|
Post by istrazuj on Jun 1, 2024 14:10:13 GMT
Šta je JEDINA "AgendA" ? (dakle ne AgendE - nego jedna jedina - jer očito je da sve konvergira...)
E... Ovo je malo poteško pitanje... Naravno ne zanosim se da ćemo ovdje iskristalisati i odgovor na ovo pitanje - ( pogotovo što nevjerovatno malo ljudi učestvuje u diskusijama sa vlastitim analizama i zaključcima) - ali evo ja ću na poćetku nabacati malo materijala za dalju diskusiju, pa možda se i razvije dalje
Prije svega napominjem - da što se mene lično tiče - sve više se nosim mišlju da je sve ovo gdje "živimo" stvarno jedna simulacija (nešto poput filma Matrix) a o tome sam pisao detaljnije u recenziji knjige Davida Ickea "Zamka": I premda imam svaki respekt prema Ickeu - (jer je vremenom dokazao da zna o čemu priča) - te stvarnoj mogućnosti da je i u pogledu ove "zamje" u pravu, ja sam moju recenuziju zaključio stavovima Eckharda Tollea u stvarnom funkcioniranju ovog matrixa... U istinu - kad se stvarno uporedi i Icke-ovo i Tolle-ovo razumijevanje ovog Matrixa - oni se suštinski i NE RAZLIKUJU... ("Razlika" je jedino na "detaljnom nivou") ***
Međutim, nije mi namjera sad pisati o Duhovnoj ( tj jedinoj stvarnoj) suštini ovog matriksa, jer sam o time pisao već nekoliko puta, a ko želi može sam pronaći - i još bolje - ZAPOČETI i diskusiju o tome... (Može komotno na temi "Zamka")
Zadržaću se samo na naših 5 čula i tzv "razumu i logici" - kojom pokušavamo dešifrovati ovaj Matrix oko nas, a sve "odslikano" na VREMENSKOJ liniji...
POČETAK: - Slaganje "geopolitičke" slagalice...(kako je vjerovatno gledaju hipnotisani "geopolitikom")
Dakle, kako smo "učili" ili onako kako to vidimo na prvi pogled - "VELIKA slika" podrazumijeva i neku veliku ("generalnu") podijeljenost cijelog svijeta...
Tako u grubo - dolazimo da "standardne podjele, a ovdje ću pokužati staviti par informacija o "različitim Agendama" ( a u stvari izgleda da se radi isključivo o JEDNOJ JEDINOJ AGENDI) - koje se plasiraju gojimima svijeta - u zadnjih par godina (pa i "šire")
AGENDA | "zlobni, imperijalistički" - ZAPAD | "slobodarski, oslobodilački" - ISTOK | Teror Kurtonom i teškim OTROVIMA tzv "vakcinama c19" | masovno praktikovan i još uvijek djelomično na snazi
| masovno praktikovan i još uvijek djelomično na snazi | Teror "digitalnim identitetom"...
| masovno se implementira
| masovno se implementira | Teror "digitalnim novcem centralne banke"... | masovno se implementira | masovno se implementira | Teror LAŽNOM "održivošću i zelenom (CO2) Agendom"...
| Teror (idiotskim) tzv "klimatskim promjenama"
| Teror zločinačkom "svjetskom" UN/WHO
| masovno se implementira uz manja odstupanja
| masovno se implementira uz NIKAKVA odstupanja
| Teror "woke-pederlukom"
| masovno se implementira uz manje-više protivljenja
| NE implementira se
|
Napomena: Iza SVAKE ove "agendE" - uvijek stoje kamatari (koji su u pravilu - "etnički boljševici" tj ćifutari...) Kako na Zapadu - tako isto i na Istoku. Za svaku ovu "Agendu" - postoji masa Poveznica, ali ovdje ću postaviti samo one koje se odnose na "slobodarski istok" - pa svako može sam pogledati:
E sad - kad čovjek uzme ovako malo uvećanu sliku tzv "Agendi" - nekako se čini da tu praktično i NEMA neke razlike... Minorna razlika je, kako se može vidjeti - jedino TEROR "woke-pederlukom" se trenutno ne primjenjuje na "slobodarskom Istoku... (Nije isključeno, međutim, da će tako biti i u budućnosti, pogotovo što se WEF-ćifutarija popur "renomiranog Herman Grefa" - svojski trudi da i tu tačkicu USKLADI...)
Dakle, ovako gledajući :
- pošto su - SVE "agendE" - praktično usklađene i djeluju istovremeno (i na Istoku i na Zapadu) ...
- pošto se SVI "sprovoditelji" tih AgendI - bukvlano slažu suštinski o njihovom implementiranju do 2030...
- možemo hladno izvući zaključak - radi se dakle SAMO O JEDNOJ JEDINOJ AGENDI iza koje stoji ISTI sotonjarski KULT...!
E sad - neko će pitati - pa ŠTA je ta JEDINA "AgendA"...? A neko će mu možda odgovoriti - pa JASNO je definirana u onim "Protokolima cionskih mudraca" (i nema nekog velikog odstupanja)...
Evo link na "Protokole" - a svako je u stanju pročitati tih 100njak stranica:
Zaplet: DA LI JE STVARNO sve ovako kao što vidimo u vezi "AgendE"...?
Dakle, da li je stvarno ovako kako mi i sami možemo VIDJETI (opipati, nanjušiti, namirisati, dodirnuti tj pročitati i sami analizirati...) ? (U istinu, mnogi nisu u stanju sabrati niti ove proste informacije, ali šta je tu je...)
...
Ili je po srijedi nakakav PLAN koji podrazumijeva i SUKOB na samom vrhu ćifutarskog kulta kamatara (tj njihovim potomcima danas)... ?
... E na ovo pitanje me je ponukao jedan Šveđanin (kojeg je i Stock spominjao) - a kojeg sam u zanjih nekoliko sedmica malo detaljnije propratio... Lik, moram priznati - zaslužuje svaki respekt. Masu stvari sam od njega saznao, ali u nekoliko (izuzetno važnih) momenata se sa njim ni u kojem slučaju ne mogu složiti...
To NISU "suštinska" pitanja, defiuniranja tzv "Duboke države" koju on već godinama definiše u ćifutarima Wallenberzima - nego detalji koji se odnose na primjer: - na tzv "istoriju"- (u koju on slijepo vjeruje)...
- na tzv "atomsku bombu"- (koja nikad nije i NEĆE eksplodirati)...
- na uticaj tzv "religije" - (koji on smatra nebitnom u odnosu gramzivost)...
... Suštinska pitanja - poput: - Apsolutna kontrola (ćifutarije) nad tzv "štampanjem novca" - koja kontroliše "Centralne (narodne) banke" - u SVAKOJ tzv "državi" svijeta...
- Gramzivost kao osnovni pokretač te ćifutarije tj VLASNIKA tzv "država" (upravo IDENTIČNA kao i onih "biblijskih Seduceja"- koji "nestadoše" iz tzv "svetih spisa"...)
- Kontrola informacija - (preko centralne informacijske MREŽE koju predstavlja kompanija ERIKSSON) - više od stoljeće, a time i totalno KONTROLA svake tzv "države"... a naravno time i TOTALNA kontrola i RATA i MIRA među (preglupim) gojimima svijeta...
- ...
... sve to STOJI - kao klisurina!
Naime Wallenberška kompanija Eriksson - TOTALNI je Vlasnik hardvera za CJELOKUPNI internetski saobraćaj - u 185 od 192 tzv "države u UN...
Znači nikakvi tzv "internetski giganti" (poput FB, Google itd...) - bukvalno NE POSTOJE - bez Wallenberga tj njihovog Eriksona... I to je ČINJENICA...
A Wallenberzi su ne samo vlasnici - bukvalno SVIH "žica" za internet na Svijetu - nego : - i preko 300 "globalnih svjetskih kompanija" a između ostalog i mnogih velikih iz "vojno-industrijskih-kompleksa"...
- financijskih mahinatora poput "Black Rock" ili Vangarda...
- ali i i NY-berze (gdje manipuliraju idiote na "akcijama")...
... Dakle - SVJETSKA moć ćifutara Wallenberga - jeste bukvalno i činjenicama - NEOSPORIVA... (Druga je stvar, što pšrosječan gojim - NEMA POJMA - ko su ti "Wallenberzi" jer oni SAMI to ne žele da (preglupi) gojim ikada i sazna... Radije puste ćifutare Rotschilde-Rockfellere-Warburge - i ostale... sa kojima su čak i u rodbinskim vezama - da se eksponiraju...)
