|
Post by Stock on Jan 19, 2024 19:14:05 GMT
Zada istrazuj temu za razmišljanje, a nije da nisam o tome razmišljao. Ima tome I 30 godina. Ali, da prvo prebacim par postova sa teme koju je ar pokrenuo, da ne prznimo tamo, ako se nadje još neko zainteresiran da o ovome nabilava.
Evo... Uzmi sam sebe - sa svim znanjima koje si do sad u debilani ("pećini") stekao - kakav bi ti sistem uspostavio - i to NAKON: .... što je ćifutarska-sotonjarska banda (ona koju vidimo i o kojoj naklapamo) - pohapšena i streljana... .... što su se sve banke - (privatne CENTRALNE-"narodne" prije svega) - raspale zajedno sa ćifutarskom ponzi shemom...
Huh...da je na to pitanje tako lako odgovoriti, već bi to autoriteti i sveti ljudi uradili. I odradili. Ali, hajde da probamo... Ali kako si me ograničio sa onim "NAKON što su uhapšeni i streljani", mala izmjena uslova... PRIJE streljanja bi izmuz'o informacije iz njih. I sve prenosio u živo da SVI ljudi ZNAJU šta su sakrivali od nas.
A onda bi morali sjesti, oformiti komisiju, koja će raditi na prijedlogu programa kojim će se predložiti članovi Centralnog Komiteta (CK) koji će zatim predložiti plan i pravilnik CK, a kojim će se utvrditi odgovornost i prava svih gojima, koji će se dekretom ponovo proglasiti ljudima.
Kada završim obračun za prošlu godinu I odradim budžet za ovu, napisaću detaljniji plan za sprovedbu ovog ne tako teškog, problema.
|
|
|
Post by Stock on Jan 24, 2024 16:27:28 GMT
Nisam rodjen juče, ali sam ipak pomalo naivan u mojoj vjeri u ljude. U stvari, bolje je reći, u mome povjerenju u ljude, pošto o vjeri diplimo na drugim temama. Zbog toga ću, nakvjerovatnije, upadati u kontradiktornosti, pokušavajući opisati "sistem koji bi ja uspostavio".
Već sam par puta pokušavao okrenuti i pokrenuti priču o našoj ulozi ovdje, na ovom planetu, ali nije baš da je odziv bio veliki. A bez odgovora na to pitanje, teško da ćemo doći na zelenu granu. Naravno da su pitanja koja trenutno razglabamo na nekoliko tema (religija, vjera, istorija...) bitna za razumjevanje i ove teme, ali bez saznanja o našoj pravoj ulozi ovdje...teško da mogu nešto pametno smisliti. Zašto? Pa upravo zato što su nas generacijama formirali da izgubimo smisao bitisanja u ovom fizičkom svijetu. I onda lutamo, "školujemo" se I vrtimo u onom točku, u kafezu, kao hrčci. I svakog prvog u mjesecu čekamo šekele da bi ga mogli preživjeti. Jer njima kupujemo hranu koja nam daje energiju da bi mogli pokretati onaj točak u kafezu.
Onda imamo one koji zagovaraju "budjenje"na ličnom nivou i to je, djelomično tačno. Ali ako ćemo čekati da se svi, ili bar dovoljna većina, probudi...načekaćemo se. A i to "budjenje" ima 100 različitih oblika. Jedni bi ovako, drugi onako...I na kraju, ko rogovi u vreći.
Dakle, nije lagan zadatak odgovoriti na ono pitanje koje Istražuj postavi...
Nastaviću...kada ohanem...
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 25, 2024 19:08:13 GMT
Pa ono u suštini u pravu si, jer stvarno niko od nas nije nikad niti zamislio neko bolje društvo od ovog kontroliranog od ćifutarskog-sotonjarskog kulta računovođa... A kamo li da je živio u njemu. Ima duduše izvjestan broj ljudi koji su dublje o tome razmišljali i čak i pravili modele, međutim jbg - niko nije probao... Ne da ovaj Kult računovođa, koristeći uvijek - beskonačnu glupoću gojima, koji im je i galvno oružije terora - nad drugim gojimima...
Evo ovdje ima jedan sajt (poprilično star) ali aktuelan, sa odličnim objaćnjenima i sa poveznicama na druge sajtove koji o ovoj temi lamentiraju:
Kako ja to vidim u grubo, potrabno je napraviti samo društvo KONTRA ovog ćifutarskog - baziranog na piramidi zla. A da bi piramida ZLA opstala (pored gojimskog nadobudnog-glupog idiota) ćifutari trebaju, uvijek 2 stvari: Šekeli - (iz ničega)... Narativ - (sva ideologija iz tzv - "škola, vjerskih ustanova i tzv dršave" - totalno LAŽ za glupog gojima)
Dakle kontra bi bilo: Pošten novac (bezkamatni!) - kao sredstvo razmjene Transparentnost i Istina (umjesto ćifutarskih "tajnih službi" i idiotskih "renomiranih institucija" za indoktrinaciju)...
