|
Post by Stock on Dec 3, 2023 20:10:00 GMT
Vidi...
"Kontroliranje stresova" bi trebalo značiti onda automatski i kontroliranje bioloških konflikta.
Nismo se razumjeli, pa da pokušam pojasniti. Stresovi kojima smo, neko više, neko manje, izloženi u svakodnevnom životu nisu biološki konflikt onako kako ga ti želiš predstaviti kroz prizmu Hamarovog rada. Neke čak ni ne primječujemo jer smo oguglali na njih, a oni, ti stresovi, utiču na nas. Ne kao konflikt kod Hamara, nego kao "tiha patnja" da se izrazim pjesnički. Npr...svadja sa ženom oko...količine soli u supi. Ili sa djecom oko neke gluposti. Ispadanje iz našeg ritma, a da bi se uklopili u tudji. Nametnuti ritam. Na te stvari sam mislio. Koje nisu KONFLIKT, ali su osjećaji koji olakšavaju konfliktu da postane...konflikt koji će dovesti do bolesti. Jer je duh, duša, već izmorena od tih "malih stresova" da nema dovoljno snage da se izbori sa pravim konfliktom kada (ako?) dodje. Tako nekako ja vidim te stvari.
|
|
zare
New Member
|
Post by zare on Jan 10, 2024 7:51:56 GMT
BRAVO stari!!!!! O ovom čovjeku nisam ništa znao, a ovaj tvoj post mi daje daljnje informacije korisne u "mom vidjenju" o funkcionisanju Univerzuma (množina). Sa telefona ne mogu izvlačiti citate, pa ću to kada sjednem za komp. Još jednom BRAVO! Nista stari, Pa u stvari to i jeste bio cilj ovog uvodnog teksta...
Samo da napomenen... NGM - je ogromno područije koje je bukvalno TOTALNO ugušeno ovim ćifutarskim ZLOM - zvanim "moderna medicina"... Ja sam ovdje napravio samo mali uvod i postavio nekoliko lilnkova na puuuuuno detaljnije sajtove, kao i na jednu Hamerovu knjigu (za one koji znaju njemački):
Prije 25-30 godina je samo u Štajerskoj (Austrija) bilo preko 1500 doktora koji su praktikovali NGM. Nakon ćifutarskog FRONTALNOG napada na dr Hamera - (ali ovaj put direktno od sotonjarskogtzv "židovskog" kulta - Chabad-Lubawitsch!) - nema viće niti jednog jedinog... Čak i oni koji su par godina imali izuzetne uspjehe sa NGM - sakrili su se u Tamu - zbog sotonjarskog progona tzv "drzave" Austrije... Identična je situacija i u Njemačkoj, ali i svih ostalim tzv "drzavama" koje, sad već znamo odavno - kontroliše sotonjarski kamatarski KULT lažnih "židova"...
ISKLJUČUJUĆI naravno - smrdljivi Izrael. Izrael čak ima prve 3 biološke zakonitosti u "drzavnoj" papirologiji - kao metodologiju u medicini. Međutim, ta metodologija vrijedi isključivo za građane tzv Izraela - koji su pripadnici kulta lažnih "židova". Za Palestince (Arape) ali i za idiote "bijele Evropljane i Amere" - ta se metodologija - NE PRIMJENJUJE!
Tako, kada ti neka budala (a vjerujem da ih srećeš puno, počto radiš sa "doktorima") - kaže da "Izrael ima najviše uspjeha u lječenju kancera na cijalom Svijetu" - podsjeti se ove zakonistosti, tj skupina na koje se primjenjuju...
Dakle u recimo Berlinu, Beču, Parizu, Londonu, Moskvi ili New Yorku - smrtnost na "duge staze" do 5 godina (od svih vrsta kancera) - nakon "lječenja" (trovanja) tzv "konvencionalnim metodama" (kemoterapija i zračenje) - je preko 90%...
U Izraelu, recimo u Tel Avivu - smrtnost je u pola od toga... Dakle manje od 50% bolesnih od kancera umire korištenjem nekakvih "izraelskih metoda"... (a sad već i znaš - koje su to metode)...
Međutim - postavlja se pitanje - da li bi ti (ili bilo koji drugi gojim sa "zapada ili istoka") - dobio istu metodu kao i lažni "židov" (pripadnik kulta)...? NE BI! (sa 100% sigurnošću ovo tvrdim, jer smo pokušali svojedobno sa jednom curom iz Mostara, ali tada još niko od nas nije znao za Hamera... Naručili preskupe "lijekove" iz Tel Aviva - da bi žena naravno umrla za par mjeseci od tog smeća...)