I ovdje se nema šta spočitati Švedi... Svaka čast da mi je otvorio oči u poglčedu ovih čifutarskih sotonjara Wallenberga...
| Međutim - moja najveća sumnja (a mislim da je to i Stock par puta na diskusijama izrazio) - jeste da Norberg:
- premda tvrdi i dokazuje da je - bukvalno SVAKA tzv "država" pod kontrolom tzv "Duboke države" (tj bukvalno ćifutara Wallenberga)...
- na neki način - Putin, Trump, XI i Erdogan - sarađuju - na uništenju te iste "Duboke države" (tj Wallenberške ćifutarije)...
- ...sa tim, da PRIJE uništenja te "duboke države" - MORA doći do "prosvijetljenja" u (preglupim) gojimskim tikvama...
Dakle, on tvrdi da samo "suho" hapšenje, odvođenje na pusto ostrvo i streljanje te ćifutarije (oko Wallenberga) - NIJE DOVOLJNO...
Preglupi gojim - koji NIŠTA NIJE skontao - trebaće od prilike max 3 dana da PONOVO POSTANE ROB neke "nove duboke države"...
Zato (on tvrdi) - sve ovo što se odigrava na Velikoj sceni - jeste jedna duuuugo PLANIRANA operacija - protiv Wallenberške ćifutarske-sotonjarske bande.
|
Da neko slučajno - ne bi pomislio da i Norberg pripada skupini IDIOTIONA "geopolitike" (koji su napr preuzeli portal NE-logično) - NE... Dakleko od toga... On čak tvrdi (kao što rekoh) - da bukvalno svaka (ali SVAKA!) tzv "država" jeste upravljana od "vlastite" tzv Duboke države, koja se UVIJEK sliva u jednu jedinu - tj u Walemberšku ćifutarsku oličenu kroz NJIHOVE "centralne banke"... Dakle i tzv "američka i ruska i kineska i turska" centralna banka - JESTE SASTAVNI DIO "svjetske Duboke države"... (Onim idiotinama "geopolitike" je bilo nemoguće shvatiti - da tzv "ruska centralna banka" - NIJE RUSKA, premda sam dijelio i poveznice na ZAKONE tzv "Ruske federacije" koji upravo tvrde to ćto sam citirao... Idiotinama "geopolitike" ta činjenica NE moće iz guzice u glavu...)
Dakle Norbergova teorija - nema veze sa idiotizmom "geopolitike"... Međutim...
.. i premda se i sam SLAŽEM sa njegovim zaključkom : - o (preglupom) gojimu i kratkom pamćenju...
- te neizostavnoj potrebi da se JEDINA STVARNA "revolucija" odigra isklčjučivo - u tikvama (preglupih) gojima...
- te da BEZ razumijevanja kako prošlosti, tako i trenutne situacije - (u kojoj zločinački kamatarski KULT - NEIZOSTAVNO TREBA VELIKI RAT) - NEMA NIKAKVOG napretka......
... teško mi je povezati ovu četvoricu - sa bilo kakvim "napretkom" - pogoptovo imajući u vidu TEROR u kojem su svi učestvovali (i učestvuju) od početka PLANdemije...
... Mi jesmo ovdje diskutovali postojanje različitih grupacija koje se bore za prevlast u Materijalnom matrixu - međutim, (meni lično) je teško povezati ova 4 bandita sa nekakvom borbom za "slobodu gojima"...
Trenutno stanje: "svjetska situacija" SADA...
Ipak, sad kad čovjek sagleda trenutnu situaciju na "šahovskoj ploči" tj ovom materijalnom matrixu - ima tu dosta "neobjašnjivih" stvari...
Naime u zadnjih par dana: - Trump je osuđen (kao jedini predsjednik) - i to za NEPOSTOJEĆI "zločin"... (sprdačina od "precesa" - tako da to može i TOTALNI kreten sam vidjeti)...
- Putin dozvoljava bukvalno uništenje "strateškog radara" (kao i masovne napade na rusku teritoriju, a poglavito na Kerški most)... Znači grozomorni Putin - bukvalno se NE samo cereka na bombardovanje ruske teritorije, nego još i traži od NATO da se "rat zaustavi" na "granicama fronta" ( www.youtube.com/watch?v=J6jcXVUjmIs ) što izaziva BIJES kod "patriota", jer je bukvalno sad i po USTAVU tzv "Ruske Federacije" taj dio Ukrajine (Dombas) - SASTAVNI DIO RUSIJE... Dakle "grozomorni Putin" se praktično PREDAJE bez borbe! ... Zašto ?
- Izraelac i BIVŠI "predsjednik" tzv "države" Ukranije (Zelenski) - dolazi na sastanak sa Nodijskim tzv "državama" - U ŠVEDSKU - i to nakon što mu je odavno istekao mandat za "predsjednika" pa je praktično ILEGALNI "predsjednik"... (Ne zaboravimo da je "Švedska" prema ustaljenom vjerovanju "napredna demokratija i štovaoc prava" - a ipak par dana NAKON što su ućli u zločinački NATO - hladno diskutuju sa ILEGALNIM "predsjednikom" Ukrajine (izraelcem) - o slanju dodatnog oružija i aviona u Ukrajinu - da bi se "zaustavio Putin"... KAKVE VEZE ima preije svega zločinački NATO sa tzv "UKRAJINOM", a pogoptovo njonjci (preglupi) iz tzv "NOdrijskih zemalja"...? Evo:
www.svd.se/a/73Kzgw/ukrainas-president-volodymyr-zelenskyj-ar-i-sverige-for-toppmote?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2lpEdmCasiosUmvz0y9h0tJj2T6kY6KNr5WIsMVpQFcb4bH4jg0lELFJk_aem_AcTysyvx-nT5HfkfTgJ54-a0qIULxQL00DfvK6ZLP2Zq8ON9dwhB8JxkGFHW6sevGKWg9hYmZd_L6gyNJISFPbMQ - Izlapjeli pedofil "predsjednik Biden" (tj ćifutarija iza njega koja kontroliše u potpunosti tog smežara) - odobrava BOMBARDOVANJE RUSIJE - sa američkim dalekomentnim raketama... (samo treba napomenuti - da nema nikakve ćanse da Ukrajinci nauče koristiti te rakete, a kamo li da ih ispaljuju sa bilo kakvom preciznošću... Pogotovo što je ćifutarija u Ukrajini bukvalno u problemu - jer ne može nakupiti dovoljno SLAVENSKE STOKE (gojima) da ih šalje u bratoubilački rat....
edition.cnn.com/2024/05/30/politics/biden-ukraine-limited-strikes-russia/index.html#:~:text=President%20Joe%20Biden%20has%20given,the%20country%20close%20to%20the - ... a PUTLER (5d šahista) - ne samo da ne reaguje - nego kao što možemo vidjeti, pored besmislenog baljezganja onog ćifuta Medvedeva i Peskova, samo blebeće bez veze te još traži i PRIMIRJE !
- Kina blokirala Tajvan ... i svi se prave da je sve "normala"
- ... itd...itd...
Ovih "čudnih događaja" je iznendada - more jedno...
ZAŠTO?
Zašto recimo Putko - ne baci jednu "atomsku" kako zahtijevaju "patrioti"u Rusiji Evo - NE logično je promptno prenijelo "zahtijev patriota Rusije"
|
|
|
Post by Nebbe on Jun 1, 2024 21:36:23 GMT
Sve tacno,kratko i jasno! Mozda bih samo dodao jasnije da je Putin definitivno Cifutski igrac i to vazna karika u ostvarenju Zionskog zadatka unistenja, tj. reduciranje Slovenskog naroda, zadatka kojeg je Zionistima u amanet ostavio Rabin M. Schneerson!
Ne stima ti ono da te je Carl inicialno usmjerio u pravcu izucavanja Wallenberg-a! Ja znam ko i kad te je navukao na te zlikovce!
|
|
|
Post by istrazuj on Jun 2, 2024 8:26:05 GMT
Sve tacno,kratko i jasno! Mozda bih samo dodao jasnije da je Putin definitivno Cifutski igrac i to vazna karika u ostvarenju Zionskog zadatka unistenja, tj. reduciranje Slovenskog naroda, zadatka kojeg je Zionistima u amanet ostavio Rabin M. Schneerson! Ne stima ti ono da te je Carl inicialno usmjerio u pravcu izucavanja Wallenberg-a! Ja znam ko i kad te je navukao na te zlikovce!