Dalje će stvari ići same od sebe... Međutim, da bi tu ovo društvo došlo, izgleda da treba da prođe još izvjesno vrijeme terora i genocida (za koji su uvijek zaduženi gojimski idioti "na pozicijama" u ćifutarskoj piramidi ZLA)...
Zato kako sad gledam na to - sve ovo što se trenutno dešava - a to je raspad sistema i to sa "vrha" (tj kriminal, korupcija, pedofilstvo, transdženderizam, razvrat itd...itd...) - i što svi ljudi mogu vidjeti, jeste očito samo jedna POTREBA.
Kako će, naime - idiotizirani gojim - bilo šta skontati ako misli da je (ćifutarski zločinački) sistem u kojem živi kroz generacije - "sasvim ok i ljudski..."? Upravo zato, oni "školovani" i jesu definitivno najgluplji - jer "imaju" nešto od sistema (bar oni tako misle)...
Čisto za napomenu: Prije nekoliko godina sam posjetio Vinču kod Beograda, tj one iskopine o "Vinčanskoj kulturi"... Stvar je fantastična, čak i sad kad znam da praktično sve što "nauka" govori - mogu mačku o rep... Uzgred, ovi arheolozi Vinče (premda "školovani") - nisu priznati od main-stream "autoriteta" 🤣
Dakle, vodič nam je objasnio sljedeće o toj (navodno) 7000 godina staroj kulturi sa Balkana: - imali su sve njihove ljudske potrebe - u potpunosti ispunjene...
- zivjeli su u kućama koje su praktično kvalitetnije nego ove današnje (recimo imali su podno grijenje u tium kućama)...
- nisu ratovali 2000 godina (dakle nisu našni likakvu oružije rata) koliko god duboko kopali - cijelih 2000 godina...
- izgleda da im je osnova bila - "NE čini štetu drugom"...
- zajednica je imala pristup vjerovatno sličan onom UBUNTU (iz Afrike), tj zajednici je dobro - kad je svim pripadnicima dobro.
- piramida moći nije postojala, ali je "piramida respekta" postojala. A respekt se sticao - koliko su dobro napravio za Zajednicu...
Eto par rečenica za dalje nabilavanje 🤣
|
|
|
Post by hariveda on Jan 27, 2024 21:56:18 GMT
@ Stock:Vas dvojica niste primijetili, ali Isus je već objasnio kako treba postupati: "Tko je bez grijeha neka baci prvi kamen". U prijevodu: nema ništa od strijeljanja, ali uhićenja nisu zabranjena. Gore navedena strijeljanja su npr. bila omiljeno sredstvo komunista, koji nisu marili za Božje odredbe.
Sve je to već napisano i objašnjeno u svetim knjigama. Problem počinje ako se ne vjeruje tim knjigama i ljudi krenu izmišljati neke svoje teorije o ulozi ljudi na ovom svijetu. Postoji buđenje na duhovnom nivou (sveti ljudi) i na materijalnom nivou (što može uključivati sve od teorija zavjera do početaka vjerovanja u božansku objavu).
@ istrazuj:Prema Vedama, u dalekoj prošlosti su postojala mnogo naprednija društva, ali ona su funkcionirala zato što su tada bila naprednija vremena i provodili su ih napredniji ljudi. "Novac ni iz čega" nije neki problem, dok god se ne zloupotrebljava. Evo recimo, svi bi mogli dobiti tzv. osnovni dohodak BEZUVJETNO i nitko ne bi morao gladovati i kopati po kontejnerima. Narativ nije potpuna nego djelomična laž. Samo ono što vladari iz sjene smatraju opasnim ili nepoželjnim se cenzurira ili manipulira. To je u redu, ali za to su potrebni pošteni, moralni, probuđeni ljudi. A nema morala bez vjerodostojnog vjerskog sustava. A nema takvog sustava bez svetih ljudi i svetih knjiga. Taj vodič samo priča aktualne teorije za koje bi se čak moglo očekivati da se slažu sa mainstream narativom "nećeš imati ništa i biti ćeš sretan"
|
|
|
Post by Stock on Jan 28, 2024 10:49:43 GMT
Dakle kontra bi bilo: Pošten novac (bezkamatni!) - kao sredstvo razmjene Transparentnost i Istina (umjesto ćifutarskih "tajnih službi" i idiotskih "renomiranih institucija" za indoktrinaciju)... Malo nedostatak vremena, malo bezvoljnost i ja se uljenih i ništa ne pišem već nekoliko dana. A mislio sam, polako, doći do ovoga što istražuj ubaci...Pošten novac.
Moje mišljenj je da to ne postoji. Koji novac je - pošten? Samo zato što je bezkamatni, to ne znači i da je "pošten". Pošten bi bio da i u BiH i Ruandi kilo kavade (paradajza) košta isto. Jer, energija utrošena u taj rad (od rasada do ploda) je ista. Ili za bilo koji drugi rad. I pitanje je samo vremena, kada će računovodje izaći iz tame i ponovo "organizovati" društvo sa svojim "autoritetima".