E sada - kad skontas da u Izraelu zivi (u grubo) 50% ćifutara i 50% Arapa - i primjeniš prost racun... lako ispada: - Arapi Palestinci - koji se "liječe" po Izraelskim bolnicima - dobijaju istu najmoderniju "medicinu" kao i oni ostali gojimi po svim "predstolnicama" Svijeta. (NEMA razlike izmedju New Yorka, Berilna, Stockholma... Svi gojimi dobiju isti "spasonosni tretman" uz učešće najglupljih od svih glupi "doktora" - tzv "onkologa"...)
- Izraelci pripadnici Kulta - dobijaju drugačiju (Hamerovu) metodologiju od one "najmodernije" (gore spomenute, a koja datira još iz vremena početka 20 vijeka - kad je zločinac Rockfeller preuzimao "medicinu" sa onim ćifutarom Abrahamom Flexnerom...tj dobijaju "kemoterapiju i zračenje" koje su i "otkrivene" tada... Mozeš mislit "napredka medicine"... Medjutim - idioti tzv "doktori-onkolozi" (kao i svi ostali kreteni iz te zločinačke "branše") o tome ne uče po Debilanama...Inače i da uče - to glupim papagajima ne bi ništa značilo...)
...i "matematika" je prosta... Arapi rikavaju sa preko 90% smrtnosti - a lažni "židovi" sa ispod 10%... kad saberes eto ih "ukupno" na - manje od 50%...
Dakle...
Ovo je, po meni - ogromna tema. Daleeeeko veća i od tzv "medicine"... Tako da se nadam da će biti dosta diskusija i ovdje...
|
|
zare
New Member
|
Post by zare on Jan 10, 2024 7:53:22 GMT
BRAVO stari!!!!! O ovom čovjeku nisam ništa znao, a ovaj tvoj post mi daje daljnje informacije korisne u "mom vidjenju" o funkcionisanju Univerzuma (množina). Sa telefona ne mogu izvlačiti citate, pa ću to kada sjednem za komp. Još jednom BRAVO! Nista stari, Pa u stvari to i jeste bio cilj ovog uvodnog teksta...
Samo da napomenen... NGM - je ogromno područije koje je bukvalno TOTALNO ugušeno ovim ćifutarskim ZLOM - zvanim "moderna medicina"... Ja sam ovdje napravio samo mali uvod i postavio nekoliko lilnkova na puuuuuno detaljnije sajtove, kao i na jednu Hamerovu knjigu (za one koji znaju njemački):
Prije 25-30 godina je samo u Štajerskoj (Austrija) bilo preko 1500 doktora koji su praktikovali NGM. Nakon ćifutarskog FRONTALNOG napada na dr Hamera - (ali ovaj put direktno od sotonjarskogtzv "židovskog" kulta - Chabad-Lubawitsch!) - nema viće niti jednog jedinog... Čak i oni koji su par godina imali izuzetne uspjehe sa NGM - sakrili su se u Tamu - zbog sotonjarskog progona tzv "drzave" Austrije... Identična je situacija i u Njemačkoj, ali i svih ostalim tzv "drzavama" koje, sad već znamo odavno - kontroliše sotonjarski kamatarski KULT lažnih "židova"...
ISKLJUČUJUĆI naravno - smrdljivi Izrael. Izrael čak ima prve 3 biološke zakonitosti u "drzavnoj" papirologiji - kao metodologiju u medicini. Međutim, ta metodologija vrijedi isključivo za građane tzv Izraela - koji su pripadnici kulta lažnih "židova". Za Palestince (Arape) ali i za idiote "bijele Evropljane i Amere" - ta se metodologija - NE PRIMJENJUJE!
Tako, kada ti neka budala (a vjerujem da ih srećeš puno, počto radiš sa "doktorima") - kaže da "Izrael ima najviše uspjeha u lječenju kancera na cijalom Svijetu" - podsjeti se ove zakonistosti, tj skupina na koje se primjenjuju...
Dakle u recimo Berlinu, Beču, Parizu, Londonu, Moskvi ili New Yorku - smrtnost na "duge staze" do 5 godina (od svih vrsta kancera) - nakon "lječenja" (trovanja) tzv "konvencionalnim metodama" (kemoterapija i zračenje) - je preko 90%...
U Izraelu, recimo u Tel Avivu - smrtnost je u pola od toga... Dakle manje od 50% bolesnih od kancera umire korištenjem nekakvih "izraelskih metoda"... (a sad već i znaš - koje su to metode)...
