pripremili kao najnovije iznenađenje. Dakle, to je to....mislim i da danas prekinu sa zasijavanjem neba, dok se to sredi i unormali, trajalo bi godinama - no, kako znamo s kim imamo posla - onda i znamo kako nema šanse da oni prestanu. Zato, sretno svima. U svakom pogledu.
|
|
|
Post by istrazuj on Jul 16, 2024 15:16:54 GMT
Stock , Ono za puževe i pivu je odlično Rekao sam ženi, jer se ona sa tim bavi, za razliku od mene koji sam samo napravio one kutije i napunio ih zemljom - ništa niti znam niti pokušavam tu... Što se tiče posipanja - ovdje pisipaju kao sumanuti. Međutim nemam nikakav osjećaj da li ima pčela, muha i komaraca kao prošle godine... Čini mi se da ih ima puno, ali nemam nikakvu predstavu. @ UVIJEK DOBRO, Što se tiče sunca, čini mi se da prži kao i prošle godine, ali je osjećaj veće vlažnosti tu. Sa druge strane, kako sam bio u zavičaju par dana po najvećoj vrućini - tu me je "fenomen sunca" iznenadio u ranim jutarnjim satima... Ogroman krug u kojeg možeš direktno gledati - na žućkasto smeđem horizontu - u ranim jutarnjim satima... (a o nebeskom svodu i "geometrijskom obliku" Zemlje sam dosta pričao i ranije )
|
|
|
Post by Stock on Jul 17, 2024 8:34:53 GMT
Interesantno... Znači kod vas sve fercera ksko treba sa oprašivaćima, a ovdje, bar meni tako izgleda, kao da su gotovo pa nestali. Ne znam...pitaću jednog drugara koji se bavi pčelarstvom primjećuje li promjene.
Što se tiče zujanja u ušima koje Uvijek Dobro pominje... I ja to primjećujem već jedno duže vrijeme, ali sam pravdao mojim hobijem. KAda sjedim i pravim one moje stvari, slušalice su mi na ušima i kako volim glasniju muziku tako tome nisam pridavao neku posebnu pažnju Medjutim...kada sam preselio na Ranč prije par mjeseci, primjetio sam da postajem i umoran, umorniji nego obično, a nakon manjeg fizičkog rada nego obično. E, to sam pravdao vremenom. Jer je vrijeme ovdje katastrofa. I ima sigurno dobrog udjela u tom umoru.
Ali se odlučim da izmjerim i moj pritisak...I nije baš da je kao kod tridesetogodišnjaka. Pogotovu donji, onaj što ga zovu srčani. Žena mi donijela one tablete za tlak koje sam odbio piti prije par godina i već par dana čvaknem jednu dnevno. Jebi ga...saransak (bijeli luk) nije pomogao.
I tlak je došao u normalu, zujanje nije prestalo ali se smanjilo i umor ne dolazi tako brzo.
Pa eto...da znate. Šupak Stock pao I koristi tablete.