🤣🤣👍 Znam da znaš 👍
Međutim, upravo za Putlera - imam podosta nejasnoća... (imam naravno i za "donmeha" (konvertita) Erdu i "brata" Xi-a također pitanja - ali Putler mi je prvi na udaru 🤣)
Dakle, puno smo o Putleru pričali, a i svako je mogao vidjeti kako je to bilo za vrijeme PLANdemije... Naime - kad mu je kćerka "primila" prvi (ćifutarski) SputnikV (koji je identičan sa = sad već JAVNO PRIZNATOJ OTROVNOJ Astra-Zeneki), a Putler se 3 puta "javno vakcinisano" ... (U istinu - on ne direktno pred kamerama, kao kćerka i kao ostali "političari" nego nakon što se "nabo" uvjek je držako "kraći govor" gdje je preglupi ruski gojimluk nagovarao na "patriotski" ćifutarski OTROV Sputnik V.)
A samo da se ne zaboravi - onaj ćifutar Medvedev - je bio jedan od najgorih ZLOČINACA u goniča slavenskih gojima (stoke) na nabadanje čifutarskim-otrovom Sputnikom V.
Tako je bilo i sa ostalim "članovima užeg kruga odlučivanja" oko Putlera...
Samo totalni idiot-geopolitike se može praviti da se sve ovo "nije desilo"... A takvih je popriličan broj - (dovoljno je otvoriti portal NE-Logično) - koji i dalje tvrde da je "Putler momentalno zaustavio PLANdemiju" (time što je traljavo započeo RAT u Ukrajini, koji traje evo već treću godinu)... Namjerno "zaboravljajući" sve ovo gore pomenuto, kao i činjenicu da su milioni SLAVENA osakaćeni i pobijeni u ovom bratoubilačkom ratu...
Dakle - ovo su sve činjenice, a nekoliko ljudi koje ja poznajem (sa diskusija) - su čak više od godinu dana PRIJE početka rata u Ukrajini - javno i na komentarima portala NE-Logično tvrdili da je ćifutariji jedino ostalo da napravi RAT, jer ono gojima što su naboli - naboli su... (Par njih komentariše sad, ponekad i ovdje, ali na žalost ne svi)... Na portalu NE-Logično njih su oni idioti-geopolitike nazivali "rosofobimna" a Redakcija portala je učinila SVE (pa i više od toga) - da se ti glasovi uguše u graji idiota-geopolitike, kojima pripada i CIJELA tzv Redakcija tog portala... Međutim, sad je već skoro 3 godine od početka - istrebljenja Slavena na tom prostoru (nekadašnjeg "Khazarskog kaganata")...
Sad je besmisleno pričati o tzv "Specijalnoj Vojnoj Operaciji" - koja "NIJE RAT"... (Šta više - režim u tzv "državi" RF je hapsio ljude koji su SVO zvali pravim imenom - RAT)...
Sad se nevjerovatno puno toga događa na svakoj tački Svijeta (namjerno ne kažem "Zemljine kugle" - jer znaš i zašto 🤣 )
"Dvodimenziopnalno" gledanje na taj svijet - teško može objasniti ove stvari koje se događaju...
Reciomo konkretno... Isto kako je nekolicina vidjela - da će nekakv RAT (ili više njih) neizostavno krenuti nakon što je idiotizam-PLANdemije izgubio polet - zar nije logično SADA : - da recimo Putler - (koji je "zaustavio PLANdemiju u trenutku" 🤣 ) - baci nekakvu VELIKU BOMBU, nakon svih ovih terorističkih i otvorenih napada iz tzv NATO - na teritoriju tzv "Ruske Fedeacije"...?
- nema nikakve dvojbe - da su svi ti napadi ne samo organizirani i financirani iz tzv "Zapada" nego su čak i SPROVEDENI od osoblja iz NATO tzv "država" (naime, ti precizni napadi sa "zapadnjačkom tehnologijom" NIKAKO nisu mogli biti sprovedeni sa PRIUČENIM regrutima tzv Ukrajine)...
- imajući u vidu, da zločinačka (Wallenberška) "alijansa" NATO :
- krši ne samo SVE tzv "međunarodne zakone" šaljući oružije (i to masovno) u ratom zahvaćenu teritoriju...
- nego krši i VLASTITE "zakone" - koji NE DOZVOLJAVAJU učešće u agresivnoim ratu - nego isključivo ODBRAMBENE "aktivnosti" ISKLJUČIVO ČLANOVA te "alijanse"...
- Kad je to tzv Ukrajina postala "drug član" - zločinačke Wallenberške "odbrambene" alijanse NATO?
- Uz to, tzv "država Švedska" - (Wallenberška prćija) - praktično JUČER je posatala "drug član" te zločinačke (Wallenberške) alijanse (uz prkos ČINJENICI da je 90% Šveđana bilo PROTIV toga (što je i logično, jer koji će im qurac NATO, pa da budu "meta") - ali znamo ovdje već svi - koliko se gojimi "pitaju" o bilo čemu... Dakle ta alijansa je trebala Wallenberzima... Mislim da je ovdje čak i Stock postavio neki članak o Wallenberčkom kloncernu SAAB)...
- od kuda to sad - da upravo ŠVEDSKA - organizira "samit Nordijskih zemalja" - na koji dolazi ILEGALNI "predsjednik" tzv Ukrajine (Izraelac Zelenski) i na kojoj se detaljo priča o daljem PROTIVZAKONITOM naoružavanju tzv Ukranije...?
- ...a pitanja je još dosta, ali evo za početak...
Dakle - ZAŠTO SADA - kad cijeli SVIJET vidi bez ikakve dvojbe svaku od ovih tačaka spomenutih gore - PUTLER radi to što radi...? Tj - "traži primirje" - na "granici fronta"... (što je bukvalno IZDAJA i po Ustavu tzv "Ruske federacije", jer je sada (od priključenja u RF) - cijeli Dombas - sastavni dio RF)...
Praktično traži PREDAJU od zločinačke (Wallenberške) alijanse NATO... Zašto?
Zar ne bi sa jednom (ili čak dvije) - veće bombe - čak i ne mora "atomske jer ih niko i NEMA - (pa makar ih krhnuo na sami nenaseljeni sjever Švedske, koja organizira ovaj "samit" sa ILEGALNIM "predsjednikom" Izraelcem Zelenskim - o NASTAVKU rata i istrebljenja SLOVENSKOG gojima (stoke) na teritoriji Khazarije) - momentalno: - zaplašio bukvalno SVE GOJIMNE Svijeta...?
- time izazvao (ćifutarima POTREBNU reakciju) preglupog gojima - tj brzu pripremu za "TREĆI SVJETSKI RAT"...?
- a time - upravo i SPASIO ćifutarski "financijski sistem" - koji je matematički neodrživ, a to odlično zna ćifutarija oko Wallenberga...
...
A Putler - dakle NE BACA BOMBE - premda bi MOMENTALNO bukvalno SPASIO čifutariju...? ZAŠTO ih ne baca...?
Znamo i ti i ja odavno - da ih čak ne mora niti baciti... Dovoljno je da ćifutarska medija JAVI da su "bačene" ... I eto "spasa" za ćifutarsku piramidu ZLA - tj tzv "financijski sistem" baziran na (Wallenberškim) "centralniom bankama"...
Ali - kako vidimo - taj im "SPAS" - NE dolazi iz tzv Rusije... (bar za sada, a očito je da je vremena malo, jer je ćifutartska Piramida ZLA i "duga" kojeg mi zovemo "novac" a čifutarija "šekeli" - na umoru...) ZAŠTO...? ...(ako je Putler 100% njihov igrač...)
U tome i jeste caka, koju je teško povezati po nekoj linearnoj funkciji... A upravo o tome priča ovaj Norberg...
|
|
|
Post by Nebbe on Jun 2, 2024 9:59:51 GMT
Zasto? Pa vrlo jednostavno, jos nije vrijeme za to! Za dada se Sliveni samomasakriraju I to je u tjeku! To ide , a Putko ceka da dobije signal i od BiS-a (Wallenberga) za sljedeci potez. Za sada on uspjesno izvrsava zadatak iz Schneersonovog amaneta, radukcija Slovenske populacije! Taj posao cifut Putko obavlja revnosno I uspjesno, prvo Sputnikom V, a sad sa SVO! Dok dobije signal da je sve spremno za reset financijskog systema on ce djelovati I to toliko koliko bude trebalo da svijetski ekinomski system upadne u totalnu entropiju, opstu ekonimsku depresiju, pucanje dolara i evra i ostalih cifutskih shekela (idu uz to glad, bijedu i rusenje), e onda na scenu stupaju “spasioci” sa rijesenjem, block chain (virtualno zlato) podrzanim CBDC-om i spasavaju svijet, investicije, obnova zasnovana na kamatarenju i uz put jacoj totalnoj controli goima, sa daljnim potlacavanjem i smanjenjem populacije. To je tad vec novi “business opportunity” za Wallenberge I ostalu Cifutariju koja u tom trenutku zapravo ostvaruje plan i dalje ukrupnjuje kapital i moc, te ide ka svom svetom cilju da oni, izabrani zavladaju svijetom. Pise ti to u protokolima! Samo polako, to je mudra i uporna satana koja “Never give up”!