Međutim - postavlja se pitanje - da li bi ti (ili bilo koji drugi gojim sa "zapada ili istoka") - dobio istu metodu kao i lažni "židov" (pripadnik kulta)...? NE BI! (sa 100% sigurnošću ovo tvrdim, jer smo pokušali svojedobno sa jednom curom iz Mostara, ali tada još niko od nas nije znao za Hamera... Naručili preskupe "lijekove" iz Tel Aviva - da bi žena naravno umrla za par mjeseci od tog smeća...)
E sada - kad skontas da u Izraelu zivi (u grubo) 50% ćifutara i 50% Arapa - i primjeniš prost racun... lako ispada: - Arapi Palestinci - koji se "liječe" po Izraelskim bolnicima - dobijaju istu najmoderniju "medicinu" kao i oni ostali gojimi po svim "predstolnicama" Svijeta. (NEMA razlike izmedju New Yorka, Berilna, Stockholma... Svi gojimi dobiju isti "spasonosni tretman" uz učešće najglupljih od svih glupi "doktora" - tzv "onkologa"...)
- Izraelci pripadnici Kulta - dobijaju drugačiju (Hamerovu) metodologiju od one "najmodernije" (gore spomenute, a koja datira još iz vremena početka 20 vijeka - kad je zločinac Rockfeller preuzimao "medicinu" sa onim ćifutarom Abrahamom Flexnerom...tj dobijaju "kemoterapiju i zračenje" koje su i "otkrivene" tada... Mozeš mislit "napredka medicine"... Medjutim - idioti tzv "doktori-onkolozi" (kao i svi ostali kreteni iz te zločinačke "branše") o tome ne uče po Debilanama...Inače i da uče - to glupim papagajima ne bi ništa značilo...)
...i "matematika" je prosta... Arapi rikavaju sa preko 90% smrtnosti - a lažni "židovi" sa ispod 10%... kad saberes eto ih "ukupno" na - manje od 50%...
Dakle...
Ovo je, po meni - ogromna tema. Daleeeeko veća i od tzv "medicine"... Tako da se nadam da će biti dosta diskusija i ovdje...
|
|
zare
New Member
|
Post by zare on Jan 10, 2024 8:03:12 GMT
Istrago upravo citam o Hamerovoj metodi lečenja pa ovaj deo kad kažeš da palestinci dobijaju konvencionalnu metodu lečenja protiv kancera a tzv zidovi alt.( hamerovu metodu).Kad budeš imao vremena ako možeš molim te da mi pojasniš od čega se sastoji ta metoda lečenja i kako se sprovodi tacno. Kako izgleda lečenje Hamerovom metodom u praksi. Pozdrav
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 10, 2024 17:29:13 GMT
Istrago upravo citam o Hamerovoj metodi lečenja pa ovaj deo kad kažeš da palestinci dobijaju konvencionalnu metodu lečenja protiv kancera a tzv zidovi alt.( hamerovu metodu).Kad budeš imao vremena ako možeš molim te da mi pojasniš od čega se sastoji ta metoda lečenja i kako se sprovodi tacno. Kako izgleda lečenje Hamerovom metodom u praksi. Pozdrav Pozdrav Zare,
Ja sam od prilike napisao u ovodnom tekstu od čega se sastoji ta metoda, a i Stock je postavio onaj tekst na našem jeziku... Na žalost, toga ima malo prevedenog, a ja trenutno nemam vremena i živaca za prevodjenje i tekstovanje klipova... (onaj jedan klip sam samo ugrubo preveo)...
Ugrubo - ta Hamerova "metoda" - nije nikakva metoda kako je mi "školovani" i lobotomirani ćifutarskom "medicinom" gojimi - zamišljamo. Zašto...? Zato što se sve (ali bukvalno sve!) - odvija na duhovnom planu... Upravo zato i ime teme - uključuje Programera... (jer očito je da nismo samo "tijelo" tj ponajmanje smo "tijelo")...
Definicija
Tzv "bolest" : ...se prvo (i momentalno) - desi na duhovnom planu... Izaziva je neki LIČNI konflikt. (Teži konflikt = teža "bolest")...
...automatski i momentalno se ta "bolest" oslikava na mozgu (kojim NE mislimo, kako nas "škola uči") - na onim specijalnim CT presjecima, koje su uzgred ćifutari odavno zabranili, tj "naučili" su idiote zvane "doktori" - da je ta vrsta CT slika "zastarjela"... (PROVJERENO ZNAM, jer mi je prijateljica dugo godina radila kao CT stručnjak) ... - ... se TEK nakon par mjeseci - prvi put "očituje" na nekom organu i debilana "zaključuje" da se radi o nekoj "bolesti" (kojoj debilana NIKAD ne zna stvarni uzrok)... Tada "prepisuju" Rockfellerovu "medicinu" tj trovanje ljudi - ČAK i kad je to što idioti smatraju "bolešću" - u stvari faza LJEČENJE biološkog organizma (evo vidio si u tekstu - u slučaju tzv "leukemije")...