U tom idealnom društvu nema mjesta... ili... ne bi trebalo biti mjesta ni za kakav "novac". Kako doći do tamo?
|
|
|
Post by Stock on Jan 29, 2024 22:29:07 GMT
... A onda, sa svim ovim "znanjem" što mi je ukucano u glavušu, pokušavam zamisliti kako doći u to društvo u kojemu novac...eto, nek bude sredstvo za razmjenu dobara, nije potreban. Jedni kažu, sve je do "budjenja" nas kao jedinki. Ali, svjestan sam da se, kako već napisah, istovremeno neće osvjestiti dovoljan broj potreban za promjenu. Vjekovi stvaranja raznoraznih podjela su I napravili od ljudskog roda ovo što smo danas. Od religija, nacija...evo danas rodova, začinjeno sa novcem kao glavnom drogom koja služi za kupovinu energije koja nam potrebna za život, a onima koji ga stvaraju, taj novac, kao sredstvo kojim vladaju. Vremenom smo I sami postali roba koja se prodaje i kupuje. A da to, još uvijek, ne primjećujemo.
Mala digresija... Ako smo na ovom Planetu od Početka, kao što su oni dobri mikroorganizmi u Nama od našeg rodjenja, onda bi nam trebala biti jasna naša uloga. Ali, ako smo Paraziti koji smo došli ko zna kako i ko zna odakle...onda je uloga još jasnija. Ili smo napadnuti od Parazita, vispreno zamadjijani novcem i vjekovima zatupljivanja, postali nešto što u biti nismo? Pogledajte samo kako proizvodimo energiju... I zapitajte se kako su to osvjetljavali gradove prije par stotina godina, o čemu je Istražuj malo pisao, bez nafte? Gdje nesta to znanje? Kako nestade?
I kako to proizvodimo energiju zadnjih stotinjak godina?
Ako ćemo se složiti (a hoćemo, znam) da nafta nije nastala raspadanjem dinosaurusa i da se stalno obnavlja...zar onda ova naša Planeta ne liči na neki organ, kao organ u našem tijelu, kojemu je potrebna krv da bi funkcionisao? A mi tu krv, naftu, koristimo da bi je ložili, vozili auto...restprodukte za "ljekove", plastiku koja se ne može reciklirati u kompostu??? Ako su okeani, mora I rijeke Planete, limfa u našem tijelu...šta to, onda radimo sa njima? Ili smo Paraziti...ili smo začarani. Treće nema.
Ako smo začarani, kako izaći iz toga? Pa poći iz početka? Ovo kako su nas "učili" u ovih zadnjih 200, 2 000, 20 000 godina (zavisi koga pitaš), nije baš da nam, svima nama, Ljudskom rodu, odgovara. Parazitima odgovara. I mudro su nam prodali muda pod bubrege. I porobili, čini mi se, bez velikog naprezanja.
Saznamo li kako, onda možemo dalje... Jer tada ćemo saznati i tajnu besplatne energije. A onda nam više ni novac nije potreban.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 30, 2024 22:20:59 GMT
Sve odlična pitanja...
Sad napisah podug tekst, a ima veze i sa ovim tvojim lemantiranjem - pa sam malo umoran...
Uglavnom - meni se čini - da je sve ovo što se dešava NEMINOVNO... Naime, ako se bukvalno SVE ne ogoli do kosti - i PARAZITI sami izađu iz TAME - kaako ćemo u opšte znati za njih? A očito je da se mnoge tajne bukvalno razotkrivaju svakodnevno...