|
|
|
Post by istrazuj on Jun 2, 2024 11:38:38 GMT
Zasto? Pa vrlo jednostavno, jos nije vrijeme za to! Za dada se Sliveni samomasakriraju I to je u tjeku! To ide , a Putko ceka da dobije signal i od BiS-a (Wallenberga) za sljedeci potez. Za sada on uspjesno izvrsava zadatak iz Schneersonovog amaneta, radukcija Slovenske populacije! Taj posao cifut Putko obavlja revnosno I uspjesno, prvo Sputnikom V, a sad sa SVO! Dok dobije signal da je sve spremno za reset financijskog systema on ce djelovati I to toliko koliko bude trebalo da svijetski ekinomski system upadne u totalnu entropiju, opstu ekonimsku depresiju, pucanje dolara i evra i ostalih cifutskih shekela (idu uz to glad, bijedu i rusenje), e onda na scenu stupaju “spasioci” sa rijesenjem, block chain (virtualno zlato) podrzanim CBDC-om i spasavaju svijet, investicije, obnova zasnovana na kamatarenju i uz put jacoj totalnoj controli goima, sa daljnim potlacavanjem i smanjenjem populacije. To je tad vec novi “business opportunity” za Wallenberge I ostalu Cifutariju koja u tom trenutku zapravo ostvaruje plan i dalje ukrupnjuje kapital i moc, te ide ka svom svetom cilju da oni, izabrani zavladaju svijetom. Pise ti to u protokolima! Samo polako, to je mudra i uporna satana koja “Never give up”! Da... Slažem se da je i ovo jedna od mogućnosti... Ne baš naročito optimistična za ljudsku rasu u ovom Materijalnom matrixu...
Dakle, čifutarija PLANIRA - bez ikakve dvojbe - na daleke staze... Ovdje sam ja recimo, skloniji tvrdnji da iza svega stoji "ideologija" ili "vanzemaljci" ili oboje (za razliku od Norberga)... Zato mislim da je izuzetno važna ona kronologija od Anatolija Fomenka... Ona definitivno daje kakva takva objašnjenja: - za uspon ove sotonjarske (materijalističke-seducejske) bande...
- za njihovu ekstremnu (i najčešće neobjašnjivu) mržnju prema izvornom krsćanstvu...
- za njihovo insistiranje na "različitosti religija, civilizacija, rasa...itd..." - koja im sa lakoćom omogućava upravljanjem KONFLIKTA između glupostima podjeljenih gojima...
... koliko sam upratio, Norberg smatra sve ovo "sekundarnim" - u odnosu na "ideologiju" materijalističke gramzivosti - koja u svakoj akciji u ovom Matriksu - gleda vlastiti PROFIT koji sljijedi upravo kao proizvod - pijenja krvi drugom ljudskom biću... Šta više, taj sotonjarski KULT - ( a kojeg ja pripisujem onim "biblijskim Seducejima" koji eto - nestadoše na volšeban način ) - koji je zasigurno je postojao i prije Krista - očito je zadržao, kroz vijekove tu tradiciju čak i stvarnog ( bukvalnog!) pijenja ljudske krvi i jedenja ljudskog mesa...
(...O tome tj o pijenju ljudske krvi i jedenjui ljudskog mesa među ćifutarskom "elitom" - je čak pisao i David Icke u ovoj njegovoj knjizi:
a recimo evo danas dobih ovo od prijatelja:
Dakle, dogodilo se prije 15 godina u Mexiku - a manekenka koja je optuživala multimilijardera (ćifutara) vlasnika telefonske kompanije TelMex - je nestala bez traga... Mislim da tebe ni malo ne čudi da postoji izuzetno čvrsta veza između Telmexa i Eriksona "... Telmex was founded in Mexico the January 1, 1947; 77 years ago, when a group of Mexican investors bought Swedish *Ericsson's* Mexican branch...." ...)
Dakle stoji puno toga što si rekao, a očito ima uporišta i u ćifutarskim akcijama, vlasništvu i dokumentaciji...
Međutim ipak - zar nije cijela priča ćifutarije Walenberške "Djeluj a da ne budeš viđen" ("Esse non videri" sa one Norbergove slike)....?
Kako će onda djelovati, ako su već sada - viđeni...? Pa njihova "snaga" - leži isključivo u glupoći i neznanju - gojima...
Dakle, usmjeri idiotiziranog gojima jednog protiv drugog - da da preglupi gojim NIKAD i ne pomisli da su iza toga sotonjare ćifutarske... Upravo slična poruka je i u ćifutarskim "Protokolima cinoskih mudraca" - gdje doslovno kažu (mislim protokol 10) - da je USPJEH ovog PLANA jedino zagarantovan, ako (preglupi) gojim ne bude imao POJMA - o čifutariji koja ga "usmjerava"...
A šta će se ćifutarji desiti - ako (preglupi) gojim SKONTA...? I o tome su lamentirali u tim Protokolima...
Uistinu, ne još od velikog broja gojima - ali ipak nas ima izvjestan broj...
Na žalost, još jedna oooogromna većina - hipnotisanih gojima - u potpunosti vjeruje u svako sranje koje mu dolazi iz :
- "službenog" državnog (ćifutarskog-centralno-bankarskog) narativa...
- "naučnog" (pseudonaučnog) narativa...
- "religioznog" (pseudoreligioznog) narativa...
... i spremno je čak i klati - ne samo vlastitog susjeda, nego i vlastitu rodbinu - upravo zbog tog Narativa... (Sve već viđeno u Kurtona PLANdemiji)... ***
Moram ovdje dodati malu informaciju iz Kurtona-terorom zgažene Austrije... Prijateljica mi je u jednoj "renomiranoj" austrijskoj banji ... Jučer mi reče - da je zastrašujuće PUNO mladih ljudi koji su ru na rehabilitaciji od posljedica moždanog ili srčanog udara... Međutim, to nije poenta... Naime, bila je sa skupinom starijih ljudi i žena na nekakvoj terapiji - kad u jednom trenu jedna od tih starijih dama (imala stroke): - poče lamentirati - o vakcinama koje je (budalasto) primila, te o nekoliko puno mlađih od nje koji su umrli - a ona je sigurna - od "vakcina"... - iznenađujuće - cjela grupa ljudi (bolesnika) koji su bili prisutni - PRIHVATA priču i nastavlja u ISTOM TONU... Dakle - POTROVANI SMO "vakcinama" ... Država nas je prevarila i potrovala... itd... itd... Izgleda da se gojimluk ipak - budi ***
Dakle, ja ne znam gdje stojimo kao ljudska rasa... Čak i kad sam otvoren za svaku mogućnost - nisam siguran da isključivo sukob između ćifutarskih frakcija (ako i postoji, što mi se čini da postoji) - donosi slobodu ljudima svijeta...
Čini mi se da je ipak jasno kao dan: - ako gojim NE OTVORI OČI (u ovoj ćifutarskoj pečini) - neće nas ubrzo viće niti biti kao ljudi...a oni (idioti) gojimi koji su SLUŽILI ćifutariji da uništi LJUDE - uništiće i sami sebe i svoje potomstvo svojom glupoćom...
Živi bili pa vidjeli
|
|
|
Post by Stock on Jun 2, 2024 16:52:42 GMT
Možda I jesu, ali je to ona starinska...kalif umjesto kalifa. Dobro si pobrojao agendE gdje i jedna i druga strana rade iste stvari, kao I onu jedinu gdje se razilaze. I ta jedna jedina razlika je dovoljna ovima koji vjeruju u ovaj ĉetvorac (sa kormilarom) da radi ispravnu stvar. A ne vide one zajedniče agende koje bezpogovorno odradjuju na zadovoljstvo kormilara i u jednom i u drugom čamcu. Da li su Wbergi glavni, ja ne znam, ali mislim da nisu I da su oni (izmedju ostalih pajdaša) samo pažljiviji jer znaju da su I oni zamjenjivi (kao I Ivar, kalif nakon kojeg su oni postali kalifi). Šta se desilo tada kada oni postaju kalif? Pisali smo o tome u nekoliko navrata... Centralne banke se "centraliziraju", zlato se veže za perlice, štampanje perlica postaje biznis, nafta se kupuje/prodaje za te perlice i dolazimo do vrhunca 2008 kada kapitalizam propada (to još nisu javili na TVu, pa mnogi još uvijek misle da je sve kao I prije). Mlaćenje mrtvog konja da ustane i ponovo galopira nije nikada polučilo neki dobar rezultat tako da se sada radi na sedlanju novog konja i to je onaj sa digivalutom. Ali u sedlu ne može sjediti 7 milijardi jahača. Ne može ni 10. Samo jedan!