"Sprovodjenje"
Vjerovatno vidiš da tzv "bolest" stavljam uvijek pod navodnike - a to je zato jer "poučeni debilizmom moderne medicine" - (tu ubrajam i tzv "travare" takodjer požto je to ista debilana, ali malo manje otrova prodaju, a ponekad čak i ubodu , da se čovjek opusti, zaboravi konflikt (ili ga se rješi sam) - te uz one "travke" ne bude otrovan po standardu "medicine") - na prosto:
nemamo pojma šta je bolest nemamo pojma u uzrocima bolesti pa nismo u stanju niti riješiti - biološki konflikt - koji je jedini razlog zašto dobijamo "bolest" (ako isključimo trovanje i fizičke povrede)
Sprovođenje te "metodologije" je pomalo prikazano u onom video klipu, gdje Hamer priča i zabavlja se sa 30 tak "erminalnih" pacijenata od raka... Radi se od prilike ovako : nakon "otkrivanja bolesti" obično od strane "medicinske" Debilane - čovjek treba da se presabere i pronađe stvarni uzrok problema...
kao što rekoh - organ je uvijek povezan za vrstom biološkog konflikta - i taj konflike se odračava različito za svakog od nas (eno vidio si u filmu: čovjek se posvađao sa šefom= dobio kancer na plućima ("konflikt ugroze revira"), žena ostala bez vozačke dozvole=kancer na usnoj duplji ("konflikt gubljenja samopouzdanja") ...) - vratiti se u mislima do par mjeseci u nazad i definirati konflikt... (obično najveći konflikti dolaze od najbližih ljudi... tzv "kancer" zasigurno nećeš dobiti ako si se posvađao na pijaci sa snašom koju prvi put vidiš)
- nakon definiranja biološkog konflikta - (a obično svako ili 99% ljudi na kraju i zna zašto je dobilo kancer napr - bez da pitaju Debila...pardon "onkologa" koji i onako nema pojma...) - radi se samo o tome da se konflikt riješi-prevaziđe-ili postane nebitan...
- naravno, postoja dodatna sredstva koja se mogu primjenjivati u datom slučaju, ali na žalost - o tome nismo u stanju da pitamo debile u debilani - nego ljudi se snalaze sami... (prije 20+ godina upravo je počeo izvrstan trend u Austriji - tj i oni debili "doktori" su počeli rapidno da primjenjuju ovu Hamerovu metodologiju u Austriji, te se iskustvo povećavalo iz dana u dan... Uspjesi su bili nevjerovatni... Međutim ćifutari (bukvalno Chabad-Lubawitsch tj njihov "mošiah" Schnerson - zabranio je da se ta metoda koristi za gojime, a pošto je i "država" Austrija obični ćifutarski rob - preko 1000 doktorski praksi je pozatvarano u par sedmica!!! Doktori su zaplašeni na smrt - da i oni koji su primjenjivali NGM - bukvalno prestaju čak i da se sjećaju tog vremenskog perioda... A u kurtoni smo svi vidjeli kolika je moć ćifutarskog-sotonjarskog KULTA i kolika im je VLAST nad svakom tzv "državom")...
Jedino što ti mogu ovdje dati - jeste "iskustveni izvještaji" - od samih ljudi koji su nakon biološkog konflikta i onog DHS (Dirk Hamer Sindroma) koji sam upisao u uvodnom tekstu - dobili "bolest"... A onda prošli - obično SAMI - kroz ove "faze sprovođenja" koje sam ti spomenuo gore...
Jbg... Na njemačkom je ali možeš uz Google prevodioc uvijek skontati o čemu se radi i šta su ljudi koristili sami...
Ja ponekad pročitam da vidim neku zanimljivu priču i nešto naučim, jer praktično moramo učiti SAD i OVDJE... Poslije je teško pa skoro i nemoguće... na prosto čovjek je navikao da leži kao lešina i da mu (idiot) "doktor" daje "terapije" - i da onda očekuje "izlječenje" ... (a u stvari, vjerovatno je svako "izlječenje" samostalno (nesvjesno) rješenje konflikta - ili pak se nije niti radilo o "bolesti" nego upravo o fazi IZLJEČENJA ... Kao recimo spomenutom u slučaju tzv "leukemije" tu se već radi o rješenom konfliktu - a time i svaka "terapija" kod debila - može biti i opasna i smrtonosna...)
