Post by istrazuj on Oct 15, 2023 17:05:23 GMT
Iskren da budem, nemam tacnu predodzbu o ovom kako bi ovaj "serijal" trebao izgledati - medjutim, kontam to napraviti ovako:
- od prilike postavim "zvanicnu verziju" bilo kojeg "zvanicnog" smetlja
- a onda to prikazem sa svim rupama u njoj...
- velika objasnjenja i nisu potrebna... Svako je u stanju sam provaliti OGROMNE rupetine u Narativu
...Jer jbg... bukvalno je LAZ sta god dohvatis... samo sto mi (a na zalost ni generacije prije nas) - nismo vidjeli do sada...
Pa krenimo...
Prva epizoda
Pitagorin Povučak
• Kako izgleda naš Zatvor (tj koncentracioni logor) za kojeg i ne znamo ...?
U prošloj seriji obratio sam pozornost na našu prošlost sa stajališta Anatolija Fomenka i njegove Nove (tačne) kronologije.
Naravno, kao što sam više puta naglasio u ranijim raspravama – čvrsto sam uvjeren da je najvažnija stvar u našim životima, a time i u životima naših potomaka – naša PROŠLOST.
PROŠLOST - a ne idiotska pseudo-znanstvena "povijest" (koju "podučavaju" razni papagaji "profesori-doktori" po Debilanama)...
Ipak, prije nego krenem u dalju diskusiju po ovoj temi - preporučujem svakom da pogleda ovaj 5minutni film, koji je prepričana verzija poznate priče o „Platonovoj pećini”.
PROŠLOST - a ne idiotska pseudo-znanstvena "povijest" (koju "podučavaju" razni papagaji "profesori-doktori" po Debilanama)...
Ipak, prije nego krenem u dalju diskusiju po ovoj temi - preporučujem svakom da pogleda ovaj 5minutni film, koji je prepričana verzija poznate priče o „Platonovoj pećini”.
www.youtube.com/watch?v=1snHXuyNykE
Usput, naravno da ne vjerujem u idiotizam da je neki "grčki filozof" Platon napisao ovu priču prije 2000 godina - međutim, priča je odlična, a i da jest (a vjerojatno jest 99%) - napisana krajem 16. stoljeća nove ere.
Dakle u ovih 8 minuta, opisana je skoro u potpunosti naša materijalna stvarnost, ali i naša nevjerovatna gojimska glupoća;
• Do minute 3 detaljno opisuje naš gojimski - koncentracioni logor tzv „drzavu” - u kojem smo se rađali kroz generacije...
• Od 3-4 minute ogromna kognitivna disonanca, koja nastupa momentalno sa spoznajom da je (bukvalno) SVE što smo učili u "pećini" bila običana obmana...
• Od 4-6 minuta, način na koji nekadašnji "gojim" postaje čovjek i praktično sve uči od početka...
• Od 6 minuta opisuje upravo "naše škole i univerzitete" (Debilanu), kao i "školovane" debile u pećini kako si jedan drugom daju „priznanja i lovorove vjence” (Nobelove nagrade)...
• Na kraju, potpuna izvjesna nemogućnost otvaranja očiju - onim zaglupljeniom gojimima koji su još uviek u "pećini"...
• Najvažniji alat ovdje (uz kriticku misao naravno)
Dakle, bez namjere da lamentiram odakle nam Znanje i tko nam ga je prvi dao, a još manje da podučavam bilo koga tzv "matematici" - na ovo putovanje ću ipak krenuti od jedne od najjednostavnijih i najvažnijih stvari u današnjoj takozvanoj "znanosti".
Tzv Pitagorin Povučak 😁
| Čovjek se na prosto šokira kad shvati da se prakticno sva danasnja "nauka" o planetama, svemiru, „svemirskim“ i zemaljskim putovanjima, obliku zemlje, položaju zvijezda sunca i mjeseca - sve (bukvalno sve) se bazira na ovom jednostavnom (a genijalnom) Povučku (zakonistosti)... A ona jednostavno kaže da je zbir kvadrata nad katetama jednak kvadratu nad hipotenuzom. Dobro zapamtite ovaj trokutić jer je on praktično posvuda u pseudonauci.... |
E... A zašto je ovo sada bitno?
Pa zato što će u daljem tekstu često biti korišten, a onda i svako ko je zainteresovan za stvarnost - može i sam istražiti „pećinu” u kojoj živimo.