To što Wberzi trenutno imaju vlasništvo nad kompanijom koja jedina kontroliše internet ne znači ništa. I Kruger je kontrolisao šibice...I....popušio.
Ni on ni oni koji su ga "nasljedili", po meni, nisu bili kormilari nego samo veslači. Ko je kormilar teško je sa sigurnošću tvrditi. Ja, u svakom slučaju, ne znam.
Ali ono u šta sam 99,99% siguran je da niti ta četvorica koju si ti pobrojao, a pogotovu ovi na "suprotnoj" strani ne rade za dobrobit čovječanstva. I da niko od njih ne isušuje nikakvu močvaru.
|
|
|
Post by UVIJEK DOBRO on Jun 3, 2024 6:29:03 GMT
Vidiš Istražuj - da si htio poslušati (makar malo) i ne zacemantirati svoj um isključivo i samo Fomenkom --- pa kada bi razmislio o priči o Isusu i Novom SAVEZU koji je Bog sklopio sa ljudima --- možda bi ti bilo jako puno lakše shvatiti kako ne postoji jedan (taj sa W iz Švedske), nego ih ima puno više, ali rade kao jedan - slično kao onaj Borg iz Zvjezdanih staza. Pogledao bi na Babilon i protjerane Judejce, pogledao bi prema Rimskom carstvu, raspadu i bijegu bogatih u venecijanske lagune: Mlečani (pa opet tko su ti koji su pobjegli)...onda se sva bratija potucala od nemila do nedraga po svijetu i zato što su jači - kolonizirali i osakatili i sjever i istok i zapad i jug....Kako je to bilo onda? putem religije i zatucanosti (u stvari je protestantizam ništa drugo nego sljedba onog što piše u Tori, plus još dosta odvratnosti - najgora je tzv modernizacija).....Da ne spominjem familije i familije križanaca razno raznih fela koji su se nazivali kraljevima kroz povijest, posebno tu po Europi - gdje je Čarls od Engleza nekakvi klimatski "održivi" kralj - Englezi su pokrali 1/3 cijelog svjetskog bogatstva, 1/3!! --- pa tko uopće može pretpostaviti kako im bilo koji bankar iz Švedske, ili RothShield može parirati? Nije da oni nemaju - pa imaju FED (bilo bi dobvoljno) - ali FED danas ima gubitaka 20 puta više nego što je njegova imovina - dugovi su toliko nenaplativi, dakle nema natrag - gotovo je.....Žao mi je što si toliko tvrd i što si toliko zaglavio sa tim Fomenkom, kao i sa tih nekoliko bankara - jer zaista je priča jako puno šira. Ona gornja skupina, koliko su svi koji se tim bave uspjeli saznati kroz puno godina istraživanja, jer nije globalistički teror danas rođen (puno je tu godina) - njih ima 18. 6x6x6...da bi shvatio zašto su im ti brojevi bitni - moraš krenuti do Babilona, Egipta, čak trebaš i otvoriti starog Židova Zachariju. I admirala Byrda - ali ne ofrlje --- postoje internetske arhive...Ima puno toga što možeš obići - mislim kako bi ti slika bila puno jasnija. I nikako i nikada nemoj misliti kako - koliko ima njih gore koji žele biti Bogovima - ima ispod ove sredine uljuljkanih - jako puno slobodnih, onih koji danas ignoriraju sistem - ne treba im više niti s od sistema. To se zove sloboda, a da bi bio slobodan moraš nekada prihvatiti i neprihvatljivo. Nije bitno da li ti se sviđa ili ne. Zaista sam sa guštom čitala ovo o agendi - ali i sam vidiš kako tu puno fali. Šteta što si toliko tvrd - ali šta ćeš, nitko ne može protiv sebe; što su kod tebe geni kameni. Sada ponovo razmisli o onome što sam tamo pisala -- kako je jedina kontra globalistima samo i jedino domoljublje (ili kada volite -izme: tzv nacionalizam). Domoljublje nije negativna konotacija - znači kako volim i ne dam svoje; kao i da mi ne treba tuđe. No, moraš znati što je tvoje da bi to cijenio....Znam kako je ovo teško za tebe, no mogao bi biti izvrstan kada bi izašao iz samonametnutih granica...Ovako se vrtiš u krug, neprekidno tu i tamo - najviše nigdje, baš k'o guske u magli - izađu iz magle, pa opet nekim čudom urone u maglu. Najveće je pitanje da li imaš snage osloboditi se iz kandži sustava? Iliti matrixa, kako volite to nazivati? Bez potpunog izlaska van -- nema ničega. Samo zatvoreni krug. Opet i opet ponovo. Sistem mora pasti. Gotovo. I ne treba misliti o nekom novom sustavu - nema ga i gotovo. Postoji dogovor. Ratova i sukoba će zauvijek biti, to je u ljudskoj prirodi - ali neće mi sukob nametati u svoju korist netko tamo gore. U ime 6x6x6. Ako mi netko želi oteti moje - dobiti će batina od mene i mojih...Nema tu puno filozofije - sve je vrlo jednostavno. No, moraju se skinuti okovi - društveni, i mentalni, a ponajviše duhovni. Pa ti kažem kako si tim Fomenkom i tom nametnutom ćifutarskom teroijom o ravnoj zemlji (Divide et Impera - im je moto) -- upravo uletio tamo gdje te trebaju sistemski psihopati. Probaj sve ostaviti po strani - makar jedan dan - pa malo objedini to što znaš - bez tih samonametnutih okova. Griješiti je ljudski. Ako griješiš, znači kako nešto i radiš...a ako puno radiš i dobro radiš - doći če rezultat. Dakle, stop...dobro udahni i izdahni -- makni od sebe samonametnuti zatvor -- daj si jedan dan -- pa možda, ako se dobro potrudiš i uspiješ uhvatiti tračak Svijetla.Ja ti to pišem jer vidim kako se trudiš, vidim kako imaš potencijal, vidim kako trošiš puno vremena -- dok su rezultati stalno isti. Vrtiš se u krug....Ti meni ne značiš ništa - ali, ima toliko dobrih istraživača danas - zašto im se ne bi priključio? No, ponavljam - možda je Šumadinac tamo napisao, jednom u životu, i dobru stvar --- napisao je, nešto vezano uz tebe i Fomenka - kako eto Fomenko je na krivim temeljima došao do dobrih zaključaka. Nije to Fomenko napravio. Fomenko je u sustav, kao matematičar, ubacio točno one temelje (algoritme) koji su mu bili potrebni da bi dobio te rezultate. Tako se to većinom i radi u informatici - ideš naopako, od željenog rezultata unatrag programiraš stroj. To je sva mudrost. Jednostavna, ne komplicirana. Probaj....Reci Stocku da se ne brine - nema me više, danas sam imala puno vremena, pa sam naišla ovdje. Inače izbjegavam. Bok.
|
|
|
Post by istrazuj on Jun 3, 2024 11:18:15 GMT
Možda I jesu, ali je to ona starinska...kalif umjesto kalifa. ... To što Wberzi trenutno imaju vlasništvo nad kompanijom koja jedina kontroliše internet ne znači ništa. I Kruger je kontrolisao šibice...I....popušio. Ni on ni oni koji su ga "nasljedili", po meni, nisu bili kormilari nego samo veslači. Ko je kormilar teško je sa sigurnošću tvrditi. Ja, u svakom slučaju, ne znam. Ali ono u šta sam 99,99% siguran je da niti ta četvorica koju si ti pobrojao, a pogotovu ovi na "suprotnoj" strani ne rade za dobrobit čovječanstva. I da niko od njih ne isušuje nikakvu močvaru. Vrlo moguće... Jbg... Kao što i sam znaš - teško je sastavljati mozaik kad imaš POGREŠNU sliku na osnovu koje sve trebaš sastaviti... tj praktično nemoguć zadatak...
(A ja već odavno znam da je ona "slika" koju su mi pravili po Debilanama Rotschildove-pećine zvane "država" - totalno pogrešna. Sa namjerom naravno - jer oni koji i kontroliraju one "slike na zidu pećine" - stoje iza cijele ove Obmane)...
Čak mislim da je puno bolje - NEMATI nikakvu sliku - nego "imati" POGREŠNU. Naime, prije ili kasnije čovjek - igrajući se i analizirajući, uz greške i popravke - dođe do rješenja, čak i bez početne slike.