|
|
|
Post by dpf filter on Jan 31, 2024 9:41:36 GMT
Uglavnom - meni se čini - da je sve ovo što se dešava NEMINOVNO... Naime, ako se bukvalno SVE ne ogoli do kosti - i PARAZITI sami izađu iz TAME - kaako ćemo u opšte znati za njih? A očito je da se mnoge tajne bukvalno razotkrivaju svakodnevno... Sva ova pitanja koja Stok postavlja,a i mnoga druga, covjek moze postaviti samo samome sebi i traziti odgovore za samoga sebe,jer za druge uopce ne vaze. Da su stvari koje nam se desavaju neminovne,to je zaista tako jer ne vidim kako bi moglo biti drugacije. Ima dosta ljudi oko nas koji "vide" ali medju nama vlada jedno veliko NERAZUMJEVANJE. Nije toliko bitno imati uvid,to jest informaciju,vise je bitnije je znati prenjeti na druge. Imam osjecaj isto da je kodirano na neki nacin i da nije dozvoljeno precicom da dobijes uvid,vec moras svojim vlastitim iskustvom proci kroz toda bi dobio "pravi" uvid onoga sto ti netko kaze o necemu. Jednom mi netko rece u tom smislu zasto se ja sikiram za to i to,kada je sve onako kako treba da bude. Covjek nista nije posebno rekao na prvi pogled ali mene je to itekako zaparalo i poceo sam razmisljati o tome. Kasnije me je to odvelo do spoznaje da je to jedna vrsta programa ili algoritma koji je u hodu podlozan promjenom smjera tako da se izrazim. Stoga cuda uopce nebi trebala postojati jer je sve onako kako treba da bude. Da bi mi to obrazlozili "kako treba da bude" mi bi trebali poznavati kako ova septicka jama fercera,zato u to ime i piskaramo ovdje kao i u svojim glava koje imaju potrebu i volju za time i naravno jedan osjecaj koji nam govori da nesto ne stima sa ovom septickom jamom zvani zivot na zemlji. Sve ove odgovore mozemo traziti samo za sebe i slicnima sebi,ostalo nema nikakvu vrijednost ni svrhu. U proslu nedjelju bijese fin i suncan zimski dan koji sam iskoristio na jednom obliznjem brdu sa mnogo ljudi koji su posjetili to isto brdo. Sve su to gradski lokalci koji se dobro poznajemo u gradu od dvadesetak tisuca stanovnika. Taj dan je mnostvo ljudi prodefilovalo tim brdom. Cuo sam mnostvo ljudi kako pricaju da je netko stradao od mozdanog ili srcanog,a pogotovo rak zaradio. To je za moj kraj jedna epidemija koja zabrinjava ljude ali vidim da se prica dalje ne razvija. Ja sam samo onako laicki dodao da se mnogo ljudi zale na probleme poslije vakcinacije. Nitko nije htjeo da prokomentarise i samo je se promjenila tema. Sta hocu reci Svaki od nas mora da prizna sebi i da sve ogoli do kostiju jer u protivnom nece dobiti odgovore za ono sto ga muci. Samo tako mogu istjerati krokodile iz bare,to jest nece ih trebati istjeravati jer ce sami izaci i samo ce im se reci. Ako se ne poprica sa samim sobom ti krokodili ce ti napraviti dar mar od zivota,a ti ces to smatrati jos za bogastvo od zivota. Misljenja sam da nikada nista se nece kolektivno promjeniti i da nece nikakav spasitelj doci i okrenuti nebesa i zemlju,to se moze samo desiti u nasim pojedinacnim glavama u kojima jedino ovaj svijet i postoji,jer on ne postoji nigdje drugo nego u nasim glavama. Stoga sam misljenja da svi ovi stari spisi koji nam se obracaju putem alegorija,parabola,metafora itd,su samo procesi koji se odvijaju u nasem mozgu,to jest koji nam omogucuju da promjenimo ovaj svijet onako kako ga mi vidimo. Ostali koncepti mi izgledaju besmisleno. Zato o nasem tijelu i dan danas znamo jako malo kao civilizacija,a o psihi i dusu da ne pricam,cak je i ne priznajemo,to jest negiramo. Sto netko rece...nije smrt nesto najgore sto se moze desiti covjeku,jer mi uopce ne znamo sto je to kao sto ne znamo sto je to zivot. Jer mi zivimo samo nasa uvjerenja o tome sto je to zivot i smrt.
|
|
|
Post by Stock on Feb 1, 2024 7:23:27 GMT
Znaš gdje ja vidim problem u ovom tvom, @dpf filter, razmišljanju gdje kažeš..."Svaki od nas mora da prizna sebi i da sve ogoli do kostiju jer u protivnom nece dobiti odgovore za ono sto ga muci." Još uvijek ima puno više nojeva koji zabijaju glavu u pijesak nego onih koji će tražiti odgovore. A onaj drugi dio zaglavi u dogmama. Jer pitanja koja postavljaju sami sebi se zaustavljaju kada se dodje do dogme. Naći ćemo istomišljenike kada pričamo o kurtoni, ali ako krenemo o religiji ili naciji, geopolitici, nauci...pa vidio si, u ovom našem malom virtualnom društvu kako to ide...baniraće te ili, u boljem slučaju, šikanirati, nazivati kojekakvim imenima. Takvi će te, u stvarnom životu, i ubiti...jer im rušiš Svijet. Ali, i tu vidim male pomake jer ipak ima onih koji su počeli razmišljati o tim dogmama. Nedovoljan je to broj da bi se izbjegla sva sranja koja nam spremaju, no kreće se, a to i jeste najveći strah parazita...da Ljudi počnu razmišljati i postavljati prava pitanja.
Odo na jezero, razbiti led da uzmem kantu, dvije vode za WC.
|
|
|
Post by hariveda on Feb 4, 2024 14:05:45 GMT
@ Stock:
To je komunističko gledanje "svi trebaju imati isto ili biti isti", što je nemoguće. Ne može cijena biti ista jer npr. plodnost tla, klima, dostupnost sirovina, razvijenost ekonomije, interes za poljoprivredu i sl. nisu isti.
Nismo od početka, nego od kada su ljudi stvoreni. Nema loših mikroorganizama, oni se prilagođavaju terenu na kojem žive. Teren ovisi o načinu na koji živiš. Naša uloga je poznata/objavljena, ali ju mnogi ne žele prihvatiti.