|
|
|
Post by istrazuj on Jul 18, 2024 6:32:15 GMT
... Ali se odlučim da izmjerim i moj pritisak...I nije baš da je kao kod tridesetogodišnjaka. Pogotovu donji, onaj što ga zovu srčani. Žena mi donijela one tablete za tlak koje sam odbio piti prije par godina i već par dana čvaknem jednu dnevno. Jebi ga...saransak (bijeli luk) nije pomogao. I tlak je došao u normalu, zujanje nije prestalo ali se smanjilo i umor ne dolazi tako brzo. Pa eto...da znate. Šupak Stock pao I koristi tablete. Stari, Šta te boli qrac šta će ko "misliti"... Pa da je makar 30% gojimluka mislilo - nikad plandemija kurtone ne bi mogla proći. Truju nas svakodnevno iz zraka, vode i zemlje, te je pravo čudo da nas ima još živih. (šta više, imam neki osjećaj da čak i više zasipaju ruralna područja, jer preglupi "školovani" gojimluk će trčati sam na svaki "buster" u tzv civilizaciji... Eto vidio si i sam u Švedskoj, koja čak nije imala nikakav teror pLandemije - skoro sva "gradska raja uključujući tzv buntovnike poput pankera i rokera" 🤣🤣 - se nabola kao zadnji ovcoidi)... ... Moje mišljenje je tu uvijek isto... Koristi sve što ti je pri ruci - jer smo u teškom ratu... Sad, da li ćeš koristiti šmajser, kalešnjikov ili zbrojovku - kakve veze ima... 😂 (nekad čak pomislim da smo (kao ljudska rasa) u ratu i protiv "vanzemaljaca" kao u onom filmu "They live")... Sa druge strane, otvoren sam za sve "alternativno" - a dosta toga sam isprobao... Ne znam jesi li pored saransaka koristio bilo šta drugo, međutim ovako ofrlje, ja skoro za sve koristim Klor-dioksid, kojeg možeš (još uvijek kupiti na Amazonu napr, ali kao "dezinfikator bazena" 🤣)... www.amazon.de/CurcuWid-CDL-CDs-Chlordioxid-Fertigl%C3%B6sung/dp/B01MRY7YFL... Pomekad koristim i NAC (NIKAD zajedno sa klor-dioksidom) uz uvijek dobar rezultat: www.amazon.de/Sanuvit%C2%AE-Hochdosiert-N-Acetyl-L-Cystein-Bioverf%C3%BCgbarkeit-Vertr%C3%A4glichkeit/dp/B07X58JBY8/ref=mp_s_a_1_1_sspa?crid=14WUULK5AWGZB&dib=eyJ2IjoiMSJ9.PqTjqJRqQ2yQMRIDivpYN6yh0YslbyhMce7h7Nuxq_h6HyPevQb_Fn4qK5QJSUJ8f6onHC0kdrXVPvAcAkSjJnJFMQPseE4AKKERmZTKRqEIH1J43hPGEN16DZ1iixL5XuQeuXKflzMF58ucjQ6orIVf1s7XsRnNHtk2QkTC4EKJ7tyJDq-UtvMIov8QoTBfD9v3JIgNgTAEMNV37n1Xog.22NDK7LDxTUzPExHEfivRLgtt1WYVsMp7oXEDf5cqoE&dib_tag=se&keywords=NAC&qid=1721284209&sprefix=nac%2Caps%2C605&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9zZWFyY2hfYXRm&psc=1Također sam čuo (nikad probao) čaj od maslačka... Navodno čini čuda za regulaciju pritiska.
|
|
anna
New Member
|
Post by anna on Jul 19, 2024 19:26:35 GMT
u svezi tableta za tlak,probajte XXL TENSIVEL,na biljnoj su bazi(maslina,glog i bijela imela),isprobano djeluje a nije kemija.antioksidansi su obavezno u ovo nenormalno vrijeme i to od OSTROVIT 17 ANTIOXIDANTS(kurkuma,japanski bagrem,sjemenke grozdja,gorke narance,zeleni caj,bazga,divlja ruza,sipak,trans resveratrol,reducirani l.glutation,hesperidin,quercetin dihidrat,beta karoten,ekstrakt korijena djumbira,alfa lipoicna kiselina,ekstrat psenicnih klica i t.)sve se moze nabaviti u www.tvornicazdravehrane.com.ja jos uvijek vjerujem samo u biljke!
|
|
|
Post by Stock on Jul 21, 2024 14:50:47 GMT
Hvala Anna! Tlak je došao u normalu pa ću prestati sa ćopanjem ovih gov...tableta i prešaltati se na maslačak i ove biljne ljekove.
|
|
|
Post by Stock on Sept 2, 2024 7:58:46 GMT
Ovo više da arhiviram da imam jer evo...I seljaci se hvataju za glavu. Ne znaju šta se dešava. Ja sam prošle godine ubrao skoro 100 kg paradajza. Možda je to bila početnička sreća. Ali ove...nula bodova. Zametne se cvijet, cvijeta kako treba i onda se jednostavno osuši. Ne znam da li ću ubrati dovoljno za malo jaču salatu kada dodju gosti. Da li je do oprašivaća ili su poklopili nečim, na znam.
|
|