Međutim, slažem se da definitivno nemamo pojma, ne samo o "kormilaru" nego niti o samom čamcu, a niti o tome po čemu ili gdje plovimo... Sve je to manipulirano - (po mom mišljenju, koje baziram na Kronologiji AFa minimalno 3-4 stoljeća)...
Također je vrlo moguć tvoj zaključak da niko od ovih spomenutih - ne radi za dobrobit čovječanstva ili "isuživanju močvare"... ili možda ne radi sa namjerom (bolje reći)... Evo pogledaj ovaj video - (koji mi @nebbe posla) - pa ćeš odmah shvatiti na šta ciljam...
Nislim da će i našem TC-u biti drago ponovo čuti isječke iz ovog klipa | Između ostalog TC kaže: "... ...možeš imati sistem, koji niko u stvari ne podržava - osim ljudi koji imaju isključivo vlastitu materijalnu korist od tog sistema... ... najveći dio vlada svjeta je kontrolisan - od male grupe ljudi koja radi isključivo za njihov vlastiti interes - bez ikakvog obzira da li to većina u stvari želi... ..."
A ovo je bez dvojbe najvažnija stvar - koja je ostalo još iz vremena Tartarije, ali samo u tzv "državi" SAD:
|
Dakle "SLOBODA GOVORA" (definirana u 1. amandmanu US ustava) - jeste bila i ostala - najvažnija tačka za svaku ostalu ljudsku slobodu...
Upravo NEGIRANJEM te - slobode govora - ona zločinačka korumpirana banda zvana "vlada država" (kontrolirana od ćifutarskog-kulta kamatara iz pozadine) - je i uspostavila ovu ogavnu Rotschildovu pećinu, a Kurtona-teror je bio vrhunac te priče...
idiotizirani gojim tipa "ljevičari-zeleni-progresivni...itd.." - jesu upravo u Kurtoni - pokazali pravo idiotsko lice. Dakle cijela priča o tzv "govoru mržnje" - jeste samo PRIKRIOVENA metoda ukidanja slobode govora. (I mislim da smo o tome odavno pričali, čak i na portalu NE-Logično)
Naravno i bez ikakve dvojbe - tzv "govor mržnje" - spada u SLOBODU GOVORA... Dakle - SLOBODNO "govori mržnju" (jer i to je samo lični govor) - ali i dopusti da ti drugi odgovore BEZ-mržnje... Činjenice na stol... Međutim, ćifutarija (koja i kontrolira tzv "države") - NE ŽELI I NE SMIJE - dopustiti SLOBODU GOVORA... Raspade ime se Narativ...
Na žalost, cijela naša generacija (a to je išlo kroz više generacija) - je LOBOTOMIRANA - idiotizmom tz v"govora mržnje"... Ono masonsko govno Broz i ćifutarska banda oko njega - upravo je namjerno insistirala na tome - da preglupi gojim baš NAMJERNO i krene u besmislene podjele...
Zašto mislim da je ovaj klip bitan i povezujem ga na tvoj koment...?
Naime, i TC i Elon - su mi definitivno "sumnjivi" od davno... Dakle, jedan odrastao u "eliti" Washingtona i postao "renomirani novinar" - a drugi odrastao u "eliti" Južne Afrike i postao multimilijarder "iz garaže" i vlasnik stotina kompanija po svijetu...
Analitično razmišljajući i gledajuči činjenice oko ove dvojice - čovjek se mora složiti da postoje razlozi u SUMNJU u njihovu iskrenost... (to je ono što ti kažeš - da li su "kalif umjesto kalifa"...?)
I po mom mišljenju - to jer razumno posmatranje stvari... Međutim - PORUKA - koju svako može i sam skontati nakon što pogleda ovaj klip (a ja sam stavio samo dva citata) - se ni počemu bitnom ne razlikuje od toga kako ja trenutno gledam na stvari...
Dakle, možda i ja gledam totalno pogrešno, međutim: - zaključujem da stvari stoje upravo tako kako ih TC u ovom Elonovom klipu i objašnjava...
- mislim da je na najprostiji način - objasnio svakom (pa i prosječnom gojimu) - kako u stvarnosti IZGLEDA ta "pećina" u kojoj živimo kroz generacije...
- u DETALJE nije išao - a gledajući (preglupi) gojimluk oko nas u vrijeme Kurtone - čini mi se da je i ovo PREVIŠE detalja...
- čini mi se da je ovim bukvalno - otvorio mogućnost SVAKOM gojimu - da počne (možda i prvi put od kad je Obmane) - razmišljati u STVARNOM "sistemui" tj "pećini" u kojoj živimo kroz generacije...
- time - je stvorena kakva-takva mogućnost za tzv "revoluciju" - koja JEDINO MOŽE DOĆI - iz samih glavuša generacijama zaglupljenih gojima...
... Eto - to ti je nekako "sažetak" odgovora na tvoju konstataciju "isušivanju močvare"...
Dakle - NIKO - gojimu neće "isušivat močvaru" i da mu se onda dodjeljuju Wallenberški-Serafimski ordeni (kao čmaru-masonskom Brozu) ...
GOJIM - na prosto mora (dakle MORA!) - SAM shvatiti gdje se nalazi (kroz generacije) i ... - prekinuti ovu ćifutarsku "zlokobnu čaroliju"... Kako to sada vidim - mislim da nikakav drugi "brži i lakši" metod - ne postoji...
Ako gojim, kojim slučajem (i na katastrofalnu žalost) - prihvati PONOVO ćifutariju i njihove "revolucije" - eto nas za sekundu u "Velikom resetu"...
A šta će se desiti - izgleda da čemo ubrzo i sami saznati... Moj je osjećaj da se BUĐENJE rapidno ubrzava, a i ove diskusije tome doprinose (upravo kako si ti i spomenuo u vezi otrova Ramdesvira)...
|
|
|
Post by istrazuj on Jun 3, 2024 12:12:14 GMT
... Opet i opet ponovo. Sistem mora pasti. Gotovo. I ne treba misliti o nekom novom sustavu - nema ga i gotovo. Postoji dogovor. Ratova i sukoba će zauvijek biti, to je u ljudskoj prirodi - ali neće mi sukob nametati u svoju korist netko tamo gore. U ime 6x6x6. Ako mi netko želi oteti moje - dobiti će batina od mene i mojih...Nema tu puno filozofije - sve je vrlo jednostavno. No, moraju se skinuti okovi - društveni, i mentalni, a ponajviše duhovni. Pa ti kažem kako si tim Fomenkom i tom nametnutom ćifutarskom teroijom o ravnoj zemlji (Divide et Impera - im je moto) -- upravo uletio tamo gdje te trebaju sistemski psihopati. Probaj sve ostaviti po strani - makar jedan dan - pa malo objedini to što znaš - bez tih samonametnutih okova. Griješiti je ljudski. Ako griješiš, znači kako nešto i radiš...a ako puno radiš i dobro radiš - doći če rezultat. Dakle, stop...dobro udahni i izdahni -- makni od sebe samonametnuti zatvor -- daj si jedan dan -- pa možda, ako se dobro potrudiš i uspiješ uhvatiti tračak Svijetla. Ja ti to pišem jer vidim kako se trudiš, vidim kako imaš potencijal, vidim kako trošiš puno vremena -- dok su rezultati stalno isti. Vrtiš se u krug.... Ti meni ne značiš ništa - ali, ima toliko dobrih istraživača danas - zašto im se ne bi priključio? No, ponavljam - možda je Šumadinac tamo napisao, jednom u životu, i dobru stvar --- napisao je, nešto vezano uz tebe i Fomenka - kako eto Fomenko je na krivim temeljima došao do dobrih zaključaka. Nije to Fomenko napravio. Fomenko je u sustav, kao matematičar, ubacio točno one temelje (algoritme) koji su mu bili potrebni da bi dobio te rezultate. Tako se to većinom i radi u informatici - ideš naopako, od željenog rezultata unatrag programiraš stroj. To je sva mudrost. Jednostavna, ne komplicirana. Probaj....Reci Stocku da se ne brine - nema me više, danas sam imala puno vremena, pa sam naišla ovdje. Inače izbjegavam. Bok.
Eto vidiš da se može normalno diskutovat Iskren da budem, mislim da je i vrijeme...