Dakle - bez ičije pomoći, ne čekajući da mu "stručnjak objasni" detalje o pseudo-naučnom „fenomenu”...
Pojave i „fenomeni” oko nas bit će obrađene po mom slučajnom odabiru, a naravno uvijek će postojati mogućnost za još koji fenomen 😜
Pa da krenemo.....
Pojave i „fenomeni” oko nas bit će obrađene po mom slučajnom odabiru, a naravno uvijek će postojati mogućnost za još koji fenomen 😜
Pa da krenemo.....
• Nagib zemljine ose
Dakle, svako "zna" jer smo u debilani učili - da je "zemljina kugla" nageta za izvjestan ugao...
Debilana kaže - tačno 23.439281° - u odnosu na osu okomitu na "orbitalnu ravninu" (tj. ravninu u kojoj se "planet Zemlja" okreće oko "nebeskog tijela" Sunca)...
Međutim, zašto bismo uzimali neku fiktivnu osu koja je okomita na ravninu...?
Pa zašto ne uzeti upravo tu "orbitalnu" ravninu koja je praktično fizikalna i mjerljiva (za Debilanu) i izmjeriti ugao u odnosu na nju...? (Svaki prosječan stolar bi napravio upravo to, jer je to jednostavno najlogičnije... 😁)
I gle čuda...?
Sada je ugao nagiba "planete Zemlje" u odnosu na orbitalnu ravninu sljedeći:
... ili da zaokruzimo na jednu decimalu - ugao nagiba "planete Zemlje" u odnosu na orbitalnu ravninu je upravo 66,6° (dakle šest-šest-šest stepeni)... 😜
Ama čekaj...
NE... NEEE...
Naravno, nema tu ništa čudno... To su „teorije zavjere” 😜
Debilana kaže - tačno 23.439281° - u odnosu na osu okomitu na "orbitalnu ravninu" (tj. ravninu u kojoj se "planet Zemlja" okreće oko "nebeskog tijela" Sunca)...
MSM izvori za ovaj „fenomen” napr: simple.wikipedia.org/wiki/Axial_tilt www.universetoday.com/47176/earths-axis/ (a i naš Milanković je očito volio trtljati pseudonaučne besmislice za ćifutare): earthobservatory.nasa.gov/features/Milankovitch/milankovitch_2.php |
Međutim, zašto bismo uzimali neku fiktivnu osu koja je okomita na ravninu...?
Pa zašto ne uzeti upravo tu "orbitalnu" ravninu koja je praktično fizikalna i mjerljiva (za Debilanu) i izmjeriti ugao u odnosu na nju...? (Svaki prosječan stolar bi napravio upravo to, jer je to jednostavno najlogičnije... 😁)
I gle čuda...?
Sada je ugao nagiba "planete Zemlje" u odnosu na orbitalnu ravninu sljedeći:
90° - 23.439281° = 66.560719°
... ili da zaokruzimo na jednu decimalu - ugao nagiba "planete Zemlje" u odnosu na orbitalnu ravninu je upravo 66,6° (dakle šest-šest-šest stepeni)... 😜
Ama čekaj...
NE... NEEE...
Naravno, nema tu ništa čudno... To su „teorije zavjere” 😜
Sve je to slučajno, (u ostalom, kao i sve u Rotsčildovaoj pećini) - a naša draga pseudo-nauka i sranjstvenici je sve to lijepo objasnila po Debilanama...
Pa da vidimo sta debili...pardon...sranjstvenici - kazu o ovom „fenomenu” 😁
Malo sam pretražio internet i naravno - nema šanse da nađeš nešto što bi detaljnije objasnilo ovaj „fenomen”...
Malo sam pretražio internet i naravno - nema šanse da nađeš nešto što bi detaljnije objasnilo ovaj „fenomen”...
Naprosto, pseudonaučnici (sranjstvenici) tzv "astronomi-kozmolozi" sa Debilana kriju kao zmija noge - svoju vlastitu glupoću...
Naravno, ponavljajući papagajski idiotizam koji su im kao "znanje" prenijeli masonski idioti „profesori-doktori-nauke” prije njih...
