Post by istrazuj on Dec 17, 2023 13:44:31 GMT
Na temi o Ivar Kruegeru - sam pokušao da se držim maksimalno „materijalističkih“ fakata i objašnjenja glede ovog očitog (i vjerovatno viševijekovnog) sukoba nekih vladajućih struktura... Nabacio sam samo pitanje - KOJIH STRUKTURA...ali također i mogućnost da ima puno toga što je izvan „materijalnog“ matriksa (bar ovakvog kakvog ga mi trenutno poznajemo)...
E sad, vjerovatno će se mnogi zapitati - od kuda sad mehanizam iz Antikitere ima veze sa Ivar Kruegerom i sukobom među „računovođama“...?
Jbg...
Meni se čini da ima i te kako, ali tek ću doći na to idući polagano kroz neke činjenice koje su nam (kao i uvijek) - odavno pred nosurdama - ali pošto debili iz Debilane zvani „profesori“ nisu od onih prije njih ništa o ovom „učili“ - jasno je da niti mi nismo „učeni“ o stvarnosti koja nas okružuje...
Debili ...pardon „naučnici“...su „klasificirali“ vaze, ćupove, oružije i slične drangulije - u one idiotske-jezuitske „kronološke“ klasifikacije koje su po Debilanama naučili...
Debilana, uz sve to, još naravno pokušava „uskladiti“ ovaj genijalni mehanizam - prema njihovom „modernom“ shvatanju pseudonauke kosmologije tj kretanja u Kosmosu baziranog - na totalnom idiotizmu...
Zbog toga idioti...pardon „naučnici“ ...zaključuju, premda im još sve funkcije NISU JASNE (pa se dogovaraju koncenzhusom) - da mehanizam iz Antikitere „nije baš toliko precizan jer Grci još ne poznaju dovoljno tzv astronomiju"... (dakle klasičnu pseudonauku)...
Dakle te tzv „naučnike“ - u opšte ih ne zabrinjava čiunjenica:
Prosto pitanje opet:
Od kuda to znanje tim našim („preglupim“) pretcima...?
Kao što rekoh ova tema (tema1) - je samo uvod u kasniju Finalnu Temu koja će se na kraju čini mi se sliti u jednu jedinu cjelinu...
E sad, vjerovatno će se mnogi zapitati - od kuda sad mehanizam iz Antikitere ima veze sa Ivar Kruegerom i sukobom među „računovođama“...?
Jbg...
Meni se čini da ima i te kako, ali tek ću doći na to idući polagano kroz neke činjenice koje su nam (kao i uvijek) - odavno pred nosurdama - ali pošto debili iz Debilane zvani „profesori“ nisu od onih prije njih ništa o ovom „učili“ - jasno je da niti mi nismo „učeni“ o stvarnosti koja nas okružuje...
Drugim riječima - manipulirani smo generacijama (kao što sam to spomenuo i na temi o Ivaru)...
U Rotschildovoj "pećini" se po debilanama ...pardon "školama"...NE postavljaju pitanja "učiteljima" (u pravilu kretenima-papagajima)...Pogotovo "teška" pitanja 🤣
Zato ću ovdje, iz par pravaca - krenuti u opisivanje "našeg" matrixa - onako kako ga ja trenutno vidim... 🤣
Naime, ova će priča - konvergirati - iz više pravaca u čini mi se jedan smjer, koji će nam na kraju otvoriti mogućnost kvalificiranih predpostavki (pa i kvalificiranih spekulacija) koje će i te kako biti povezane sa Fomenkovom kronologijom, kao i sa tekstom o Ivaru, koja je i tako povezana sa kronologijom, „računovođama“ i bogatašima iz „garaže“...
Dakle mehanizam iz Antikitere (malog grčkog otoka) - je pronađen na dnu mora, u jednom potopljenom brodu (navodno „antičkom“ prema Debilani) - još davne 1900te godine...Na prvi pogled tadašnjim tzv „naučnicima-istoričarima-arheolozima“ - ništa tu čudno nije izgledalo...
Tako su i ovaj okomenjeni komad „nečega“ (kao i ostale stvari pronađene na brodu) - klasificirali u vremensko razdoblje od 250-100 prije Krista...
(Naravno, makar mi na ovim diskusijama već znamo podosta o jezuitskoj lažnoj kronologiji, premda informacija o tom još nije doprla do nadobudnih tikvi „akademaca i struke“)...