Jedna mi je iskustvena-priča sad pala na pamet... Ima par godina da sam je čitao... Naime - žena menadžerka sa izvrsnom pozicijom i platom - dobija praktično degradaciju... "Konflikt revira" = uzrokuje kancer na plućima... Na njenu sreću, žena je odavno znala podosta iz NGM i sama je definirala sve one faze gore... Razriješila konflikt.
Praktično je i momentalno to i znala, jer je dobila onu toplinu u rukama i nogama, i osjećaj da mora spavati par dana... Pošto je znala da je kancer bio velik kao i konflikt - ona faza izlječenja povezana je sa "infarktom" (u stvari infarkt - isključivo i dolazi, kad je čovjek riješio teži biološki konflikt)... Dakle u uvodnom tekstu - DRUGI BIOLOŠKI ZAKON - "epileptična kriza" na slici pokazana kao špicasti impuls...
Tačno je i procijenila kad će dobiti infarkt - pošto je to vremenski ovisno od trajanja i dubine konflikta - (na 2 dana od - rješenja konflikta čini mi se)...
Zovnula je prijatlja koji je inače doktor - i prosto mu rekla sljedeće od prilike: Normalno lik (doktor) je bio zblanut - jer nije mogao ni sanjati da neko može "predvidjeti" infarkt... Desilo se upravo kako je žena i predvidjela, ali je preživjela i napisala izvještaj...
Dakle, jbg... učimo...
Pitanje:
Da li ti ovo treba - momentalo - ili onako hoćeš da naučiš?
|
|
ar
Full Member
|
Post by ar on Jan 10, 2024 19:44:32 GMT
Opcenito vezano za "bolesti".
Ono sto smo zena i ja odavna napravili je da nikad ne koristimo nikakve nazive "bolesti". Govorimo samo o simptomima.
Probajte i vidijet cete razliku.
|
|
zare
New Member
|
Post by zare on Jan 11, 2024 6:53:02 GMT
Znači Hamerova metoda lečenja je neki vid psihoterapeutske seanse, bez medicinskih aparata i lekova. Ako sam razumeo islljičivo putem razgovora sa terapeutom bez upotrebe nekog medicinskog uredjaja dolazi do aktiviranja odredjenog centra u mozgu koji je zadužen za oboleli organ npr. Jos jedno pitanje šta misliš o gladovanju ( autofagija) kao metodi samoizlečenja organizma?
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 11, 2024 17:14:10 GMT
Znači Hamerova metoda lečenja je neki vid psihoterapeutske seanse, bez medicinskih aparata i lekova. Ako sam razumeo islljičivo putem razgovora sa terapeutom bez upotrebe nekog medicinskog uredjaja dolazi do aktiviranja odredjenog centra u mozgu koji je zadužen za oboleli organ npr. Jos jedno pitanje šta misliš o gladovanju ( autofagija) kao metodi samoizlečenja organizma?
Ako ti je lakše da shvatiš tako - ok. Ja lično ne bih rekao to. Nije to nikakva "senansa" gdje čovjek leži (kao kreten) pored nekog tzv "doktora" - a ovaj mu kao nešto serki - šta i kako da radi... Bukvalno ti NIKO ne može pomoći - do ti sam sebi... Međutim tebaš pronaći stvarni uzrok tzv "bolesti" - i onda još teže - trebaš ga riješiti ili prevazići... (U onom filmu ima i jedna žena, koju je muž varao - a ona dobila kancer pluća ("konflikt revira")... Svi su (pa i ona) skontali, da mora taj konflik prevazići ili joj nema dalje u ovom materijalnom matriksu... Džaba... Ego joj je veći o "važniji" od njenog vlastitog života... Nema šanse da oprosti mužu (premda pokušava lagati Hamera (koji vidi po CT-mozga da NIJE oprostila") - da je "oprostila") , koji joj se izvinio i pokušava da pomogne - da prevaziđe konflikt... Nije imala šanse...Jedna je rijetkih koji NISU mogli SEBI SAMI pomoći - upravo zbog ega i vjerovatno vjerovanja u debilizam "medicine" koja te "spašava tabletom i terapijom"...) Ovako ti je možda jasnije... (Debilno "ležanje kod struke" tzv "psihoterapija" i čekanje da te struka "izlječi" - nema bukvalno nikakve veze sa GNM)
Radi se naprosto o našoj stvarnoj prirodi. A očito je da ona definitivno - nije - ovo što možemo pojmiti sa 5 čula.
Dakle, svako od nas sebe "zamišlja" - da se nalazi - negdje između vlastitih ušiju Međutim - da li je to u stvarnosti tako...?
Upravo Hamer dokazuje da - NIJE.