Pokušao sam čak i s Chat GPT-om... Uvijek proizvede ono što mainstream "znanost" kaže... Naravno, GPT chat je proizveo hrpu govana (baš kao što to radi službena znanost=sranjost)... Evo : „...Nagib Zemljine osi izračunat je kombinacijom podataka promatranja i matematičkih izračuna. Najranija poznata opažanja nagiba Zemljine osi potječu iz drevnih civilizacija, poput Egipćana i Babilonaca. Promatrali su promjenu položaja zvijezda i godišnjih doba te na temelju tih opažanja napravili izračune. U novije vrijeme znanstvenici su koristili napredne astronomske instrumente i matematičke modele za točnije mjerenje nagiba Zemljine osi. To uključuje mjerenje položaja zvijezda i drugih nebeskih tijela, kao i analizu podataka satelitskih i zemaljskih promatranja.Nagib Zemljine osi trenutno iznosi 23,5 stupnjeva, a odgovoran je za promjenu godišnjih doba na Zemlji. Ovaj nagib uzrokuje da količina sunčeve svjetlosti koju prima Zemlja varira tijekom godine, što rezultira različitim godišnjim dobima...” |
Kad sam još 2 puta pitao ovo čifutarsko govno od Chat GPT da mi da - još detaljnije objašnjenje - ono je samo proizvelo veću količinu govana.
...
...Ipak...Još ne odustajem unatoč idiotizmu "sranjosti"...😁
Pokušao sam sa još par pretraga, jer me interesovao - isključivo - tačan opis način mjerenja nagiba „planete zemlje”...
...
...Ipak...Još ne odustajem unatoč idiotizmu "sranjosti"...😁
Pokušao sam sa još par pretraga, jer me interesovao - isključivo - tačan opis način mjerenja nagiba „planete zemlje”...
I to od pamtivijeka (na koje se Debilana uvijek poziva) - pa do danas tj. "moderne sranjosti"...
Avaj...
Čini se da je najdalje što se može pronaći jednostavnim pretraživanjem "objašnjenje" koje kaže:
„...eto čak su i stari narodi samo štapom i sjenom sunca uspjeli "pokazati" tačan nagib "planete zemlje". Samo im je trebao štap, sunce i pitagorin povučak...”
Avaj...
Čini se da je najdalje što se može pronaći jednostavnim pretraživanjem "objašnjenje" koje kaže:
„...eto čak su i stari narodi samo štapom i sjenom sunca uspjeli "pokazati" tačan nagib "planete zemlje". Samo im je trebao štap, sunce i pitagorin povučak...”
Ni riječi o „modernoj metodologiji” osim brda pseudonaučnih govana uz gomilu „latinskih” izraza za te „moderne metode” (očito samo da se gojim uplaši od nauke)...
Sa druge strane - upoznat sam sa „metodologijom štapa” - a ona se naravno bazira na tzv Pitagorinom Povučku...
Sa druge strane - upoznat sam sa „metodologijom štapa” - a ona se naravno bazira na tzv Pitagorinom Povučku...
Da ne bih ljude peglao tzv.matematikom, neću puno govoriti o ovoj jednostavnoj tzv "metodologiji"-(a nema se što puno reći) - ukratko:
• Sranjost nas dakle - „uči” - da se na temelju duljine sunčeve sjene, štapa zabodenog u zemlju (tj "Zemljinu kuglu") uz pomoć naravno tzv Pitagorinog Povučka može odrediti - „nagib Zemljine kugle” prema velikoj centralnoj „Sunčevoj kugli" koju ova manja „kugla” obiđe za 365 dana i 6 sati... I to mjereći štapom u dva suprotna godišnja doba. 😁
• I to sa velikom tačnošću, kako vidiom sa CIOpedije i "drevnih" astronoma poput nekakvog kalifa Al-Mamun i bega Ulugh Beg ... ( en.wikipedia.org/wiki/Axial_tilt )
...Nigdje detaljnijeg objašnjenja nekog "modernog mjerenja nagiba" osim kao što rekog - gomile govana i latinskiḫ fraza...
.... Ipak još ne odustajem...
Tako naletim na jedan zanimljiv naslov, koji me vodi na "renomiranu Debilanu" specijaliziranu za tzv „astronomiju i kozmologiju”...
Naslov kaže:
„Who (and when) discovered that the earth's axis is on a 23 degree tilt?”
„Ko je (i kada) otkrio da je zemljina osa nagnuta za 23 stepena?”