Što se tiče mog razmišljanja u vezi ovih tvojih konstatacija, izdvojio sam samo ovaj dio, pa ču ti ukratko i odgovori na to - kako ja to vidim... Dakle, kako gore napisah - da je 1-amandman Ustava SAD - najvažnija "zakonska" tačka za svakog živog čovjeka svijeta (a da ide do Tartarije i 1776 kad je i napravljena ova "moderna USA) - tako ću prije svega sa tobom podijeliti ovaj jedan kraći video klip...
| Mislim da ti je momentalno jasna poruka ovog klipa - kao i to kako ja gladam na PRAVDU i slobodu ljudskog izražavanja... ali na ćutanje kad vidiš NEPRAVDU...
A upravo se sve sa ovog klipa može prenijeti i na stvarni život i događaje - koje smo svi mi prošli za vrijeme PLANdemija Kurtone...
Također, premda NEPRAVDA nikad neće postati PRAVDA - događaji koji su se desili recimo nas nekolicini na portalu NE-Logično ali i na tvom portalu - trebali bi služiti svima kao nauk...
Uključujuči i nas koji smo "brutalno izbačeni i ugušeni" u bilo kakvom izražavanju LIČNOG stava (bez obzira koliko bio potkovan argumentima i dokumentima) - jer se to nije "uklapalo" u recimo:
- politiku kuće-redakcije-rulje...
- ideologiju vlasnika portala...
- ili nešto treće...
|
Što se tiče kronologije Anatolija Fomenka, već sa nekoliko puta (čini mi se čak i tebi) detaljno obrazložio zašto mi je bitna... Evo opet u kratko... Dakle, premda definitivno NE VJERUJEM ni u šta slijepo (a niti sa Fomenkom se ne slažem u svakoj tački) - kronologija koju je on detaljirao uz gomilu dokaza i artefakata : - bez ikakve dvojbe - otvara ogroman prostor i vrijeme - koje je MANIPULIRANO u zadnjih 300+ godina...
- činjenice i artefakte - na koje se AF poziva - svako - (dakle SVAKO, pa i "renomirani arheolozi-istoričari) - mogu i sami provjeriti tj otići do muzeja, pogledati, opipati omirisati itd...
- za razliku od AF-a i njegovih činjenica, artefakata i analiza - to je bukvalno "misaona imenica" za idiotine iz "renomiranih" debilana Rotschildove pečine... (o tome sam u onom serijalu o AF-kronologiji sporadično pisao kao o "kontroverzama debilane")... kamen.freeforums.net/thread/172/kako-je-bilo-prvi-dio
- za razliku od "renoimiranih" Debilana - Fomenko i njegova ekipa - ne samo da pozivaju (nego VAPE za diskusijom) prema idiotimia iz "renomiranih" Debilana, međutim NIKAKVA diskusija sa Debilanama - nije nikad bila uspostavljana, a niti je moguća, jer Debilane (kontrolirane od ISTOG KULTA koji je stoja iza PLANdemije i svake "revolucije") - NEMAJU NAMJERU da diskutuju ČINJENICE...
- Uz to "renomirane" Debilane - upravo koristi "Pećinu" da bu UGUŠILE svaku kritičku raspravu i diskusiju o "pronalascima Debilana"... Zbog toga je Fomenko (premda genijalac matematike i profesor na Debilani, pa mu ne mogu reći da je "budala neakademska") - prije Kurtone na Čifuto-pediji proglašavan "antisemitom" a onda kad su vidjeli da to čak i PRIVLAČI "teoretičere zavjere" taj "antisemitizam" izbacili i proglasili ga "nedostojnim da diskutuje Istoriju"... Dakle - radi se na prosto - o totalnom gušenju SLOBODE GOVORA... (sve već gledano - kroz prizmu Kurtona PLANdemije)...
E sada... Što se tiče mojih grešaka - nikakvih problema... Otvoren sam za svaku kritiku, međutim očekujem i argumentovanu kritiku... U svim temama sam pokućao iskreno opisati stvari kako ih ja vidim, a to definitivno ne može biti jednoznačno za svakog ostalog. Naime, svako na svoj način i gleda i tumači matrix. Međutim, uvijek možemo naći dodatne tačke...
Recimo ... - Slažem se sa tobom da ovakav (ćifutarski-kamatarski) Sistem mora propasti, čisto matematički ne ulazeći dalje u duhovnu suštinu (a čak sam i nekoliko tema posvetio tome) - međutim ne slažem se sa tvojom konstatacijom - "Ratova i sukoba će zauvijek biti"...
- Na prosto - da bih mogao reći "zauvijek" - mmorao bih imati referencu u cjelokupnoj prošlosti...a čak i Debilana kategorički tvrdi recimo da "Vinčanska civilizacija" - NIJE imala ratova više od 2000 godina...
- Slažem se recimo sa tvojom tvrdnjom "da ja tebi ništa ne značim" i nemam ništa protiv nje... Međutim, sa svoje strane, bih rekao da ti meni "ZNAČIŠ" - premda te ne poznajem, premda nisi bila korektna prema meni i premda si mi ukinula SLOBODU GOVORA na tvom portalu...
- Na prosto - nije to nikakva tjelesno ili emotivno "značenje" (jer se čak nikad nismo niti vidjeli) - međutim, smatram da smo i ti i ja dio istog BOGA (Svjesnosti ili kako god ko želi) samo što smo u određenom trenutku, u vlastitom neznanju - pustili EGO da odradi svoje...
- Sa Šumadincom sam ulazio u duge diskusije ranije - i stvarno sam pokušao da se držim činjenica maksimalno korektno... međutim, lik je konstantno lagao i insinuirao da je svaka diskusija sa njim postala besmislena... Naime, toliko je lagao - da uz kraću pretragu - svako je mogao naći da laže... Jbg... EGO je uvijek veliki problem, a kako ni sam nisam savršen - lako popizdim, te ga ispičkaram... (dakle ni moj EGO nije za ramazana jbg...)
Čisto sumnjam da Stock "brine" za bilo šta ovdje, ali kao što ti i zadnji put rekoh: - niko ti ovdje neće zabraniti SLOBODU GOVORA ...
- međutim, biće ti neugodno - kad se poslije vratiš na to što si govorila (a sve je ostalo zapisano)...
I kao što sam i Harivedi rekao - sviju nas je majka rodila, a pošto smo ljudi onda i griješimo... Što se mene tiče, sve ti je oprošteno.
|
|
|
Post by tuckercarlson on Jun 3, 2024 17:13:27 GMT
istrazuj..sve provjereno i pregledano,hahaa!posebno kompletni nastupi pred publikom.za jednog ustogljenog,bogatog sineka T.C. je jbn duhovit!svako dobro,legendo.i samo udarajte.hvala.
|
|
|
Post by Stock on Jun 3, 2024 19:41:42 GMT
Šta nam to revolucionarno TC preko Muskove platforme nudi? Pa naravno da se će svako ko je na "ovoj" strani složiti sa njim. On je ,samo, javna ličnost koja još od Foxa ima mnogobrojnu, vjernu publiku. Sada je na X I priča tu priču, i mom uhu ugodnu, toj milionskoj publici. Naravno da je to golemo, ne želim da zvučim nipodaštavajuće, ali ponavljam...to što on priča mi ZNAMO!
Trump je koristio taj izraz "isušivanje močvare", pa ga ja samo i dalje koristim kada želim definisati tu močvaru. I melioratore iste.
Koliko otvoreno TC priča o močvari? Pa Kennedy je bio 10x žešći i jasniji(I to platio glavom) u definiranju močvare.
Da li je TC samo jedan od nas običnih ljudi koji iskreno izbaciva iz sebe ove, za mene, univerzalne istine ili je Ivo Ćoro Andrić, pokazaće vrijeme.
Ja sam, jednostavno, postao takav skeptik da više ne vjerujem ni samom sebi. Toliko su me izmahnitali da svaku novu misao koja mi padne na pamet, provlačim kroz sito, rešeto i svakojake filtere nebili bar mrvicu detoksirao posljedice zaprašivanja u debilani, a I u svakodnevnom životu.
Ako sretneš Alex...nemoj joj ništa reć'.
|
|
|
Post by istrazuj on Jun 3, 2024 20:44:38 GMT
Šta nam to revolucionarno TC preko Muskove platforme nudi? Pa naravno da se će svako ko je na "ovoj" strani složiti sa njim. On je ,samo, javna ličnost koja još od Foxa ima mnogobrojnu, vjernu publiku. Sada je na X I priča tu priču, i mom uhu ugodnu, toj milionskoj publici. Naravno da je to golemo, ne želim da zvučim nipodaštavajuće, ali ponavljam...to što on priča mi ZNAMO! ... Stoji... Međutim, koliko ljudi poznaješ - koji ZNAJU ovo što je rekao TC? Iskren da buden - ja ne baš mnogo...