Bezbožnici su paraziti jer "uživaju" u tuđem vlasništvu, a ne priznaju ga. Oni su začarani idejama koje se pojavljuju u njihovim glavama, mada to vrijedi za skoro sve ljude na ovom dijelu Zemlje.
Besplatna energija ne postoji u ovom svijetu. Čak i sunčevu energiju je bilo potrebno stvoriti. Za sve što želiš postići moraš uložiti neki trud.
@ dpf filter:
Bilo koje ateističko rješenje je pogrešno jer ne poznaju poredak stvari, pa onda krivo rade, a očekuju pozitivne rezultate. Spas je moguć samo ako poznaješ (duhovni) poredak stvari.
|
|
|
Post by Stock on Feb 5, 2024 10:27:10 GMT
o je komunističko gledanje "svi trebaju imati isto ili biti isti", što je nemoguće.
Naravno...komunisti su za sve krivi. Nemoj baš sve bukvalisati, pusti malo razumu i mašti na volju... Svi nismo isti, niti to tvrdim, ali bi trebali imati isto, u zavisnosti od energije utrošene za isti "posao".
Nismo od početka, nego od kada su ljudi stvoreni.
To ne znamo ni ti ni ja. U mojoj teoriji, podložnoj kritici što ti obilato koristiš, jesmo. Po tvojoj, koja ne trpi kritiku, nismo. Ali je činjenica da niko od nas to ne može dokazati.
Nema loših mikroorganizama
To i ne tvrdim. Ja pišem o Parazitima, koji su došli kasnije. I zagadili teren u kojemu se ti dobri ne snalaze baš najbolje...zar ti zadnjih 2000 godina nije dovoljan dokaz zagadjenosti
Naša uloga je poznata/objavljena, ali ju mnogi ne žele prihvatiti.
Ja jedva čekam kada ćeš nsm napisati nešto o tome, svojim riječima, pa da i mi tebi možemo vaditi citate i odgovarati na njih. Već smo se ponudili, i ar i ja, da ti pomognemo u tome. Možeš otvoriti svoju vlastitu temu u jednom od naših "mapa", a ako te podje, otvorićemo ti vlastitu. Nisi od početka ovdje, pa samo da ti, ukratko, pojasnim početnu zamisao... Postavio sam mape sa različitim temama misleći da će takav način biti čitljiviji i lakši za uredjivanje i čitanje. (Još uvijek mislim tako, ali...) Pošto najčešće otvaramo teme nas četvorica, a I učestvujemo u diskusijama, odustao sam od te forme i nama četvorici dodjelio moderatorske ovlasti da svako vodi svoju "regiju". Pojavi li se interesovanje kod "čitalaca" za aktivnijim učestvovanjem, vrlo rado ću sve dosadašnje diskusije, sortirati po temama koje prate. Do vas je...
|
|
|
Post by Stock on Sept 19, 2024 11:16:53 GMT
Davno smo zapoceli ovu temu...i ugasi se, a dalo bi se o ovome, u ovim vremenima, raspredati price, Jer nije laka tema. "Evo... Uzmi sam sebe - sa svim znanjima koje si do sad u debilani ("pećini") stekao - kakav bi ti sistem uspostavio"Pomozi(te) mi da prvo poredamo hronoloski...ono sto smo dobili ukucano u glavuse, a Wikipedija povrdjuje da se ne bi puno trudili i, slucajno, zaboravili: 1) Prvobitna zajednica 2) Robovlasničko društvo 3) Feudalno društvo 4) Kapitalističko društvo koje sadrži nekoliko faza: a)Liberalni kapitalizam poslije industrijske revolucije. b)Monopolistički kapitalizam (kartel, trust, koncern, sindikat) c)Državni ili suvremeni kapitalizam (politika investiranja, cijena, carina, fiskalne mjere, ... ), nastaje državno vlasništvo. 5) Socijalističko društvo Ovo je, dakle, sa Wikipedije koju danas svi koriste kao "izvor znanja" -> Wikipedija o drustvenim uredjenjima
Prvo sto mi pada napamet kada vidim tacke 4 i 5 je slicnost izmedju 4.c i tacke 5. Zar nije isto? 4.c) Državni ili suvremeni kapitalizam (politika investiranja, cijena, carina, fiskalne mjere, ... ), nastaje državno vlasništvo. Zar nije drzavno vlasnistvo = socijalizam? Ali hajde... I onda se sjetim tog YU socijalizma u kojemu sam rodjen i zivio pola zivota. Da li je to bio samo experiment (kao i ovaj svedski kapitalizam) ili borba izmedju Racunovodja kakvu gledamo danas? Razvicu ovu tezu kada uhvatim vremena jer sam danas hrcak u onom tocku, ali evo par natuknica. Za Staljina se prica da rodjenog sina nije htio razmjeniti u Drugom ratu. Za Tita se zna da djeci nije ostavio ni banke i da danas zive sasvim obicnim zivotom. Jos uvijek nisu otkrili neke tajne racune na kojima je stek'o lovu. Ne znam da li imate vise slicnih primjera primjera, Ako imate, dajte ih napisite, molim vas. Direktor jedne od najvecih firmi u FUCKING YU (kako je poneki nazivaju) je tada imao platu dva ili tri puta vecu od mene. I da ne nabrajam vise... I uporedite sa ovim danasnjim. Pa, ako bude interesovanja, da razmjenimo razmisljanja...