U svakom slučaju - Debilana klasificira ovaj okamenjeni komad nečega - u vremenski period prije više od 2000 godina... Međutim, Debilana vrlo brzo otkriva da taj komad „nečega“ nije tako jednostavna stvar... Šta više, izuzetno je komplicirana i predstavlja neki mehanizam koji se sastoji iz mnoštva izuzetno malih zupčanika. |
Zaključuju tada („mudro“ kako to uvijek radi Debilana) - da se tu radi o nekakvom uređaju za mjerenje vremena, ali pošto ga ne mogu uglaviti u kronološki idiotizam jezuitske „arhelologije-istorije“ - praktično ga ostavljaju po strani... (klasika idiotske tzv "nauke" 🤣 )
Onda tek 1950-tih par naučnika odlučuje da ponovo istraži Antikiterski mehanizam sa rentgenskim zracima i po običaju - ostaju zblanuti... 🤣
Uglavom u praktično zadnjih 50-60 godina Debilana shvata da ovaj izuzetno precizan (i vrlo maleni) mehanizam kalkulira i definiše sa izuzetnom tačnošcu položaje zvijezda, planeta, kretanje mjeseca i sunca te da je sa velikom preciznošću u stanju odrediti pomračenja sunca i mjeseca kroz više hiljada godina... (a što je još zanimljivije, imali su i neku vrstu "uputstva za upotrebu" pored samog uređaja, koju su trebali dešifrovati)... A da ne spominjemo kakve su još funkcije ugrađene u ovaj mali mehanizam star 2000 godina - koje Debilana na prosto jos i ne shvata...
Konačno - (od 90tih pa do nedavno) - koristeći modernu tehnologiju (CAD) Debilana je u stanju su da djelomično rekonstruiše cijeli uređaj sa ugrađenim "predloženim" funkcijama (dakle koncenzusom predloženim, što praktično znači da još uvijek nemaju pojma) ...
Od onog okamenjenog „nečeg“ dobijamo ovo:
A iskreno - nije niti čudo, da sve funkcije na prosto nisu u stanju shvatiti, jer dovoljno je vidjeti predloženu šemu mehanizma: |
Razumljivo, prosječan gojim bi rekao - ODLIČNO!
SADA konačno možemo pokušati shvatiti šta su drevni narodi znali, kako su i čime ovo napravili, te čemu im je služilo - ali do potpunog razumijevanja...
Avaj...
Debilana...pardon "moderna nauka" ne funkcioniše na tom principu...
To smeće funkcioniše isključivo po principu pušenja qrca onim familijama "računovođa" koji i plaćaju debilima Debilane da nešto kao "istražuju"...
Ovde se očito nisu naročito potrudili da plate 🤣
Zato se evo više od 100 godina nakon prnalaska - Debilana još uvijek "čudom čudi" a onda i koncenzusom "zaključuje" o čemu se ovdje radi...Naravno Debilana to naziva „prvi analogni kompjuter“ (to im je najlakše a i vole davati bombastična besmislena imena) - i to je za Debilanu, uz činjenicu da su kao i uvijek zblanuti - više nego dovoljno...
U stvari - još je i gore!
Zbog toga idioti...pardon „naučnici“ ...zaključuju, premda im još sve funkcije NISU JASNE (pa se dogovaraju koncenzhusom) - da mehanizam iz Antikitere „nije baš toliko precizan jer Grci još ne poznaju dovoljno tzv astronomiju"... (dakle klasičnu pseudonauku)...
Naime, nadobudni papagaji „astronomi-kosmolozi“ još se usuđuju da tvrde da „znaju“ nešto o kretanju zvijezda i fenomenima tzv „kosmosa“ - premda i ono nadobudno msm govno Michael Kaku - jasno i sam kaže koliko je „precizna“ ta tzv "moderna kosmologija"...
Ali džaba...
Idiotine iz Debilana će i dalje drliti -isto - tj kako je današnja nauka "izuzetno napredna, za razliku od drevne nauke“...Dakle te tzv „naučnike“ - u opšte ih ne zabrinjava čiunjenica:
- da je ovaj izuzetno-precizan mehanizam napravljen - prema Debilani - u vrijeme kad su ljudi još koristili robove kao glavnu pokretačku snagu...
- da je izrada toliko precizna, da se i švicarski časovničar odusevio a po njegovom priznanju masu toga i naučio iz mehanizma...
- a da ne spominjemo preciznost kretanja tzv „nebeskih tijela“...
Evo, a prevod kad se uključi je skroz OK:
Dakle - tzv "naučnici" nastavljaju sa msm idiotskom pričom „kako smo eto - skoro sve već otkrili“ .... a u stvari radi se o TEŠKOJ Manipulaciji Manipulatora koji u potpunosti kontroliraju i (idiotsku) tzv „Akademiju“ ali i one Abrahamske obmane...
Međutim, mi ovdje ćemo postavljati pitanja, a i tražiti odgovore na njih, jer od Debilane nema smisla išta očekivati... 🤣
Prosto pitanje opet:
Od kuda to znanje tim našim („preglupim“) pretcima...?
Kao što rekoh ova tema (tema1) - je samo uvod u kasniju Finalnu Temu koja će se na kraju čini mi se sliti u jednu jedinu cjelinu...
Zato i nisam znao gdje bi je postavio, ali kako je Stock već definisao u grubo „ladice“ - postavljam je ovdje...
Ponovo ću se naravno pozivati na ovo...