A kao što rekoh, meni se čini da je jedina-stvarna "revolucija" - isključivo moguća u tikvama gojima... Dakle - gojim mora SAM da se "probudi" i da skonta da je u - čifutarskoj pećini... Druge "revolucije" nema... "Velike vođe" su sve do jednog bila čifutarska-masonska govna.
A jbg... TC bez pretjerivanja - ima daleko veću publiku nego recimo ti i ja... A ako će sa ove dvije rečenice otvoriti (makar i na pola) oči recimo makar 1% njegovoh sljedbenika - radi se o milionskom broju...
|
|
|
Post by Stock on Jun 3, 2024 21:20:58 GMT
Njegovi sljedbenici ZNAJU i te dvije rečenice na koje se pozivaš tako da tamo on nema šta otvarati. Ili...veliki dio njih ZNA. Čak I oni redneci to znaju. I to su saznali prije nego ih je on informisao. I to I jeste moja poenta...SADA ih TC okuplja oko sebe. Ja rekoh moje...skeptik sam I ne znam je li TC Ćoro ili pravi, izvorni mali čovjek, umoran od nepravdi koje veliki dio ljudi vidi. Vrijeme će pokazati na čijoj je strani...
Pa i Putko izbaci, s vremena na vrijeme, neke stvari sa kojima se svaka osoba zdravog razuma mora složiti. Nije valjda da zbog toga trebam navijati za njega? I onu ekipu oko njega?
Da dodam... Između ostalog TC kaže: "... ...možeš imati sistem, koji niko u stvari ne podržava - osim ljudi koji imaju isključivo vlastitu materijalnu korist od tog sistema... ... najveći dio vlada svjeta je kontrolisan - od male grupe ljudi koja radi isključivo za njihov vlastiti interes - bez ikakvog obzira da li to većina u stvari želi... ..."
Pa o ovome se zna bar jedno 10-15 godina, zar ne? Pošto ga ne pratim u korak, znaš li da li je ikada, negdje izjavio KO JE TA MALA GRUPA? Kada je već spominje, trebao bi uz svoje kontakte, znati ko su oni. Ili bar oni koji su im u blizini. Ovako...sve isto kao kada smo birvaktile pisali po raznim portalima i forumima.
|
|
|
Post by istrazuj on Jun 4, 2024 6:10:07 GMT
... Pa i Putko izbaci, s vremena na vrijeme, neke stvari sa kojima se svaka osoba zdravog razuma mora složiti. Nije valjda da zbog toga trebam navijati za njega?I onu ekipu oko njega? Da dodam... Između ostalog TC kaže:"......možeš imati sistem, koji niko u stvari ne podržava - osim ljudi koji imaju isključivo vlastitu materijalnu korist od tog sistema...... najveći dio vlada svjeta je kontrolisan - od male grupe ljudi koja radi isključivo za njihov vlastiti interes - bez ikakvog obzira da li to većina u stvari želi......"
Čuj, Ja se slažem sa tobom da treba biti skeptičan na sve, jer kog su zmije ujedale, i guštera se pazi...
Međutim, tek mi sad pade na pamet zbog čega ovdje dolazi do nesporazuma... Zato sam podvukao onu tvoju rečenicu...
Dakle, kako se meni čini (a može biti da mi se pogrešno čini)
- LJUDI (mislim na sve ljude svijeta) - ne trebaju nikakvog "vođu"... ("vođa" je u pravilu uvijek odan onim čifutarima koji su ga tu i postavili da bude "vođa" - i to je DANAŠNJI tzv "sistem država")
- Međutim, da bi ljudi (mislim na sve ljude svijeta) - izašli iz ove ćifutarske "pećine" tzv "država" - potrebno je OGROMNO "otvaranje očiju"...
E sad, premda nisam siguran : - da li se dvije (ili više) grupacija krvi između sebe - da postave "novog vođu" (koji će biti "novi kalif")...
- ...ili je po srijedi nešto drugo - (pa možda i "sveti upliv", jer i onako ništa ne znamo o Matrixu) - što čini da "iznenada" (nakon 300+ godina) na prosto u sve većem broju vidimo ovo ZLO ćifutarske "piramide"...
- ... to NE ZNAM...
Ipak, kao što rekoh - bez obzira šta je iza ovog "otvaranja očiju" - ja misliom da SVAKO (bukvlano SVAKO) - mora da se SAM probudi... Od prilike kao na onom videu koji sam postavio Aleksandri... Recimo prosto pitanje:
- KOLIKO je ljudi koji su skontzali da je Kurtona zločinačka obmana - i samo izašlo na ulice ili na drugio način protestovalo protiv ZLA...?
A Kurtona je bila samo početak... Jbg... Kako ja to vidim "buđenje" je lično i pojedinačno - a ne može bez njeg... Zato je bitno - (NE vezujući se za mentalitet brava koji "prati vođu") - da se počne JAVNO pričati o svemu, ali još puuuno detaljnije...
|
|
|
Post by Stock on Jun 4, 2024 7:13:51 GMT
Eh, stari internetski druže... I kad imamo "nesporazum" riješimo ga ovako kako to radimo već godinama-razgovorom i dijalogom. Sve po pravilu Prvog amandmana A da je lako upasti u nesporazum ovakvim načinom diskutovanja-jeste. Da sjedimo uz rakiju mogli bi to izgladiti puno brže. Ali se i uhvatiti za vratove puno lakše, ako bi pretjerali sa rakijom Nas dvojica smo dosta slični u mnogim pitanjima o kojima ovdje (na internetu) nabilavamo. U nekim se tražimo i razglabamo o svemu, što meni čini ogromno zadovoljstvo jer to radimo konstruktivno uz uzajamni respekt. Ovdje ću ubaciti i ar I @filtera. I naravno @ledeni koji kad dodje izvali par kilometara postova i odgovora na naša nabilavanja. @nbo je nestao a @tc se nije prilagodio formatu pa ću ih samo diskretno pogledati Kažeš SVAKO (bukvlano SVAKO) - mora da se SAM probudi... I tu se zaista nema šta dodati. S te strane TC čini veliku korist onima koji žele čuti i drugačije vidjenje "budjenja". Zašto je "budjenje" pod navodnicima. I zašto drugačije? Zato što se taj izraz koristi i u LGBTQ8 grupi, a da bi se "probudili" u "svom pravom tijelu". Ili kod onih koji postanu vjernici. I oni su se "probudili". Ima tih kategorija "budjenja" još, ali kontaš me I sa ovima, gdje ja udaram. Čije budjenje je - pravo budjenje? --------‐------------------------------------------------------- 100% se slažem sa ovom tvojom konstatacijom Kako ja to vidim "buđenje" je lično i pojedinačno - a ne može bez njeg... Zato je bitno - (NE vezujući se za mentalitet brava koji "prati vođu") - da se počne JAVNO pričati o svemu, ali još puuuno detaljnije...
I zato smo sada ovdje, na ovom Forumu, jer javno pričati na drugima se nije moglo. Šta misliš, da li bi tvoja priča o Fomenku bila pometena sa foruma koji uredjuje TC? Jer, koliko sam shvatio, i on je veliki vjernik. Da li bi i on koji se zalaže za slobodu govora, bio u stanju trpiti rušenje njegove vjere? Ne znam čovjeka, pa ne mogu tvrditi, ali kada vidim ove vjernike oko sebe, ne mislim da bi on bio nešto bolji po tom pitanju. Drzeš li se "puuuuno detaljnije" pričati o stvarima u koje drugi sljepo vjeruju, dobiješ, po onoj japanskoj... Čivija koja strši, dobije čekić u glavu. Neko veče 4 para kod mene na večeri. Skandinavci. U neka doba, nakon mojih mnogih bježanja da zapalim(a u stvari, da ne explodiram) pitam ih, nakon par gluposti koje izvališe o inflaciji...mislite li da živimo u kapitalističkoj državi? Pogledali su me kao da sam osušeno pseće govno na trotoaru četvrti u kojoj žive socijalni slučajevi (svi su uspješni, fakultetima nabildani pametnjakovići). Naravno, nevoljko mi odgovoriše. OK...ali zašto, ako je tako, države našim parama spašavaju posrnule privatne firme? Sad već vidim da im se pogled promjenio...premjestili su me u otmjeniju četvrt...Ali vidim da još uvijek ne znaju o čemu pričam. Kaže jedan...mislim da nećeš moći naći niti jedan takav slučaj koji bi bio bitan za ovu diskusiju (inflacija). Ne? Jeste zaboravili 2008 i koje firme su spašavane poreznim parama. Izvinite, moram zapaliti još jednu (serem vam se u diplome). Ne, oni ne gledaju TCa. Odo malo kopat oko staklenika...
|
|