Dakle, sve dok se čovjek ne "razboli" nema potrebu da razmišlja dublje ili pliće o bilo čemu, a kamo li o Bogu... Dovoljno mu je da izvršava one glupe rituale koje "religiozni autoriteti" sprovode i insistiraju na njima, a glupava gomila (gojima) ih slijepo slijedi i izvršava... (Vrlo često se prije ili poslije tih "rituala" gojimi poprilično i ponapijaju - (ili napuše ako su tzv "muslimani") - zajedno sa "autoritetom" jer je to takva "tradicija" ...)
Međutim, kad se razboli ili kad dospije u neku opasnu situaciju - naprasno se podiže "vjera"...
Nekad (u istinu vrlo rietko) se čak i desi Čudo - pa čovjek ozdravi od tzv "bolesti" što još više pojača blesavo poimanje "religije" kod onih oko njega...
Međutim, ono što je Hamer govorio i prakticirao - bilo je da smo praktično UVIJEK - ponajviše na duhovnom planu (dakle NE "između ušiju")... Upravo na tom planu (gdje praktično stvarno i živimo) - kad dođe do nekog konflikta - to se odražava momentalno i na biološko tijelo ("organizam") koji je u stvari samo kompjuter u kojem smo privremeno...
Caka je da čovjek prvo skonta da NIJE u ovom materijalnom matrixu (premda mu se čini da je isključivo tu)... Svaka tzv "bolest" je prost pokušaj Biološkog organizma - da na materijalnom planu - popravi situaciju organizma...
Radi se bukvalno o programu (možeš sebi to predstaviti kao - "kompjuterski program")... Praktično mnogi od nas svakodnevno kroz manje ili veće konfllikte doživljavaju "bolest" - međutim, ako je konflikt (na duhovnom planu brzo razrješen ili postane nebitan) - ta "bolest" također momentalno nestane kako je i došla - i nikad se i ne očituje na nekom organu tijela...
Evo AR-ova metoda je vjerujem dobar način - jer izbacuje (budalasti) strah od "bolesti", koji nam je uprogramiran - kroz generacije... Međutim, ako "bolest" promatraš kao što rekoh - onda si otvoren i da riješiš konflikt, a time i da oslobodiš Biološki organizam od nepotrebnog "preprogramiranja"...
|
|
|
Post by hariveda on Jan 13, 2024 22:28:42 GMT
@ istrazuj:
Pretjeruješ. Najvrijedniji ljudi u ljudskoj povijesti su sveti ljudi, a Hamer iako je studirao teologiju, vjerojatno ne ulazi u tu kategoriju. Shvaćanje koje ne uključuje Boga, sigurno nije potpuno. Opet pretjeruješ. Sve što Hamer radi je teoretsko nagađanje i potvrđivanje eksperimentom. Ali, za razliku od mnogih mainstream znanstvenika, nije bio kupljen od strane velikih korporacija i to mu ide u prilog. Također, pronašao je metodu koja je po svemu sudeći funkcionalna, za razliku od mainstream trovanja kemoterapijom, zračenjem i tabletama, što mu je ogroman plus. Jedan broj Nijemaca odlazi u inozemstvo gdje mogu javno izreći svoje mišljenje o hòlòhòax-u. Za vrijeme C19 lockdowna neki Nijemci bježe u Mađarsku, zbog normalnijih uvjeta života. Neki su vjerojatno otišli zbog sve većeg broja migranata, pa zbog kriminalne ekonomske politike, itd. Zašto ne bi mogla pomagati? Već sama vjera čovjeka smiruje i može ublažiti, a možda i riješiti problem psihološkog šoka. Znači, sam Bruno govori o potrebi vjerovanja u Boga. A to što je samo on mogao tako djelovati znači da je Bog samo njemu dao takvu sposobnost. Ako anunakiji predstavljaju anđele, onda nema kontradikcije u svemu ovom što si napisao. Sve je dobro rečeno, a ono "treće" jest npr.: - prihvatiti učenje vjerodostojnog svetog čovjeka (npr. Krist) i slijediti ga - prihvatiti vjerodostojne svete spise koji opisuju Boga, njegove sljedbenike, njihovo učenje i proučavati ih - ne kvariti svoju trenutnu situaciju nepoželjnim djelovanjem poznatim kao grijeh (sin), odnosno popraviti karmu - ako je Biblija vjerodostojna, a ti pljuješ po njoj, onda je to grijeh - ako su jezuiti/isusovci vjerodostojni sljedbenici, a ti pljuješ po njima, onda je to grijeh - ako zbog tebe drugi budu usmjereni u grijeh, onda je to isto grijeh - ali nemoj sad previše paničariti, jer znaš što se dogodi od (većih) psihičkih šokova
- što ti vrijedi ako si zdrav, a duhovno ne napreduješ? - prema Vedama, onaj koji ne radi na duhovnom napredovanju je potratio svoj život (e da, i to je grijeh) To nije duhovni plan nego psihički/psihološki. Travari su postojali prije moderne medicine, od njih je ta medicina pokupila mnoga znanja, a onda su ih pomalo ismijali i istisnuli. Tu još treba dodati nedostatak nutrijenata u prehrani kao dodatni mogući uzrok bolesti. Ako ćemo pokriti i duhovne elemente, u igru ulaze i utjecaj grijeha i karma.S tim da treba uzeti u obzir mogućnost pojave novih bolesti od višestrukih konflikata (npr. dovoljno velik dodatni šok od otkrivanja jedne bolesti uzrokuje novu bolest) A što preporučuju svjetske religije? Vjerom u Boga do smirenosti i sigurnosti u svakoj situaciji, što samo po sebi rješava problem pojave prevelikog šoka kod konflikta.