|
|
|
Post by istrazuj on Sept 19, 2024 21:29:22 GMT
... Direktor jedne od najvecih firmi u FUCKING YU (kako je poneki nazivaju) je tada imao platu dva ili tri puta vecu od mene. I da ne nabrajam vise... I uporedite sa ovim danasnjim ... A čuj... Ovo su definitivno zanimljiva pitanja, za koja možda čak mogu reći da nakakvo objašnjenje možemo prije tražiti u metafizici nego u materijalnom matriksu 😁 Ali evo, kako ja glegam na to u ovom trenu... Recimo, pošto znaš da šta mislim o "zvaničnoj istoriji" prebaciću se odmah na tvoje opažanje da su tačke 4c i 5 praktično iste. U potpunosti se slažem 😁 Naprosto zato što ćifutarija u par stoljeća gradi ovaj Narativ - a idiotizam "ljevičara" ("komunista") je i praktično - krajnji cilj... Naime, gluoi "gojim" treba SAM da da "teži" ostvarivanju tog "svijetlog cilja" - ali u budućnosti... Upravo zbog tog "svijetlog cilja" koji je "revolucionarna ljevica" - (koja je i stvorena i financirana od ćifutarije) - ukucavala TEROROM u gojimske tikvetine - gledamo i živimo ovo sada... Na tom "svijetlom putu" upravo su oni "revolucionari" (često samo lobotomirani idioti, a počesto i najgori materijalistički ćifutarski šljam poput Marksa ili Lenjina) - izvršavali najbestijalnije zločine, često i nad vlastitom rodbinom... E sad se sjeti kurtona pLandemije - i gomile lobotomiranih idiota (u ravilu "ljevičara ili zelenih") - koji su terorizirali sve oko sebe, pozivajući se na pseudonauku, "brigu za bližnje" ili "poravnavanje krive za 2 sedmice"... Naravno, bilo je i tzv korumiranih "desničara" u tome također, ali generalno tzv "ljevičari" su programirani na mentalitet STADA i spremni su uvijek da TEROROM uspostave sistem stroge Piramide (uvijek ZLA)... Međutim, bez obzira na laži "ljevičarenja-desničarenja" - to je uvijek bilo ono što mi (prokleto glupi) "gojimi" - samo VIDIMO... A upravo to što "vidiimo" - je ono što je NEBITNO. Kako ja sad na to gledam - jedino što je BITNO za bilo kakvu spoznaju - jeste ono što NE VIDIMO. Dakle ono što je skriveno od očiju i naše spoznaje... ... A kako vidim i pokušavam ovdje to formulirati - upravo to je ona smrdljiva "tajna piramda i svevideće oko"... Ja je trenutno pozicioniram u ćifutariji ("računovođama") ali ne isključujem niti mogućnost da i iznad njih - nema "nešto" drugo. U svakom slučaju, jasno je da smo u zadnjih 50tak godina vidjeli uspon i pad nekoliko različitih "piramida moći" poput Staljinove ili Titove... I sve te propale "piramide" - uglavnom su se raspadale: - same iznutra...
- zbog tzv "ekonomije"...
Postavlja se onda pitanje, da li su samo subverzirane sa izvana ili su od samog početka i nastale kao "proizvod" ćifutarije ("masona") i služili na neki način - kao eksperiment za buduću - efikasniju piramidu ... E sad... Kad sominješ recimo Staljina ili Tita - bez dvojbe je jasno da im je obojici bio cilj - totalna dominacija nad cjelokunom populacijom... I to se manje-više ostvarivalo TEROROM. Teror su sprovodili lobotomirani gojimi na nižim slojevima piramide (kao u kurtoni)... Dakle, svaki niži sloj u piramidi se slijepo povinovao "autoritetu iznad" a piramida je bila praktično otvorena uz prkos teroru. Šta više, teror se čak i nagrađivao ako je bio u "službi svijetle budućnosti"... Međutim, pošto se u oba slučaja radilo o "otvorenim" tiranima, tj jasno je svaki gojim mogao vidjeti gdje leži "moć" - te je za "dinastijski" nasljedni "komunizam" (poput Sjeverne Koreje) zasigurno bilo "neprilično" da veliki "pravedni vođa" - javno sprovodi nepotizam... premda su ga sami sprovodili gojimi na nižim slojevima... Dakle - očito je da se dominacija projicirala ponajviše silom, uz intenzivno lobotomiranje Narativom. Narativ se ne samo "proizvodio" (kao u SFRJ medijima, školom, filmovima itd) nego se morao i "braniti" cenzuriranjem tj nasiljem... I tu se uvijek radilo samo o "doziranju" i jednog i drugog... Međutim, pored ovih vidljivih piramida (za koje nisam siguran da su bile nezavisne) - rekao bih da je paralelno (ili iznad) postojala jedna starija