Ne može bolje... Tačno ono što mi i treba 😁
Zvanicni portal Debilane:
astro.cornell.edu/
• Sranjost nas dakle - „uči” - da se na temelju duljine sunčeve sjene, štapa zabodenog u zemlju (tj "Zemljinu kuglu") uz pomoć naravno tzv Pitagorinog Povučka može odrediti - „nagib Zemljine kugle” prema velikoj centralnoj „Sunčevoj kugli" koju ova manja „kugla” obiđe za 365 dana i 6 sati... I to mjereći štapom u dva suprotna godišnja doba. 😁
• I to sa velikom tačnošću, kako vidiom sa CIOpedije i "drevnih" astronoma poput nekakvog kalifa Al-Mamun i bega Ulugh Beg ... ( en.wikipedia.org/wiki/Axial_tilt )
...Nigdje detaljnijeg objašnjenja nekog "modernog mjerenja nagiba" osim kao što rekog - gomile govana i latinskiḫ fraza...
.... Ipak još ne odustajem...
Tako naletim na jedan zanimljiv naslov, koji me vodi na "renomiranu Debilanu" specijaliziranu za tzv „astronomiju i kozmologiju”...
Naslov kaže:
„Who (and when) discovered that the earth's axis is on a 23 degree tilt?”
„Ko je (i kada) otkrio da je zemljina osa nagnuta za 23 stepena?”
Ne može bolje... Tačno ono što mi i treba 😁
Zvanicni portal Debilane:
astro.cornell.edu/
Međutim, članka više nema na portalu Debilane!
Ne bude mi biti teško pa odem na Wayback Machine i nađem članak...!
Evo ga:
Nije ni čudo što je Debilana to sakrila, jer kao što vidite - ovdje nisu mogli reći ništa osim klasičnog sranja koje je i Chat-GPT i svaka "sranjstvenička" institucija do sada ispljuvala kao „sranjost” po njihovim internet portalima.
Zašto je ovo ovako?
Zašto debilna Debilana (poznatija kao Akademija ili Univerzitet) - krije to njihovo "znanje o nagibu Zemlje”, upućujući idiotizirane gojime - samo i isključivo na neke "drevne astronome"...?
Nije valjda da im „moderne metode” nisu bolje od onih koje je koristio Ulugh Beg...? 😁
(...tj one koje može koristiti i svaki gojim danas imajući kalendar, sat i drveni štap ...?)
Čemu onda priča o nagibu "planete Zemlje" za 66,6° ako oni idioti s Akademije ne znaju objasniti - kako oni danas „moderno” mjere taj "nagib", nego se i dalje isključivo pozivaju na "drevne civilizacije" ...?
Pa jasno - baš zato što je cijela priča s "nagibom zemlje" ćifutarska lažna priča (Narativ) - ona je i napravljena isključivo za gojimskog idiota...
Gojim mora da vjeruje u „beskonačni svemir i nauku” - upravo kako to perfidno natura i ćifutarski Holivud i idiotska Akademija (Debilana)...
Tu lažnu priču (Narativ) - prepričavaju dalje gojimski pseudo-naučnici (sranjstvenici) iz Debilana već nekoliko stoljeća jedan drugom, stvarajući tako nove generacije lobotomiranih gojima, koji će LAŽ prenositi - sljedećim generacijama...
Očito, vrlo prost način da se vlada nad glupim gojimom.
Kontrolisanje Prošlosti i lažni Narativ je najvažnija stvar:
• ...kako kabali - da ga održi...
• ...tako i gojimima da ga razbucaju i konačno izađu iz Rotsčildove pećine...
Čemu onda priča o nagibu "planete Zemlje" za 66,6° ako oni idioti s Akademije ne znaju objasniti - kako oni danas „moderno” mjere taj "nagib", nego se i dalje isključivo pozivaju na "drevne civilizacije" ...?
Pa jasno - baš zato što je cijela priča s "nagibom zemlje" ćifutarska lažna priča (Narativ) - ona je i napravljena isključivo za gojimskog idiota...
Gojim mora da vjeruje u „beskonačni svemir i nauku” - upravo kako to perfidno natura i ćifutarski Holivud i idiotska Akademija (Debilana)...
Tu lažnu priču (Narativ) - prepričavaju dalje gojimski pseudo-naučnici (sranjstvenici) iz Debilana već nekoliko stoljeća jedan drugom, stvarajući tako nove generacije lobotomiranih gojima, koji će LAŽ prenositi - sljedećim generacijama...