@ Stock:
Hmmm, to mi zvuči poznato...
Duša nema umora, umor je psihički doživljaj koji se fizički manifestira kao smanjena funkcionalnost tijela. Npr. u snu opet nisi umoran.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 13, 2024 23:00:48 GMT
OK...
Ajde, ne budi ti zapovjeđeno, prije nego što ti detaljnije odgovorim na sve ovo - odgovori mi na jedno prosto pitanje:
- Kakva je razlika između tebe i nekog tzv "vehabije"..?
Bukvalno sve što si ti ispisao u ovim tačkama - slijedi i svaki "vehabija"... (on vjerovatno i tvrđe slijedi svaku ovu tačku prema njegovim "svetim spisima")...
Čak su ubijeđeni da kad se raznesu na kakvoj pijaci - upravo rade na "duhovnom napredovanju"...
Nemoj samo bogati opet spominjat "superiorne vede" (udavi me sa njima)... ili tvrditi da Kuran nije "vjerodostojan" To bi bilo i previše lako i previše glupo od tebe...
Na prosto mi objasni tvojim riječima - da li je tebi "vehabija" koji slijedi (bukvalno!) svaku ovu tačkicu za koju on (bez ikakve dvojbe) smatra da je osnova njegovog vjerovanja - apsolutno "ispravan" čovjek....? I zašto misliš tako...?
|
|
|
Post by hariveda on Jan 14, 2024 18:38:02 GMT
Ako oni žele dati svoj život za obranu vjere, tu nema prigovora, ali ako dopuštaju da se s njima manipulira i onda dođe do gubitka "nevinih" života, onda štete sami sebi u duhovnom smislu i Islamu općenito u percepcijskom smislu.
Kuran, kao sveta knjiga muslimana se može smatrati vjerodostojnim. Problem se pojavljuje kod tumačenja, jer svaki čovjek ono što pročita tumači na nešto drugačiji način. Ako se pravilno protumači i pravilno postupi, to je onda djelovanje "ispravnog čovjeka".
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 14, 2024 21:14:33 GMT
OK... Ovo je najvažniji dio - koji se dotiče bukvalno svako tvog upisa.
Naime: - Evo ovdje se već danima pojavljuješ u nekoj samododjeljenoj ulozi "autoriteta" (iliti "arbititra") - i dijeliš lekcije svim koji komentiraju - BEZ da si i jedan jedini put uputio bilo koga od sugovornika na "originalne mudrosti" na koje se ti referiraš, tj na tvoj vlastiti izvor informacije...
- Šta više - ne samo da nisi niti jednom naveo svoje izvore (ili svoje "autoritete" pošto očito ti ne možeš bez njih) - nego si se čak popriličnop nadobudno (tj "autoritativno") obraćao svakom ko je sa tobom dijelio vlastite izvore informacija - pa si ih i ti sam mogao i ČITATI i TUMAČITI...
Džaba...
Dakle i AR a i ja smo ti više puta postavljali i citate i poveznice iz tzv Bibilije - međutim, ti i dalje nadobudno - BEZ IKAKVIH IZVORA koji bi na neki način opravdali tvoju autoritativnu nadobudnost ... Šta više, evo i sam logično zaključuješ da svako - "ono što pročita tumači na nešto drugačiji način"...
Dakle - izgleda samo ti i iskljuičivo ti - "tumačiš pravilno" svaki ovaj tekst, a još evo tvrdiš i ovo:
Tvoja "logika" je potpuno nelogična, a sažeo bih je ovako: navodno je Bog "dao ljudima RAZLIČITE svete knjige"... sve knjige su pisane (ili su se "samonapisale") - tako da za njihovo čitanje - čovjek uvijek mora (mora!) imati posebnog "tumača" ("autoriteta")... - također svako čitanje i analiziranje onog što STVARNO I PIŠE u tim knjigama - jeste "hereza" zbog koje će "heretik" goriti u pakllu tbog "grijeha" - čitanja onog što STVARNO I piše u tim knjigama...