piramida tj - ćifutarska piramida "financijskog sistema" koja čak ni na "zapadu" nije vidljiva... ( čak bih se kladio da su "financijski sistemi" svih piramida bili usklađeni)... A ta " drevnija - nevidljiva" piramida (bez obzira da li se radi o frakcijama "računovođa") - neosporno je od uvijek također težila - totalnoj dominaciji gojma... E sad rekao bih da su "drevne računovođe" skontali - da dominacije nije nasilje ( koje se primjenjuje samo kada ne postoji drugi način da se održi dominacija - Libija i Gaddafi mi padaju na pamet), već stvaranje i gojimsko "usvajanje" specifičnog skupa uvjerenja o tome kako svijet funkcionira. Dakle stvaranje Narativa - starijeg od onog "komunističkog-bolje SUTRA" (za koji mislim da je samo eksperiment)... Taj Narativ tj uvjerenja sadrže skup (pseudo) vrijednosti i mitova kojima se bukvalno kontroliše ponašanje gojimskih masa.... Dakle mase na prosto - NE MOGU zamisliti sebe bez tog Narativa, koji postaje bukvalno - način na koji gojimi "doživljavaju" svijet oko sebe... (kao u Platonovoj pećini) Šta više, gojimi se sami bore za održavanje tog Narativa sa kojim se identificiraju... E u tome i leži glavni problem sa tzv "buđenjem"... Kako se "probuditi" iz nečeg sa čim si se identificirao...? A evo ovdje smo malo lamentirali o tome, pa možeš pogledati dokumentarac o Iranskom šahu Pahlaviju (za kog sam siguran da su ga "računovođe" i postavile) i najskupljoj fešti u pisanoj istoriji.. kamen.freeforums.net/thread/93/mart-2024-duboka-dr-avaNapomena - na toj fešti nije bilo onih "najvažnijih računovođa" koje ovdje često spominjemo.. A 10tak godina poslije - jasno je da je ta "elita" (uključujući i šaha i Tita) - bili ipak na nižoj ljestvici u piramidi zla... Dakle ona Iranka sa dokumentarca - koja je u šahu "vidjela boga" - na prosto je morala u potpunosti promijeniti uvjerenja sa kojima je zasigurno i rođena... "otvaranje očiju"...? Pa ne bih rekao... *** A ovo sa platom je čini mi se ponajprije metafizika... Dakle: - Za izvršavanje posla treba neka - energija...
- Ta Energija se praktično "mjeri" količinom šekeka...
- Da li si ti ili direktor utrošio više energije...?
- Zašto bi "direktor" dobio duplo više od tebe...? Ili 100 puta više od tebe...?
- Da li zbog tzv "odgovornosti" ili zbog pozicije (poslušnosti) u piramidi?
- U čijem su vlasništvu bile i ostale štamparije šekela...?... (čak i u komunizmu su se šekeli "razmjenjivali" a time je "neko" određivao i njihovu "vrijednost")
|
|
|
Post by istrazuj on Sept 24, 2024 8:24:45 GMT
Evo ovdje ću dodati malo "nastavka" na predhodno lamentiranje... Naime, slažem se sa Stockom da je stvarno tužno da se ljudi ne javljaju sa vlastim diskusijama ovdje, a vjerujem da je to iz raznoraznih razloga... Prije svega vjerovatno onaj - " ma šuti i gledaj samo sebe - koji ćeš se Q..c eksponirat, tj sta te boli... za Svijet..."
Na prosto, kroz generacija su ljudi izdresirani da "strepe" (SA RAZLOGOM) od "autoriteta" tj od onih preglupih siledžiskih kerova u vidu "policije-vojske"... Vjerovatno ponajviše od onih iz tzv "tajnih službi" (tj mahom psihopata-pedofila-perdera, koji su pod totalnom kontolom KULTA i odavno u potpunoj NEsvjesnosti - zastranili...)... A sad je već mnogima jasno da postoji SAMO JEDNA "tajna služba" povezana sa sotonjarskim kamatarskim KULTOM... Naravno idiotine (gojimski) "službenici" - nemaju nikakvog pojma o tome ko im je GAZDA... Kerine kolju i ubijaju SVE oko sebe - nemajući pojma da će i oni na kraju dobiti metak u potoljak - upravo od preglupih-NEsvjesnih gojimskih kerina tj njihovih "mlađih kolega" iz tih istih ćifutarskih "tajnih službi"...
Naime ta neinteligentna-psihopatska- gojimska stoka iz "tajnih službi" spremana je klati i svoje najbliže za osjećaj "moći i šekele" koje im ona vrhuška Esnafa "računovođa" kvazi "daje"... (dakle bukvalno identičan opis onom šljamu (koji je htio linčovati apostola Pavla) - a kojeg su kontrolirali tzv "biblijski" (ekstremni materijalisti) - Seduceji - koji eto..."nestadoše" iz te tzv Biblije...)