Očito, vrlo prost način da se vlada nad glupim gojimom.
Kontrolisanje Prošlosti i lažni Narativ je najvažnija stvar:
• ...kako kabali - da ga održi...
• ...tako i gojimima da ga razbucaju i konačno izađu iz Rotsčildove pećine...
• Kao zakljucak ...
Obratite pažnju na ovu sliku koja na CIOpediji objašnjava godišnja doba:
• Dakle, Sunce je poput ekstremno vruće kugle koja zrači toplinom po beskonačnom svemiru, a jedan njezin dio dospijeva i do "zemaljske kugle".
• Naravno, mjerilo sunčeve kugle nije tačno, jer je odnos između zemljine i sunčeve kugle otprilike isti kao zrno riže od 6mm (Zemlja) na udaljenosti od 150 metara od električnog šporeta 60x60x60cm (Sunca). Međutim, to je ipak dobar prikaz za razumijevanje onoga što Debilana pokušava reći...
• Budući da se Zemljina kugla okreće oko Sunčeve kugle, pola kruga je Sjeverni pol najbliži Suncu, a pola je to Južni pol. Zbog toga (kaže Debilana) imamo godišnja doba u različitim dijelovima "hemisfere".
Sve krasno, međutim kako je onda razlika u, recimo, temperaturi na Sjevernom i Južnom polu - bukvalno ogromna? Čak je i zimi Sjeverni pol topliji skoro 30tak stepeni u prosjeku nego što je to Južni pol (u vremenu njegove zime)...
Zašto?
Zašto je teritorija Južnog pola praktično zabranjena za svakog gojima, a teritorija Sjevernog nije...
• Naravno, mjerilo sunčeve kugle nije tačno, jer je odnos između zemljine i sunčeve kugle otprilike isti kao zrno riže od 6mm (Zemlja) na udaljenosti od 150 metara od električnog šporeta 60x60x60cm (Sunca). Međutim, to je ipak dobar prikaz za razumijevanje onoga što Debilana pokušava reći...
• Budući da se Zemljina kugla okreće oko Sunčeve kugle, pola kruga je Sjeverni pol najbliži Suncu, a pola je to Južni pol. Zbog toga (kaže Debilana) imamo godišnja doba u različitim dijelovima "hemisfere".
Sve krasno, međutim kako je onda razlika u, recimo, temperaturi na Sjevernom i Južnom polu - bukvalno ogromna? Čak je i zimi Sjeverni pol topliji skoro 30tak stepeni u prosjeku nego što je to Južni pol (u vremenu njegove zime)...
Zašto?
Zašto je teritorija Južnog pola praktično zabranjena za svakog gojima, a teritorija Sjevernog nije...
Dakle, ne postoji nikakav "međunarodni sporazum" koji zabranjuje gojimima približavanje Sjevernom polu, kao sto to postoji za Južni pol - te da se on "čuva samo za sranjstvenike"......
Evo ovdje 10 ogromniḫ razlika - između praktično 2 ISTA samo suprotna pola iste "zemljine kugle" - koje sama Debilana napominje:
www.livescience.com/11362-north-south-poles-10-wild-differences.html
Evo ovdje 10 ogromniḫ razlika - između praktično 2 ISTA samo suprotna pola iste "zemljine kugle" - koje sama Debilana napominje:
www.livescience.com/11362-north-south-poles-10-wild-differences.html
Za kraj još jedna lijepa sličica...
Uzimajući u obzir odnos između Zemlje i Sunca - (opisan na prethodnoj slici, kao zrno riže kontra električnog šporeta na udaljenosti od 150 m) - kao i Pitagorin Povučak - može li razuman čovjek čak i zamisliti:
• da su "sranjstveni opisi" odnosa između tih "nebeskih tijela" tačni...
• da je cijela „astronomska papazjanija” o rotaciji zemlje oko sunca, koja se opet vrti oko centra galaksije, koja se opet vrti.....itd...itd...tačna...
Međutim, o tome više u nekoj od sljedećiḫ epizoda...
Pozzz svima
• da su "sranjstveni opisi" odnosa između tih "nebeskih tijela" tačni...
• da je cijela „astronomska papazjanija” o rotaciji zemlje oko sunca, koja se opet vrti oko centra galaksije, koja se opet vrti.....itd...itd...tačna...
Međutim, o tome više u nekoj od sljedećiḫ epizoda...
Pozzz svima