- i onda da čovjek ne bi zgriješio - najbolje je uzeti tumača - ali se poprilično često desi da je tumač manipulator, pa navede čovjeka da se recimo raznese "vjerujući" da se žrtvuje za "vjeru"...
Možemo li još znati ko je tvoj "tumač" tj "autoritet" za čitanje svetih knjiga...?
|
|
|
Post by hariveda on Jan 15, 2024 22:20:13 GMT
Moje upise možeš shvatiti kao osobna mišljenja i za to se ne treba navoditi izvore informacija. Ako negdje baš imam pri ruci konkretan izvor informacija, taj mogu navesti.
One su sadržajno različite, a suštinski slične ili praktički iste.
Tako je, to se zove duhovni odgoj: naučiti pravilno razmišljati i time izbjeći duhovne probleme. Primjer ispravnog načina su apostoli koji su učili od autoriteta/tumača Isusa. Primjer neispravnog načina je Juda kojemu su zavist, ljubav prema novcu i lažni tumači (farizeji) bili važniji od pravog autoriteta i koji je na taj način neslavno propao.
Hereza je širenje neispravnog tumačenja. Može se povezati s pojmom "hear-say" iliti rekla-kazala. To ti je kao kad Fomenko izvali neku glupost, a njegovi poklonici odmah prihvate i prošire izrečeno bez provjere.
U prvom redu to je Bog (originalni autor), pa onda osobe koje su od Boga odabrane za prenošenje sadržaja svetih knjiga (anđeli, osnivači pokreta), sveti ljudi, a onda i njihovi sljedbenici dovoljno visokog nivoa, itd.
|
|
zare
New Member
|
Post by zare on Jan 19, 2024 7:51:56 GMT
Malo sa zakasnjenjem se javljam izvini pitao sam ponajviše zbog toga,otac je radio skener pluća pa su mu nasli neki tumor sad ceka da vidi na histologiji sta je u pitanju.
|
|
|
Post by istrazuj on Jan 19, 2024 12:59:58 GMT
Malo sa zakasnjenjem se javljam izvini pitao sam ponajviše zbog toga,otac je radio skener pluća pa su mu nasli neki tumor sad ceka da vidi na histologiji sta je u pitanju. Ma kolega, nemaš se šta izvinjavat.
Naravno da ćeš pitati i istraživati, jer teško da ćeš ikakav odgovor naći u Debilani. Pogotovo "onkološkoj" debilani...
Ja nisam nikakav "stručnjak" na medicinu - (ali to definitivno nisu ni oni debili "doktori") - međutim mogupotražiti šta NGM (u grubo) kaže za tumor koji tvoj otac ima...
Trebaće mi za to par informacija od tebe: na kojoj strani (mjestu na plućima) je tumor... da li je otac ljevak ili dešnjak (ali to je najbolje da istražiš ti. Tako što ćeš ga pitati da zaplješće rukama... Koja mu je ruka IZNAD (tj ona kojom klepće) - to je... naime, vrlo često čovjek misli da je recimo "dešnjak" ali kad klepće ljeva ruka mu je iznad i udara po desnoj - dakle "ljevak" je tad...) - Datum kad su tačno "otkrili" tumor...
Jbg... Ovo bi sve trebala raditi medicina - međutim mi je nemamo - nego imamo ćifutarsko Rockfellerovo govno (pseudonauku) - pa šta je tu je... Dakle, stvarni DOKTOR bi još napravio i CT mozga pod tačnim (definisanim uglovima u NGM) - te bi zaključio praktično u minutu: kad je "kancer" nastao (početak biološkog konflikta)... u kakvom je stadijumu trenutno, tj da li konflikt još uvijek aktuelan, a mogao bi momentalno vidjeti da nema "kancera" i na nekom drugom organu, tj da li je prisutan još neki biološki konflikt koji može čak biti povezan i sa ovim prvim... (to je ono što idioti iz Debilane zovu "metastaza")... - a kroz razgovor stvarni DOKTOR - bio bi u stanju uz pacijentovu saradnju - direktno pronaći i uzrok bioločkog konflikta, te JEDINO uz volju pacijenta - i riješiti taj konflikt, a time i izlječiti dotičnog...
Na žalost, živimo u Mračnim-vremenima gdje ćifutarski sotonjarski KULT ne dozvoljava ljudima da budu ljudi i da uče o matrixu oko nas...
Pozzz
|
|