Kao što rekoh te IDIOTINE i nemaju pojma KO im je GAZDA (a u toj svojoj NEsvjesnosti "nije im niti važno")... Još manje im je "važno" da im taj kamatarski-sotonjarski KULT - NE daje naravno NIŠTA, ali te idiotine misle da su lažni "šekeli" i njihova "moć" da prelaze granice, špijuniraju, muče i ubijaju ljudska bića - "nagrada" koju im "služba" obezbjeđuje"...
Zato ovdje postavljam jedan intervju (koji začudo još uvijek postoji na YT) - a koji poprilično DETALJNO govori o ovim (gojimskim) psihopatskim kerovima iz tzv "tajnih službi" - i to ZAPANJUJUĆE DETALJNO:
| Napomena - video traje 7 sati! Međutim - mislim da je svaki minut BITAN. Key Griggs je bila supruga jednog od tih psihiopata - (a u stvari idiotskih-gojimskih kerova i zločinaca) - koji su klali i ubijali SVUDA PO SVIJETU... Njen suprug je tada radio za "američku" tajnu službu - ali je više nego jasno da se tu radilo od onoj "jedinoj tajnoj službi" (a jasno je i da "računovođe" i KULT potpuno kontroliraju ove psiopatske kerove)... Kao što rekoh - prosto je nevjerovatno da ova priča o zločinačkim psihopatama-pedofilima-pederima koji u potpunosti popunjavaju vrhušku SVAKE tzv "tajne službe" SVAKE tzv "države" - još uvijek stoji na mreži...
Dakle, nakon evo skoro godinu dana ovog foruma siguran sam da ta ista "služba" - garant "čita" i ovaj opskurni diskusioni forum "teoretičara zavjere" (makar preko AI), ali im nije nešto naročito bitno, jer praktično:
- sve informacije su ili već objavljene pa se ovdje samo prenose...
- predstavljaju samo nekakve opskurne "teorije zavjere" koje su ovakvim psihopatskim kerovima kao iz videa - praktično "nedokučive"...
- nema nikog ko komentira i diskutuje, tako da možda to i nije loša stvar...
|
Evo, sajt Provjeri očito stalno ima problema sa ovim gojimskim kerinama-psihopatama -( premda je poprilično malen i opskuran također) :
|
|
|
Post by Stock on Sept 24, 2024 10:18:04 GMT
Tja... Neki dan pogledam na Desktop verziji (pošto mi je lakša za pisati nego mobil verzija) broj trenutnih posjetilaca (dakle, u isto vrijeme) I iznenadim se... Preko 40 "čitača". Posjetilaca u zadnjih 24 sata...388. Oj, šta se dešava? Jer, prošle sedmice je posjeta vidno pala i kretala se oko 5-6 istovremenih i oko 100-150 dnevnih. Bez sumnje špije dolaze, ali nas drže za mali forum koji im ne može nauditi. Više štete bi im napravili, rezonuju oni, da nas ugase, jer ćemo otići kojekuda nadrkani i rojit na sve strane. Ovako nas puštaju da se ovdje istutnjimo jer smo, em malobrojni, em pristojni, a I ne pokušavamo organizovati gojimluk, nego jednostavno prepričavamo već vidjeno, a one naše teze, teorije i nabilavanja ionako njima ne čine neku frku jer se zadržavaju izmedju, uglavnom tebe i mene. Brzo će zima pa se nadam da će bar ar i Filter češće naletiti. Elem...da Veliki Brat gleda sve i svakoga čim se upali kompjuter (telefon pogotovu) bi trebalo biti jasno svakome. Ali bi, isto tako, trebalo biti jasno da šutnja i mulaža idu na ruku Velikom Bratu jer tako zna da mu je put otvoren. Da li razlog šutnji i mulaži strah, komformizam, ljenost ili nešto 100to, ne znam i nije ni bitno. Ali kada dodju da ih pokupe, neće biti nikoga da im pomogne o da se pobuni, kako to reče onaj Bošva kada je Hićo žandaro i ljevo i desno. A sada zamislite da se milion ljudi nadje na nekom Portalu, Forumu...nekom "socijalnom" kanalu. Naravno, to će biti ugašeno vrlo brzo, ali će se VB ukakiti, bar za jedno vrijeme. A onih milion će se rasuti na sve strane I ponovo naći negdje drugo. Bitno je ne dati im mira I razotkrivati ili bar analizirati postupke VBa u što je moguće većem broju. A šta tek da je taj broj milijarda? Ovako...VB zna da je uspio. Asanž je to platio svojom sudbinom. I Snježni...I mnogi drugi. Baš sinoć pogledah film o Engleskoj curi koja ima veća muda od mnogih muškaraca i koja je dobro zagorčala život onim majmunima koji su, na lažima, razvalili Irak i pobili pola miliona djece. No, i VB je zagorčao život njoj. Toplo ga preporučujem...Official Secrets. Ali...kako često znamo reći i istrazuj i ja... Jbg, do nas je...
|
|